Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس، رضا باکری دبیر انجمن صنایع لبنی در گفتگو با تسنیم، در واکنش به واردات بیش از 30 هزار تن کره با ارز 4200 تومانی در مدت 3 ماه توسط یک شرکت که به اندازه کل واردات همه شرکت های صنایع لبنی در سال گذشته (1397) است اظهار کرد: واردات کره در سال گذشته آزاد بوده است و همه شرکتها می توانستند برای واردات این محصول اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تخصیص ارز واردات کره برای همه شرکت های صنایع لبنی آزاد بوده است، برخی از شرکت ها در زمان اختصاص ارز 4200 تومانی اقدام به ثبت سفارش و واردات کرده اند اما برخی شرکت ها از این فرصت استفاده نکرده اند و انجمن دخالتی در این امر نداشته است.

دبیر انجمن صنایع لبنی در پاسخ به این سوال که ممکن است برخی از شرکت ها رانت اطلاعاتی خاصی داشته اند که به این اندازه واردات انجام داده اند؟ ادامه داد: من به شخصه نه کارخانه صنایع لبنی و نه تجارتی در این ارتباط دارم، انجمن صنایع لبنی نیز چنین شرایطی دارد و واردات بیشتر یک شرکت از بقیه شرکت ها به خاطر شرایط رقابتی بازار است.

وی در پاسخ به اینکه آیا این شرایط موجب انحصار در بازار و باعث تعطیلی مابقی کارخانه‌هایی که  کره کمی با ارز 4200 تومانی وارد کرده‌اند نمی‌شود؟ تصریح کرد: طبیعی است که شرکت‌هایی که به موقع برای واردات ارز 4200 تومانی اقدام نکرده‌اند اکنون توان رقابت با شرکت‌هایی که با ارز دولتی کره وارد کرده‌اند را  ندارند و این شرایط موجب تعطیلی آنها خواهد شد.

باکری افزود: این شرایط به صورت طبیعی و نتیجه عمل خود شرکت‌های صنایع لبنی است و کسی موجب تعطیلی این شرکت‌ها نشده است؛ در سال گذشته با توجه به اینکه کره چند مرتبه از گروه یک به گروه دو رفت‌وبرگشت داشت برخی شرکت ها نتوانستند برای واردات تصمیم درستی بگیرند و نگران ضرر و زیان ناشی از واردات بودند و به اندازه کافی اقدام به واردات این محصول نکردند.

کره تا پایان سال گران نمی‌شود

دبیر انجمن صنایع لبنی گفت: شرکت‌هایی که اقدام به ثبت سفارش و واردات به اندازه کره، با ارز 4200 تومان نکرده‌اند، این استدلال را داشتند که در صورتی که این محصول به گروه دو کالایی برود و ارز آن نیمایی شود، دیگر توان فروش محصول خود در بازار ندارند زیرا در آن شرایط قیمت هر کیلوگرم کره به 90 تا 100 هزار تومان می رسد.

باکری در پاسخ به اینکه قیمت کره در بازار چه زمانی آزاد می‌شود و بر اساس قیمت محاسبه شده با ارز نیمایی به فروش می‌رسد گفت: مصوبه رفتن کره به گروه دو کالایی ابلاغ شده است و از خردادماه سال جاری واردات کره تنها با ارز نیمایی امکان‌پذیر است.

وی گفت: تشخیص  شرکت‌های صنایع لبنی آن است که در صورتی که کره را با ارز آزاد به بازار وارد شود، توان فروش این محصول را ندارند به همین خاطر استقبالی از واردات صورت نگرفته است. 

این مقام مسئول اظهار داشت: تا پایان امسال  ذخایری از محل واردات صورت گرفته با ارز 4200 تومانی وجود دارد و این محصول  با نرخهای  قبل و هر کره 100 گرمی به قیمت 4500 تومان به فروش می‌رسد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۶۴۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکذیب ادعای یک نماینده مجلس درباره عدم تخصیص ارز به واردات مواد اولیه

امتداد - حجم تراکنش ارزی در سال ۱۴۰۲ از مرز ۱۳۸ میلیارد دلار گذشت و در سال گذشته بیش از ۶۹ میلیارد دلار ارز برای واردات کالا تامین شده است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  بانک مرکزی در واکنش به سخنان صدیف بدری نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی که با عناوینی همچون ” وضعیت بازار ارز کاملا آشفته است/ بانک مرکزی به تولید کنندگان می‌گوید برای واردات مواد اولیه ارز ندارد” در رسانه‌های منتقد دولت منعکس شد، ضمن تاکید بر جریان روان تامین و تخصیص ارز بابت واردات کالا‌های اساسی، دارو، تجاری و بازرگانی اعلام کرد از ابتدای سال جاری تا یکم اردیبهشت ۳ میلیارد دلار ارز برای کالا‌های اساسی، صنایع و واردات در برابر صادرات از سوی بانک مرکزی تامین شده است.

براین اساس از ابتدای فروردین ماه تا ابتدای اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ۳ میلیارد و ۲ میلیون دلار ارز برای واردات کالا‌های اساسی، دارو، تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.

برای کالا‌های اساسی به نرخ ۲۸۵۰۰ تومان ۶۲۱ میلیون دلار، برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ ۴۱ هزار تومان مبلغ یک میلیارد و ۷۴۴ میلیون دلار و برای خدمات ۵۳۹ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

همچنین برای واردات کالای اسای کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۵۴۸ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۷۳ میلیون دلار و در مجموع ۶۲۱ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل ۳۹۸ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۱۳۴ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۱۲ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۸۸ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۱۵۵ میلیون دلار صورت گرفته است. همچنین تا پایان فروردین ماه امسال این گروه‌های به ترتیب ۱۶۵، ۲۶، ۱۲۶، ۹۱، میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات دریافت کرده‌اند. 

علاوه بر این گروه ها، ۸۶۱ میلیون دلار ارز نیمایی و ۱۳۰ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

آمار‌ها حاکی از این است که حجم تراکنش ارزی کشور در سال ۱۴۰۲ از مرز ۱۳۸ میلیارد دلار گذشت. بانک مرکزی در سال گذشته بیش از ۶۹ میلیارد دلار ارز برای واردات کالا و خدمات مورد نیاز تامین کرده است، برآورد اولیه نشان می‌دهد حجم صادرات کالا و خدمات نیز سال گذشته بیش از ۸۵ میلیارد دلار بوده است.

در پایان ذکر این نکته ضروری است که بانک مرکزی آمادگی دارد به منظور ارائه اطلاعات صحیح از وضعیت ارزی کشور؛ اطلاعات مورد نیاز را در اختیار نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار دهد.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • حدود ۳٫۵ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • رونمایی از شش محصول صنایع خلاق و فرهنگی در رویداد «مانوین»
  • تولید ۷۵ درصد پارچه موردنیاز کشور در داخل
  • آفت واردات بر بار برنج مازندران
  • تکذیب ادعای یک نماینده مجلس درباره عدم تخصیص ارز به واردات مواد اولیه
  • اعلام آمادگی بانک مرکزی برای ارائه ریز اطلاعات به مجلس
  • کاهش ۵۰ درصدی قیمت برنج ایرانی با حمایت بخش خصوصی
  • اولین واکنش پتروشیمی خلیج فارس به خرید استقلال
  • اولین واکنش ایران خودرو به فروش پژوپارس با قیمت جدید
  • واکنش ایران خودرو به فروش پژو پارس با قیمت جدید به متقاضیان