Web Analytics Made Easy - Statcounter

نسل آتی کشتی آزاد ایران با درخشش در مجارستان، امیدها را برای ورزش نخست کشورمان زنده کرد و اگر ضعف مدیریتی در اعزام سوادکوهی پیش نمی آمد، می توانست قهرمانی کشتی امیدهای جهان را بالاتر از روس ها و آمریکایی ها و سایر مدعیان به دست بیاورد.

به گزارش تابناک ورزشی، تیم ملی کشتی آزاد زیر ۲۳ سال (امید) ایران که با یک کشتی گیر کمتر نسبت به سایر مدعیان به مجارستان رفته بود، با کسب ۳ مدال طلا، یک مدال نقره و ۲مدال برنز به عنوان نایب قهرمانی رقابت‌های جهانی 2019 بسنده کرد گرچه کارشناسان به اتفاق معتقدند در صورت حضور کشتی گیر جامانده از سفر، تیم ایران قهرمانی را از روس ها می گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می رسید با توجه به سابقه قبلی مشکل اعزام در تیم ملی، فدراسیون کشتی می توانست از این اتفاق تلخ جلوگیری کند و روحیه یکی از چهره های آینده سازش را خراب نکند که پس از مدتها اردونشینی و تمرین، دل به کسب مدال جهانی بسته بود اما گویا رییس فدراسیون کشتی و سرپرست آزادکاران اعزامی تلاش کافی برای گرفتن مجوز سفر و رفع موانع خروج این ملی پوش انجام ندادند.

 

چهره برتر تیم ایران در مجارستان؛ جانشین مقتدر حسن یزدانی

در روز پایانی این رقابت ها که می توان چهره های تاریخساز آینده کشتی جهان را در آن دید، کامران قاسم پور بهترین ذخیره حسن یزدانی و همشهری او در فینال با پای مصدوم طلا گرفت و زارع نیز موفق به کسب نشان زرین شد. در همین حال نخودی نقره گرفت و شهبازی به مدال برنز رسید تا ایران به شش امتیازی روس ها برسد اما دستش به خاطر یک کشتی گیر کمتر از سکوی اول دنیا کوتاه بماند.

مهمترین رقابت کامران در این مسابقات؛ مصاف نیمه نهایی با حریف ترکیه ای بود که کار به ثانیه های دلره آور پایانی کشید. قاسم پور در این کشتی حساس، اعتقاد داشت که یک فن چهار امتیازی اش را داوران به درستی ندیدند و امتیاز کامل را به وی ندادند. او اعتقاد به بازبینی داشت که با برخورد تند اکبرنژاد در کنار تشک مواجه شد. تصاویر نشان می داد که حق با قاسم پور است و مربیان تیم ملی در تقاضای دیدن فیلم مسابقه توسط داوران تعلل کردند. همین خودداری از تقاضای چلنج می توانست به شکست ستاره تیم ملی منجر شود اما در نهایت با امتیاز مساوی، این کشتی گیر جویباری بود که برنده میدان شد. او پس از پایان رقابت، بوسه ای بر زانوی مصدوش زد که تا پایان رقابت ها با او همراهی کرد.

رقابت‌های کشتی آزاد زیر ۲۳ سال قهرمانی جهان روز‌های ۶ تا ۸ آبان ماه در شهر بوداپست مجارستان برگزار شد که در پایان تیم ایران با ۳ مدال طلای کامران قاسم پور، مجتبی گلیج و امیرحسین زارع در اوزان ۸۶، ۹۷ و ۱۲۵ کیلوگرم، یک مدال نقره محمد نخودی در وزن ۷۴ کیلوگرم و ۲ مدال برنز علیرضا سرلک و حسین شهبازی در اوزان ۵۷ و ۹۲ کیلوگرم و کسب ۱۳۹ امتیاز بعنوان نایب قهرمانی دست یافت. تیم‌های روسیه با ۱۴۵ امتیاز و آذربایجان با ۱۱۱ امتیاز عنوان‌های اول و سوم را از آن خود کردند.

