Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا از خوزستان و به نقل از روابط عمومی مدیریت بحران خوزستان، کیامرث حاجی زاده روز دوشنبه در نشست کمیته علمی، آموزشی و فنی مدیریت بحران خوزستان در محل این اداره کل، با بیان اینکه در خوزستان صنایع بزرگی وجود دارد، اظهار کرد: آلودگی‌های این صنایع در خوزستان منتشر می‌شود و همه صنایع این استان صنایع سبز نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، کربن، و نیز درخت کنوکارپوس همگی در این قضیه دخیل هستند و در نخستین بارندگی ها خودشان را نشان می‌دهند و پس از آن در بارش های آینده کمتر شاهد اینگونه آلودگی هستیم.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان بیان کرد: البته حساسیت فصلی نیز موجب بیشتر شدن این عارضه می شود، اما اینکه بگوییم تنها عامل عارضه‌ها تنفسی، درخت کنوکارپوس یا نفت است حرفی منطقی نیست.

وی در ادامه با اشاره به تشکیل کمیته علمی، آموزشی مدیریت بحران به عنوان یکی از اقدامات بسیار مهم در حوزه مدیریت بحران، ادامه داد: تعامل میان بخش اجرا و آکادمیک در این کمیته شکل می‌گیرد و موجب شده تا در بحث مدیریت بحران نگاه علمی به مقوله های  بحرانی استان ایجاد شود.

حاجی زاده ادامه داد: در خوزستان هر لحظه باید آمادگی مقابله با هر بحرانی را داشته باشیم، اما در این استان ساختارها با فرهنگ پیشگیری همخوانی ندارد و هنوز برای برخی مدیران جا نیفتاده اگر اعتباری را برای پیشگیری هزینه کنند سرمایه‌گذاری است و اگر این اتفاق نیفتد باید چندین برابر را در مقابله و بازسازی هزینه کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان آموزش و آگاهی بخشی جامعه هدف را از مسایل بسیار مهم در حوزه پیشگیری بیان کرد و گفت: تاکنون سند جامع آموزش مدیریت بحران خوزستان، سند پهنه بندی و ریزپهنه بندی استان و سند تاب آوری با نظر اساتید و افراد صاحب نظر مصوب شده هر چند به عنوان نخستین سندها امکان دارد نقص هایی هم داشته باشند اما باید مورد استفاده قرار گرفته و پالایش شوند.

حاجی زاده ادامه داد: قانون جدید سازمان مدیریت بحران تکالیف همه دستگاه‌های مختلف را مشخص کرده که عمده مسایل آن در حوزه آموزش و پیشگیری است.

وی یادآور شد: اگر آگاهی بخشی، آموزش، اطلاع رسانی از طریق رسانه و فضای مجازی در سیلاب اخیر نبود این ابر بحران بدون تلفات انسانی و بدون بیماری اپیدمی تمام نمی‌شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان تصریح کرد: اگر سد بختیاری اجازه احداث می یافت از هدر رفت پنج میلیارد متر مکعب آب با EC (میزان شوری) زیر هزار جلوگیری می‌شد و این میزان خسارات به حوضه دز وارد نمی شد؛ از سوی دیگر نیز اگر پکیج سدهای لرستان از جمله سدکوهدشت و سد سیمره کامل می شدند، حوضه کرخه مدیریت می‌شد.

حاجی زاده ادامه داد: در سال ۹۵ تمامی سیل‌بندهای شعیبیه شوشتر تخریب شد، اما  درسال۹۶ با وجود نبود اعتبارات و با بسیج امکانات دستگاه‌های اجرایی، ترمیم، احداث و استحکام بخشی آنها انجام شد و در سیل بهار امسال شعیبیه جزو آخرین نقاطی بود که آب وارد آن شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: اگر معتقد به توسعه خوزستان هستیم باید روند محافظه کارانه در حوزه آموزش را کنار بگذاریم و آموزش از درون مدارس، دانشگاه ها و جامعه هدف آغاز شود.

