Web Analytics Made Easy - Statcounter

آرمان محمودی، عضو هیات علمی دانشگاه مازندران موفق به ساخت کود ارگانیک از گیاه آزولا در آزمایشگاه سیستماتیک دانشکده علوم پایه شد.

محمودی، عضو هیات علمی دانشگاه مازندران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به این که آزولا یا سرخس آبی، گیاهی مهاجم است که در هم زیستی با جلبک سبز آبی می‌تواند به حیات موجودات آبی و حتی دیگر گیاهان و مزارع آسیب بزند گفت: محل رویش اصلی این گیاه را در کشور فیلیپین است که از آن کشور وارد ایران شده و در سال‌های گذشته، موجب زیان دیدن کشاورزان و محیط زیست ایران شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در ادامه با بیان این که گیاه آزولا در دهه ۶۰ با هدف تولید کود ازته به صورت طبیعی وارد ایران شد و در کوتاه‌ترین زمان ممکن با ریشه‌های نازک و درهم تنیده اش همانند فرشی عمده اکوسیستم‌های آبی شمال کشور را پوشاند، سرعت تکثیر این گیاه را از بارزترین خصوصیات آن دانست که با پهن شدن در سطح آب، مانع رسیدن نور خورشید و اکسیژن می‌شود و باعث ایجاد خفگی یا سرشار سازی اکوسیستم می‌شود و برای اکوسیستم‌های آبی مضر است.   محمودی با تاکید بر این که روش‌های مقابله با این گونه‌ی گیاهی، سال‌ها است که در کشور در حال اجرا است و در جدیدترین اقدام، محققان دانشگاهی موفق به تولید کود ارگانیک از این گیاه شده اند، پارامتر‌های مهم در کود‌ها را نسبت کربن آلی به ازت عنوان کرد که در کود مطلوب و استاندارد باید زیر ۱۰ باشد و مقدار آن در کود ارگانیک تولید شده، ۷.۵ است. ترکیبی که علاوه بر صفات مطلوب شیمیایی، از صفات ارزشمند فیزیکی هم برخوردار است.

عضو هیات علمی دانشگاه مازندران در ادامه با اشاره به این که برای تهیه این کود، ترکیبی از آزولا و گیاهان بومی استفاده شد، گفت: در گام بعد این کود ارگانیگ برای پرورش ۴ نوع گل زینتی متنوع استفاده شد، حفظ ظرفیت بالای نگهداری آب و کمک به جذب عناصر کم مصرف و پرمصرف از ویژگی‌های دیگر این کود می‌باشد.
وی یادآور شد: قیمت تمام شده این کود گیاهی، یک چهارم نمونه‌های وارداتی موجود در بازار است و علاوه بر پرورش گل و گیاهان زینتی، برای پرورش محصولات صیفی و زراعی و باغی نیز قابل استفاده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه مازندران کود ارگانیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۸۴۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیکاری فارغ التحصیلان مازندران بالاتر از میانگین کشور

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، ‌‌سومین جلسه کارگروه پیاده سازی آمایش آموزش عالی با حضور معاون وزیر علوم در مازندران برگزار شد.

ایجاد کارگروه جدید درمدیریت برنامه ریزی ساماندهی رشته‌های مورد نیاز در آمایش سرزمینی و نیز ایجاد دانشگاه واحد و معین در مازندران در کارگروه پیاده سازی آمایش آموزش عالی از مصوبات این جلسه بود. 

معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه و دولت سیزدهم ریل گذاری دانشگاه‌ها با رویکرد جدیدی برنامه ریزی و سیاست گذاری شده است، گفت: حکمرانی آموزشی بر پایه محور‌های دانش و اخلاق اصلاح و پایه گذاری شده است.

قاسم عمو عابدینی امروز در سومین نشست کارگروه پیاده سازی آمایش آموزش عالی و مدیریت طرح تحول در مازندران، آمایش رشته‌ها، ماموریت گرایی، اجرای طرح تحول دولت سیزدهم و ساماندهی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی را از جمله مسئولیت‌های مهم این کارگروه عنوان کرد.

