Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- حوزه امنیتی و دفاعی کشور در هفته جاری، اخبار گوناگونی داشت که جزئیات آن پیش‌تر منتشر شده است. مهم‌ترین اخبار این حوزه را مرور می‌کنیم. تاریخ انتشار: 09:02 - 10 آبان 1398 - کد خبر: ۵۶۲۹۴۲

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، حوزه امنیتی و دفاعی کشور در طول هفته جاری، اخبار گوناگونی داشت که جزئیات آن پیشتر منتشر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهم‌ترین اخبار این حوزه را مرور می‌کنیم.

محدودیتی برای بازدید مسئولانی که اطلاع آن‌ها از توان دفاعی می‌تواند اثرگذار باشد وجود ندارد
معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی کل قوا گفت: در حال حاضر هیچ محدودیتی برای بازدید مسئولانی که سطح اطلاع آن‌ها از توان دفاعی ما می‌تواند در مواضع آن‌ها اثرگذار باشد وجود ندارد. امروز در شرایطی هستیم که دغدغه‌های مسئولان برای آگاهی از توانمندی نظامی کشور تا حد بسیار زیادی مرتفع شده است.

با سامانه‌های دفاع سایبری بومی در برابر حملات سایبری دشمنان مقاومت می‌کنیم
رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: ما با استفاده از سامانه‌های دفاع سایبری بومی که در کشورمان تولید شده‌اند و مورد اطمینان صددرصدی ما هستند، در برابر حملات سایبری دشمنان مقاومت می‌کنیم.

مراسم استقبال از پیکر مطهر شهدا به تعویق افتاد
فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح گفت: مراسم استقبال از پیکرهای مطهر شهدای تازه تفحص شده به درخواست وزارت دفاع عراق به تعویق افتاد.

قطعات مصرفی هواپیماهای ارتش ساخت کشور هستند
فرمانده پایگاه هوایی وحدتی در نشستی مشترکی که بین پایگاه هوایی وحدتی دزفول و دانشگاه آزاد اسلامی دزفول برگزار شد گفت: قطعات مصرفی هواپیماهای نیروی هوایی ارتش ساخت متخصصان داخل کشور هستند.

قدرت دفاعی کشور به مرحله بازدارندگی و تنبیه متجاوز رسیده است
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم گفت: در شرایط فعلی که قدرت دفاعی کشور به مرحله بازدارندگی و تنبیه متجاوز رسیده است، به نظر می‌رسد هیچ قدرت و نیرویی را یارای هماوردی با جمهوری اسلامی ایران نباشد.

کنار آمدن با استکبار، توهین به مردم ایران است
فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: اگر بخواهیم با استکبار کنار بیاییم باید دین بدهیم، به نوکر استکبار تبدیل شویم و به دوران طاغوت بازگردیم که ننگ و توهین به ملت ایران است.

پرچم حاکمیت داعش ۲ سال پیش توسط جبهه مقاومت پایین کشیده شده بود
معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی کل قوا گفت: آن‌ها که امروز خبر مرگ البغدادی را با هیجان گزارش می‌کنند و می‌خواهند نابودی داعش را به نام خودشان مصادره کنند، باید بدانند که قریب به ۲ سال پیش، پرچم حاکمیت داعش توسط جبهه مقاومت پایین کشیده شده بود.

۵ سورتی پرواز هواپیما‌های ارتش در ایام اربعین
رئیس اداره بهداشت و درمان نهاجا، گفت:مجموعه بهداشت و درمان نیروی هوایی ارتش در ایام اربعین امسال، ۵ سورتی پرواز انجام داد که ۱ سورتی آن از آبادان به شیراز و ۴ سورتی دیگر از ایلام به تهران بود.

سردار فدوی: دشمنان دریافته اند که گزینه نظامی علیه ایران نتیجه ندارد
جانشین فرمانده کل سپاه با بیان اینکه دشمن به این نتیجه رسیده که گزینه نظامی علیه ایران نتیجه ای ندارد، گفت: توانمندی های نظامی ما امروز حتی با ۵ سال گذشته قابل قیاس نیست.

