Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@07:48:26 GMT

طرح غربالگری ژنتیک در مدارس مرند شروع شد

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۰۷۰۳۹

طرح غربالگری ژنتیک در مدارس مرند شروع شد

حسین محمدزاده روز دوشنبه در مراسم شروع اجرای طرح آگاه سازی و پیشگیری از معلولیت ها و غربالگری ژنتیک که در دبیرستان کیان غفاری شهر یامچی مرند، برگزار شد، اظهار کرد: در این طرح، علت بروز و شیوع معلولیت و راه های پیشگیری از آن، به دختران و پسران در پایه های دهم و یازدهم آموزش داده می شود.

وی اعلام کرد: ۵۰ درصد علل معلولیت ها، موارد ژنتیکی برآورد شده و مسائل و مشکلات مربوط به دوران بارداری، حین تولد و ازدواج های فامیلی از جمله دلایل معلولیت ها از طریق انتقال ژن معیوب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس اداره بهزیستی مرند خاطرنشان کرد: سال گذشته، دوره های آموزشی لازم در راستای آگاه سازی و پیشگیری از معلولیت ها، برای ۵ هزار و ۷۳۲ دانش آموز، در مدارس شهرستان برگزار شد.
وی گفت: آگاه سازی و حساس سازی جوانان قبل از سن ازدواج، پیشگیری از ازدواج های پر خطر به علت بیماری های ژنتیکی و کاهش بروز بیماری های ناشی از اختلالات ژنتیکی از جمله اهداف اجرای طرح غربالگری ژنتیک در شهرستان مرند است.
محمدزاده اظهار کرد: سعی می کنیم با برگزاری دوره های آموزشی برای جوانان، افراد در معرض خطر بیماری های ژنتیکی را شناسایی کرده و در راستای کاهش ازدواج های پر خطر فامیلی، عمل نماییم.

به گزارش ایرنا، نکته بسیار قابل توجه این است که محور مشاوره ژنتیک، اطلاعاتی است که زوج در اختیار مشاور قرار می‌دهند. اگر اطلاعات ناقص باشد، درمان مناسبی ارایه نخواهد شد. پس خانواده باید اطلاعات کاملی دهد تا مشکل، شناسایی شود. در علم ژنتیک مشکلی که شناسایی شود، قابل پیشگیری است و در صورت شناسایی قطعی علت ژنتیکی با اطمینان ۱۰۰ درصد می توان اقدام به پیشگیری از تکرار بیماری نمود.

به گفته متخصصان ژنتیک، با تلفیق تکنیک NGS و PGS، در قسمت درمان ناباروری  و غربالگری جنین‌ها از نظر ناهنجاری‌های کروموزومی، احتمال موفقیت درمان افزایش چشمگیری خواهد داشت.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: غربالگری بیماری ژنتیکی مرند سازمان بهزیستی کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۰۷۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حق نداریم مدارس خیرساز را تغییر نام دهیم

به گزارش خبرنگار مهر، سیدحامد عاملی شامگاه چهارشنبه در جلسه هماهنگی بیست و ششمین جشنواره خیرین مدرسه ساز در استانداری اردبیل اظهار کرد: باید شرایطی را در استان فراهم کنیم تا عقب ماندگی‌های گذشته در حوزه مدرسه سازی جبران شده تا با استفاده از ظرفیت خیرین مسئولیت اجتماعی کارخانجات، بانک‌ها و بحث مولدسازی سرانه فضای آموزشی را ارتقا دهیم.

رییس شورای آموزش و پرورش استان اردبیل خاطرنشان کرد: با اعتبارات دولتی تغییر وضعیت موجود و بهبود سرانه فضای آموزشی وخیم فعلی امکانپذیر نیست و بهتر است از ظرفیت‌های خیرین و کمک‌های مردمی بهره گرفته و این سرانه را به میانگین کشوری ارتقا دهیم.

