Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، نشست خبری  پروژه معرفی«کاما چین» یا سیستم ثبت آثار هنری در بلاک چین  پیش از ظهر امروز شنبه ۱۱ آبان با حضور مونا خوش اقبال (مدیر مجموعه فرهنگی هنری کاما)، جاوید رمضانی (منتقد هنری)، فاروق مظلومی (منتقد هنری)، رضا رهنمای مقدم (مسئول آی تی و این پروژه) و وهاب منتظری (وکیل دادگستری) در گالری کاما برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این نشست مونا خوش اقبال (مدیر مجموعه فرهنگی هنری کاما) درباره پروژه «کاما چین» توضیح داد و گفت: یکی از معضلات جامعه هنری در سال‌های اخیر اصالت و ثبت اصالت آثار هنری که همه درگیر آن هستند؛  مجموعه فرهنگی و هنری کاما در یک تلاش یک و نیم ساله  به منظور مقابله با کپی و سرقت اصالت آثار هنری را در سیستم بلاک چین به ثبت می‌رساند؛ در واقع «کاما چین» ترکیبی از هنر و تکنولوژی است که به کمک جامعه هنری آمده است.

وی درباره ثبت آثار هنرمندان در «کاما چین» اظهار کرد: تاکنون آثار ۳۷ هنرمند و از هر هنرمند ۵ اثر در بلاک‌چِین به صورت مستقیم توسط هنرمندان ثبت شده است که عصر روز گذشته نیز ۲ اثر از هنرمندان در گالری باروک به نمایش گذاشته شد.

رضا رهنمای مقدم (مسئول آی تی و پروژه «کاما چین») گفت: بلاک چین یک سیستمی است که یک ارگان فقط بر سیستم‌ها در آن نظارت ندارد؛ ما از بلاک چین به عنوان دیتا بیس استفاده می‌کنیم، هر کسی می‌تواند به اطلاعات این دیتا بیس دسترسی داشته باشد اما امکان تغییر آن را نخواهد داشت.

وی افزود: اطلاعات آثار هنری در سیستم«کاما چین»  ثبت می‌شود و همگان امکان رویت اطلاعات این اثر را خواهند داشت اما نمی‌توانند آن را تغییر دهند؛ افراد مختلفی می‌توانند صاحب این آثار هنری در بلاک چین باشند و حتی می‌توانند مالکیت آن را به فرد دیگری انتقال دهند. به نوعی شبیه یک حساب چند امضایی است؛ در ابتدا اثر هنری به نام کاماست اما در مراحل بعدی افراد دیگری با پرایوسی بالاتر توانایی دسترسی به ان و جابجایی ان را دارند.

رضا رهنمای مقدم اظهار کرد: بلک چین مورد استفاده ما در «کاما چین» نم است چون سرعت بالاتری دارد از سوی دیگر امکانات درحال توسعه بیشتری دارد؛ همچنین آثار فیزیکی واجد یک تگ ان اف سی هستند که شامل اطلاعاتی درباره اثر است.تگ مورد استفاده ما از شرکتی است که منحصربه فرد بودن ایدی ان اف سی را تضمین می‌کند؛ اما در کنار این، ما تضمین‌های امنیتی را افزایش داده ایم تا ان جا که می‌توان ادعا کرد هیچ کس حتی خود ما امکان کپی تگ‌ها را نداریم.

مسئول آی تی و پروژه «کاما چین» خاطر نشان کرد: کار تعیین اصالت و ورود اطلاعات به تگ و ثبت روی بلک چین روشی است که  اکنون در توان و اختیار ماست. اگر بعدها تکنولوزی‌های تازه ای بهتر از بلک چین وجود داشته باشد طبیعتا امکان انتقال اطلاعات به تکنولوزی تازه هم وجود خواهد داشت.

در این نشست فاروق مظلومی (منتقد هنری و نویسنده) نیز ثبت آثار هنری در سیستم کاما  چین را امتیاز مناسبی برای تطبیق آثار هنری دانست و گفت:  فعلا داده‌های توصیفی را وارد سیستم «کاما چین» کرده‌اند و آنچه مهم بوده فعلا ابعاد و زمان تولید آثار است اما پیشنهاد من ورود داده‌های هندسی به سیستم است که در اینده امکان مطالعات تطبیقی است؛ این سیستم شروع  بسیار پرقدرتی داشته است و می‌تواند در حوزه مطالعات تطبیقی به کمک هنرمندان و نقد آثار هنری بیاید.

