Web Analytics Made Easy - Statcounter

«برخورد اقلیت خاطی در ورزشگاه تبریز، تمامیت ارضی ایران را هدف گرفته و مطالبات احتمالی بومی و قومی صرفا پوششی برای این رفتار ضد ملی است. رفتارهایی که در طول دیدار اخیر و شماری دیگر از مسابقات فوتبال در ایران رخ داده، هدفی جز تضعیف وحدت ملی، تمامیت ارضی و حاکمیت قانون ندارد. در کجا سراغ دارید که در یک مسابقه داخلی برخی از تماشاگران پرچم دو کشور خارجی را با افتخار بالا برده و علیه کشور خود شعار دهند؟»

به گزارش ایسنا، مجید تفرشی، پژوهشگر تاریخ و استاد دانشگاه در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: «مساله تبلیغات و کنش‌های قوم‌گرایی، ضد ملی و نژادپرستی در فوتبال ایران هر روز بیشتر شده و همچنان رسما نادیده گرفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حوادث تلخ و خطرناکی که روز جمعه در حین بازی تراکتورسازی و استقلال در ورزشگاه فوتبال تبریز رخ داد، اولین موارد از این دست نبودند ولی از نظر دامنه و ریخته‌شدن قبح آن به مرز نگران‌کننده‌ای رسیده است. مجموعه‌ای از عوامل مختلف دست‌به‌دست هم دادند تا تیم تراکتورسازی و مدیرانش به همراه عوامل برگزارکننده این دیدار - از فدراسیون فوتبال گرفته تا سازمان لیگ، هیات فوتبال آذربایجان شرقی و گزارشگر بازی - بازندگان دیگر این مسابقه شوند. ولی تبعات این شکست به همین جا خاتمه نخواهد یافت.

در طول این دیدار اقلیتی از تماشاگران، بی‌مهابا و بدون هیچ ممانعتی از سوی متولیان مسابقه، شعارهای قوم‌ستیزانه، نژادپرستانه و حمایت از کشورهای بیگانه در برابر توهین به ایران و ایرانیان سر داده تا بار دیگر نشان دهند که چهره پنهان نژادپرستی در عرصه فوتبال گاهی به کریه‌ترین وجهی خود را آشکار می‌کند. بارها دیده شده و گفته شده که این قبیل تحرکات اولا توسط عده‌ای معلوم‌الحال انجام شده و ثانیا ربطی به نژادپرستی و قوم‌ستیزی ندارد. متاسفانه باید بگویم که چنین توجیهات غیر قابل قبولی، نشان از ندیده گرفتن مساله است. داوری اخلاقی و قانونی درباره رفتارهای انجام شده از این دست در ورزشگاه‌های مختلف جهان، مطلقا به تعداد افراد مرتکب شونده یا نیت آنان و مجریان همدست یا مماشات‌کننده بستگی ندارد. از نظر قانونی و اخلاقی، مسئولان برگزارکننده مسابقات به همراه مسئولان صداوسیما که این گونه دست بعضی گزارشگران را برای شعله‌ورکردن این بی‌اخلاقی و غرض‌ورزی کاملا ضد ملی باز می‌گذارند، یا همدست بروز چنین شرایطی هستند و یا با مماشات خواسته یا ناخواسته خود، به استمرار چنین فضاحت اخلاقی و ملی کمک می‌کنند. در هر دو صورت، نتیجه و خروجی یکسان است؛ بی‌توجهی به اخلاق و قانون و نادیده گرفتن هویت ملی و محروم شدن از برگزاری سالم و به دور از ناهنجاری‌های ضد قانون یک مسابقه منصفانه در فضایی انسانی.