نتایج کشتی گیران ایران به شرح زیر است:

در وزن ۵۷ کیلوگرم علیرضا سرلک در دور نخست با نتیجه ۴ بر یک مقابل رازمیک میساکیان از ارمنستان به پیروزی رسید. وی در دور دوم مقابل ریکوتو آرای از ژاپن با نتیجه ۵ بر ۲ به پیروزی دست یافت و راهی مرحله یک چهارم نهایی شد. سرلک در این مرحله روبرتی دینگاشویلی از گرجستان را با نتیجه ۷ بر ۴ شکست داد و راهی مرحله نیمه نهایی شد. سرلک در این مرحله با نتیجه ۳ بر ۳ مغلوب ادلان عسکراف از قزاقستان شد و به دیدار رده بندی رفت. وی در این دیدار مقابل زانابازار زاندانبود از مغولستان با نتیجه ۷ بر ۴ از پیش رو برداشت و صاحب مدال برنز شد.

در وزن ۶۱ کیلوگرم محمدباقر یخکشی پس از استراحت در دور اول در دور دوم با نتیجه ۶ بر ۴ از سد چارلز تاکر از آمریکا گذشت و به مرحله یک چهارم نهایی راه یافت. وی در این مرحله مقابل آرسن هاروتونیان از ارمنستان با نتیجه ۱۳ بر ۶ مغلوب شد و با توجه به شکست این کشتی گیر ارمنستانی در مرحله نیمه نهایی مقابل حریف هندی، یخکشی از دور رقابت‌ها کنار رفت.

در وزن ۶۵ کیلوگرم ابوالفضل حاجی پور در دور اول با نتیجه ۳ بر صفر و ضربه فنی مغلوب جایدین الرمان از آمریکا شد و با توجه به شکست این کشتی گیر در دور بعد مقابل حریف قرقیزستانی، حاجی پور از دور رقابت‌ها کنار رفت.

در وزن ۷۰ کیلوگرم امیرحسین حسینی در دور اول با نتیجه ۵ بر ۲ آرمان آندراسیان از ارمنستان را مغلوب کرد. وی در دور بعد مقابل انس اوشلو از ترکیه با نتیجه ۴ بر ۳ پیروز شد و به مرحله یک چهارم نهایی راه یافت. وی در این مرحله امر حسین از مصر را با نتیجه ۵ بر ۲ از پیش رو برداشت و راهی مرحله نیمه نهایی شد. حسینی در این مرحله و برای حضور در دیدار فینال به مصاف چرمان والیف از کشور روسیه رفت و با نتیجه ۱۰ بر صفر شکست خورد و راهی دیدار رده بندی شد. وی در این دیدار مقابل داود ایبراگیموف از آذربایجان با نتیجه ۲ بر ۲ و ضربه فنی مغلوب و پنجم شد.

در وزن ۷۴ کیلوگرم محمد نخودی پس از استراحت در دور نخست در دور دوم با نتیجه ۵ بر ۲ دارخان یسنگالی از قزاقستان را مغلوب کرد. وی در دور بعد و در مرحله یک چهارم نهایی با نتیجه ۱۰ بر ۶ از سد بیامبادورج بات اردن از مغولستان گذشت و راهی مرحله نیمه نهایی شد. نخودی در این مرحله با نتیجه ۹ بر ۴ مقابل موراد کوراماگومدوف از مجارستان پیروز شد و به دیدار فینال راه یافت. وی در دیدار فینال مقابل رازامبک جمال اف از روسیه با نتیجه ۸ بر یک مغلوب شد و به مدال نقره رسید.