عمو عابدینی افزود: ماموریت‌گرا کردن دانشگاه‌ها، ساماندهی موسسات، کیفی‌گرایی مهارت‌افزایی و مدیریت منطقه‌ای، از اهداف و اولویت‌های طرح آمایش آموزش عالی است که به طور جد به دنبال اجرایی کردن آن هستیم.

معاون آموزشی وزارت علوم و تحقیقات با بیان اینکه هدف اصلی طرح تحول آموزش عالی در راستای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی برای ایجاد دانشگاه دانایی‌ محور است، خاطرنشان کرد: رشته‌های دانشگاهی باید دارای پیوست اشتغال باشند و وجود رشته‌های دانشگاهی بدون توجه به ظرفیت‌ها، نیاز‌ها و آمایش آموزش عالی، بر تعداد فارغ‌التحصیلان بیکار در کشور افزوده است.

عمو عابدینی با اشاره به اینکه در طرح تحول آموزش عالی نیز، بورسیه شغلی در صنایع بسیار مورد توجه قرار گرفته است، افزود: رییس جمهور نیز در شورای اشتغال مصوبه‌ای ابلاغ کرد که براساس آن، تمام صنایع و شرکت‌ها موظف به استفاده از کار ورزان هستند.

استاندار مازندران نیز در این جلسه؛ به میانگین ۴۰ درصدی نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی در کشور اشاره کرد و افزود: بر این اساس نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی در مازندران ۲۰ درصد از میانگین کشوری بالاتر است.

سیدمحمود حسینی پور  با بیان اینکه تعداد دانشگاه‌های دولتی در مازندران به هیچ عنوان مفید فایده نبوده است، خاطرنشان کرد: این امر باعث شد هم رتبه دانشگاه این استان در مقایسه با دانشگاه‌های ملی کاهش یابد و هم در مدیریت دانشگاه‌ها مشکلاتی دشته باشیم.

حسینی پور تصریح کرد: طرح در دست اقدام وزارت علوم با عنوان پیاده سازی آمایش آموزش عالی و مدیریت طرح تحول راهی برای برون رفت از مشکلاتی است که دانشگاه‌ها اکنون با آن مواجه هستند.

استاندار مازندران با بیان اینکه در پیاده سازی طرح تحول نباید به دنبال گزینه‌های غیر کارشناسی باشیم، تاکید کرد: باید با اتخاذ راهکار درست و اصولی، توانمندسازی دانشگاه مازندران هم در سطح ملی و هم در سطح بین المللی در دستور کار قرار گیرد.

مقام عالی دولت در مازندران با بیان اینکه در طرح تحول باید از خواسته‌های صنفی و بخشی پرهیز و به خواسته‌های ملی توجه شود، گفت: باز تعریف و ساماندهی رشته‌های دانشگاهی متناسب با نیاز‌های توسعه‌ای مازندران باید مورد توجه بیش از پیش قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • آغاز مرحله غیرمتمرکز بیست و نهمین المپیاد علمی دانشجویی در اصفهان
  • ۲۰ هزار دانش آموز چهارمحال و بختیاری متقاضی شرکت در بزرگترین ماراتن علمی کشور
  • لزوم استفاده از ظرفیت‌های دانشگاه آزاد برای پویایی و شکوفایی کشور
  • اعتبار دانشگاه صنعتی شاهرود ۲۷ درصد بیشتر شد
  • تخصیص اعتبار جدید به ابر رایانه سیمرغ/ افزایش توان و ظرفیت پردازش
  • بیکاری فارغ التحصیلان مازندران بالاتر از میانگین کشور
  • المپیاد علمی دانشجویی غیرمتمرکز ۳۱ فروردین برگزار می‌شود
  • طرح رتبه‌بندی و اعتبار سنجی موسسات آموزش عالی کشور تهیه می شود
  • فقط یک‌چهارم گیاهان دارویی برای تولید دارو استفاده شده‌اند
  • شورای تحقیق جذب هیات علمی تشکیل می‌شود