Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیمه تامین اجتماعی انواع مختلفی دارد که بیمه تامین اجتماعی خویش فرما یکی از آن‌هاست. بیمه تامین اجتماعی خویش فرما خود به دو دسته اختیاری و صاحبان حرفه و مشاغل آزاد تفکیک می‌

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ این بیمه برای افرادی مناسب است که تحت پوشش هیچ بیمه خاصی قرار ندارند. متقاضی باید برای دریافت این خدمت به یکی از شعب سازمان تامین اجتماعی کشور مراجعه نماید تا در ادامه قرارداد مربوطه منعقد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس قوانین در نظر گرفته شده برای بیمه اختیاری، بیمه گذار موظف است تا حق بیمه خود را درست به موقع و در زمان های مشخص پرداخت نماید. حق بیمه تعیین شده برای بیمه اختیاری ۲۶ درصد مقطوع است. این بیمه مستمری بازنشستگی، مستمری از کارافتادگی، فوت و تعهداتی از قبیل: درمان، هزینه کفن و دفن و هزینه‌های مربوط به پوتز و اروتز را شامل می‌شود.

بیمه صاحبان حرفه و مشاغل آزاد چه ویژگی‌هایی دارد؟

اولین تفاوت بیمه اختیاری و بیمه صاحبان حرفه و مشاغل آزاد را می‌توان در سابقه آن دانست. صاحبان حرفه و مشاغل آزاد باید حداقل ۳۰ روز سابقه قبلی داشته باشند. تفاوت در تعهدات را می‌توان از دیگر وجوه تمایز بیمه صاحبان مشاغل آزاد و بیمه اختیاری دانست. تعهدات در بیمه صاحبان حرفه و مشاغل آزاد به دسته‌های زیر تقسیم می‌شود:

* بازنشستگی و فوت پس از دوران بازنشستگی با ۱۲ درصد

* بازنشستگی و فوت در دوران قبل و بعد از بازنشستگی با ۱۴ درصد

* بازنشسته شدن، فوت شدن و از کار افتادگی با ۱۸ درصد

ارائه خدمت در بازنشستگی و فوت پس از دوران بازنشستگی با ۱۲ درصد چگونه است؟

در این بخش تنها به خدمات مرتبط به دوران بازنشستگی پرداخته می‌شود.

ارائه خدمت در بازنشستگی و فوت در دوران قبل و بعد بازنشستگی با ۱۴ درصد چگونه است؟

پرداخت حقوق پس از دوران بازنشستگی و پرداخت حقوق به بازماندگان در صورت فوت شخص بیمه شده از جمله خدمات مهمی است که در این نوع بیمه وجود دارد.

ارائه خدمت در بازنشسته شدن، فوت شدن و از کار افتادگی با ۱۸ درصد چگونه است؟

در این نوع بیمه به بازنشستگان، بازماندگان شخص فوت شده و افراد از کار افتاده غیرناشی از کار مستمری پرداخت می‌شود. لازم به ذکر است که بیمه نقص عضو و از کارافتادگی جزئی در این گروه از بیمه جایی ندارد. زیرا به این موارد در حوادث ناشی از کار پرداخته می‌شود. عدم اشتغال بیمه‌گذار و عدم وجود کارفرما از موارد اصلی این عدم پیگیری به شمار می‌رود.

لازم به ذکر است که حق بیمه تامین اجتماعی خویش فرما با در نظر گرفتن افراد تحت تکفل به صورت سرانه ماهانه دریافت خواهد شد که این سرانه هر سال به وسیله شورای عالی درمان مشخص می‌شود.

افرادی که بیمه صاحبان حرفه و مشاغل آزاد دارند، می‌توانند با پرداخت نمودن ماهانه ۱۸ درصدی حق بیمه و سرانه درمان به‌ازای هر نفر تحت تکفل از تمامی خدمات سازمان به غیر از موارد تخصیص داده شده به بیمه اجباری برخوردار شوند. کمک هزینه ازدواج، خدمات در نظر گرفته شده برای بیمه بیکاری، غرامت دستمزد ایام بیماری، غرامت دستمزد ایام بارداری، پروتز و اروتز از جمله مواردی هستند که در این بیمه جای ندارند.

