Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج، روح‌الله شیرازی در مراسم افتتاحیه همایش بین المللی عصر آهن غرب ایران و مناطق همجوار که در محل تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار  شد، اظهار داشت: عصر آهن در ایران عصری مهم و آغاز عصر بنیادی است.

وی عنوان کرد: در این عصری فرهنگ مادی، جغرافیای سیاسی، تاریخ و  فرهنگ سیاسی در فلات ایران وجود دارد منجر به تحولات بسیار مهمی شامل به وجود آمدن حکومت‌های متمرکز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس پژوهشکده باستان شناسی کشور گفت: در همین حوزه ما برای اولین بار زمینه‌های لازم جهت تغییرات بنیادین را در خصوص بخش امپراطوری جهانی که امپراطوری هخامنشی است پدیدآوردیم که درک درست این پدیده می‌تواند  شناخت تاریخ بعدی ایران را در اختیار ما قرار دهد.

شیرازی تصریح کرد: باورهای باستان‌شناسی در حوزه عصر آهن برای بازشناسی فرهنگ آهن و وضعیت پراکندگی جغرافیایی و شاخص پدیده آهن تاکید فراوان دارد.

وی افزود: در خصوص طراحی پرسش‌های بنیادین درباره عصر آهن از سوی پروهشگران این عرصه گام مهمی برای برطرف کردن خلاء‌های اطلاعاتی در این زمینه برداشته شده است.

رئیس پژوهشکده باستان شناسی کشور ادامه داد: در حال حاضر عمده پژوهش‌های مربوط به عصر آهن در حوزه غرب ایران با وجود  محوطه‌های فراوانی قرار دارد  که در برخی از آنها کاوش‌هاس دامنه‌دار و باستان‌شناسی مطالعات تاریخ گذاری و علوم میان رشته‌ای در آن صورت گرفته است.

شیرازی با بیان اینکه در محوطه زیویه باید کاوش‌های باستان شناسی گسترده‌ای صورت گیرد، اظهار کرد: متاسفانه در این محوطه ما یک درک درست گاه نگاری و شناخت درست و کاملی نداریم.

وی تاکید کرد: غیر از غرب ایران از  بخش های شمال، شرق و فلات مرکزی کشور  از لحاظ عصر آهن اطلاعات چندانی در دست نیست و تا جایی که در سرزمین سیستان و بلوچستان کاوش‌های باستان شناسی کاملا خاموش است.

رئیس پژوهشکده باستان شناسی کشور خاطرنشان کرد: ما در عصر آهن با یک خلاء فرهنگی مواجه هستیم چراکه فرضیه معروف تغییرات اقلیمی بدون انجام مطالعات اقلیمی و راهگشای امکان مشخص کردن صحت و نادرستی آن وجود ندارد پس کار در این حوزه جعرافیایی لازم است.

شیرازی با بیان اینکه فرهنگ عصر آهن یک فرهنگ جدید در فلات ایران است، تصریح کرد: مطالعات جدی در این زمینه باید انجام شود تا ابعاد مختلف این مسئله بیشتر روشن و شفاف سازی شود.

وی چالش حوزه گاه نگاری و تاریخ گذاری را که با ابهامات زیادی روبه‌رو است از دیگر چالش‌های جدی این حوزه برشمرد.

رئیس پژوهشکده باستان شناسی کشور یکسان سازی واژه شناسی گاه نگاری منطقه را بسیار مهم عنوان کرد و یادآور شد: این موارد باید یکسان سازی شود و جدول گاه نگاری قابل قبولی برای همه تنظیم  و ملاک قرار گیرد.

شیرازی در پایان اضافه کرد: یکی از داده‌های مهم در ارتباط با عصر آهن ، داده‌های زبان شناسی است که در این راستا پژوهشکده باستان شناسی برای هرگونه اقدام مشترکی به کمک زبان شناسان شتافته و در این خصوص آمادگی کامل دارد.

