Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@04:13:55 GMT

ارایه تضمین به بخش خصوصی برای بازگشت سرمایه

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۵۳۲۴۹

ارایه تضمین به بخش خصوصی برای بازگشت سرمایه

مدیر پژوهشگاه نیرو از تضمین این پژوهشگاه به بخش خصوصی برای بازگشت سرمایه خبر داد و گفت: اگر سرمایه باز نگشت، پژوهشگاه به بخش خصوصی که سرمایه به آر اند دی وارد کرده، خسارت پرداخت می‌کند.

به گزارش ایسنا، محمدصادق قاضی‌زاده در نشست خبری که در حاشیه نوزدهمین نمایشگاه  بین‌المللی صنعت برق ایران برگزار شد، با تاکید بر این‌که هدف پژوهشگاه تسهیل کردن بخش خصوصی کشور در حوزه توسعه فناوری و آر اند دی است اظهار کرد: در تلاشیم که در شرکت‌های خصوصی واحدهای آر اند دی شکل بگیرند یا شرکت‌های خصوصی با شرکت‌های دانش بنیان راهبری داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در این راستا با سندیکای تجهیزات برق تفاهم نامه‌ای امضا کردیم تا با همکاری یکدیگر با شرکت‌های بخش خصوصی ارتباط برقرار کنیم و شرکت‌های دانش بنیان را حمایت کرده و بخش خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان را به یکدیگر متصل کنیم.

مدیر پژوهشگاه نیرو در ادامه در مورد رویکرد این پژوهشگاه توضیح داد: ماموریت پژوهشگاه نیرو بررسی آینده و تدوین ره‌نگاشت در همه حوزه‌های فناوری است که در بازار شانس خواهند داشت. در این راستا ره نگاشت‌های طرح‌های توسعه فناوری را تعریف و آغاز به حمایت کرد.

دو چالش پژوهشگاه نیرو

وی با بیان این که پژوهشگاه نیرو با دو چالش مواجه است گفت: نخستین چالش مقبولیت هزینه‌کرد و دومین چالش تامین منابع است. آن چه که باعث شد رویکرد تحقیقات در وزارت نیرو اصلاح شود، این بود که قرار شد مسیری دنبال کنیم که هزینه‌کرد در تحقیقات به نتیجه برسد و مطلوب تلقی شود.

مدیر پژوهشگاه نیرو ادامه داد: در این راستا فرآیندی اتخاذ می‌کنیم که ریل گذاری مناسبی صورت بگیرد و  دانشگاه‌ها و شرکت‌های خصوصی بتوانند فعالیت موثری داشته باشند.

وی ادامه داد: در این راستا به بخش خصوصی که سرمایه‌ای به آر اند دی وارد کند، تضمین بازگشت سرمایه می‌دهیم و اگر سرمایه‌اش بازگشت نداشت، به آن خسارت پرداخت خواهیم کرد.

مدیر پژوهشگاه نیرو با اشاره به استفاده از منابع دولتی نیز گفت: همچنین وزارت نیرو در نظر دارد در قسمتی که می‌خواهند از سوی دولت کمک تامین مالی بگیرند، از تلاطمات فاصله داشته باشند، یعنی دولت اعلام کند منابع حاصل از بخش مشخصی را به آر اند دی اختصاص می‌دهد.

وی در مورد یکی از دستاوردهای پژوهشگاه توضیح داد: تبدیل ضایعات به انرژی در دست کار است و پژوهشگاه در این مورد در حال انجام اقداماتی است.

۴۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌ها اضافه می‌شود

در ادامه مراسم، بابک امینی - مدیر دفتر برنامه‌ریزی پژوهشگاه - با بیان این‌که سه دغدغه اصلی در حوزه پژوهش صنعت برق وجود دارد توضیح داد: حوزه نخست فناوری، حوزه دوم علوم انسانی و حوزه سوم تجهیزاتی است که در صنعت برق مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: در حوزه فناوری باید به یک سری نیازهای کوتاه مدت، یک سری نیازهای میان مدت و نیازهای بلند مدت پاسخ داده شود. در حوزه علوم انسانی نیز گروه‌های پژوهشی مشخصی را تعیین کرده‌ایم تا مثلا زمانی که پدیده ریزگرد و قطع برق در خوزستان رخ می‌دهد، بازخورد اجتماعی بررسی شود.