در وزن ۸۶ کیلوگرم کامران قاسم پور در دور نخست با نتیجه ۵ بر صفر هوانس مخیتاریان از ارمنستان را مغلوب کرد. وی در دور دوم در مصاف با کریستوف سادوویک از لهستان با نتیجه ۶ بر صفر به پیروزی دست یافت و راهی دور سوم شد. قاسم پور در این دور و در مرحله یک چهارم نهایی با نتیجه ۳ بر صفر گانخویاک گانباتار از مغولستان را شکست داد و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. وی که به شدت از ناحیه زانو احساس درد می کرد، در این مرحله در یک کشتی نفسگیر با نتیجه ۴ بر ۴ از سد عثمان گوجن از ترکیه گذشت و راهی دیدار فینال شد. کامران در این کشتی اعتقاد داشت که یک فن چهار امتیازی اش را داوران به درستی ندیدند و اعتقاد به بازبینی داشت که با برخورد تند اکبرنژاد مواجه شد. تصاویر نشان می داد که حق با قاسم پور است و مربیان تیم ملی تعلل کردند. همین خودداری از تقاضای چلنج می توانست به شکست ستاره تیم ملی منجر شود اما در نهایت با امتیاز مساوی، این کشتی گیر جویباری بود که برنده میدان شد. او پس از پایان رقابت، بوسه ای بر زانوی مصدوش زد که تا پایان رقابت ها با او همراهی کرد. قاسم پور در دیدار فینال با نتیجه ۹ بر ۳ مقابل گادجی مراد ماگومدسعیداف از آذربایجان پیروز شد و به مدال طلا دست یافت.

در وزن ۹۲ کیلوگرم حسین شهبازی پس از استراحت در دور اول در دور دوم با نتیجه ۱۲ بر ۲ مغلوب بو نیکال از آمریکا شد و با توجه به حضور این کشتی گیر در دیدار فینال به گروه بازنده‌ها رفت. شهبازی در این گروه با نتیجه ۵ بر ۴ تاکومی تانیزاکی از ژاپن را مغلوب کرد و به دیدار رده بندی راه یافت. وی در این دیدار مقابل شامیل زوبایروف از آذربایجان با نتیجه ۵ بر یک به برتری دست یافت و صاحب مدال برنز شد.

در وزن ۹۷ کیلوگرم مجتبی گلیج در دور اول با نتیجه ۱۱ بر صفر لوکاس کراساسکاس از لیتوانی را شکست داد وی در دور بعد مقابل گی وی ماتچاراشویلی از گرجستان با نتیجه ۸ بر ۶ پیروز شد و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. گلیج در این مرحله با نتیجه ۸ بر ۲ از سد دزیانیس خرامیانکوف از بلاروس گذشت و راهی دیدار فینال شد. وی در این دیدار شامیل موسی یف از روسیه را با نتیجه ۸ بر ۲ مغلوب کرد و به مدال طلا دست یافت.

در وزن ۱۲۵ کیلوگرم امیرحسین زارع پس از استراحت در دور نخست در دور دوم مقابل سامهان جبرائیلوف از مولداوی با نتیجه ۱۱ بر صفر پیروز شد. وی در دور بعد و در مرحله یک چهارم نهایی با نتیجه ۱۷ بر ۷ یوسوپ باتیرمورزایف از قزاقستان را از پیش رو برداشت و راهی مرحله نیمه نهایی شد. زارع در این مرحله با نتیجه ۱۱ بر صفر زوریکو اورتاشویلی از گرجستان را مغلوب کرد و به دیدار فینال راه یافت. وی در این دیدار با نتیجه ۱۰ بر صفر ویتالی گولویف از روسیه را مغلوب کرد و به مدال طلا دست یافت.

کادرفنی تیم ملی کشتی آزاد امید ایران به سرمربیگری تقی اکبرنژاد

 

رده بندی انفرادی و تیمی این مسابقات

۵۷ کیلوگرم: ۱- رینری اورتگا (کوبا) ۲- ادلان عسکراف (قزاقستان) ۳- افغان خاشالوف (آذربایجان) و علیرضا سرلک (ایران) ۵- رامیز گامزاتوف (روسیه) و زانبازار زاندانبود (مغولستان)

۶۱ کیلوگرم: ۱- اولوکبیک ژولدوشبیکوف (قرقیزستان) ۲- راویندر (هند) ۳- دین ایسلام تاختاروف (روسیه) و ریوتارو هایاما (ژاپن) ۵- آرسن هاراتونیان (ارمنستان) و دولت تاژیبای (قزاقستان) ... ۹- محمدباقر یخکشی (ایران)

