Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-25@19:30:27 GMT

وظایف ما نسبت به شخصیت رسول خدا چیست

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۹۷۸۲۵

وظایف ما نسبت به شخصیت رسول خدا چیست

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام ناصر رفیعی، استاد حوزه و دانشگاه و عضو هیأت علمی جامعة المصطفی العالمیة، شامگاه گذشته، پنجم آبان ماه در جمع عزاداران هیئت ولایت حسینیه آیت‌الله شیرازی مشهد با اشاره به ویژگی‌های خاص رسول خاتم(ص) اظهار کرد: گرچه ما پیامبر غیرمعصوم نداریم و در بسیاری از صفات و ویژگی‌ها پیامبران نقاط مشترکی با هم دارند، اما برخی صفات و ویژگی‌ها مخصوص پیامبر اسلام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همراهی لطف عظیم خدا با خلق عظیم پیامبر(ص)

وی ادامه داد: یکی از اختصاصات پیامبر اسلام این است که خداوند می‌گوید «و رفعنا لک ذکرک» و این یعنی ما نام و ذکر تو را بالا بردیم و ترفیع دادیم، لطف خدا به پیامبر لطف عظیمی است که این نیز از صفات مخصوص پیامبر اسلام است و باید گفت اخلاق پیامبر نیز یک خلق عظیم است.

رفیعی عنوان کرد: به معراج رفتن پیامبر0ص) که در آیات قرآن نیز به آن اشاره شده و قرار گرفتن ایشان در نزدیک مقام الهی از دیگر ویژگی‌های مخصوص شخصیت پیامبر اسلام است، ایشان خاتم پیامبران است و سلسله پیامبران با ایشان تمام می‌شود که این ویژگی جایگاه رفیعی برای رسول اکرم(ص) را نشان می‌دهد.

این مدرس حوزه و دانشگاه با بیان اینکه ملائک خدا به‌صورت دائم بر پیامبر اسلام درود می‌فرستند، اضافه کرد: خداوند در قرآن همراه نام خود نام پیامبر(ص) را می‌آورد و فرمان اطاعت ایشان را می‌دهد، اما با وجود چنین جایگاه رفیعی متاسفانه نسبت به شخصیت پیامبر(ص) کوتاهی کردیم.

رفیعی گفت: در نهج البلاغه آمده که همواره از افتادن دو ستون جلوگیری کنید، یکی از این ستون‌ها توحید و دیگری سنت پیامبر(ص) است، ما در مقابل پیامبر(ص) وظیفه داریم وشرح وظایف ما به دو دسته کلی بایدها و نبایدها تقسیم می‌شود.

سوره حجرات؛ شرح وظایف انکاری امت

وی ادامه داد: آنچه نباید نسبت به رسول خدا انجام دهیم به صورت مشروح در آیات سوره حجرات آمده است، مانند پیشی نگرفتن از پیامبر(ص) که این پیشی نگرفتن در سخن و گفتار و همچنین عمل و رفتار صدق می‌کند.

رفیعی با تشبیه دین به یک پازل عنوان کرد: ما نمی‌توانیم برش‌های از این پازل را به کسی بدهیم و یا به بخش‌های آن اضافه کنیم، این همان چیزی است که پیامبر اسلام اعلام کرده است، حتی ائمه ما بر فروع دین هم اضافه نکردند.

این پژوهشگر دینی با اشاره به آیه ۱۵۷ سوره اعراف افزود: در این آیه خداوند چهار وظیفه دیگر مردم نسبت به پیامبر(ص) را بیان می‌کند که همان عمل‌های بایدی ماست، این وظایف در زمان حضور به عدم حضور پیامبر(ص) ثابت است، اولین وظیفه‌ای که قرآن بیان می‌کند این است که نسبت به شخصیت پیامبر(ص) ایمان و اعتقاد داشته باشیم، در این ایمان اعتقادات همه چیز هست و نمی‌توان بگویم نماز و خمس را قبول می‌کنیم اما شراب می‌خوریم و قمار می‌کنیم.

