Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-24@23:02:48 GMT

محرومیت طبقات متوسط از رشته های خوب دانشگاهی!

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۳۴۱۲۱

معاون وزارت آموزش و پرورش گفت:هم اکنون به دلیل جداسازی از طریق نظام آموزشی بازتولید طبقات اجتماعی را داریم و در آینده کد‌رشته‌های خوب دانشگاهی از دسترس طبقات متوسط خارج خواهد شد

به گزارش تسنیم، رضوان حکیم‌زاده در برنامه تلویزیونی زاویه در پاسخ به این پرسش که تبعیض‌آمیزترین جنبه آموزش و پرورش ایران چیست، اظهار کرد: تفاوت در برخورداری از کیفیت خوب یادگیری بین دانش‌آموزان، تبعیض‌‌آمیزترین جنبه آموزش و پرورش است و ما در معنای کیفی عدالت آموزشی با تبعیض مواجه هستیم و فرصت‌های برابر یادگیری وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در فراهم کردن فرصت دسترسی برابر به آموزش فارغ از جنسیت، نژاد، فرهنگ و قومیت کارنامه افتخار‌آمیزی داریم و از جهت نرخ پوشش تحصیلی و دسترسی به آموزش دستاوردها خوب است به گونه‌ای که در دوره ابتدایی نرخ پوشش تحصیلی 98.5 درصد است و دسترسی دختران به آموزش قابل توجه به گونه‌ای که امروز نسبت برابری دختران و پسران به آموزش نزدیک به هم بوده و 49 به 51درصد است، در حالی که این نسبت قبل از انقلاب 30 به 70 درصد بود.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: اما هم اکنون تمام کودکان فرصت برابر یادگیری ندارند و این دلایل متعددی دارد و در مفهوم کیفی عدالت آموزشی با مشکل مواجه هستیم.

جداسازی دانش‌آموزان براساس 4 طبقه

حکیم‌زاده ادامه داد: اینکه می‌گویند مسیر جداسازی دانش‌آموزان در انواع مختلف مدارس ابتدا درست بود و بعد دچار انحراف شد، از اساس غلط است چرا که تربیت فرایند اجتماعی است و باید فرصتی فراهم شود تا دانش‌آموزان از رهگذر کنار هم بودن به لحاظ طبقات اجتماعی و میزان هوش، تربیت شوند اما هم اکنون در چهار طبقه آنها را از یکدیگر جدا می‌کنیم یعنی براساس طبقه اقتصادی و اجتماعی، عملکرد تحصیلی که همراه با طبقه اجتماعی و اقتصادی است، هوش و امتیازات خاص از یکدیگر جدا می‌شوند.

وی افزود: اگر بخواهیم یادگیری باکیفیت برای همه دانش‌آموزان اتفاق بیفتد چهار عامل اصلی موثر هستند، از جمله کیفیت معلمان، فضا و امکانات، تراکم کلاس‌های درس و کیفیت همسالان در محیط یادگیری هم‌اکنون فرصت نابرابر یادگیری تحت تاثیر جدا سازی‌ها رخ می‌دهد و این سوال مطرح است که آیا فرصت یادگیری برای یک کودک در حاشیه تهران در کلاس درس 40 نفر با سرباز معلم و شرایط نامناسب اقتصادی خانواده با کودکی دیگر که در مدرسه خاص با گزینش خاص، معلمان و امتیازات خاص تحصیل می‌کند، یکسان است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه‌داد: در گذشته آموزش عامل تحرک اجتماعی بود و فرزند پزشک، کارمند، کارگر و مسئول در یک محیط به مدرسه می‌رفتند و از آموزش یکسان بهره‌مند می‌شدند و این تفاوت فردی و توانمندی اشخاص بود که راه را در آینده برای آنها باز می‌کرد.

کدرشته‌های خوب دانشگاهی هم در انحصار طبقات خاص

حکیم‌زاده خاطر نشان‌کرد: علم تربیت به تفاوت‌های فردی در امر آموزش در محیط نرمال توجه دارد، اما هم اکنون به دلیل جداسازی از طریق نظام آموزشی بازتولید طبقات اجتماعی را داریم و در آینده کد‌رشته‌های خوب دانشگاهی از دسترس طبقات متوسط خارج خواهد شد و هم اکنون رتبه‌های خوب کنکور و المپیادها در انحصار چند شهر بزرگ است و در عین حال در مدارس نیز از طریق جداسازی فرصت با هم زیستن را از کودکان می‌گیریم.