این منتقد هنری با اشاره به ضرورت نقد تکنو لوژیکی درهنر اظهار کرد:  سیستم بلاک چین برای نقد آثار هنری شروع  بسیار خوبی است؛ در واقع جای نقد تکنولوژیکی  در میان نقدهای هنری خالی بود؛  مثلا امروز می‌توان با ابزارهای تکنولوزیک فهمید که یک اثر انتزاعی از چه منظرهایی متاثر از اثار پیشین است در حالی که در ظاهر شباهتی وجود ندارد.

فاروق مظلومی تصریح کرد: شرایط نقد تجسمی در ایران بسیار دوستانه است و تقریبا می‌توان گفت نقد جدی نداریم؛ اما اگر بتوان به یک هنرمند نشان داد که اثر او کپی نامحسوس است، خود اعتبارسنجی به کار هنرمند اعتبار افزوده می‌بخشد.

جاوید رمضانی (منتقد هنری) در خصوص نحوه اصالت سنجی آثاری که در سیستم «بلک چین» به ثبت می‌رسند توضیحاتی ارائه داد و گفت: سه لایه اصلی برای تشخیص اصالت یک اثر هنری داریم یکی لایه «تطبیقی» که کارشناسانی که قدرت تشخیص قلم و حال و هوای هنرمند را می‌شناختند، اصالت را تایید می‌کردند و دوم«لایه پژوهشی» که اگر کارشناس می گوید اصیل است، چرا؟ چون  امکان مطابقت تصویری بین مثلا امضای هنرمند در دو اثر وجود دارد و سوم لایه«علمی» که از طریق استفاده از پالت‌های ازمایشگاهی و مطابقت اثر جدید با اثر پیشین بر اساس شیمی اثر صورت می‌گیرد .

رمضانی  اظهار کرد: خود ما با بهره گیری از دستگاه هایی که وارد کرده‌ایم، در اتلیه‌ام روش‌های مثل عکسبرداری یو وی و ایکس ری و ... اصالت آثار هنری را مورد بررسی قرار می‌دهیم؛ بنابراین بلاک‌چِین در حال علمی کردن و در چارچوب قرار دادن اصالت سنجی آثار هنری است و می‌خواهیم از این راه  آینده هنر را امن‌تر کنیم.

در این نشست وهاب منتظری (وکیل دادگستری) درباره بار حقوقی سیستم «کاما چین»  توضیح داد: ما در بلاک چین درباره مالکیت فکری و معنویت اثر صحبت می‌کنیم چیزی که عمرش در ایران شاید به ۸۰ سال برسد. مالکیت فکری صنعتی در سایت قوه قضاییه قابل پیگیری است اما هیچ صحبتی از ثبت مالکیت فرهنگی هنری نشده است. طبق قانون مدنی ایران، ثبت این سند که توسط هنرمند درخواست داده شده و مهر دادگستری دارد قابل استناد است و قوه قضاییه اعلام کرده هر چه ثبت شود می‌تواند معترض هم داشته باشد و بررسی خواهد شد. قرار نیست اگر بلاک چین ثبت کند، نظر کارشناس وحی منزل باشد.

وی افزود: کارشناسی، فرآیندی جدا است و منِ نوعی به عنوان یک خریدار هزینه کارشناسی را پرداخت می‌کنم و با سند صحت و سند کارشناسی به کاما چین می‌آید اما باز هم ممکن است اثرم مدعی داشته باشد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: گالری کاما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۵۶۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران»

 به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید مجید پوراحمدی با اشاره به جزئیات برگزاری نمایشگاه "روایت باران" گفت: این نمایشگاه با همکاری و حمایت صندوق اعتباری هنر در راستای تحقق شعار سال و همچنین تأکیدات وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در جهت فراهم نمودن زمینه‌های مشارکت‌های مردمی وحضور موسسات فرهنگی و هنری بخش خصوصی برای تقویت کسب و کار‌های فرهنگی و هنری برگزار می‌شود.

رئیس هیئت مدیره صندوق اعتباری هنر در عین حال توضیح داد: تلاش ما این است که در سال جاری، فعالیت‌های این مجموعه با مشارکت فعالان عرصه فرهنگ و هنر انجام و زمینه‌های جهش تولیدات هنری و فرهنگی در این حوزه را فراهم کنیم.