از سوی دیگر ما با یک گزارشگر مغرض و فاقد مولفه‌های مسئولیت‌پذیری و بی‌اعتنا به اصول حرفه‌ای مواجه هستیم که از طرف نژادپرستان و قوم‌گرایان ضد ایرانی محرک یا عامل این فجایع، به عنوان قهرمان ملی و بومی معرفی شده است. در این جا قصد تکرار موارد غیر حرفه‌ای، ضد ورزشی و ضد ملی گزارشگر بازی را ندارم که دیگران به‌دقت و مورد به مورد آن را نشان داده‌اند. جهان ورزش پر است از افراد شهرت‌طلب و بی‌مسئولیتی که بر خلاف مصالح قانونی و منافع ملی، هر چه می‌خواهند را بدون اندیشه و شاید هدفمند، اجرا می‌کنند. شاید در این میان درصد کمتری از شماتت شامل این گزارشگر است. بخش بیشتر ملامت اول شامل مسئولان باشگاه میزبان، برگزارکنندگان مسابقه، متولیان فوتبال ایران و مهم‌تر از همه صداوسیماست که به‌طور مداوم و گسترده چنین فردی را به‌عنوان گزارشگر این نوع مسابقات حساس انتخاب می‌کند. گزارشگر یک فوتبال ایرانی در پربیننده‎ترین شبکه رسانه ملی، عملا آتش بیار معرکه می‌شود که در نهایت نتیجه‌ای جز تهدید منافع ملی، یورش به مبانی اخلاقی، نقض قوانین بین المللی و تهدید بالقوه موجودیت فوتبال ایران نداشته و نخواهد داشت. لازم به تذکر نیست که افراد، باشگاه‌ها و فوتبال دیگر کشورها با خلاف‌هایی به‌مراتب کمتر از موارد ورزشگاه تبریز جریمه، توبیخ، محروم و تعلیق شده‌اند.

بارها شنیده شده که برخی اصرار دارند که این رفتارها مصداق نژادپرستی و تنفر قومی نیستند. من در اینجا قصد بررسی دقیق و شمرده این موارد تخطی و تخلف را ندارم. انجام چنین کاری در این مختصر، اگر مقدور هم باشد، میسور نیست. ولی تنها می‌توانم تاکید کنم که قوانین فدراسیون بین المللی فوتبال در این گونه موارد کاملا شفاف و گویاست و پیش از این، بارها و بدون مماشات و پرده‌پوشی، برای کمتر، کوچک‌تر و محدودتر از این موارد محرومیت‌های سنگین در نظر گرفته است. ضمن آن که حتی اگر موازین جهانی و خطرات فیفا را نادیده بگیریم، خطرات این ناهنجاری‌ها برای مصالح ایران و امنیت ملی همچنان باقی است. برخی این رفتارهای نادرست را با مطالبات بومی و اهداف اجتماعی، فرهنگی و سیاسی گره می‌زنند؛ حال آن که برخورد اقلیت خاطی در ورزشگاه تبریز، تمامیت ارضی ایران را هدف گرفته و مطالبات احتمالی بومی و قومی صرفا پوششی برای این رفتار ضد ملی است. رفتارهایی که در طول دیدار اخیر و شماری دیگر از مسابقات فوتبال در ایران رخ داده، هدفی جز تضعیف وحدت ملی، تمامیت ارضی و حاکمیت قانون ندارد. در کجا سراغ دارید که در یک مسابقه داخلی برخی از تماشاگران پرچم دو کشور خارجی را با افتخار بالا برده و علیه کشور خود شعار دهند؟ من معتقدم که حتی اگر رفتار این قبیل افراد ضد ایرانی سوءاستفاده‌کننده از مسابقات ورزشی جدی نباشد، وظیفه مسئولان و مردم این است که این گونه اقدامات را جدی گرفته و به طور جدی و بدون تعارف و مماشات در برابر این بی‌اخلاقی و بی‌قانونی و رفتار کاملا ضد ملی بایستند. در کنار این مسئولیت، به طور موازی، آموزش همگانی نمادها و بنیادهای نژادپرستی، قوم‌ستیزی و خارجی‌پرستی، به خصوص در فضاهای ورزشی و خطرات ملی و بین‌المللی تخطی این امور، ضروری و ناگزیر است.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ليگ برتر فوتبال ایران مجید تفرشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۶۳۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاج: لیگ برتر ایران پیر است/ جشن برترین‌های لیگ با مدل AFC برگزار می‌شود

رئیس فدراسیون فوتبال گفت: لیگ ما تقریباً پیر است و باید به جوانگرایی آن فکر کرد. این آفتی است که وجود دارد و در تیم ملی نیز این مشکل را داشتیم که خوشبختانه جوانگرایی محسوسی انجام شد.