مستمری بازنشستگی چگونه محاسبه می‌شود؟

مستمری بازنشستگی بر اساس دو سال آخر فعالیت کاری و سنوات خدمت محاسبه می‌شود. چنانچه حقوق شخص در دوسال آخر به صورت نامتعارف و ناگهانی افزایش پیدا کند، ملاک برای مستمری بازنشستگی حقوق ۵ سال آخر فعالیت کاری و سنوات خدمت خواهد بود. ضمن اینکه امکان افزایش مستمری بازنشستگان بر اساس تشخیص و مصوبه دولت وجود خواهد داشت.

شرایط بیمه تامین اجتماعی خویش فرما در یک نگاه

شما می توانید با پرداخت ۲۶ درصد از حقوق خود از مزایای زیر برخوردار شوید.

* دریافت حقوق پس از دوران بازنشستگی

* دریافت حقوق قبل از فوت و بعد از فوت توسط بازماندگان

* برخورداری از بیمه ازکارافتادگی

* برخورداری از بیمه درمان و برخی از مزایای پزشکی

* برخورداری از سرمایه فوت که هزینه‌های کفن و دفن را در بر می‌گیرد.

شرایط تعیین شده برای بازنشستگی

برای بازنشستگی دو شرط احراز شده است که در مورد خانم‌ها و آقایان متفاوت است. این دو شرط عبارتند از:

* شرط سابقه‌ای

* شرط سنی

شرط سابقه‌ای برای خانم ها و آقایان

بر اساس قانون آقایان می‌توانند حداقل با ۳۰ سال سابقه و برخورداری از حداقل ۵۰ سال سن بازنشسته شوند. در صورتی که برای خانم‌ها ۳۵ سال سابقه و حداقل ۴۵ سال سن در نظر گرفته شده است.

شرط سنی برای خانم‌ها و آقایان

در این بخش، برای آقایان ۶۰ سال سن و حداقل ۲۰ سال سابقه در نظر گرفته شده است. امکان بازنشستگی بانوان نیز با ۵۵ سال سن و ۲۰ سال سابقه فراهم شده است.

شرایط موجود برای بازمانده

در صورتی که شخص فوت کرده باشد، شرایطی برای بازماندگان به منظور دریافت مستمری فراهم شده است. بر اساس این شرایط همسر تا پایان حیات، فرزند پسر تا زیر ۱۸ سال و فرزند دختر تا زمانی که اشتغال و بیمه ندارد از مستمری بازنشستگی سرپرست فوت شده برخوردار خواهند بود. لازم به ذکر است امکان دریافت مستمری برای فرزندان پسری که پس از سن ۱۸ سالگی به تحصیل اشتغال داشته باشند، فراهم شده است. در این مقاله با بیمه تامین اجتماعی خویش فرما آشنا شدیم.

بیشتر بخوانید: مالک تامین اجتماعی کارگران هستند؛ نه دولت بهره برداری طرح ارتقاء هتلینگ سه بیمارستان تامین اجتماعی مازندران

خبرنگار: امجد عبدی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تامین اجتماعی درمان دولت سازمان تامین اجتماعی سرانه درمان خبرگزاری برنا بیمه خویش فرما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۰۷۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعطای وام ضروری به بازنشستگان + شرایط پرداخت

به گزارش پارس نیوز به نقل از  گسترش نیوز، یدالله راشدی گفت: بازنشستگان واجد شرایط می‌توانند از روز اول اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با مراجعه به سایت صندوق فولاد، به نشانی www.irsbf.ir برای دریافت وام به صورت الکترونیکی ثبت‌نام کنند.

 پیشنهاد بازنگری در طرح افزایش وام ودیعه مسکن/ تسهیلات چقدر با تورم بازار اجاره همخوانی دارد؟

وی ادامه داد: با پیگیری‌های صورت گرفته تفاهم‌نامه‌ای با بانک ملی منعقد شد تا حدود ۲۹ هزار بازنشسته‌ای که حساب حقوقی آن‌ها در بانک ملی است وام ضروری ۲۰ میلیون تومانی با کارمزد ۴ درصد و اقساط ۲۴ ماهه دریافت کنند.

