Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: مراسم نخل گردانی در مورچه خورت روز گذشته برگزار و از لوح ثبت ملی این میراث ناملموس مهم رونمایی شد.

 به گزارش خبرگزاری برنا در اصفهان،فریدون الله یاری  اظهار داشت: نخل گردانی، حمل تابوت چوبی عظیمی است که نمادی از مراسم تشییع پیکر مطهر امام حسین (ع) و پیامبر گرامی اسلام (ص) است و این آیین در مراسم‌های عزاداری ماه محرم و صفر برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه مراسم نخل گردانی با قدمت قریب به ۳۰۰ سال در مورچه خورت برخوار برگزار می‌شود، افزود: در این مراسم نخلی که قطعات چوبی آن در داخل حسینیه بنی زهرا (س) مورچه خورت قرار دارد با مراسم خاصی به میدان یا خیابان اصلی آورده می‌شود و بر روی دوش سوگواران اهل بیت (ع) گردانده می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به اینکه هر سال تعداد زیادی از علاقه‌مندان به اهل بیت (ع) و گردشگری مذهبی برای تماشای نخل گردانی روانه مورچه خورت می‌شوند، ادامه داد: یکی از اقدام‌های مهم اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان ثبت آیین‌ها و سنت هاست که بخش مهم آن آیین‌های عاشورایی است.

الله یاری گفت: نخل گردانی مورچه خورت به عنوان میراث معنوی در توسعه گردشگری مذهبی استان اصفهان نقش مهمی خواهد داشت.

 

بیشتر بخوانید: 80 آیین‌ محرم اصفهان ثبت ملی شد/ از«جغجغه زنی»ابیانه تا «زار خاک» روستای قورتان کشتار دام جلو دسته عزاداری غیربهداشتی است/ نظارت ویژه اکیپ های دامپزشکی اصفهان در ایام تاسوعا و عاشورا

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استان اصفهان صنایع دستی و گردشگری عزاداری محرم مورچه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۰۰۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۴۱ میراث در فهرست آثار ملی البرز

البرز- مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی با اشاره به ثبت ۴۱ اثر از استان البرز در فهرست میراث ناملموس، همکاری مردم برای شناسایی و معرفی آیین‌ها و رسوم مناطق مختلف استان و ثبت آن‌ها را بسیار مؤثر و مهم عنوان کرد.
رحیم خاکی اظهار کرد: استان البرز با دارا بودن فرهنگ و پیشینه غنی مانند سایر استان‌ها دارای رسوم و آیین‌های خاصی است که به‌خصوص  در روستاهای شهرستان‌های البرز هنوز برخی از آن‌ها پابرجا مانده است.
مدیر کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان البرز در گفت‌وگو با ایسنا گفت: آنچه به ارزشمندتر شدن موجودیت فعلی یک سرزمین کمک می‌کند آگاهی از تاریخ و پیشینه فرهنگی و اجتماعی مردمان آن سرزمین و انتقال آن به آیندگان است.
او افزود: اداره کل میراث‌ فرهنگی استان البرز با تلاشی مضاعف توانسته به حفظ و معرفی بسیاری از آیین‌ها و میراث ناملموس این استان کمک کند.  منبع: قدس آنلاین

دیگر خبرها

  •  آژیر قرمز در اصفهان/ فرونشست به آثار باستانی هم رسید+ عکس
  • ضرغامی: حال مردم خوب هست که به سفر می‌روند
  • یکی از ۴ سنگرِ اهواز در زمان جنگ از بین رفت
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • آخرین آمار حکایت از رشد قابل توجه گردشگری است
  • نرم افزار «لرستان سفر» چندزبانه می‌شود
  • ثبت ۴۱ میراث در فهرست آثار ملی البرز
  • سرپرست گروه پژوهشی هنرهای ملی معرفی شد
  • رونمایی از ثبت جهانی کاروانسرای دیر گچین قم