Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جنوب نیوز»
2024-03-29@09:48:33 GMT

سنگ آهن « گُل گُهر »

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۶۰۲۷۲

سنگ آهن « گُل گُهر »

عکس: رضوان مطهری جنوب نیوز: ذخاير سنگ آهن گل گهر در استان كرمان و در 50 كيلومتری جنوب غربی شهرستان سيرجان واقع شده است .
آثار موجود و حفره های باقی مانده در محل كانسار(بخشی از پوسته زمین اطلاق می شود که تحت شرایط خاص زمین شناسی ماده معینی در آن متمرکز شده که از نظر اقتصادی ارزش داشته باشد) دلالت بر آن دارد كه اين كانسار در قرون گذشته مورد شناسايی و بهره برداری قرار گرفته است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سن تقريبی يك نمونه از سرباره كوره های قديمی كه از سنگ معدن گل گهر استفاده می شده، حدود 900 سال تخمين زده شده است . این معدن با ذخیره زمین‌شناسی ۱۰۱۹ میلیون تن، ذخیره قطعی ۱۰۰۰ میلیون تن و ذخیره احتمالی ۲۱۹ میلیون تن برزگترین معدن شناخته شده سنگ آهن خاورمیانه است.

تولیدات حاصل از سنگ استخراجی این معدن: گندله سنگ آهن، کنسانتره سنگ آهن و سنگ‌دانه بندی شده و شمش آهن هستند.    

منبع: جنوب نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۶۰۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ذخیره‌سازی ۳۶۰ هزار مترمکعب آب در سازه‌های آبخیزداری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس، معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری فارس گفت: درپی بارش‌های اخیر در بند‌های آبخیزداری شهرستان‌های ممسنی و رستم، ۳۶۰ هزار متر مکعب آب ذخیره و استحصال شد.
حسن حسنی افزود: بند‌های سنگی ملاتی حوزه آبخیزداری تُل مُشکی به میزان ۱۳۰ هزار متر مکعب، بند تنگ اژد‌ها ۲۰ هزار مترمکعب وچَمگل و شوراب شهرستان ممسنی به حجم ۱۵۰ هزار متر مکعب و نیز بند خاکی حوزه شوسنی ضامنی در شهرستان رستم نیز بالغ بر ۱۶۰ مترمکعب از جریان‌های سطحی و روان آب‌ها را استحصال و ذخیره کرده‌اند.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی فارس اضافه کرد: آبگیری این پروژه‌ها ضمن جلوگیری از فرسایش خاک و کاهش خسارات سیلاب تأسیسات شهری، روستایی وزیر بنایی، منجر به تغذیه سفره‌های زیرزمینی و منابع آبی، چشمه‌ها و قنوات در این مناطق شده و اثرات قابل‌توجهی در کاهش اثرات خشکسالی و تأمین بخشی از آب آشامیدنی مورد نیاز به ویژه روستا‌های آهنگری، تُل مُشکی، مال محمود، حسین کوتاه و چَمگُل و دیگر مناطق زیر دست دارد.
وی معتقد است این آب ذخیره شده به کاشت محصولات زراعی، باغی، مرتعی و گیاهان دارویی نیز کمک می‌کند.
شهرستان ممسنی در شمال غربی فارس قرار دارد و بیش از ۳۰ سازه آبخیزداری در این شهرستان ساخته شده که آبگیری این سازه‌ها نقش بسزایی در توسعه کشاورزی و جلوگیری از سیلاب در این منطقه دارد.

دیگر خبرها

  • احیای جنگل‌های شمشاد خزری
  • افزایش ۵۳ درصدی ذخیره آب در سد‌های مازندران
  • ذخیره‌سازی ۳۶۰ هزار مترمکعب آب در سازه‌های آبخیزداری
  • ذخیره آب سدهای مازندران ۵۳ درصد افزایش یافت
  • ذخیره لیگ برتری، محور اصلی تیم ملی
  • ادامه توزیع مخازن ثابت ذخیره آب در روستا‌های شهرستان زهک
  • ذخیره آب سدهای کردستان به ۶۵ درصد رسید
  • شستشوی بیش از ۱۱۰ باب مخزن ذخیره آب شرب شهرستان چگنی
  • حجم ذخیره آبی در سدهای خوزستان به بیش از ۱.۸ میلیارد مترمکعب رسید
  • حمله تروریستی در خاش/۲ نفر شهید شدند