Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مجلس با اشاره به عدم تعادل در پرداخت یارانه‌ها گفت: حجم یارانه‌ها بسیار متنوع است و طبقات بالا نسبت به طبقات پایین جامعه بیشتر از یارانه استفاده می‌کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در راس هیئتی با همراهی وزیر صنعت، معدن و تجارت و تعدادی از مدیران این وزارت‌خانه  به منظور افتتاح گام دوم یک مجتمع تولیدی و یک مرکز تحقیقات دانشگاهی و شرکت در چهارمین اجلاسیه بین‌المللی مجاهدان وارد استان سمنان شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لاریجانی در بدو ورود به دامغان به مقام شهدای استان سمنان ادای احترام کرد.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران استان سمنان با اشاره به اینکه کشور یک دوره حساسی را طی می کند، گفت: امروز در شرایطی است که به خاطر سود کشورهای قلدر و به هم زدن توافق هسته‌ای، شاهد فشارهایی است که به‌خصوص درزمینهٔ نفت و صادرات مشکلاتی را به وجود آورده است.

 لاریجانی با اشاره به دستور رهبر معظم انقلاب برای تشکیل ستادی جهت رفع مشکلات، بیان کرد: از سوی رهبری ابلاغ شد که تصمیمات فوری گرفته شود و ظرفیت های مختلف قانونی برای این امر صورت گیرد.

وی با بیان اینکه در ابتدای امر تکانه‌هایی درزمینهٔ ارز داشتیم، تصریح کرد: ستاد، تصمیمات ده‌گانه‌ای را به قوه قضائیه و بانک‌ها مخصوصاً بانک مرکزی ابلاغ کرد

رئیس مجلس با اشاره به اینکه ساماندهی جهت نحوه صادرات و واردات صورت گرفت، گفت: مجموعه این تمهیدات آرامشی را به وضع ارز ایجاد کرد که بسیار مهم می باشد چراکه کسی می خواهد سرمایه گذاری کند باید پیش بینی از وضعیت ارزی داشته باشد.

لاریجانی اظهار کرد: متناسب با تحریم ها، اقدامات و تصمیماتی صورت گرفت که گام هایی در مسائل هسته ای برداشته شد و تمهیداتی نیز برای مسائل داخلی انجام گرفت.

وی با اشاره به برگزاری جلسه ای در زمینه یارانه ها طی دو هفته اخیر در مجلس گفت: حجم یارانه ها بسیار متنوع است و طبقات بالا نسبت به طبقات پایین بیشتر از یارانه استفاده می کنند که عدم تعادل بالایی وجود دارد.آیا می شود مکانیزم بهتری ایجاد کرد که طبقات پایین وضع بهتری در این فشار جدید داشته باشند؟

رییس مجلس بیان کرد: مجموعه یارانه هایی که به صورت بی هدف پرداخت می شود و طبقات بالا بیشتر از آن استفاده می کنند باید به گونه ای هدایت شود که طبقات پایین در این وضع اقتصادی بهره بیشتری برده و سامان بهتری پیدا کنند.

لاریجانی با بیان اینکه بخشی از تصمیمات مجلس برای بهینه‌سازی یارانه‌ها در سه ماه آینده اجرا می شود، افزود: بخش مهم تر آن در بودجه ای است که ظرف یک ماه آینده به مجلس داده می شود.

وی با اشاره به اینکه مقدارزیادی فشار مردم به دلیل مسئله مسکن است، گفت: باید تمهیداتی برای روستاها تعیین شود که جوانان روستایی هم بتوانند صاحب مسکن شوند.

رئیس مجلس با توجه به اینکه در شهرهای کوچک و متوسط ، برای مسکن در حریم شهر محدودیتی وجود دارد، اظهار کرد: با توجه به اینکه این ماموریت به وزارت مسکن داده شده است با کمک وزارت کشور این محدوده طوری تنظیم شود که به افرادی که ازدواج کرده و نیاز به مسکن دارند به ان ها زمین اختصاص یابد تا بتوانند مسکن بسازند. در شهرهای بزرگ این محدوده گسترش پیدا نمی کند.