۶۵ کیلوگرم: ۱- توران بایراموف (آذربایجان) ۲- تاکوما تانیاما (ژاپن) ۳- ماکسیم ساکولتان (مولداوی) ایهور نیکیفوروک (اوکراین) ۵- ایلمان موختاروف (فرانسه) و ارنازار آکماتالیف (قرقیزستان) ... ۲۲- ابوالفضل حاجی پور (ایران)

۷۰ کیلوگرم: ۱- میرزا سخولوخیا (گرجستان) ۲- چرمن والیف (روسیه) ۳- هاروکی سنو (ژاپن) و داود ایبراگیموف (آذربایجان) ۵- اولکسی بوریوتا (اوکراین) و امیرحسین حسینی (ایران)

۷۴ کیلوگرم: ۱- رازامبک جمال اف (روسیه) ۲- محمد نخودی (ایران) ۳- بیامبادورج بات اردن (مغولستان) و گئورگی سولاوا (گرجستان) ۵- موراد کورماگومدوف (مجارستان) و فضلی اریلماز (ترکیه)

۷۹ کیلوگرم: ۱- تاریل گافرینداشویلی (گرجستان) ۲- ابوبکر آباکاروف (آذربایجان) ۳- رمضان شاری (ترکیه) و رادیک والیف (روسیه) ۵- موحامد برید (آمریکا) و ور گولیا (هند)

۸۶ کیلوگرم: ۱- کامران قاسم پور (ایران) ۲- گادجی موراد ماگومدسعیداف (آذربایجان) ۳- هایاتو ایشیگورو (ژاپن) و عثمان گوجن (ترکیه) ۵- ایوان نیدیالکو (مولداوی) و گانخویاگ گانباتار (مغولستان)

۹۲ کیلوگرم: ۱- بو نیکال (آمریکا) ۲- باتیربک چاکولوف (روسیه) ۳- حسین شهبازی (ایران) و یونگر باستیدا پومارز (کوبا) ۵- شامیل زوبایروف (آذربایجان) و دمور مگنیشویلی (گرجستان)

۹۷ کیلوگرم: ۱- مجتبی گلیج (ایران) ۲- شامیل موسی یف (روسیه) ۳- دزیانیس خرامیانکو (بلاروس) و دانیلو استاسیوک (اوکراین) ۵- گیوی ماتچاراشویلی (گرجستان) و سریک باکیتخانوف (قزاقستان)

۱۲۵ کیلوگرم: ۱- امیرحسین زارع (ایران) ۲- ویتالی گولویف (روسیه) ۳- یوسوپ باتیرمورزایف (قزاقستان) و لخاگواگرل مونختور (مغولستان) ۵- زوریکو اورتاشویلی (گرجستان) و دانیل کرکولیت (آمریکا)

رده بندی تیمی نهایی مسابقات

۱- روسیه ۱۴۵ امتیاز ۲- ایران ۱۳۹ امتیاز ۳- آذربایجان ۱۱۱ امتیاز ۴- گرجستان ۱۰۹ امتیاز ۵- مغولستان ۷۰ امتیاز ۶- ژاپن ۶۵ امتیاز ۷- قزاقستان ۶۵ امتیاز ۸- ترکیه ۶۰ امتیاز

منبع: تابناک

کلیدواژه: سعد حریری عبدالله قرداش فیلم مطرب گام چهارم قیصر امین پور خانه پدری دانشگاه افسری امام علی کامران قاسم پور تابناک ورزشی کشتی امیدهای جهان امیدهای جهان مجارستان نایب قهرمانی طلا روسیه گلیج کشتی آزاد تیم ملی ایران سعد حریری عبدالله قرداش فیلم مطرب گام چهارم قیصر امین پور خانه پدری دانشگاه افسری امام علی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۲۹۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیوید تیلور عددی نبود!

   عصر ایران؛ اهورا جهانیان - دیوید تیلور در مسابقات جهانی سال گذشته (2023) پس از غلبه بر حسن یزدانی و کسب مدال طلا، خودش را برترین کشتی‌گیر تاریخ نامید؛ ادعایی مضحک که حتی واکنش بزرگان تاریخ کشتی را نیز برنینگیخت.

  تیلور در سطح اول کشتی جهان (یعنی مسابقات المپیک و جهانی)، فقط 4 مدال طلا دارد. یک طلای المپیک (2020)، سه طلای جهانی (2018، 2022، 2023). او یک مدال نقرۀ جهانی هم دارد (2021).