وی افزود: بازنشستگان واجد شرایط می‌توانند از روز اول اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با مراجعه به سایت صندوق فولاد، به نشانی www.irsbf.ir برای دریافت وام به صورت الکترونیکی ثبت‌نام کنند.

همچنین چندی پیش جعفر امیرآبادی‌زاده، معاون توسعه مدیریت و منابع صندوق بازنشستگی کشوری گفت: حقوق فروردین ماه بازنشستگان و وظیفه‌بگیران این صندوق طبق مصوبه هیات دولت همراه با ۲۰ درصد افزایش، دیروز پرداخت شد.

ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی به صراحت «افزایش سالیانه مستمری بازنشستگان به اندازه هزینه‌های زندگی» را تکلیف کرده است و ماده ۱۱۱ این قانون تاکید دارد که افزایش حداقل مستمری نباید از افزایش حداقل دستمزدِ مصوب شورایعالی کار کمتر باشد بنابراین مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی باید به اندازه هزینه‌های زندگی و بیشتر از افزایش دستمزد کارگران شاغل زیاد شود.

با این حال، اراده‌ی چندانی برای عمل به ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی دیده نمی‌شود؛ بازنشستگان در هفته‌های اخیر با پیوستن به کارزارهایی در فضای مجازی و با برگزاری تجمعاتی مقابل سازمان تامین اجتماعی، خواستار اجرای ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی و افزایش حقوق مطابق با سبد معیشت حداقلی شده‌اند اما آیا این مطالبه از سوی مدیران سازمان تامین اجتماعی جدی گرفته می‌شود؟

بازنشستگان تامین اجتماعی انتظار دارند در شرایط تورمی فعلی که نرخ سبد حداقلی هزینه‌های زندگی از ۳۰ میلیون تومان فراتر رفته است؛ افزایش حقوق‌شان به ۳۵ و ۲۲ درصد مصوب شورایعالی کار محدود نماند اما محمد اسدی (رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی کشور)، از بی‌نتیجه ماندن نشستی خبر می‌دهد که در روزهای گذشته برای بررسی میزان افزایش حقوق ۱۴۰۳ بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی برگزار شده است.

هنوز تکلیف افزایش مستمری‌ها مشخص نیست

اسدی در این رابطه گفت: در روزهای گذشته، نشستی با مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و معاونان ایشان در مورد افزایش مستمری بازنشستگان و نرخ این افزایش داشتیم که به جمع‌بندی نرسیدیم؛ این نشست نتیجه‌ای نداشت و قرار شد هفته آینده مجدداً نشستی برگزار و در مورد میزان افزایش مستمری ۱۴۰۳ تصمیم‌گیری شود.

رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی در مورد پیشنهادات این تشکل عالی و مطالبات فعالان صنفی بازنشستگان گفت: خواسته‌ی ما، اجرای دقیق مر قانون است؛ ما به صراحت خواستار اجرای قانون هستیم؛ به طور مشخص بایستی ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی اجرایی شده و مستمری بازنشستگان به اندازه‌ی میزان افزایش هزینه‌های زندگی افزایش یابد.

به گفته اسدی، انتظار می‌رود نرخ افزایش مستمری بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی در نشست هفته آینده با مدیرعامل و مدیران و کارشناسان سازمان تعیین تکلیف شود.

آیا مستمری بازنشستگان از اردیبهشت افزایش می‌یابد؟

اسدی در پاسخ به این سوالات گفت: ما طرفِ مطالبه‌گر قضیه هستیم و مسئله را با تمام توان پیگیری می‌کنیم اما همه چیز به همت و اراده‌ی طرف مقابل بستگی دارد. انتظار داریم که این اتفاق بیفتد یعنی تا اردیبهشت مراحل اداری کار به پایان برسد و افزایش مستمری برای بازنشستگان کارگری اجرایی شود.