به گزارش مشرق، مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال امروز شنبه در جمع خبرنگاران مقابل ساختمان سازمان لیگ فوتبال ایران اظهار داشت: سه، چهار موضوع مهم مربوط به ساختمان لیگ بود که تشکیل جلسه دادیم. برآیند ما این است که سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال در تمام ابعاد باید حرکت رو به جلویی داشته باشند. برنامه فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ برای فصل آینده این است که لیگ پویا و متحول در همه ابعاد باشد. لیگ ما تقریباً پیر است و باید به جوانگرایی آن فکر کرد. این آفتی است که وجود دارد و در تیم ملی نیز این مشکل را داشتیم که خوشبختانه جوانگرایی محسوسی انجام شد. هیچ تیم ملی در دنیا قوی نیست مگر اینکه لیگ پربازده پشت آن باشد. تیم ملی برآمده از لیگ است.

وی افزود: امروز درباره اختتامیه لیگ با دوستان صحبت کردیم. دوستان در حال نوشتن پروتکلی هستند که به زودی اعلام می‌شود و دقیقاً باید اجرا شود. موضوع بعدی، جشن برترین‌هاست که پس از کرونا برگزار نمی‌شد ولی وظیفه سازمان لیگ است که برترین‌های لیگ را انتخاب کند. جشن برترین‌ها مدل AFC قرار است برگزار شود و نزدیکه به ۴۰ نفر انتخاب نشود. دقیقاً مثل مدل AFC‌ مفید و مختصر برگزار می‌شود. اختتامیه فینال جام حذفی موضوع بعدی بود که احتمالاً در کرمان برگزار می‌شود. به دلیل اینکه شهید سردار سلیمانی اهل کرمان بودند، بنا شد بازی در یکی از شهرهای کرمان برگزار شود.

رئیس فدراسیون در رابطه با جوانگرایی در فوتبال ایران ادامه داد: فصل گذشته ۱۰۰۸ نفر در لیگ ثبت نام کردند اما فقط ۵۴۸ نفر بازی کردند. پارسال حساسیت نشان دادیم و آن را کاهش دادیم. امسال ۶۲۴ نفر ثبت کردند که ۴۸۴ نفر بازی کردند این موضوع جوانگرایی را بهتر کرده است اما همچنان مطلوب نیست.

وی افزود: امروز بحث های خوبی داشتیم که مجید جلالی به عنوان رییس تکنیکال دایرکتوری باید نظرات خودش را بدهد. باید از جوانان استفاده شود. تعداد زیادی از بازیکنان امید و جوان جایی برای بازی کردن در لیگ برتر ندارند. امیدوار هستیم امسال لیگ پویا و پربازده داشته باشیم.

تاج در مورد اینکه با وجود اجرای قانون سقف بودجه بازیکنان پرسپولیس و استقلال از میزان دریافتی‌های خود گله‌مند هستند، گفت: ما هم قانون سقف بودجه و فیرپلی مالی را داریم که حالا تبدیل به قانون شده است. مجلس به وزارت ورزش و آنها هم به فدراسیون تکلیف کرد. بحث‌هایی که امروز انحام می‌دهم برآمده از جلسات است و به سمتی می‌رویم که تا لیگ آینده شروع نشده است، همه چیز هول هولکی پیش نرود و فصل آینده متفاوت از سال‌های قبل برگزار شود.

وی ادامه داد: با این سقفی که گذاشتیم هنوز برخی از باشگاه‌ها به گفته بازیکنان‌شان ۳۰ تا ۴۰ درصد پرداختی داشته‌اند. این مسئله نشان می‌دهد کاری که سازمان لیگ انجام داد اصولی و منطقی و بر اساس شرایط کشور بوده است. در بحث خصوصی‌سازی حرفه‌ای هستیم و امیدوارم در هفته پیش‌رو در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه تکلیف واگذاری استقلال و پرسپولیس مشخص شود. امیدواریم باشگاه‌ها پرداختی‌های‌شان را انجام دهند، چرا که اگر باشگاه‌ها به بازیکنان پرداختی نداشته باشند، باز هم مانعی برای صدور مجوز حرفه‌ای خواهد بود.

رئیس فدراسیون فوتبال در رابطه با بحث حق پخش تلویزیونی اضافه کرد: حق پخش مسیر خودش را طی می‌کند. این مسیر در مجلس پیش می‌رود و در قانون هفتم آمده و ما هم پیگیر هستیم.

وی با اشاره به اینکه باشگاه‌ها هنوز نتوانستند مبالغ قراردادهای فصل جاری خود را پرداخت کنند، گفت: بسیاری از باشگاه‌ها معترض بودند چرا سقف گذاشتید و بگذارید ما پول بدهیم. آن وقت آقایان براساس همان سقفی هم که گذاشتیم، هنوز نتوانستند پرداختی داشته باشند. امیدوارم بقیه پرداخت کنند تا در بحث مجوز حرفه‌ای نیز مشکل ایجاد نشود.