  ادعای تیلور در حالی مطرح شد که در کشتی آزاد الکساندر مدوید با 10 طلا، بوایسار سایتیف با 9 طلا، آرسن فادزائف و ماخاربک خادارتسف و سرگئی بلوگلازوف و والنتین یوردانف هر کدام با 8 طلا، عبدالرشید سعدالله‌اف با 7 طلا، جان اسمیت و عبدالله موحد و لوان تدیاشویلی و سوسلان اندیف و جردن باروز و حاجی مراد گاتسالوف و لری خابلوف هر کدام با 6 طلا، بروس بومگارتنر با 5 طلا، از حیث کسب افتخار در مسابقات المپیک و جهانی، بالاتر از تیلور قرار دارند.

الکساندر مدوید

 امامعلی حبیبی و ابراهیم جوادی و حسن یزدانی نیز هر کدام با 4 طلا، از حیث کسب مدال طلا، در موقعیتی نظیر تیلور قرار دارند.

   البته اگر ارزش تمامی مدال‌های یک کشتی‌گیر در مسابقات جهانی و المپیک‌ مد نظر باشد، غلامرضا تختی با یک طلا و دو نقرۀ المپیک و دو طلا و دو نقرۀ جهانی، جایگاهش در تاریخ کشتی به مراتب بالاتر از دیوید تیلور است.

   اتحادیۀ جهانی کشتی به مدال‌های المپیک و جهانی به این صورت امتیاز می‌دهد:

طلای المپیک 20 امتیاز

نقرۀ المپیک 10 امتیاز

برنز المپیک 5 امتیاز

طلای جهانی 10 امتیاز

نقرۀ جهانی 5 امتیاز

برنز جهانی 2 امتیاز

 بنابراین مدال‌های تختی 70 امتیاز دارند و مدال‌های یزدانی 55 امتیاز. حتی حسن یزدانی با یک طلا و یک نقرۀ المپیک، سه طلا و سه نقره و یک برنز جهانی، با 77 امتیاز به مراتب بالاتر از دیوید تیلور می‌ایستد.

تازه اگر کشتی‌گیران فرنگی را هم حساب کنیم، جایگاه دیوید تیلور در تاریخ کشتی به مراتب تنزل بیشتری می‌یابد. مثلا الکساندر کارلین با سه طلا و یک نقرۀ المپیک و 9 طلای جهانی، با 160 امتیاز برترین کشتی‌گیر تاریخ در کشتی مردان است. یعنی کارلین 105 امتیاز بیشتر از دیوید تیلور دارد. از حیث تعداد مدال نیز هشت مدال بیش از تیلور در ویترین افتخارات کارلین هست. ضمنا کارلین سه طلای المپیک دارد و چهار بار در فینال المپیک حضور داشته، ولی تیلور فقط یکبار توانسته به مسابقات المپیک راه یابد!

الکساندر کارلین

در واقع تیلور حتی در کشتی آمریکا نیز آن قدر قدرتمند نبوده. او امسال 33 ساله است. اگر در بین کشتی‌گیران آمریکا یک کشتی‌گیر کاملا برتر بود، می‌توانست چهار بار یا دست کم سه بار در مسابقات المپیک شرکت کند. یعنی به غیر از المپیک آتی در پاریس (2024)، در سال 2016 نیز که 25 ساله بود و حتی در سال 2012 که 21 ساله بود، تیلور می‌بایست جواز حضور در المپیک را کسب می‌کرد؛ اما او در آن سال‌ها نتوانست در آمریکا از پس رقیبانش برآید و به المپیک راه یابد.

همچنین عبدالرشید سعد‌الله‌اف با دو طلای المپیک و پنج طلا و یک نقرۀ جهانی، ارزش مدال‌هایش 100 امتیاز است. 45 امتیاز بیش از تیلور. تازه سعدالله‌اف مسابقات جهانی 2022 را به دلیل جنگ روسیه و اوکراین از دست داد. او هشت مدال 100 امتیازی‌اش را تا سن 25 سالگی (2021) بدست آورده ولی تیلور اولین مدال جهانی‌اش را در سن 28 سالگی (2018) کسب کرده. سعدالله‌اف اولین طلای جهانی‌اش را ده سال زودتر از تیلور، یعنی در سن 18 سالگی بدست آورده.

