Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-25@05:04:59 GMT

«طلبیدن» برای زیارت در گرو تلاش انسان است

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۰۹۶۴۱

«طلبیدن» برای زیارت در گرو تلاش انسان است

حجت‌الاسلام‌والمسلمین رضا قاسمی‌نژاد، مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌های آزاد اسلامی چهارمحال‌وبختیاری در گفت‌وگو با ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری با ارائه تعریفی از واژه زیارت، اظهار کرد: زیارت در لغت به معنی «به دیدار کسی رفتن» و در اصطلاح دینی یعنی «تمایل به ملاقات فردی توأم با عدول و اعراض از غیر» است که زیارت هم جسمی و‌روحی و هم صرفاً روحی اتفاق می‌افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در بیان اهمیت زیارت به عنوان یکی از سفارشات اسلام و با تأکید بر اینکه برای تمام سفارشات دین دلایل و مستندات متقن و کافی موجود است، تصریح کرد: در آیه ۳۵ سوره مبارکه مائده «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَابْتَغُوا إِلَيْهِ الْوَسِيلَةَ وَجَاهِدُوا فِي سَبِيلِهِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُون» سخن از وسایل دین است و هر آنچه باعث تقرب الهی باشد یعنی نماز، روزه، جهاد و تقرب‌جویی به ائمه‌اطهار(ع) که خود از وسایل تقرب به خداوند هستند، لذا زیارت از حیث تقرب به ائمه‌اطهار(ع) و به دنبال آن نزدیکی به خداوند، حائز اهمیت است.

حجت‌الاسلام قاسمی‌نژاد زیارت انبیا و اولیا و حجج الهی را زیارت خداوند دانست و ادامه داد: اهمیت زیارت در روایات به حد تواتر است و بسیار تأکید شده است که هر کس از ائمه‌الهی فرمان برد خداوند را اطاعت کرده و هر کس از آنان سرپیچی کند از امر الهی سرپیچی کرده است، زیارت مکتب آموزنده مذهب شیعه به شمار می‌رود.

فلسفه زیارت

وی در ادامه با یادآوری فلسفه زیارت، بیان کرد: برای زیارت فلسفه‌های فراوانی است که تجدید عهد با اولیا و رهبران دین، احیای تفکر دین، آموزش دین به خانواده و به ویژه کودکان و جوانان و ایجاد پشتوانه محکم و امید به زندگی از جمله این موارد است.

این مدرس دانشگاه در استان تصریح کرد: زائر برای ارتباط با یک انسان کامل که مظهر فیض خداست، تلاش می‌کند و این فرد که نوری از انوار الهی است، مسئول راهبری انسان می‌شود.

وی با نقل این بیت «تا که از جانب معشوق نباشد کششی، کوشش عاشق بیچاره به جایی نرسد»، به توفیق الهی در زیارت اشاره و یادآوری کرد: برای توفیق یافتن در این ارتباط، عنایت پروردگار و کشش ائمه اطهار(ع) از ملزومات است و این همان مفهومی است که در تعبیر «طلبیدن» نمود یافته است.

تعریف طلبیدن یا توفیق الهی

حجت‌الاسلام قاسمی‌نژاد با بیان اینکه «طلبیدن» اصطلاحی عامه است، گفت: این تعبیر با نام موفقیت یا توفیق الهی در متون دینی شناخته می‌شود و سه عاملِ تلاش و همت فرد، فراهم شدن شرایط از سوی ائمه‌اطهار(ع) و اراده الهی در کسب این توفیق مؤثر هستند.

وی با اشاره به اراده الهی به عنوان مهم‌ترین عنصر در کسب «توفیق»، تأکید کرد: وظیفه انسان کسب رضایت الهی با اطاعت از دستورات دین است و اگر رضایت خداوند حاصل شد «موفقیت» حتمی است.

حجت‌الاسلام قاسمی‌نژاد با تأکید بر اینکه رحمت خداوند از غضبش بیشتر است، ادامه داد: خداوند در ابتدا راه هدایت را برای انسان باز می‌گذارد و اگر انسان مکرراً دچار معصیت و غفلت باشد، قابلیت هدایت از او سلب می‌شود؛ همین امر در مورد ائمه‌اطهار(ع) نیز صادق است یعنی جاذبه آن‌ها از دافعه‌شان بیشتر است به شرط آنکه انسان در راه تقرب تلاش کند.

اسباب توفیق

مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌های آزاد اسلامی در استان گفت: «طلبیدن» یا «توفیق» در زیارت یک امر حقیقی است که کسب آن هم در گرو تلاش انسان، کشش از سوی ائمه‌اطهار(ع) و اراده الهی است، بنابراین انسان با اطاعت از اوامر دین و کسب رضایت الهی، «موفق» به زیارت می‌شود.