پوراحمدی با اشاره به ارائه ۳۶ نوع خدمت و حمایت صندوق اعتباری هنر از جامعه فرهنگ و هنر کشور تأکید کرد: در این راستا با عنایت به تعیین شعار سال "جهش تولید با مشارکت مردم" از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، صندوق اعتباری هنر نیز مصمم است مجموعه فعالیت و سیاست‌های خود را بر مبنای تحقق این شعار برنامه ریزی نماید. از این رو یکی از مکان‌هایی که برای تحقق این هدف مدنظر قرار گرفته، فرهنگسرای نیاوران است.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در ادامه سخنان خود به هتک حرمت به مقام شامخ قرآن کریم در یکی از کشور‌های اروپایی اشاره کرد و گفت: این اقدام باعث جریحه دار شدن افکار و اندیشه‌های مسلمانان در سراسر جهان شد از این رو تصمیم گرفتیم در جهت توجه جامعه و آحاد مردم به مفاهیم و مضامین قرآن کریم با زبان هنر، برنامه‌ریزی جامعی داشته باشیم.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در عین حال تصریح کرد: خوشبختانه هنرمندان کشور عزیزمان در ادوار مختلف همیشه این افتخار را داشته اند که آثار فاخر قرآنی را خلق و تولید کنند.

پوراحمدی ادامه داد: در این راستا برگزاری نمایشگاهی از آثار هنری اساتید و هنرمندان برجسته و خبره در حوزه خط و خوشنویسی با موضوع قرآن در فرهنگسرای نیاوران را در دستور کار صندوق قرار دادیم.

وی افزود: این نمایشگاه تحت عنوان "روایت باران" با حمایت و همکاری صندوق هنر و یکی از موسسات فعال هنری، در حوزه هنر ایرانی- اسلامی از ۳۱ فروردین تا انتهای اردیبهشت ماه سال جاری با محوریت خط و خوشنویسی آثار قرآنی در عرصه هنر‌های تجسمی در فرهنگسرای نیاوران برگزار می‌شود.

رئیس هیئت مدیره صندوق اعتباری هنر در ادامه دفاع از ساحت قرآن به عنوان کتاب آسمانی مسلمانان با زبان هنر، توسعه و ترویج فرهنگ و هنر ایرانی و اسلامی با محوریت قرآنی، افزایش تولید آثار هنری قرآنی با حمایت از هنرمندان حوزه قرآن را از جمله اهداف برگزاری این رویداد عنوان کرد.

مشاور وزیر فرهنگ و مدیر عامل صندوق اعتباری هنر با اشاره به حضور و ارائه آثار هنری توسط هنرمندان برجسته و پیشکسوت عرصه هنر‌های تجسمی به‌ویژه حوزه خط و خوشنویسی، گفت: تلاش ما این است ضمن تقدیر و تجلیل از هنرمندان مشارکت کننده در این رویداد هنری، بستر تعاملی میان هنرمندان این عرصه را نیز فراهم نمائیم.

پوراحمدی یادآور شد: در این نمایشگاه بیش از ۱۷۰ اثر از هنرمندانی، چون یدالله کابلی خوانساری، مهدی فلاح، علی اشرف صندوق‌آبادی، محمدعلی قربانی، حیدر موسوی، احمد شفیعی‌ها و ... در معرض دید علاقه‌مندان و بازدید کنندگان گذاشته خواهد شد.

مشاور وزیر فرهنگ و مدیر عامل صندوق اعتباری هنر با دعوت از علاقمندان برای بازدید از این نمایشگاه گفت: با توجه به مجموعه آثار برجسته و نفیس خط و خوشنویسی هنرمندان کشور از علاقه‌مندان و دوستداران آثار هنری دعوت می‌شود با حضور در فرهنگسرای نیاوران از این رویداد بزرگ هنری و قرآنی دیدن فرمایند.

نمایشگاه "روایت باران" عصر جمعه ۳۱ فروردین ماه جاری با حضور جمعی از هنرمندان برجسته و پیشکسوت و علاقمندان، در محل در گالری‌های ۱ و ۲ فرهنگسرای نیاوران گشایش می‌یابد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • غیرقابل دسترس ترین مکان عبادت روی سیاره زمین! (+عکس)
  • گشایش نمایشگاه هنر‌های تجسمی بنا‌های تاریخی ایران در عمارت مسعودیه  
  • برگزاری نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران»
  • نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی روایت باران برگزار می‌شود
  • قدرت روشنگری آثار هنری علیه اسرائیل
  • انعکاس مشکلات اهالی روشن دشت در صفحه شما
  • امید شاخصه بارز آثار هنری توانخواهان بهزیستی اردبیل است
  • تاکید مدیر کل هنر‌های تجسمی وزارت ارشاد بر رونق اقتصاد هنر
  • فراخوان اجرا در تماشاخانه‌های مهر و ماه حوزه هنری منتشر شد
  • حضور بانوان در عرصه‌های هنر، نقطه قوتی برای تقویت فرهنگ اسلامی است