وی با تاکید براینکه باید ظرفیتی برای بخش دارو و درمان ایجاد کنیم، گفت: سهم سازمان تامین اجتماعی و بیمه سلامت به موقع پرداخت نمی شد که بیمارستان ها، داروخانه ها و پزشکان مشکل داشتند که این امر ساماندهی شد تا در سالجاری عقب افتادگی نداشته باشند.

لاریجانی با اشاره به اینکه خوشبختانه در بخش کشاورزی با وجود بارندگی ها تقریبا در آذوقه مردم مشکلی نخواهیم داشت، بیان کرد: مشکلاتی در واردات دانه های روغنی وجود دارد که باید به مروراتکا به واردات کمتر شود.

وی با بیان اینکه صنعت در برخی از مسائل رشد داشته که توجه به داخل صورت گرفته است، اما در بخشی هنوز مشکلات وجود دارد گفت: درشهرکهای صنعتی برخی کارخانجات مشکل دارند که برای این امر ستادی برای رفع موانع تولید در نظر گرفته شده که زیر نظر استاندار است و اگر شرکت ها مشکلاتی داشته باشند برای رفع آن تمهیداتی صورت می گیرد.

رئیس مجلس با اشاره به اینکه به صادرات در کشور توجه ویژه ای می شود، افزود: ضمن اینکه شرایط کشور بسیار سخت است اما همه در حال تلاش هستند با کاهش فروش نفت یک رونق داخلی به وجود بیاید و از ظرفیت داخل بیشتراستفاده شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۰۳۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزن یارانه‌ها در بودجه ۱۴۰۳

داود منظور روز گذشته در نشست خبری مشترک خود با سخنگوی اقتصادی دولت، از پیش‌بینی ۷۵۰هزار میلیارد تومان منابع برای پرداخت یارانه‌های نقدی و غیرنقدی در قالب هدفمندسازی یارانه‌ها، برای سال ۱۴۰۳ خبر داد.

به گزارش دنیای اقتصاد، این مقدار حدود ۲۶ درصد از منابع بودجه عمومی سال ۱۴۰۳ را تشکیل می‌دهد. نکته مهم دیگر این است که این منابع در حالی در نظر گرفته شده است که به گفته یک نهاد پژوهشی، منابع هدفمندی حدود ۲۳۰ هزار میلیارد تومان، معادل ۳۰ درصد، کسری دارد.

روز گذشته دومین نشــســت خـــبری سخنگوی اقتصادی دولت در سال ۱۴۰۳ و همچنین اولین نشست خبری مشترک او با رئیس سازمان برنامه‌وبودجه برگزار شد. در ابتدای این نشست با توجه به همزمانی بررسی بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس، داوود منظور به مهم‌ترین تغییرات بودجه ۱۴۰۳ پرداخت.

به گفته منظور، بخش مهمی از منابع کشور صرف بازتوزیع و یارانه‌ها می‌شود و منابع تبصره ۸ که موضوع هدفمندی‌ها را دنبال می‌کند شامل منابعی از محل فروش بنزین، گازوئیل، و صادرات فرآورده‌های نفتی است و صرف باز توزیع به خود مردم می‌شود، به این معنا که عملا منابع حاصل از بخش نفت و گاز که در فروش انواع حامل‌های انرژی حاصل می‌شود، عینا در قالب تبصره ۸ یا قانون هدفمندی یارانه‌ها به مردم بازپرداخت می‌شود.

رئیس سازمان برنامه‌وبودجه در ادامه به جزئیات یارانه‌هایی که در این قالب به افراد جامعه پرداخت می‎‌شود، پرداخت. به گفته او، یکی از انواع پرداخت‌ها، یارانه‌های نقدی است که بخش بزرگی از جامعه ۳۰۰ هزار یا ۴۰۰ هزار تومان در ماه مطابق آزمون وسع دریافت می‌کنند که کل منابع آن، ۳۳۰ هزار میلیارد تومان در سال است. همچنین برای کمک‌هزینه‌های معیشتی ویژه افراد کمیته امداد و سازمان بهزیستی نیز هر ماه بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان پرداخت می‌شود.