حجت‌الاسلام قاسمی‌نژاد تصریح کرد: برای کسب توفیق در زیارت اسبابی باید فراهم باشد، نخست اطاعت بنده از اوامر الهی و کسب رضایت حضرت حق، دوم اصرار بر تجربه‌های توفیق‌بخش مانند عدم ترک واجبات و اصرار بر مستحبات، سوم نظم و برنامه‌ریزی و قرار دادن زیارت در برنامه‌های اصلی زندگی و چهارم دعا و تضرع که پالایش نفس و رهایی از تشویش و اضطراب را به همراه دارد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا چهارمحال و بختیاری شهادت امام رضا زیارت توفیق الهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۰۹۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماز جمعه ‌به هیچ عنوان نباید وارد فضای ‌جناحی و گروهی شود

نماینده ولی فقیه در استان گلستان با بیان اینکه نماز جمعه باید عامل اتحاد باشد و به هیچ عنوان نباید وارد فضای ‌جناحی و گروهی شود، گفت: همه سلایق سیاسی، اقتصادی‌، فرهنگی و گروه‌های مختلف اجتماعی وارد نمازجمعه شوند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، آیت الله سیدکاظم نورمفیدی ظهر امروز در گردهمایی منطقه‌ای ائمه جمعه استان‌های گلستان، مازندران و خراسان شمالی اظهار داشت: از مهم‌ترین امتیازات استان گلستان،  همزیستی مسالمت‌آمیز و همدلی و هماهنگی شیعه و سنی است.

وی تاکید کرد: ائمه‌جمعه نمایندگان علما و بزرگان دین از صدراسلام تاکنون هستند و امروز هم ائمه جمعه نمایندگان نظام‌مقدس جمهوری اسلامی هستند و به علت مسئولیت بسیار سنگین  این وظیفه سنگین پشتوانه قوی می‌خواهد و آن پشتوانه، اتکاء به خداست.

نورمفیدی تصریح کرد: در دنیای امروز که جهان سلطه همه اصول و اعتقادات همه ادیان الهی را زیر پا گذاشته است؛ اتکال و اتکاء به خداوند تحمل مشکلات را آسان می‌کند.

وی با بیان اینکه نماز جمعه باید عامل اتحاد باشد و به هیچ عنوان نباید وارد فضای پایین دستی و جناحی و گروهی شود، افزود: باید فضای عمومی و محتوایی نمازجمعه به گونه‌ای باشد که همه سلایق سیاسی، اقتصادی‌، فرهنگی و گروه‌های مختلف اجتماعی وارد نمازجمعه شوند.

امام جمعه گرگان ادامه داد: مسجد نقش محوری در هدایت جامعه دارد و باید شایسته‌ترین طلبه‌ها که در این زمینه آموزش دیده‌اند؛ برای امام جماعت مساجد تعیین شوند.

آیت الله نورمفیدی تصریح کرد: استان گلستان نمونه‌ای از ایران کوچک است که همزیستی مسالمت‌‎آمیز و همدلی و هماهنگی شیعه و سنی از مهم‌ترین امتیازات استان گلستان است .

استاندار گلستان هم با اشاره به قابلیت های گلستان افزود: استان گلستان در حوزه اقتصاد رشد 8 درصدی داشته و رقم تولید ناخالص استان دوبرابر قبل شده است.

علی‌محمد زنگانه با اشاره به اینکه  سرمایه گداری خارجی در گلستان  به بیش از  13 میلیون دلار رسیده است تاکید کرد:  این رقم  حکایت از از رشد 12 برابری داشته است که احیا 137 بنگاه و کارخانه نیمه تعطیل در این رشد بی تاثیر نبوده است .

وی با اشاره به دستاوردهای دولت سیزدهم تصریح کرد:  علاج بخشی خلیج گرگان از مهمترین اقدامات دولت است که اگر انجام نمی شد طبیعت و محیط زیست گلستان مورد تهدید  جدی قرار می‌گرفت.

انتهای پیام/581/.

دیگر خبرها

  • ائمه جمعه عامل اتحاد و همدلی در شهرها باشند
  • بارش رحمت الهی را در حرم شاهچراغ ببینید+ فیلم
  • علل انتخاب حضرت عبد العظیم حسنی (ع) برای وکالت در ری
  • مقابله با معضلات فرهنگی به کمک کاربردی‌سازی سیره حضرت عبدالعظیم(ع)
  • تأثیر زیارت قبور ائمه اطهار(ع) در بخشش گناهان
  • مهم‌ترین دلیل توفیق سپاه، بافت مردمی آن است
  • نماز جمعه ‌به هیچ عنوان نباید وارد فضای ‌جناحی و گروهی شود
  • مبارزه با فساد شعار اساسی دولت است/ توفیق دیپلماسی اقتصادی
  • وحدت در بین مردم شیعه و سنی گلستان مثال زدنی است
  • بارش باران رحمت الهی در بام