سردار جلالی: به دنبال پیمان دفاع سایبری منطقه‌ای هستیم
رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: ما به دنبال پیمان‌های دفاع سایبری با کشورهای دوست مانند روسیه، چین، هند، پاکستان هستیم.

خط تولید جت یاسین در آینده نزدیک کار خود را آغاز می‌کند
فرمانده نیروی هوایی ارتش با اشاره به اینکه خلبانان و کارشناسان ما با همکاری کارشناسان فنی صنعت هوایی در ساخت هواپیمای یاسین تلاش کردند، افزود: به‌حمدالله این جت آموزشی با موفقیت پرواز آزمایشی را انجام داد و ان‌شاءالله در آینده نزدیک خط تولید آن کار خود را آغاز می‌کند.

ناوگروه شصت و چهارم نیروی دریایی ارتش عازم دریاهای آزاد شد
ناوگروه شصت و سوم اطلاعاتی رزمی نیروی دریایی ارتش متشکل از ناوشکن سهند و ناو بالگردبر خارک در منطقه یکم این نیرو در بندرعباس پهلو گرفت.

آمریکایی‌ها به مدت چندین سال از همه مخفیگاه‌های سرکرده داعش باخبر بودند
جانشین قرارگاه ثارالله سپاه گفت: آمریکایی‌ها به مدت چندین سال از همه مخفیگاه‌های سرکرده داعش باخبر بودند و حالا بعد از مدت‌ها که دیدند او به مهره‌ای بلااستفاده تبدیل شده، دست به حذف البغدادی زدند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: حملات سایبری دشمن توان دفاعی ایران جت یاسین ناوگروه ایران ابوبکر بغدادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۴۰۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران

جمهوری اسلامی ایران چند روز پیش حمله موشکی و پهپادی بی‌سابقه‌ای را علیه اسرائیل انجام داد. این اولین باری بود که ایران اقدام نظامی مستقیم علیه تل آویو را انتخاب می‌کرد. در حالی که حمله اولیه در اوایل هفته متکی به پهپاد‌های ایران بود.

به گزارش روزیاتو، در ادامه این مطلب به بررسی توانایی‌های رزمی فعلی نیروی هوایی ایران از دیدگاه یک رسانه خارجی تخصصی هوایی به نام Simple Flying می‌پردازیم. لازم به ذکر است که در این مطلب تنها به نیروی هوایی ارتش پرداخته شده است.

حقایقی کوتاه در مورد نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران

راهنمای جهانی هواپیما‌های نظامی مدرن (WDMMA) موجودی فعال نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران را ۳۴۳ هواپیما اعلام کرده است که این نیرو، را در رتبه ۴۳اُم در میان تمام ۱۰۰ نیروی هوایی متعلق به ۷۴ کشور جهان که این وبسایت آن‌ها را بررسی می‌کند قرار داده است. این وبسایت ۱۸۳ مورد از این پرنده‌های جنگی را به عنوان جنگنده برچسب گذاری می‌کند و این دسته را به زیر مجموعه‌های جنگنده صرف، رهگیر، چند منظوره و هواپیمای تهاجمی تقسیم می‌کند.

گزارش سال ۲۰۱۱ توسط موسسه خاورمیانه، نیروی انسانی نیروی هوایی ارتش ایران را ۳۷،۰۰۰ پرسنل تخمین می‌زند.

جنگنده F-۴ Phantom II

جنگنده F-۴ Phantom II ساخت کمپانی مک دانل داگلاس پرتعدادترین هواپیمای جنگی موجود در زرادخانه نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است، هواپیمایی که توسط نیرو‌های مسلح دو تن از رقبای فعلی جمهوری اسلامی، یعنی اسرائیل و ایالات متحده، به کررات در میدان نبرد مورد تست قرار گرفت.

بنابراین، چگونه یک کشور ضدغربی مانند ایران ۶۳ نسخه – طبق گزارش WDMMA – به یک هواپیمای طراحی شده توسط کشوری متخاصم دست یافت؟ این‌ها جنگنده‌های آمریکایی هستند که در زمان شاه خریداری شدند، یعنی زمانی که ایران در واقع با آمریکا و اسرائیل متحد بود.