برای یارانه خرید تضمینی گندم و آرد و نان نیز ۲۰۰ هزار میلیارد تومان در سال جاری بابت این امر هزینه خواهد شد. از سوی دیگر ۸۵ هزار میلیارد تومان برای یارانه دارو اختصاص یافته و ۱۱ میلیارد دلار ارز ترجیحی نیز به واردات کالا‌های اساسی و نهاده‌های کشاورزی وارداتی اختصاص می‌یابد که اختلاف این عدد با نرخ بازار مبادله‌ای شامل ۱۵۰ هزار میلیارد تومان می‌شود که دولت می‌پردازد.

به گفته منظور، مجموع کل این موارد، بخش بزرگی از بودجه دولت یعنی ۷۵۰ همت در تبصره ۸ خواهد بود. این در حالی است که به گفته مرکز پژوهش‌های مجلس، با توجه به وضعیت نامناسب تحقق درآمد‌های هدفمندی و پیش‌بینی ادامه آن در سال ۱۴۰۳ به نظر می‌رسد تبصره هدفمندی یارانه‌ها در سال ۱۴۰۳، مانند برخی از سال‌های گذشته با کسری منابع نسبت به مصارف روبه‌رو شود؛ بنابراین مجموع منابع قانونی قابل‌تحقق هدفمندی در سال آینده حدود ۵۳۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود. از سوی دیگر برخی ارقام مصارف مانند یارانه نان دارای کم‌برآوردی است.

همچنین منابع مورد نیاز برای اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی به‌وضوح مشخص نشده است؛ بنابراین با فرض تخصیص کامل مصارف، ناترازی درآمد - هزینه هدفمندی یارانه‌ها در سال ۱۴۰۳ معادل حداقل ۲۳۰ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی می‌شود. بخش دیگری از سخنان معاون رئیس‌جمهور، به اظهاراتی که در رابطه با کسری مطرح می‌شود اختصاص داشت. به گفته منظور، در سال گذشته ۹۵درصد بودجه محقق شد و به طور مشخص‌تر در بخش هزینه‌های جاری ۹۹.۲ درصد تحقق منابع صورت گرفت.

او همچنین بر تحقق بیش از ۱۱۰درصدی منابع در برخی از دستگاه‌های اجرایی مانند وزارت آموزش‌و‌پرورش خبر داد و تاکید کرد در حوزه بودجه عمرانی نیز ۳۰۴هزار میلیارد تومان محقق شد که معادل ۸۵درصد بودجه مصوب است. همچنین رئیس سازمان برنامه‌وبودجه خاطرنشان کرد: این تحقق بودجه با وجود افزایش هزینه‌های جاری و تملک دارایی‌ها در بودجه سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱بود. امسال وضعیت بودجه‌ای از سال گذشته بهتر است. رشد بودجه نسبت به سال ۱۴۰۲ حدود ۲۳درصد است. یعنی وقتی رشد بودجه را محدود می‌کنیم امکان تحقق کامل آن بیشتر می‌شود.

دولت در سال ۱۴۰۳ تلاش کرد به ارقام درآمدی خود واقع‌بینانه‌تر عمل کند. به عنوان مثال درآمد‌های نفتی در بودجه امسال نسبت به سال قبل کمتر پیش‌بینی شده. در بخش مولدسازی و واگذاری شرکت‌ها نیز پیش‌بینی درآمد‌ها نصف شده است. امسال اولویت بودجه‌ای دولت پرداخت‌های عمرانی است تا رشد‌های پیش‌بینی‌شده بتواند بخشی از زیر‌ساخت‌های کشور را ارتقا دهد.