مدیر دفتر برنامه ریزی پژوهشگاه در مورد دستاوردهای پژوهشگاه نیرو تصریح کرد: مهمترین دستاورد افزایش ظرفیت نیروگاه‌ها بود و برنامه این است که تا ۴۰۰ مگاوات در سال جاری با استفاده از بهینه سازی سیستم‌های موجود به ظرفیت نیروگاه‌ها اضافه کنیم تاکنون بیش از ۱۰۰ مگاوات اضافه شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پژوهشگاه نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۵۳۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اثربخشی و بازگشت سرمایه دوره‌های ترویجی بهر‎ه‌برداران بخش کشاورزی ارزیابی شد

محقق پسادکتری دانشگاه شیراز در پژوهشی با حمایت بنیاد ملی علم ایران، اثربخشی و بازگشت سرمایه دوره‌های ترویجی بهر‎ه‌برداران بخش کشاورزی را ارزیابی کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، خدیجه بذرافکن، دانش‌آموخته دکتری تخصصی ترویج و آموزش کشاورزی - آموزش کشاورزی از دانشگاه شیراز که در قالب طرح پسادکتری خود با راهنمایی حسن علیپور در حال انجام این تحقیق است، در خصوص ضرورت انجام این پژوهش گفت: کشاورزی از محور‌های اساسی توسعه اقتصادی کشور ایران به شمار می‌‎رود. سهم بخش کشاورزی در ایجاد اشتغال، کمک به درآمد ملی و تولید غذا و همکاری متقابل با سایر بخش‎‌ها، از مواردی است که اهمیت و ضرورت توجه به این بخش را به‌خوبی نشان می‌‎دهد. نیروی انسانی ماهر و کارآمد در بخش کشاورزی از مهمترین اولویت‎‌ها برای دستیابی به توسعه روستایی و کشاورزی است. برای رسیدن به این مهم، آموزش شرط لازم برای بالا بردن کارایی و بهره‌‎وری نیروی انسانی به شمار می‌رود.

این پژوهشگر در ادامه بیان کرد: از آنجا که بخش عظیمی از جمعیت کشور در مناطق روستایی ساکن هستند و اکثر آنان نیز در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند؛ ایجاد ساختار و استراتژی مشخصی برای کارآمد کردن این افراد در زمینه‎‌های مختلف شغلی خودشان ضروری به نظر می‌‎رسد. همچنین باید برنامه‎‌ریزی مناسبی برای گسترش کمی و کیفی عوامل تٱثیرگذار بر تربیت و آموزش نیروی انسانی که بر تولید و توسعه بخش کشاورزی تٱثیر مستقیم دارد، وجود داشته باشد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر، آموزش کشاورزی با ساختار ناکارا و نامطلوب در‬ حال‬ افول‬ است. این درحالی است که امروزه ترویج کشاورزی و برنامه‎‌های آموزشی آن سازوکار مهمی در انتقال دانش به بهره‌‏برداران بخش کشاورزی و افزایش بهره‌‏وری و تولید در این بخش را دارد.

بذرافکن اضافه کرد: مطالعات نشان می‌دهد که بسیاری از برنامه‎‌های آموزشی و ترویجی بهره‏‌برداران کشاورزی در دست‌یابی به هدف توانمندسازی کشاورزان موفق نبوده‌‎اند. در همین راستا، ارزیابی اثربخشی دوره‌های ترویجی به‌عنوان بخشی مهم از‬ برنامه‎‌های توسعه حرفه‌‎ای کشاورزان محسوب می‌شود.

وی در ادامه بیان کرد: اثربخشی دوره‌های ترویجی بر افزایش عملکرد تولیدات کشاورزی، افزایش کمی و کیفی محصول تولیدی بهره‌‎برداران و درآمد حاصل از آن برای بهره‌‎برداران کشاورزی امری‬ مشهود‬ و‬ غیرقابل‬ انکار‬ است. با این طرح پژوهشی تأثیر سرمایه‌گذاری در دوره‌های ترویجی بهر‎ه‌‏برداران بخش کشاورزی بر شاخص عملکرد و تولیدات کشاورزی مشخص می‌شود.

بذرافکن در پایان خاطر نشان کرد: داده‌های این طرح در دو مرحله جمع‌آوری می‌شود و، چون باید دوره‌های ترویجی برگزار شود تا پس از برگزاری دوره، بررسی‌های ما انجام شود که تا چه اندازه، این دوره‌ها مفید بوده‌اند، ما نیاز به زمانی بیشتر از یک سال برای انجام این طرح داریم. چالش برگزاری دوره ترویجی و زمان برگزاری آن از مشکلاتی است که ما در انجام طرح با آن مواجه هستیم.

دیگر خبرها

  • رونق تولید و اشتغال‌زایی؛ ثمره سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت صنایع پیشرفته رضوی در پروژه‌های فناورانه
  • توسعه میادین نفت و گاز به سرمایه‌گذاری خارجی نیاز دارد
  • تجهیز ۲۰ بسته برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در گردشگری کرمان
  • اجرای ۲۱ پروژه زیرساختی و توسعه‌ای در حوزه لجستیک ایران‌خودرو در سال۱۴۰۳
  • تاکید بر تعاملات بین المللی ایران در حوزه علمی فناوری با دانشگاه‌های جهان
  • خیز بلند چین در افغانستان؛ چالش‌ها و چشم‌انداز
  • اثربخشی و بازگشت سرمایه دوره‌های ترویجی بهر‎ه‌برداران بخش کشاورزی ارزیابی شد
  • برگزاری کارگاه آموزشی سبک فرزندپروری با رویکرد اسلامی
  • استخراج معدن نفرایت کابل واگذار شد
  • اخذ مجوز جذب یک هزار نخبه علمی/۶۰ نفر استخدام شدند