Web Analytics Made Easy - Statcounter

میزبانی دولت تاجیکستان از گروه مخالفان ضدایرانی آن هم در حالی که روابط دو کشور در فرایند بازسازی و بهبود است، پیامی آشکار به تهران برای فعال کردن تعهدات قانونی خود در سازشنامه صلح در قالب میزبانی از حزب نهضت اسلامی است. ۰۶ آبان ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۶ بین الملل ترکیه و اوراسیا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روز گذشته خبری توسط صفحه تاجیکی رادیو آزادی در دوشنبه منتشر شد مبنی بر میزبانی دولت تاجیکستان از یک گروه از چهره‌های ایرانی ضدانقلاب در دوشنبه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا بر اطلاعات منتشر شده از سوی این رسانه، در جلسه مذکور که مشارکت کنندگان آن شاعران، نویسندگان و فعالین ملی‌گرای ضدانقلاب بودند، شخص امامعلی رحمان، رئیس‌جمهور تاجیکستان نیز حضور داشته و به دیدار با میهمانان ضدایرانی و سخنرانی برای آن‌ها پرداخته است. این ایرانی‌تباران عمدتا ساکن کشورهای آمریکا، فرانسه، ایتالیا و استرالیا بوده‌اند که برای این دیدار به دوشنبه آمده‌اند.

بر اساس گزارش منتشر شده، بخش مهمی از اظهارات مطرح شده در این نشست انتقاد از سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران بوده است. به عنوان مثال، مسعود سپند که از شاعران به اصطلاح ملی‌گرا محسوب می‌شود، در این نشست اشعاری تمسخرآمیز نسبت به روحانیون خوانده است. نکته جالب توجه آن که این افراد در عوض از دولت تاجیکستان به جهت «سکولار» بودن تمجید کرده‌اند و بعضا اظهار داشته‌اند که یک نظام سیاسی سکولار، چه دموکراتیک و چه پادشاهی باشد، از یک نظام اسلامی بهتر است.

مساله تاسیس دانشگاهی در تاجیکستان به نام کوروش موضوع دیگری است که گویا زمینه‌ساز تداوم تعاملات دولت تاجیکستان با این فعالین ضدایرانی است. هومر آبرامیان، یکی از دیگر چهره‌های ضدایرانی حاضر در این نشست، تاسیس دانشگاهی تحت عنوان «کوروش بزرگ» را در خاک تاجیکستان پیشنهاد داده است. همچنین عبدالجبار رحمان‌زاده، دستیار رئیس‌جمهور تاجیکستان نیز خبر داده است که دوشنبه قرار است میزبان «جشن کوروش کبیر» باشد. مشخص نیست در جشن مذکور آیا قرار است پایگاهی فرهنگی برای فعالیت‌های ملی‌گرایانه ضدایرانی فراهم شود یا این برنامه صرفاً توسط دولت تاجیکستان برگزار شود.

این اقدام دولت تاجیکستان در میزبانی از مخالفین جمهوری اسلامی ایران در بالاترین سطح سیاسی، با حضور رئیس‌جمهوری این کشور در حالی صورت می‌گیرد که دو کشور طی ماه‌های اخیر تلاش‌های زیادی برای بهبود و بازسازی روابط خود صورت داده‌اند. توسعه مناسبات سیاسی، آغاز به کار دوباره پرواز‌های مستقیم، بازگشت شرکت‌های تجاری و دیدارهای عالی‌رتبه همگی نشانه‌هایی از بهبود روابط دو کشور است. با این حال به نظر می‌رسد دوشنبه هنوز عزمی جدی برای بهبود روابط با تهران ندارد.

همچنان مشخص نیست دولت تاجیکستان برای برگزاری جلسه اختصاصی با این چهره‌های ضدایرانی، در اختیار گذاشتن فضا برای اظهارات ضدایرانی توسط این افراد و به ویژه تعریف کردن برنامه‌های ضدایرانی بیشتر در آینده چه توضیحاتی دارد.

لازم به ذکر است شخص امامعلی رحمان در حالی میزبان چهره‌های ضدایرانی در دوشنبه بوده است که طی سال‌های اخیر بارها نسبت به حمایت و پشتیبانی ایران از حزب نهضت اسلامی انتقاد کرده است. حضور محی‌الدین کبیری، رهبر حزب نهضت اسلامی تاجیکستان در کنفرانس وحدت اسلامی در تهران در سال 1394 در حالی خشم دولت تاجیکستان را برانگیخت که این دعوت بر اساس یک سنت بین‌المللی در جهان اسلام و با حضور صدها چهره و فعال اسلام‌گرا بوده است. پس از آن نیز به رغم آن که اعضا و رهبری این حزب همگی در اروپا حضور داشتند، باز هم نوک پیکان انتقادات دولت تاجیکستان به سوی جمهوری اسلامی ایران بوده است. به نظر می‌رسد هزینه‌های انتقاد از دولت‌های اروپایی را دولت تاجیکستان از حاشیه اقدامات ضدایرانی‌اش جبران می‌کند.

این مساله در حالی است که بر اساس سازشنامه صلح تاجیکستان که در سال 1997 به امضا رسیده است، نام جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کفیلان صلح در سازمان ملل به ثبت رسیده است.