تغییرات بودجه ۱۴۰۳

منظور همچنین در رابطه با تغییرات بودجه ۱۴۰۳ گفت: یکی از مطالبات مهم مردم اعتبارات بهتر و بیشتر برای بخش فرهنگ، جوانان و ورزش است که سعی شده در بودجه سال جاری به‌خوبی مدنظر قرار گیرد که اعتبارات این بخش ۴۵ درصد رشد یافته است؛ در‌ حالی‌که رشد بودجه دولت، صرفا ۲۳ درصد بوده است و با توجه به اهمیت این بخش، توجه بیشتری صورت گرفته و فقط بخش ورزش از ۸ همت به ۱۶ همت رشد کرده که دو برابر شده است.

معاون رئیس‌جمهور در رابطه با بودجه بخش سلامت نیز خاطرنشان کرد: در بخش سلامت شاهد تحول قابل‌توجهی هستیم، به نحوی که اعتبارات این بخش با ۳۰ درصد رشد به ۴۰۹ همت افزایش یافته است که به طور مشخص ۲۵ هزار نیروی جدید کادر درمان امسال استخدام خواهند شد و ۱۸۰۰ عضو هیات علمی جدید در دانشگاه‌های علوم پزشکی جذب و ۴۰۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل کادر درمان و دانشگاه‌ها اعتبار اختصاص یافته است؛ ضمن اینکه ۳۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تغذیه بخش کادر درمان در بودجه دیده شده است.

رسیدگی به مشکلات بخش درمان

او با اشاره به اینکه دستیاران تخصصی در حوزه پزشکی با تنگنا مواجه بوده‌اند از اختصاص ۳ هزار میلیارد تومان منابع برای این گروه خبر داد. به گفته منظور این اولین باری است که منابعی پیش‌بینی شده که دانشگاه‌های علوم پزشکی بتوانند به دستیاران کمک‌هزینه و منابع حق‌پژوهانه اختصاص دهند؛ ضمن اینکه ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای مناطق محروم حق ماندگاری و مقیمی در نظر گرفته شده است تا برای پزشکان انگیزه لازم برای ماندگاری در این مناطق ایجاد شود.

همچنین در این نشست، سید‌احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت، با تاکید بر اینکه دولت سیزدهم دو رویکرد مهم در حوزه مالیه عمومی را سرلوحه امور قرار داده است، ادامه داد: اولین رویکرد معطوف به شفافیت و انضباط‌بخشی به دخل‌و‌خرج دولت و شرکت‌های دولتی از مسیر اجرای حساب واحد خزانه و پرداخت به ذی‌نفع نهایی بود. در بخش دوم هدف‌گذاری دولت این بود که سهم درآمد‌های پایدار از بودجه عمومی را افزایش قابل‌اعتنایی بدهد. به گفته خاندوزی در سه سال گذشته نسبت درآمد‌های پایدار که مجموع درآمد‌های غیرنفتی و استقراض را شامل می‌شود، به ۵۲درصد در سال ۱۴۰۲ افزایش پیدا کرد و امیدواریم در سال ۱۴۰۳ به نسبت ۶۰درصد نزدیک شویم.

دیگر خبرها

  • استقلال در اندیشه پایین کشیدن پرسپولیس/ تراکتور پس از تغییرات
  • منظور: افزایش دائم دستمزدها به ‌رفاه مردم کمک نمی‌کند
  • کمبود برخی اقلام شیر خشک در داروخانه‌های خوزستان
  • آیا کیفیت آب سد چمشیر مشکلی دارد؟
  • وزن یارانه‌ها در بودجه ۱۴۰۳
  • خروج نقدینگی از بانک‌ها عامل پرداخت نشدن وام ازدواج است
  • ۷۵۰ هزار میلیارد تومان یارانه به طور مستقیم به مردم پرداخت می‌شود
  • طرح کالابرگ الکترونیکی ادامه‌دار شد؟
  • پرداخت ۲۰۰همت به یارانه آردو نان طی امسال در بودجه ۱۴۰۳
  • قدردانی مجلس از تولیدات قرآنی رسانه ملی