تاج درباره واگذاری باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال به بخش خصوصی یادآور شد: این دو باشگاه در هفته جاری به طور رسمی واگذار می‌شوند تا مشکل خصوصی‌سازی برطرف شود. باید باشگاه‌ها هم به تعهدات مالی خود را عمل کنند.

وی در مورد بیانیه‌های باشگاه‌های لیگ برتر فوتبال علیه یکدیگر افزود: سازمان لیگ بیانیه خیلی خوبی درباره بیانیه‌نویسی صادر کرد و کار هماهنگی انجام شد. درآمدهای فدراسیون فوتبال با این ارقام و اعداد بسته نمی‌شود. اگر تخلف کنند یا نکنند یک ریال هم به ما نمی‌رسد. به سازمان لیگ می‌رسد و سازمان لیگ هم خرج خودش می‌کند.

تاج درباره زمان استفاده از سیستم کمک داور ویدئویی(VAR) گفت: تشریفات ورود VAR چینی به ایران فراهم شده و این شرکت هم مورد تایید است. بعضی شرکت‌ها با ما همکاری نمی‌کنند و ما با برخی شرکت‌هایی که متعلق به کشورهای متخاصم هستند، همکاری نمی‌کنیم. فدراسیون فوتبال کار خودش را به خوبی انجام داده است و هفت دستگاه VAR را به شرط تأمین هزینه وارد می‌کنیم. داوران در حال پشت سر گذاشتن دوره‌های آموزشی هستند و اگر این دستگاه‌ها بیاید، لیگ برتر فصل آینده را به‌صورت کامل با VAR برگزار می‌کنیم.

رئیس فدراسیون فوتبال درباره غیبت‌های پُرتکرار سرمربیان لیگ برتری در نشست‌های خبری نیز گفت: اینها قوانین سازمان لیگ است. ما مجموعه ای مجزا هستیم. به هر حال نظر خودم این است که باید یکسان برخورد شود. هم کمیته انضباطی و هم کمیته اخلاق همراه با سازمان لیگ به این موضوعات رسیدگی می‌کنند. جریمه کردن و محرومیت کار سختی نیست و همه شرایط در نظر گرفته می‌شود.

تاج راجع به موضوع نشست پیش روی وی با کیومرث هاشمی، وزیر ورزش و جوانان نیز بیان کرد: جلسه‌ای با اعضای هیئت رئیسه خواهد بود. همچنین مسئله‌ای درباره ورزشگاه آزادی بود که شرکت تجهیز پیگیر کار است، اما در جلسه حضور داشتم و با اقدام یکی از شرکت‌های خوب، به سرعت به سمت برطرف شدن موانع ورزشگاه آزادی پیش می‌رویم. ۳۶ ایراد برای ورزشگاه اعلام و برای سازمان لیگ قرائت شد.

وی همچنین درباره زمان پرداخت حقوق معوقه مربیان تیم‌های ملی زیرمجموعه فدراسیون فوتبال اضافه کرد: اکنون فقط درباره فوتسال بخواهم صحبت کنم باید بگویم برای اردوهای این تیم ۲۶ میلیارد تومان هزینه کردیم. هزینه‌های فدراسیون خیلی زیاد و بقیه بخش‌ها نیز همین‌گونه است. تکالیف خودمان را انجام می‌دهیم و این تعهدات عقب نمی‌افتد.

دیگر خبرها

  • پیش درامدی از لیگ برتر فوتبال ساحلی
  • تیشه به ریشه آنها بزنید و تمام!
  • مهم‌ترین اخبار ورزشی ۲ اردیبهشت
  • گلایه سپاهان از گزارشگر مسابقه با ملوان
  • زامهران: قرار گرفتن نساجی در انتهای جدول باورکردنی نیست
  • خواب «فرهنگ» و مسوولان بی‌خیال/ تشییع «اخلاق» در فوتبال ایران!
  • توضیح سهیل مهدی در مورد قانون بازی رو در رو
  • مهدی: دستورالعمل بازی رو در رو را قبل از شروع فصل به باشگاه‌ها ابلاغ کردیم
  • تاج: لیگ برتر ایران پیر است/ جشن برترین‌های لیگ با مدل AFC برگزار می‌شود
  • VAR چینی در لیگ برتر ایران