وی عنوان کرد: جدا کردن بچه‌ها براساس عملکرد تحصیلی توسط مدارس خاص به پشتوانه اقتصادی خانواده‌ها ضربات زیادی را به وضعیت مدارس دولتی زده، محیط نرمال کلاس درس را به هم‌ریخته و کیفیت همسالان را از بین برده است.

یک تصور غلط؛ مدارس دولتی کیفیت ندارد پس به مدارس غیردولتی برویم

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش تصریح‌کرد: 42 هزار شهید و معلم دانش‌آموز بعد از انقلاب اسلامی محصول مدارس دولتی هستند و هیچ کدام از مدارس لاکچری بیرون نیامده‌اند، رهبر انقلاب امسال در هفته مقام معلم فرمودند " کارهای آموزش‌وپرورش را دست‌کم نگیرید" معتقدم هر نظام آموزشی آسیب‌هایی را دارد، اما براساس تجاربی که دارم می‌گویم هر قدر از مرکز دورتر هم که می‌شویم معلمان در کلاس‌های چند پایه، کانکس‌ها و چادرهای عشایری زحمات بسیاری می‌کشند و شرایط اینگونه نیست که به این نتیجه برسیم فضای مدارس دولتی مناسب نیست و ناچاریم مدرسه غیردولتی تاسیس کنیم یا فرزندان خود را به این مدارس بفرستیم.

مدارس غیردولتی دستاوردی ندارند

حکیم‌زاده تاکید کرد: مدارس غیردولتی که برای جذب دانش‌آموز از بین افراد با معدل بالای 19 آزمون برگزار می‌کنند، با پدر، مادر و دانش‌آموز مصاحبه دارند و شهریه چند ده میلیونی می‌گیرند طبیعی است که با پشتوانه این امکانات، فضای یادگیری بهتری را فراهم می‌کنند و بعد هم اعلام می‌کنند که دانش‌آموزان ما در کنکور چنین دستاوردی داشته‌اند، اما این دستاورد نیست، دستاورد زمانی است که در یک مدرسه دولتی عادی میانگین نمرات دانش‌آموزان را یک نمره بالا ببریم.

بازتولید طبقات اجتماعی با جداسازی دانش‌آموزان

وی با اشاره به این که آسیب جدی جداسازی دانش‌آموزان از یکدیگر در جنبه‌های تربیتی است، گفت: وقتی براساس طبقات اقتصادی و اجتماعی آنها را جدا می‌کنیم به دانشگاه‌های برتر دسترسی پیدا کرده و طبقه اجتماعی خود را تکرار می‌کنند، همچنین محیط کلاس درس از حالت عادی خارج و به محیط خاص برای عده‌ای از دانش‌آموزان خاص تبدیل می‌شود.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، اظهار کرد: تمام نظام‌های پیشرو بر اهمیت شناسایی استعدادها توجه دارند، اما به جداسازی اقدام نکرده و از طریق غنی‌سازی محتوای آموزشی، گروه‌های پژوهشی و برنامه‌های تابستانی از دانش‌آموزان تیزهوش حمایت می‌کنند.

حکیم‌زاده افزود: این فرض که چون نمی‌توانیم 100 در صد دانش‌آموزان را اصلاح کنیم پس باید 50 درصد را نجات دهیم از اساس غلط است و تمام بچه‌ها باید از تربیت بهینه بهره‌مند باشند و این موضوع در محیط‌های نرمال رخ می‌دهد و معتقدم کاش هیچ وقت مسیر جداسازی دانش‌آموزان را آغاز نمی‌کردیم. هم اکنون مدارس سمپاد و نمونه دولتی هم شهریه می‌گیرند و اگر پایگاه اجتماعی و اقتصادی بیشتر دانش‌آموزان این مدارس را بررسی کنید از طبقات متوسط و مرفه جامعه هستند، آیا همه خانواده‌ها می‌توانند ساعتی 1.5 میلیون تومان برای قبولی در آزمون مدارس سمپاد هزینه کنند؟