او تاکید کرد: انتظار بازنشستگان و فعالان صنفی آن‌ها این است که مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در زمینه افزایش مستمری بازنشستگان و ابلاغ آن، همکاری لازم را داشته باشد و مستمری بازنشستگان در اردیبهشت افزایش یابد؛ ضمن اینکه مابه‌التفاوت فروردین نیز همراه با مستمری اردیبهشت به حساب مستمری‌بگیران واریز شود.

این فعال صنفی بازنشستگان با بیان اینکه «در هفته‌ها و ماه‌های اخیر هزینه‌های زندگی به میزان قابل توجهی افزایش یافته و بازنشستگان با مستمری دریافتی نمی‌توانند از پس این هزینه‌ها بربیایند» تاکید کرد: هرچه زودتر تکلیف افزایش مستمری بازنشستگان مشخص شود، بهتر است؛ بازنشستگان با مستمری دریافتی قادر به تامین هزینه‌های ماهانه نیستند و مشکلات معیشتی آن‌ها به مراتب بیشتر از گذشته است؛ بنابراین تعجیل در روند افزایش مستمری‌ها، یک ضرورت غیرقابل انکار است و امیدواریم مدیران تامین اجتماعی به این مهم توجه داشته باشند.

مبلغ وام بازنشستگان در سال جدید مشخص نیست

یک مسئله مهم دیگر برای بازنشستگان، خدمات رفاهی و مبلغ وام ضروری‌ست؛ مبلغ وام بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۲، رقم ۲۰ میلیون تومان بود که بازنشستگان نسبت به ناچیز بودن این رقم اعتراض داشتند؛ ۲۰ میلیون تومان برای خرید ساده‌ترین مایحتاج زندگی هم کافی نیست؛ این در حالیست که در سال جاری هنوز سامانه ثبت نام وام برای بازنشستگان تامین اجتماعی باز نشده است و مشخص نیست مبلغ وام ضروری چقدر افزایش می‌یابد؛ آیا تامین اجتماعی به افزایش مناسبِ مبلغ وام رضایت می‌دهد؟

رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته کشور در رابطه با وام و خدمات رفاهی بازنشستگان گفت: هنوز در ابتدای سال هستیم و جلسات مربوط به طرح کرامت و مبلغ وام برگزار نشده است؛ ما پیگیر افزایش سهمیه و مبلغ وام ضروری بازنشستگان هستیم و امیدواریم در سال جدید به اندازه کافی برای وام بازنشستگان سهمیه بدهند.

اسدی در ارتباط با مبلغ وام و افزایش آن در سال جدید گفت: هنوز مبلغ وام مشخص نیست؛ تا امروز هیچ جلسه‌ای در این خصوص نداشتیم اما امیدواریم مبلغ وام ضروری به میزان قابل توجهی افزایش یابد؛ وام ضروری باید به اندازه‌ای باشد که بازنشستگان بتوانند با آن مشکلات خود را برطرف کرده و در صورت نیاز، ضروریات زندگی را تامین کنند.

دیگر خبرها

  • اعلام شرایط اعطای وام ضروری به بازنشستگان
  • پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی برای ۲۰۱۰ مددجوی گلستانی
  • اعتراض به کسر از حقوق مستمری بگیران تامین اجتماعی
  • ماجرای «خبر خوش» برای مستمری بگیران بهزیستی و کمیته امداد چیست؟
  • اعطای وام ضروری به بازنشستگان + شرایط پرداخت
  • جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان
  • سن بازنشستگی به ۴۰ رسید + شرایط
  • خبر مدیرعامل تامین اجتماعی درباره سن بازنشستگی
  • علیرضا گرشاسبی: برای 60 میلیون تحت پوشش و تنها 18 میلیون بیمه پرداز داریم / نیمی از بازنشستگی های 1400 پیش از موعد بود
  • خبر مدیرعامل تامین‌اجتماعی درباره سن بازنشستگی/ متوسط سن بازنشستگی چه تغییری کرد؟