احترام و یاری رسول الله در همه اعصار

وی بیان کرد: دومین وظیفه ما نسبت به پیامبر اکرم این است که به او احترام بگذاریم، خود ایشان هم فرمودند هرچه می‌خواهید به من و به فرزندانم احترام بگذارید، همچنین ایشان نسبت به احترام به مومنان تاکید داشت. وظیفه سومی که قرآن نسبت به پیامبر(ص) عنوان می‌کند این است که پیامبر(ص) را یاری کنید و این یاری کردن پیامبر(ص) یعنی گسترش فرهنگ دین در جامعه، برای مثال یک کاسب با ربا نگرفتن پیامبر(ص) را یاری کند و یک مسئول با رفتن بین مردم و به مشکلات آنان را رسیدگی کردن، یاور پیامبر باشد.

رفیعی با تأکید بر اهمیت یاری پیامبر(ص) در همه اعصار بیان کرد: چهارمین وظیفه‌ای که در قرآن به آن اشاره شده این است که کتاب خداوند که همراه پیامبر(ص) فرستاده شده را پیروی کنید، اگر تمام این وظایف انجام شد، فرد عامل به این نکات در زندگی خود رستگار است، برخی این تهمت را به قرآن می‌زنند و می‌گویند که قرآن تغییر کرده و با قرآن زمان نزول متفاوت است، در حالی که تمام ائمه ما این کتاب را تایید کردند و می‌خواندند. این کتاب در نبود پیامبر(ص) تجلی شخصیت رسول خداست.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی معارف حجت الاسلام رفیعی پیامبر اسلام یاری کردن سوره اعراف سوره حجرات قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۹۷۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرتضی اشراقی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود/ شاخص و ملاک حقیقت اندیشه حضرت امام، رهبر معظم انقلاب هستند/ یکی از وظایف مهم مورخ، جهاد تببین است/ امروز مردم غزه تاریخ ساز یک حماسه عظیم هستند

نوه امام خمینی با تأکید بر اینکه وظیفه همه ماست که امام را، همان امامی که فی الواقع بودند، معرفی کنیم و نگذاریم منحرفان و مخالفان نظام، امام را تحریف کنند، گفت: امروز شاخص و ملاک حقیقت اندیشه های امام، رهبر معظم انقلاب هستند. وی در ادامه سخنانش افزود: یکی از وظایف مهم مورخ «جهاد تبیین» است؛ تبیین حقیقت انقلاب و نظام و اینکه عده ای از معاندین در فضای رسانه‌ای و فضاهای مجازی با هزینه‌های فراوان به دنبال تطهیر رژیم فاسد پهلوی هستند. این گروه به دنبال وارونه نشان دادن حقیقت هستند؛ اینجاست که باید مورخ جلوی این تحریف آشکار تاریخی را بگیرد و نگذارد استکبار رسانه‌ای به اهداف خود برسد.

به گزارش خبرنگار جماران، حجت‌الاسلام و المسلمین مرتضی اشراقی صبح امروز در مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی» با تقدیر از عباس سلیمی نمین به خاطر تألیف این کتاب، گفت: امروز با توجه به  گسترش فضای رسانه‌ای و مجازی و به تبع آن، خبررسانی و انتشار اخبار در این فضا و اثرگذاری آن بر روی افکار عمومی، حقایق وقایع در بعضی از اوقات به صورت وارونه نمایش داده می‌شود و در واقع قلب حقیقت پیش می‌آید و بالتبع آن تحریف در یک واقعه رخ می‌دهد.

نوه امام خمینی(س)، با اشاره به برنامه‌ریزی معاندین انقلاب برای تحریف اندیشه‌های حضرت امام، تأکید کرد: امروزه متأسفانه شاهد آن هستیم که زندگی شخصی، سیاسی و اجتماعی حضرت امام به صورت هدفمند تحریف شده و به جامعه عرضه می‌شود. نمونه‌های بسیاری را هم در شبکه‌های مجازی و هم رسانه‌های معاند شاهد هستیم.