تأسیس مدارس غیردولتی به ارتقای کیفیت مدارس دولتی ختم نشد

وی ادامه داد: فرایند کاهش جمعیت دانش‌آموزان باعث شد که مدارس ما هم اکنون یک یا دو شیفته شوند و این به دلیل حضور بخش غیردولتی نیست. از سوی دیگر اگر وضعیت را بررسی کنیم حضور مدارس غیردولتی به افزایش کیفیت مدارس دولتی منجر نشده است و در حال حاضر در مدارس خاص و غیردولتی جمعیت دانش‌آموزان در کلاس‌های درس خوب است، اما 60 درصد دانش‌آموزان دوره ابتدایی مدارس دولتی در کلاس‌های با تراکم بالای 26 نفر تحصیل می‌کنند و عملاً تاسیس این مدارس به ارتقاء کیفیت مدارس دولتی منجر نشده است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در پایان خاطر‌نشان‌کرد: هم‌اکنون در جهان دولت‌ها در بحث آموزش عمومی مسئولیت را عهده‌دار می‌شوند به ویژه در سال‌های اولیه کودکی و ما نیز باید این نگاه را داشته باشیم و حداقل در دوره ابتدایی و متوسطه اول جداسازی دانش‌آموزان را اعمال نکنیم و بر تربیت متمرکز شویم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: سعد حریری عبدالله قرداش فیلم مطرب گام چهارم قیصر امین پور خانه پدری دانشگاه افسری امام علی دانشگاه محرومیت رشته های خوب طبقه متوسط سعد حریری عبدالله قرداش فیلم مطرب گام چهارم قیصر امین پور خانه پدری دانشگاه افسری امام علی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۳۴۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانش‌آموزان مدارس استثنایی رفتارهای صحیح ترافیکی را فرامی‌گیرند

شهردار یزد گفت: پارک آموزش ترافیک شهرداری روزانه میزبان ۱۵۰ نفر از نونهالان و نوجوانان استان است و دانش‌آموزان مدارس استثنایی، رفتارهای صحیح ترافیکی را فرامی‌گیرند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط‌عمومی شهرداری یزد، ابوالقاسم محی‌الدینی در بازدید از پارک آموزش ترافیک شهرداری و روند آموزش رفتارهای ترافیکی با بیان اینکه باید برای ارتقای ایمنی ترافیک و رعایت حقوق شهروندی آموزش باید در تمام مقاطع سنی وجود داشته باشد، اظهار کرد: پارک آموزش ترافیک شهرداری روزانه میزبان ۱۵۰ نفر از نونهالان و نوجوانان استان است.

وی افزود: علاوه بر دانش‌آموزان مهدکودک، پیش‌دبستانی و سایر مقاطع تحصیلی، دانش‌آموزان مدارس استثنایی استان نیز آموزش‌های لازم را در خصوص رفتارهای ترافیک، مقررات ایمنی، عبور و مرور و خطرهای ناشی از بی‌توجهی به قوانین راهنمایی و رانندگی فرامی‌گیرند.

شهردار یزد خاطرنشان کرد: آموزش در این پارک به‌منظور نهادینه کردن و رعایت قانون و مقررات هنگام رانندگی و آشنایی کودکان با علائم ترافیکی است؛ بنابراین آموزش کودکان در هر زمینه‌ای که باشد، اثرگذاری بیشتری نسبت به آموزش بزرگسالان دارد زیرا کودکان در رده سنی قرار دارند که به‌راحتی آموزش‌های مختلف را فرامی‌گیرند و به‌خوبی آن را رعایت می‌کنند.

به گزارش ایمنا، پارک آموزش ترافیک شهرداری یزد روزانه میزبان ۱۵۰ نفر از نونهالان و نوجوانان استان است که این آموزش‌ها با همکاری پلیس راهور به دو صورت تئوری و عملی انجام می‌شود، به‌نحوی که در بخش تئوری، آموزش در کلاس با حضور مربی به صورت تصویری (پخش انیمیشن‌های ترافیکی)، برگزاری مسابقه و پرسش و پاسخ درباره مسائل ترافیکی و در بخش عملی در محوطه پارک، برنامه‌های آموزشی همچون نحوه آشنایی با چراغ‌ها، تابلوها و علائم راهنمایی و رانندگی، راه‌ها، پیاده‌روها، خیابان‌ها و دیگر نشانه‌ها که در مقیاس کوچک‌تر طراحی شده است، انجام می‌شود.

کد خبر 747073

دیگر خبرها

  • اختتامیه جشنواره سفیران سلامت مدارس شهرستان رزن
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند
  • مدارس سمپاد در مناطق عشایری راه‌اندازی می‌شود
  • فعالیت کلاس‌های درس مدارس خوزستان تا روز آخر
  • دانش‌آموزان مدارس استثنایی رفتارهای صحیح ترافیکی را فرامی‌گیرند
  • دانش‌آموزان مدارس استثنایی رفتارهای صحیح ترافیکی را فرا می‌گیرند
  • مدارس از راه دور چه مدارسی هستند؟ شهریه این مدارس چقدر است؟
  • آموزش رفتار‌های صحیح ترافیکی به دانش آموزان مدارس استثنایی
  • پویش سپاس از معلم در ۴۸ واحد آموزشی خوانسار
  • برپایی نمایشگاه دستاوردهای فنی دانش آموزان