عبدالرشید سعدالله‌اف

بنابراین هر طور که حساب کنیم، تیلور جز پرافتخارترین کشتی‌گیران تاریخ نیست. اما اگر منظور او این بوده که به لحاظ فنی بهترین کشتی‌گیر تاریخ است، نتایج این بهتر بودن باید روی تشک کشتی آشکار شود.

تیلور نه روی تشک‌های جهانی و المپیک و نه حتی روی تشک‌های کشتی آمریکا، نتوانسته چنین ادعایی را ثابت کند. به لحاظ فنی، اگرچه با قطعیت نمی‌توان ادعا کرد، ولی بسیاری از کارشناسان کشتی معتقدند که بوایسار سایتیف برترین کشتی‌گیر در تاریخ کشتی مردان است. اگر هم این افتخار نصیب ساتیف نشود، احتمالا به کسانی چون کارلین یا فادزائف یا شاید هم یکی دو روس دیگر برسد.

بالاترین افتخار دیوید تیلور اگر نیک بنگریم این است که حسن یزدانی نتوانست راه پیروزی بر او را پیدا کند. در نتیجه تیلور یک طلای المپیک و دو طلای جهانی در مصاف‌هایش با یزدانی در سه فینال بدست آورد.

یزدانی تا پیش از المپیک سال 2020 یک طلای المپیک (2016)، دو طلای جهانی (2017 و 2019) یک نقرۀ جهانی (2015) و یک برنز جهانی (2018) داشت. یعنی طی پنج سال 5 مدال گرفته بود که سه مدالش هم طلا بود و یکی از طلاهایش نیز طلای المپیک بود.

بنابراین او در سال 2020 یکی از درخشان‌ترین و بهترین کشتی‌گیران حاضر در المپیک توکیو بود. از بخت بد، یزدانی در حالی که در فینال المپیک توکیو (2020) تا پانزده ثانیه به سوت پایان کشتی 2 بر 1 از تیلور جلو بود، یک لحظه غفلت کرد و اسیر زیرگیری تیلور شد و طلای المپیک را از دست داد.

او می‌توانست در آن فینال تلخ، آن پانزده ثانیه را هم مدیریت کند و نخستین کشتی‌گیر در تاریخ کشتی ایران شود که دو طلای المپیک بدست آورده. اگرچه تختی هم در المپیک 1960 مستحق کسب دومین مدال طلا بود ولی داوران خشونت حریف ترکیه‌ای او، عصمت آتلی را نادیده گرفتند و مدال طلا از کف جهان‌پهلوان رفت.

باری، یزدانی به هر دلیلی، راه مقابله با تیلور را پیدا نکرد و در پنج بار مغلوب او شد و فقط یک بار او را برد (فینال جهانی 2021). از پنج شکست یزدانی مقابل تیلور، سه شکست در مسابقات جهانی رقم خورد و یکی هم در فینال المپیک. یک شکست هم، که اولین شکست یزدانی مقابل تیلور بود، در مسابقات کم‌اهمیت‌تر "جام جهانی" رقم خورده بود. سال 2017 در کرمانشاه.

یزدانی برخلاف کشتی‌گیرانی که در آمریکا بارها تیلور را در دهۀ اخیر شکست دادند، نتوانست به لحاظ تاکتیکی بر تیلور سرآمدی پیدا کند و به همین دلیل در شش مبارزه، پنج بار او باخت. تیلور دوازده بار با کشتی‌گیران ایرانی مبارزه کرد و فقط دو بار مغلوب شد. یکبار در برابر احسان لشکری در جام طلایی باکو در سال 2015، یکبار هم در مصاف با یزدانی در فینال مسابقات جهانی 2021.