وی با بیان اینکه امروز بسیاری از ابعاد شخصیت حضرت امام همچنان ناشناخته است، افزود: در واقع نسل کنونی انقلاب، به خصوص نسل نوجوان و جوان، امام را به درستی نمی‌شناسند و عظمت امام را درک نکرده‌اند. لذا وظیفه همه ماست که امام را، همان امامی که فی الواقع بودند، معرفی کنیم و نگذاریم منحرفان و مخالفان نظام، امام را تحریف کنند. در اینجا وظیفه یک مورخ جلوگیری از تحریف چنین شخصیتی است.

اشراقی با تأکید بر اینکه یک مورخ باید شجاع باشد و از پروپاگاندای رسانه‌ای نترسد، اظهار داشت: تحریف امام، تحریف انقلاب و تحریف جمهوری اسلامی و تحریف اسلام ناب محمدی(ص) است. رهبر معظم انقلاب بارها فرمودند که در مقابل شبیخون‌های فرهنگی دشمن باید برنامه داشت چون آنان نیز با برنامه و هدفمند هجمه فرهنگی انجام می‌دهند. به همین دلیل ما نیز باید برنامه داشته باشیم و یکی از مهمترین کارهایی که ما می‌توانیم در مقابل هجمه فرهنگی دشمن انجام دهیم، «جهاد تبیین» است؛ جهاد تبیین در خصوص انقلاب، امام و دفاع مقدس.

وی تأکید کرد: یکی از وظایف مهم مورخ «جهاد تبیین» است؛ تبیین حقیقت انقلاب و نظام و اینکه عده ای از معاندین در فضای رسانه‌ای و فضاهای مجازی با هزینه‌های فراوان به دنبال تطهیر رژیم فاسد پهلوی هستند. این گروه به دنبال وارونه نشان دادن حقیقت هستند؛ اینجاست که باید مورخ جلوی این تحریف آشکار تاریخی را بگیرد و نگذارد استکبار رسانه‌ای به اهداف خود برسد.

نوه امام خمینی(س)، یادآور شد: تا کنون چندین مستند برای تحریف انقلاب و امام توسط رسانه‌های بیگانه ساخته شده است. ما چقدر توانسته‌ایم پاسخ آنان را بدهیم؟ چقدر در جهاد تبیین موفق بوده‌ایم؟ چند مستند موفق در پاسخ به شبهه‌افکنی بیگانگان درست کرده‌ایم؟ مراقب باشیم که دشمن با برنامه به جنگ انقلاب آمده است و ما هم باید برنامه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه وظیفه یک مورخ «تبیین حقایق» است، افزود: تاریخ‌نگاری یک هنر است و مورخ یک هنرمند که با قلمش هنر خود را به منصه ظهور می‌رساند و قلمی که جلوی تحریف را بگیرد و در جهت تبیین حقایق به نگارش در آید، «قلم مقدس» است.

اشراقی با اشاره به آیه 71 سوره آل عمران، گفت: امروز دشمنان قسم خورده انقلاب برای هجوم فرهنگی به کشور، به صورت آگاهانه و هدفمند اندیشه‌های امام را تحریف می‌کنند. امروز شاخص و ملاک حقیقت اندیشه‌های حضرت امام، رهبر معظم انقلاب هستند و یک مورخ انقلابی وظیفه دارد برای جلوگیری از تحریف اندیشه‌های امام به شاخص و ملاک رجوع نماید و نگاه به کلام رهبری داشته باشد.