عاملی ضرورت برگزاری جشنواره پرشور و آبرومند خیرین مدرسه ساز را در اواخر اردیبهشت ماه امسال یادآور شد و بیان کرد: خانه اردبیلی‌های مقیم تهران ظرفیت خوبی است تا با دعوت از متمولین اردبیلی ساکن در تهران به ویژه اهالی بازار تهران بتوانیم از توانمندی مالی آنها برای ساخت مدرسه و تکمیل و تجهیز واحدهای آموزشی نیمه تمام استفاده کنیم.

وی گفت: در خود استان نیز باید از ظرفیت نظام مهندسی، جامعه پزشکی، اصناف و بازاریان، اتاق بازرگانی و دیگر فعالان اقتصادی استفاده کرده تا با دعوت به این جشنواره بتوانیم انگیزه‌های مادی و معنوی آنها را در کمک به مدرسه سازی تقویت کنیم.

استاندار اردبیل از علما، صاحبان تریبون، صداوسیما و رسانه‌ها و … خواست؛ در هفته منتهی به برگزاری این جشنواره ارزش و جایگاه علم آموزی و کمک به مدرسه سازی را به خوبی تبیین و تشریح کرده و تلاش کنند تا جریان افکار عمومی را به این سمت و سو سوق دهند.

عاملی با انتقاد از تغییر نام مدارس خیرساز تصریح کرد: این کار در سال‌های گذشته و به دلایل متعدد رخ داده که یک حرکت مذموم و ناپسند است و باید جلوی این کار ناشایست گرفته شود.

وی ادامه داد: همان طوری که در استان‌هایی نظیر اصفهان در محلات و کوچه‌ها به همت خود مردم خانه‌های فرهنگی راه اندازی شده ما نیز چنین الگویی را باید در توسعه و رونق بخشی به مراکز فرهنگی و آموزشی مورد توجه قرار دهیم و با نامگذاری این مراکز به نام افراد خَیّر انگیزه معنوی و فکری کار آنها را به نوعی تبلیغ کنیم.

رییس شورای آموزش و پرورش استان اردبیل اظهار کرد: در کنار برگزاری این جشنواره شایسته است آئین تجلیل از خیرین نمونه و فعال، کلنگ زنی و یا افتتاح واحدهای آموزشی و بازدید خیرین از مجموعه‌های آموزشی موفق مورد توجه قرار گیرد تا انگیزه بیشتری را در خیرین برای امر مدرسه سازی شاهد باشیم.

عاملی خاطرنشان کرد: از صداوسیما و شهرداری درخواست خواهیم کرد تا در ایام منتهی به جشنواره کارهای تبلیغی و فضاسازی مناسب را در دستور کار قرار داده و به برگزاری شایسته جشنواره بیست و ششم کمک کنند.

وی افزود: مهمترین عنصر قطع زنجیره فقر توانمندسازی دانش آموزان این خانواده هاست تا با تحصیلی شایسته و مناسب بتوانند خانواده و نسل‌های آینده را از فقر و نداری نجات دهند.

کد خبر 6081584

دیگر خبرها

  • شروع خوب ایران با غلبه‌بر افغانستان / شگفتی‌سازی قرقیزستان با پیروزی مقابل ژاپن
  • حق نداریم مدارس خیرساز را تغییر نام دهیم
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • شروع طرح ماهر هلال‌ احمر در مدارس استان مرکزی
  • برنامه پیشگیری و درمان اعتیاد با رویکرد مردمی سازی
  • تجلیل از دست‌اندرکاران رویداد کشوری جامعه پرداز در همدان
  • دست کوتاه ۳۰ هزار کودک معلول از تحصیل / کمبود مدرسه و دشواری رفت‌وآمد
  • مبتلایان به دیابت در نیشابور ۳ برابر شد
  • تولید و ترکیب ژنتیکی ۱۵۰۰ راس گوسفند در لرستان
  • شناسایی ۱۲ مورد بیماری «کیست هیداتید» در کهگیلویه و بویراحمد