اینکه تیلور از سال 2013 تا سال 2017 رضا افضلی و بهمن تیموری و وحید شاه‌محمدی‌زاد و علیرضا را در مسابقاتی نظیر المپیاد دانشجویان و جام یاشاردوغو و جایزۀ بزرگ مادرید و باشگاه‌های جهان شکست داده، چندان عجیب نیست (علیرضا کریمی را دو بار در جام باشگاه‌های جهان شکست داده).

عجیب این است که تیلور چطور پنج بار توانست حسن یزدانی را ببرد. اگرچه کارشناسان دربارۀ شکست‌های یزدانی مقابل تیلور به نکاتی اشاره کرده‌اند اما تا به حال کسی نتوانسته چنانکه باید علت ناکامی‌های مکرر یزدانی در برابر این آمریکایی چالاک را تشریح کند.

ماخاربک خادارتسف هم در اوج دوران کشتی خودش ابتدا مغلوب عباس جدیدی شد (1993) و سپس سه سال پیاپی به رسول خادم باخت (1994، 1995 و 1996). ولی علت آن چهار باخت خادارتسف روشن بود. او اولا سنش بیشتر از جدیدی و خادم بود، ثانیا زورش کمتر از این دو نفر بود، ثالثا در برابر خادم جنگ تاکتیکی را هم می‌باخت. جدیدی عمدتا با جوانی و زور بیشترش خادارتسف را برد، ولی در پیروزی‌های رسول، فکر و هوشمندی تاکتیکی نقش انکارناپذیری داشت.

ماخاربک خادارتسف و رسول خادم

حسن یزدانی هم مثل جدیدی و رسول، جوان‌تر و تا حدی هم قوی‌تر از دیوید تیلور بود. ولی تیلور برخلاف خادارتسف مغلوب زور و جوانی حریفش نشد. چرا؟ چرایش به درستی معلوم نیست. فقط این نکته روشن است که یزدانی جنگ تاکتیکی را به تیلور می‌باخت وگرنه دلیلی نداشت به حریفی چهار سال مسن‌تر از خودش، مدام ببازد. احتمالا تزلزل روحی نیز یکی از علل شکست یزدانی در جنگ تاکتیکی بود.

مثلا رسول خادم به تاکتیک خودش در برابر خادارتسف اعتماد داشت و به همین دلیل وقتی از خادارتسف عقب می‌افتاد، روحیه‌اش متزلزل نمی‌شد. اما یزدانی وقتی از تیلور عقب می‌افتاد یا وقتی با او هم‌امتیاز بود و یا حتی وقتی از او فقط یک امتیاز بیشتر داشت، با روحیه‌ای متزلزل با تیلور دست و پنجه نرم می‌کرد و احساس ناامنی در طرز کشتی‌گرفتن‌اش مشهود بود.

هر چه بود، یزدانی به عنوان پرافتخارترین کشتی‌گیر در تاریخ کشتی ایران، راه غلبه بر تیلور را پیدا نکرد و همین موجب برجسته شدن تیلور در کشتی جهان در شش سال اخیر شد. آنچه را که رقبای آمریکایی تیلور در مسابقات داخلی ایالات متحده بلد بودند، حسن یزدانی بلد نشد و تیلور در جهان کشتی سرآمد شد.

تیلور و یزدانی

اما سرآمدی تیلور عمری پنج‌ساله داشت. تیلور از سال 2018 به بعد، مسابقات جهانی 2019 را از دست داد و حالا هم مسابقات المپیک را از دست داده. تا سال 2017 هم حضوری در مسابقات جهانی و المپیک نداشت.

او عمدتا کشتی‌گیری "آمریکایی" بود. یعنی در مسابقات داخلی آمریکا، که اهمیت زیادی هم در این کشور دارند، خوش می‌درخشید. دیر به صحنۀ جهانی رسید. در این صحنه البته خوش درخشید ولی مشکل اصلی او نه موفقیت در این عرصه (جهانی و المپیک) بلکه راهیابی به این عرصه بود.

چنین کشتی‌گیری قطعا به لحاظ فنی هم نه تنها برترین کشتی‌گیر تاریخ نمی‌تواند باشد، بلکه جزو برترین‌ها هم محسوب نمی‌شود. تیلور قطعا نقاط ضعف قابل توجهی داشت که حضور در المپیک 2016 و مسابقات جهانی 2017 و 2019 و المپیک 2024 را از دست داد.