فانتوم اولین بار در سال ۱۹۵۸ رونمایی شد و در دوران اوج خود یک هواپیمای جنگی واقعاً پیشرفته بود. همانطور که نویسنده مقاله‌ای در The National Interest نوشته است: «F-۴ در مدت زمان کوتاهی تأثیر بسیار زیادی برجای گذاشت و ۱۶ (درست است، شانزده) رکورد جهانی در زمینه سرعت و ارتفاع را بین سال‌های ۱۹۵۹ تا ۱۹۶۲ به نام خود ثبت کرد. ۵ مورد از این رکورد‌ها همچنان پابرجا بود تا اینکه F-۱۵ Eagle که محصول دیگری از مک دانل داگلاس بود و در سال ۱۹۷۵ عرضه شد این رکورد‌ها را جابجا کرد… این ترکیب از سرعت بالا و سایز بزرگ، خلبان کهنه کار جنگ ویتنام، دیک اندرگ را بر آن داشت تا به شوخی بگوید که این پرنده بزرگ “اثباتی بر این مدعاست که اگر پیشرانه‌ای به اندازه کافی را پشت یک آجر قرار دهید، می‌توانید آن را به پرواز در آورید. ”».

نیازی به گفتن نیست که فانتوم مدت هاست با دوران اوج خود فاصله گرفته است، با این حال نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران مصرانه این پرنده جنگی مغرور را به پرواز در می‌آورد. در واقع، طبق اخبار بی‌بی‌سی، ایرانی‌ها از آن‌ها در نبرد‌ها در سال ۲۰۱۴ در حملات علیه دولت اسلامی (داعش) از این جنگنده‌ها استفاده کردند.

F-۱۴ Tomcat

یکی دیگر از پرنده‌های جنگی که ایران از ایالات متحده خریداری کرد، F-۱۴ Tomcat است که به لطف فیلم پرفروش Top Gun: Maverick برای مخاطبان آمریکایی دنیای سینما شناخته شده است.

خلبانان ایرانی تامکت ادعا کرده اند که نسبت کشتار ۱۳۰:۴ در طول جنگ ایران و عراق با این جنگنده به دست آمده است، یعنی اینکه تامکت‌های ایرانی توانستند ۱۳۰ جنگنده عراقی را ساقط کرده و در این مدت تنها ۴ فروند تامکت ایرانی ساقط شدند. درست مانند فانتوم، تامکت قدیمی نیز دوران اوج خود را پشت سر گذاشته است، در حالی که اولین بار در سال ۱۹۷۰ سرویس شد. تخمین زده می‌شود که نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران ۲۶ فروند تامکت در اختیار دارد.

F-۵E یا تایگر ۲/ صاعقه

این پرنده جنگی متعلق به نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران یکی دیگر از جنگنده‌های آمریکایی است که توسط فرانچایز Top Gun جاودانه شده است: در نسخه اصلی تاپ گان در سال ۱۹۸۶، F-۵ Freedom Fighter نقش یک MiG-۲۸ را بازی می‌کند. نوع اورجینال Tiger II اولین پرواز خود را در سال ۱۹۷۲ انجام داد. علاوه بر ایران، امروزه مهمترین کاربر این هواپیما نیروی هوایی جمهوری تایوان است.

علاوه بر ۱۷ فروند F-۵ ساخت آمریکا، ایران همچنین دارای ۸ نسخه بومی از آن به نام صاعقه محصول هسا است که در گزارش WWMDA درباره آن آمده است: «صاعقه آرایش تک سرنشینی و دو موتوره اش را حفظ کرده است، اما هواپیما‌های با دم به بیرون تاب خورده را معرفی کرد… اولین پرواز در جولای ۲۰۰۴ انجام شده و ورود به سرویس در سپتامبر ۲۰۰۷ آغاز شد».

F۱ Mirage

نیروی هوایی ارتش ایران به یک جت غربی دیگر نیز دسترسی دارد. این جنگنده ساخت سال ۱۹۶۶ فرانسه در طول جنگ ایران و عراق مورد استفاده عمده طرف مقابل نیز قرار گرفت. در حالی که F۱ Mirage ساخت کمپانی داسو مدت‌هاست که از نیروی هوایی عراق محو شده است، طبق گزارش‌ها، نیروی هوایی ارتش ایران هنوز ۹ فروند از آن‌ها را حفظ کرده است.