وی یادآور شد: امام خمینی(س) 25 دی ماه 67 در نامه‌ای به سید حمید روحانی نوشتند و او را مکلف به تدوین تاریخ انقلاب کردند. برای جلوگیری از تحریف تاریخ انقلاب، امام در این نامه می‌فرمایند «شما به عنوان یک مورخ باید توجه داشته باشید که عهده‌دار چه کارِ عظیمی شده‌اید. اکثر مورخین، تاریخ را آن گونه که مایلند و یا بدان گونه که دستور گرفته‌اند می‌نویسند، نه آن گونه که اتفاق افتاده است... از شما می‌خواهم هر چه می‌توانید سعی و تلاش نمایید تا هدف قیام مردم را مشخص نمایید... شما باید نشان دهید که چگونه مردم، علیه ظلم و بیداد، تحجر و واپسگرایی قیام کردند و فکر اسلام ناب محمدی(ص) را جایگزین تفکر اسلام سلطنتی، اسلام سرمایه داری، اسلام التقاط و در یک کلمه اسلام آمریکایی کردند».(صحیفه امام، جلد 21، صفحه 239)

نوه امام خمینی(س)، با بیان اینکه مقام معظم رهبری در مسیر حضرت امام دستور به جهاد تبیین داده‌اند، اظهار داشت: ما امروز می‌بینیم در رسانه‌های معاند، هدف اصلی قیام مردم که رسیدن به استقلال سیاسی، نظامی و اجتماعی بوده است را قلب‌گونه تفسیر می‌کنند. امروز کدام کشور مانند جمهوری اسلامی ایران است که از لحاظ سیاست خارجی و نظامی، کاملا استقلال داشته و وابسته به بلوک شرق و غرب نباشد؟! تبیین چنین مسأله‌ای وظیفه همگانی و به خصوص خواص است.

وی حضرت زینب(ع) را بزرگترین جهادگر تبیین تاریخ اسلام دانست. 

اشراقی در پایان سخنان خود به مساله روز جهان اسلام، فلسطین پرداخته و گفت: تاریخ را مورخین نمی‌سازند؛ بلکه تاریخ‌سازان می‌سازند. امروز مردم مظلوم و سرافراز غزه تاریخ‌ساز یک حماسه عظیم هستند؛ حماسه پیروزی خون بر شمشیر، حق بر باطل و نور بر ظلمت؛ و بر مورخین فرض است که وقایع دردناک غزه را بدون کوچک‌ترین تحریف به رشته تحریر در آورند. مورخ یک جهادگر تبیین است و هرگز نباید از پروپاگاندای رسانه‌ای بترسد و مهمترین ویژگی یک مورخ شجاعت است و شجاعت او اثر مستقیم بر قلم او دارد.

اشراقی در پایان تأکید کرد: متأسفانه در بحث جهاد تبیین برای جلوگیری از تحریف تاریخ انقلاب در فضای مجازی مناسب عمل نکرده‌ایم و باید با برنامه‌ریزی دقیق و مدون بتوانیم این کم‌کاری را جبران کنیم.

دیگر خبرها

  • بزرگداشت حمزه سیدالشهدا در کشور کم‌رنگ است
  • اظهارات وزیر کشور رئیسی درباره گشت ارشاد: وظیفه ذاتی پلیس است
  • شخصیت و جایگاه حضرت حمزه سید الشهدا(ع) و عزاداری برای او به دستور رسول الله(ص)
  • ویژگی‌های حضرت حمزه(س) در بیان قرآن و روایات
  • مسئولان در امر حجاب وظیفه حاکمیتی، اخلاقی و اجتماعی دارند
  • مرتضی اشراقی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود/ شاخص و ملاک حقیقت اندیشه حضرت امام، رهبر معظم انقلاب هستند/ یکی از وظایف مهم مورخ، جهاد تببین است/ امروز مردم غزه تاریخ ساز یک حماسه عظیم هستند
  • نسل رویش‌های انقلاب اسرائیل را نابود خواهد کرد
  • طلاب نسبت به تبیین تاریخ دفاع مقدس اهتمام داشته باشند
  • سرچشمه عرفان وحیانی و اخلاق قرآنی یکی است
  • مسجد الاقصی به آغوش امت اسلامی بازخواهد گشت/ عمل به سنت رسول خدا(ص)؛ راهکار نجات مسلمانان