وی افزود: دستگاه های اجرایی تا پایان سال چند برنامه آموزشی را انجام، و گزارش آن را به طور مستند برای مدیریت بحران ارسال کنند؛ همه دستگاه‌ها باید به فراخور تکالیفی که برعهده دارند و با توجه پیش‌بینی مسایلی که در حوزه آنها وجود دارد مردم را آموزش دهند.

حاجی زاده با پیشنهاد و تصویب ۲ طرح در این نشست، بیان کرد: طرح آمایش تالاب باید انجام شود و بودجه ای امسال برای آن درنظر گرفته شده است؛ همچنین طرحی برای آلودگی هوا ارائه، تا بررسی شود میزان و درصد آلاینده ها در بحران مشکلات تنفسی در خوزستان چیست که متعاقب آن دستگاه را مکلف کنیم تا اقدامات لازم را انجام دهد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان ادامه داد: با پیگیری استاندار خوزستان، مقرر شد طرح جمع‌آوری گازها و استفاده از آنها به عنوان خوراک پتروشیمی‌ها انجام شود.

وی با بیان اینکه اشکالات مدیران، نبود پیوست زیست محیطی و تغییر شرایط اقلیمی از جمله عوامل ایجاد بحران‌ها در خوزستان، گفت: وقتی از نبود پیوست زیست محیطی صحبت می‌کنیم منظور تعدی و تجاوز به حریم رودخانه‌های استان اعم از شرکت‌های دولتی و خصوصی است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بحران استان خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۸۷۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت بارش باران درشمال اصفهان/سیلاب در روستای صالح‌آباد جاری شد

به گزارش خبرنگار مهر، منصور شیشه فروش ظهر سه‌شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به خسارات ناشی از بارش در استان اصفهان اظهار کرد: بارش رگباری باران باعث جریان رواناب و سیلاب در روستای صالح آباد شهرستان نطنز شد.

وی با اشاره به بروز خسارت به باغات، معابر، آسفالت راه ارتباطی و شبکه آب شرب روستا و چند دستگاه خودرو افزود: خوشبختانه این سیلاب خسارت جانی نداشت.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه عوامل مدیریت بحران شهرستان و دهیاری در محل روستا حضور دارند، اضافه کرد: در این راستا مقرر شد اداره راهداری، بنیاد مسکن، اداره جهاد کشاورزی و اداره برق در راستای ایمن‌سازی شبکه‌ها و ارزیابی خسارات و رفع اضطراری آسیب‌های وارد شدا اقدام کنند.

وی گفت: همچنین به علت شدت بارش‌ها آبگرفتگی در محور قدیم جاده نطنز - کاشان و نیز برخی ازمحورهای جاده‌ای در شهرستان اردستان و نیز معابر روستایی و شهری در برخی نقاط کاشان گزارش شد که عوامل امدادی در سطح مناطق شرق و شمال برای امدادرسانی مستقر هستند.

شیشه فروش تصریح کرد: بارش‌های همرفتی تا صبح روز چهارشنبه در سطح استان تداوم دارد.

کد خبر 6086564

دیگر خبرها

  • خسارت بارش باران درشمال اصفهان/سیلاب در روستای صالح‌آباد جاری شد
  • قطع حقابه و تغییر اقلیم عامل اصلی پدیده ریزگرد در قم است
  • از خط قرمز برداشت از آب‌های زیرزمینی عبور کرده‌ایم
  • عوامل بحران‌آفرین معرفی شوند
  • رئیس سازمان مدیریت بحران : از خط قرمز برداشت از آب‌ های زیرزمینی عبور کرده‌ایم
  • گاهی معضلات به دلیل حل نشدن به بحران‌های بالفعل تبدیل می‌شود
  • ۶۲ درصد جغرافیای ایران روی گسل یا در حاشیه گسل‌ها قرار دارد
  • برای مقابله با وقوع سیلاب‌ها راهی جز آبخیزداری و آبخوان‌داری وجود ندارد
  • آب، زلزله و سازه‌های ناایمن بحران‌های اصلی کشور
  • ورود سامانه بارشی به اصفهان / پیش‌بینی سیلاب و تندبادهای لحظه‌ای در استان