46

کد خبر 1316759

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان کردستان باستان شناسی لیگ برتر نوزدهم ایالات متحده آمریکا باشگاه استقلال سینمای ایران باشگاه پرسپولیس باشگاه تراکتور دونالد ترامپ ایران و آمریکا ابوبکر البغدادی بازیگران سینما و تلویزیون ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۵۳۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای تفاهمنامه تأمین محتوای علمی و آموزشی حوزه های علمیه افغانستان

تفاهم‌نامه همکاری‌های علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و شورای نظارت کشور افغانستان در زمینه مشارکت پژوهشگاه در تأمین محتوای آموزشی مدارس و حوزه‌های علمیه منعقد شد. 

در جریان بازدید حجه الاسلام والمسلمین سیدمحمدمهدی افضلی، نماینده شورای نظارت بر حوزه‌های علمیه کشور افغانستان از پژوهشگاه و دیدار با رییس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، تفاهم‌نامه همکاری‌های علمی پژوهشگاه و شورای نظارت آن کشور در زمینه مشارکت پژوهشگاه در تأمین محتوای آموزشی مدارس و حوزه‌های علمیه کشور افغانستان منعقد و به امضا رسید.

تأمین محتوای علمی و آموزشی مورد نیاز طلاب حوزه‌های علمیه سراسر کشور افغانستان با هدف تربیت متخصصان در رشته‌های روان‌شناسی، علوم تربیتی، زن و خانواده با رویکرد اسلامی از مهمترین اهداف این همکاری علمی درنظر گرفته شده است.

در اولین مرحله از همکاری‌های فی مابین، ۱۶ عنوان از آثار پژوهشگاه به عنوان متن درسی و آموزشی حوزه‌های علمیه افغانستان در رشته‌های یادشده شامل: روان‌شناسی اجتماعی، روان‌شناسی و تبلیغات، بهداشت روانی، روان‌شناسی در قرآن، روان‌شناسی زن و مرد، اصول و ضوابط اخلاقی مشاوره با رویکرد اسلامی، تربیت و سلامت جنسی، تربیت فرزند، تربیت دینی، سیره تربیتی پیامبر و اهل بیت، تربیت اخلاقی، خانواده در اسلام، زن در قرآن، تاریخ اجتماعی شیعیان، مهارت‌های زناشویی با نگرش به منابع اسلامی، سبک فرزندپروری با رویکرد اسلامی، انتخاب و به نماینده آن کشور تحویل شدند.

گفتنی است این همکاری‌ها با افزایش انتقال آثار و منابع پژوهشگاه در رشته‌های مورد نظر به آن کشور و برگزاری دوره های آموزشی تخصصی حضوری تداوم خواهد یافت.

حجه الاسلام والمسلمین محمدباقر سعیدی روشن رییس پژوهشگاه در این دیدار، علاقه طلاب و دانشجویان کشور افغانستان به معارف اهل البیت (علیهم السلام) را بسیار ارزشمند دانست و ابراز امیدواری کرد این همکاری منشأ خیر و برکت برای طرفین باشد و به تربیت نیروهای متخصص در رشته‌های علوم انسانی اسلامی و انتشار دانش و معارف شیعی در آن کشور منجر شود.

حجه الاسلام والمسلمین سیدمحمدمهدی افضلی ابراز نیز امیدواری کرد شورای نظارت بتواند زمینه ارائه منابع و آثار تولید شده در پژوهشگاه با رویکرد میان رشته‌ای در رشته‌های علوم انسانی و اسلامی را به دانشگاه‌های کشور افغانستان مهیا کند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی در روستای حیله ور
  • پیام رئیس جمهور خطاب به مردم پاکستان به زبان اردو
  • بازتاب سفر رئیس‌جمهور ایران به پاکستان در رسانه‌های انگلیسی‌زبان
  • برج حاشیه باغ گیاه‌شناسی ایران با ورود رییس‌جمهوری کوتاه آمد
  • ورود پژوهشگران ایرانی به «باستان شناسی جنایی» برای نخستین بار
  • امضای تفاهمنامه تأمین محتوای علمی و آموزشی حوزه های علمیه افغانستان
  • برای نخستین بار در ایران؛ باستان‌شناسی در خدمت پلیس آگاهی
  • سرپرست جدید پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار منصوب شد
  • سفر رئیس جمهور ایران به اسلام آباد فرصت مهمی برای تقویت روابط دوجانبه
  • تأمین محتوای علمی و آموزشی حوزه‌های علمیه افغانستان