طبیعتا با توجه به زیر پا گذاشته شدن این سازشنامه از سوی یکی از طرفین (دولت امامعلی رحمان) وظیفه حقوقی و اخلاقی جمهوری اسلامی ایران حمایت از طرف دیگر و برقراری مصالحه مجدد است.

حقی که تهران هنوز از آن استفاده نکرده است و به نظر می‌رسد این رفتارهای دولت تاجیکستان در نتیجه هراس و با هدف تحت فشار قرار دادن ایران برای عدم استفاده از این حق قانونی است.

با این حال همچنان انگیزه دولت تاجیکستان از میزبانی چنین نشستی مبهم است. رادیو آزادی در این زمینه می‌نویسد: « به عقیده کارشناسان هدف دوشنبه از دعوت ایرانیان پناهده در کشورهای خارجی مشروعیت بخشیدن سیاست‌های خود است، تا به مردم خود  و جهانیان نشان بدهد که سیاست‌های در پیش گرفته شده در خارج نیز هواداران زیادی دارد».

در همین راستا، پرویز ملاجان‌اف تحلیل‌گر تاجیک در مصاحبه با رادیو آزادی گفته است: ایران اکنون به مسائل مهمتری نظیر مساله تحریم‌ها و فشارهای وارده از سوی کشورهای ابرقدرت جهانی مشغول است و فعلا برای بررسی نشست منتقدانش در دوشنبه «وقت ندارد».  اکنون تهران از چهار جهت زیر فشار است؛ از سوی آمریکا، کشورهای عربی و حتی روسیه. بنابراین، به نظر من حتی وقت ندارد که به چنین نشستی در دوشنبه واکنش نشان دهد. البته ایران از چنین نشستی احتمالا ناراضی است، اما توجه زیادی نخواهد کرد و واکنشی هم نشان نمی‌دهد.

با این حال به نظر می‌رسد لزوم واکنش سریع و قاطع دستگاه‌های مسئول به ویژه حوزه دیپلماسی و وزارت امور خارجه می‌تواند بهترین راه برای مقابله با تداوم چنین اقداماتی باشد. استفاده از حق قانونی جمهوری اسلامی ایران برای میزبانی از حزب نهضت اسلامی تاجیکستان و انجام تعهدات قانونی خود در سازشنامه صلح، که شامل همکاری با سازمان ملل متحد و دیگر کفیلان صلح از جمله روسیه برای وادار کردن دولت تاجیکستان به انجام تعهداتش در سازشنامه صلح است، اصلی‌ترین گزینه پیش‌روی تهران در این زمینه است.

گزارش| اصلی‌ترین مانع پیش‌روی زبان و الفبای پارسی در تاجیکستان چیست؟گزارش| افشای بخش‌هایی از مکالمه رهبر اپوزیسیون و رئیس کمیته امنیت تاجیکستانگزارش| آیا تروریستی اعلان شدن پیمان ملی تاجیکستان چیزی را تغییر می‌دهد؟نگاهی به فرایند انتقال قدرت در تاجیکستان

انتهای پیام/

 

R7650/P42329/S8,1414/CT4

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۰۲۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارلمان انگلیس قانون اخراج مهاجران به روندا را تصویب کرد

پارلمان انگلیس دوشنبه شب  لایحه بحث برانگیزی را تصویب کرد که به دولت این کشور اجازه می‌دهد پناهجویانی را که به طور غیرقانونی وارد انگلیس شده اند به رواندا اخراج کند.

براساس گزارش القدس العربی، پس از اینکه اعضای مجلس اعیان انگلیس این پیش نویس قانون را بار‌ها و بار‌ها برای اصلاح بازگرداند، در نهایت موافقت کردند که هیچ اصلاحیه اضافی در متن ارائه نکنند که اجازه تصویب آن را داد.

پیش از این، ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس روز دوشنبه تایید کرد که همه چیز برای اخراج پناهجویان به رواندا آماده است و  مهم نیست چه اتفاقی بیفتد  به محض تصویب لایحه بحث برانگیز پارلمان در این زمینه اتفاق خواهد افتاد.

نخست وزیر در یک کنفرانس مطبوعاتی با هدف ارائه ابزاری که دولت برای سازماندهی این اخراج مهاجران غیرقانونی استفاده می‌کند، گفت که پرواز‌ها هر چه که باشد انجام خواهند شد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • دعوای کارشناسان ضدایرانی روی آنتن زنده! | صدای مجری هم درآمد
  • ۶ خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • دوران تهدید ملت ها به پایان رسیده است/روح تازه در رزمندگان مقاومت
  • بهار روابط تجاری ایران - تاجیکستان/سرمایه‌گذاری لجستیکی در چابهار
  • کنعانی: آمریکا به مطالبات قانونی دانشجویان احترام بگذارد
  • تصویب چند طرح ضد ایرانی در سنای آمریکا / تحریم خریداران نفت و منع صدور فناوری موشکی و پهپادی ایران در چارچوب این بسته
  • بانک مرکزی به تعهدات خود درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرده است
  • بانک مرکزی به تعهدات خود در حوزه دارو عمل کرد
  • پارلمان انگلیس قانون اخراج مهاجران به روندا را تصویب کرد
  • تصمیم ضدایرانی اتحادیه اروپا برای خشنودی صهیونیست‌ها