Mikoyan MiG-۲۹ “Fulcrum”

علاوه بر پرنده‌های جنگی ساخت غرب، نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران دارای تعداد قابل توجهی از جنگنده‌های ساخت کشور‌های غیر غربی نیز هست. جنگنده MiG-۲۹ طراحی شده توسط شوروی یک نمونه بارز از این جنگنده‌های غیرغربی است – تخمین زده شده که نیروی هوایی ارتش ایران ۲۰ فروند جنگنده فالکروم در اختیار دارد. در مقایسه، Fulcrum جدیدترین هواپیمای جنگی ایران است. این جت پس از انجام اولین پرواز خود در اکتبر ۱۹۷۷، به طور رسمی در آگوست ۱۹۸۳ معرفی شد. روی کاغذ، میگ-۲۹ قرار بود رقیبی برای F-۱۵ و F-۱۶ باشد، اما نبرد‌های هوایی واقعی در طول عملیات طوفان صحرا و نیرو‌های ائتلاف خلاف این را نشان دادند.

Sukhoi Su-۲۴ “Fencer”

یکی دیگر از طرح‌های شوروی، سوخو سو-۲۴، تنها پرنده جنگی در زرادخانه نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است که توسط WDMMA در رده “تهاجمی ” تعیین شده است. این بمب افکن مافوق صوت با هندسه متغیر امسال پنجاهمین سالگرد تولد خود را جشن می‌گیرد و ارتش ایران ۲۳ فروند از آن را در اختیار دارد.

Chengdu J-۷/F-۷ ‘Fishcan”

بررسی خود را از قابلیت‌های هواپیمای نیروی هوایی ایران با جنگنده‌ای که توسط یک کشور کمونیستی متفاوت – جمهوری خلق چین – تولید شده است، به پایان می‌رسانیم. بله، این یک کپی چینی از MiG-۲۱ شوروی “Fishbed” است که ناتو نام مشابه “Fishcan” را برایش انتخاب کرده است. این جت جنگنده نسل سوم اولین پرواز خود را در ژانویه ۱۹۶۶ انجام داد و بین سال‌های ۱۹۶۵ تا ۲۰۱۳ حدود ۲،۴۰۰ فروند از آن تولید شد. نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ۱۷ فروند از آن‌ها را در اختیار دارد.

دیگر خبرها

  • ارتش برای حفظ تمامیت ارضی کشور همواره پا به رکاب است
  • پایگاه هوانیروز مشهد ۷۵ عملیات پروازی مردم‌یاری انجام داد
  • (تصاویر) جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران
  • فرمانده کل ارتش: جز حضرت امام (ره) و رهبر انقلاب، کسی در ابتدای انقلاب حامی ارتش نبود/ در راستای بیانیه گام دوم وظیفه‌ ارتش این است که هم منتظر باشد، هم مستحق ظهور؛ یعنی ارتشی که آرمانش نابودی رژیم صهیونیستی و فروکشیدن استکبار از اریکه‌ قدرت
  • رژه نیروی زمینی و تجهیزات دفاعی ارتش در کرمانشاه
  • عکس العمل فرمانده ارتشی وقتی حس کرد کسی شده است!
  • وعده صادق نیرو‌های مسلح ایران پاسخ طوفانی و یکپارچه است
  • وعده صادق نیرو‌های مسلح ایران پاسخ طوفانی و یکپارچه خواهد داد
  • تصاویری از مراسم رژه نیروهای مسلح در سراسر کشور | از رژه تیپ زرهیِ ارتش در زنجان تا رژه نیروی دریایی ارتش در ساری | ببینید
  • مراسم رژه روز ارتش در سراسر کشور/ رییسی: عملیات وعده صادق هیمنه رژیم صهیونیستی را فروریخت/ ارتش ما ارتش مجهز به فناوری‌های روز است و در کنار آن ارتشی مجهز به ایمان است/ امروز دیگر سخن از گزینه نظامی علیه ملت ایران نیست