دربارۀ این نقاط ضعف، کارشناسان و اهل فن باید ریزبینانه و مفصل توضیح دهند. تا جایی که به "ما" به عنوان تماشاگران و دوستداران کشتی مربوط است، عقل سلیم حکم می‌کند که بگوییم تیلور در "تالار بزرگان تاریخ کشتی"عددی نبود. او در تاریخ کشتی نهایتا کشتی‌گیری همردیف دو آمریکایی پرزور و چالاک دیگر، یعنی کنی ماندی و کوین جکسون و یا کشتی‌گیری مثل آناتولی بلوگلازوف بود که هر کدام بین 2 تا 4 طلا در دو سطح اول کشتی جهان (مسابقات جهانی و المپیک) بدست آوردند وهیچ کدام هم نتوانستند بیش از یک طلای المپیک بدست آورند.

کوین جکسون

با چنین کارنامه‌ای، تیلور جایگاه رفیعی در تالار غول‌های تاریخ کشتی بi دست نمی‌آورد. تعداد مدال‌های نقره و برنز تیلور هم بسیار کم است (فقط یک نقرۀ جهانی)؛ چراکه او مشکل اصلی‌اش غلبه بر رقبای داخلی برای حضور در مسابقات جهانی و المپیک بود.

رسول خادم هم البته فقط سه مدال طلا دارد ولی رسول در 25 سالگی به دلیل آسیب‌دیدگی با کشتی وداع کرد. وگرنه در دورانی که در اوج بود، اساسا کشتی‌گیری شکست‌ناپذیر بود. تفوق او هم محصول سبک یگانۀ کشتی‌گرفتن‌اش بود و به همین دلیل یکی از خاص‌ترین کشتی‌گیران در تاریخ کشتی آزاد مردان است.

به هر حال شکست دیوید تیلور 33 ساله در برابر آرون بروکس غم‌انگیز بود. مسابقات وزن 86 کیلوگرم کشتی آزاد در المپیک پاریس با حضور دیوید تیلور، اگر نگوییم به لحاظ فنی بهتر، دست کم جذاب‌تر می‌شد. تیلور بلد بود چطور رسانه‌ها را مجذوب خودش کند. برخلاف حسن یزدانی که درونگرا است و شرم شرقی دارد، تیلور اهل قیل و قال و کری خواندن و خودنمایی بود.

او بسیار امیدوار بود که دومین طلای المپیک را کسب کند و از این حیث در کنار بزرگانی مثل جان اسمیت و خادارتسف و فادزدائف و بلوگلازوف بایستد ولی زورش به آرون بروکس 23 ساله نرسید و ملتفت شد که برتری به کارنامه است نه به کری‌خوانی!

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: سرمربی تیم ملی کشتی آزاد: شکست تیلور به آرامش روانی تیم ما کمک می کند دیوید تیلور المپیک پاریس را از دست داد پدیده ۲۳ ساله کشتی آمریکا "دیوید تیلور" را به زانو در آورد (فیلم)

دیگر خبرها

  • قهرمانی دانیال سهرابی در کشتی فرنگی جام ‌تختی/ شکست سنگین بداغی مقابل سعادتی‌فر
  • ۴ مدال طلا دستاورد ووشوکاران مرد کشورمان در چین
  • سروش مهر: نبود پیست استاندارد تنها مشکل اسکیت سواران است/ ما چیزی از قهرمانان جهان کم نداریم
  • کاپیتان سابق ناامید شد: لیورپول قهرمان لیگ نمی‌شود
  • برگزاری اردوی تیم ملی کستی آزاد جوانان در ساری
  • واکنش احساسی حسن یزدانی به حذف دیوید تیلور
  • واکنش حسن یزدانی به حذف تیلور از المپیک
  • محرومیت ۶داور کشتی جهان بخاطر رشوه آذربایجان!
  • یوزهای ایرانی یک‌قدم نزدیک‌تر به جام سیزدهم / خداحافظی ژاپن با قهرمانی آسیا و جام‌جهانی
  • دیوید تیلور عددی نبود!