Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@15:30:24 GMT

فعالیت ۳۰۰ واحد مرغ گوشتی در قم

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۸۹۸۱۸

فعالیت ۳۰۰ واحد مرغ گوشتی در قم

ایسنا/قم مدیرکل دامپزشکی استان قم گفت: در حال حاضر ۱۷۶ واحد پرورش مرغ تخم‌گذار، ۷۷ واحد پرورش پولت و ۳۰۰ واحد پرورش مرغ گوشتی در قم فعال است.

مهدی رفیعی در گفت‌وگو با ایسنا، با تشریح فعالیت‌ها و ظرفیت‌های طیور در قم عنوان کرد: ظرفیت پرورش مرغ تخمگذار بالغ بر ۸ میلیون قطعه است که در حال حاضر پنج میلیون و ۳۰۰هزار قطعه تولید می‌شود، همچنین پرورش پولت بیش از ۴ میلیون قطعه ظرفیت است که هم اکنون واحدها یک و نیم میلیون قطعه در حال پرورش دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: وقتی این میزان تولیدات منتقل شدند ظرفیت جدید ایجاد می‌شود، ظرفیت جوجه‌ریزی مرغ گوشتی نیز ماهیانه تا ۱میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه است.

رفیعی خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال تاکنون، ‌ سه‌میلیون و ۲۴۰هزار دز واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در مرغداری‌های استان قم تزریق شده‌است و خوشبختانه امسال مورد خاصی از آنفلوآنزای پرندگان نداریم.

وی اظهار کرد: هدف‌گذاری برای واکسیناسیون تا پایان برنامه تعیین شده که طبق برنامه ملی، سه سال طرح واکسیناسیون داریم که در سال دوم اجرای طرح هستیم و در سال آینده طرح ملی به پایان می‌رسد و ۱۰۰درصد واحدهای پرورش مرغ تخم‌گذار و پولت استان واکسیناسیون می‌شوند.

مدیر کل دامپزشکی استان قم گفت: در حال حاضر تشدید مراقبت و امنیت زیستی که بر اثر قرنطینه ایجاد می‌شود مورد تاکید است، همچنین جا به جایی افراد و وسایل مرغداری‌ها با شرایط بهداشتی مد نظر است.

وی با بیان اینکه در سال جاری معاینات بر روی بیش از ۱۱۰ مرغداری تخم‌گذار و ۵۰ مرغداری پولت انجام شده است، عنوان کرد: ساماندهی کود در برنامه‌های دامپزشکی است و حتما تاکید می‌کنیم حمل و نقل کود با گواهی دامپزشکی انجام شود.

رفیعی افزود: مرغداری‌ها، شرایط بهداشتی را برای جوجه‌ریزی اخذ کرده‌اند ضمن اینکه در زمینه آموزش مرغداران کار شده و این روند را ادامه می دهیم تا آشنا شدن مرغداران با مسائل بهداشتی در اولویت قرار بگیرد.

وی اظهار کرد: ساماندهی بحث خوراک دام یکی از معضلات جدی ماست نکته مهم که باید توجه شود جلوگیری از فعالیت واحدهای غیر مجاز طیور است که قرار شد کارشناسان پهنه کشاورزی در سطح روستاها و مناطق مختلف و دهیاران و بخشداران اگر واحد غیر مجازی در پرورش مرغ را مشاهده کردند، گزارش دهند.

مدیرکل دامپزشکی استان قم عنوان کرد: برخورد با مرغداری‌های غیر مجاز طبق ضوابط تعریف شده از طریق جهاد کشاورزی و مراجع قضائی انجام می‌شود، یکی از نکات خطرناکی که می تواند ایجاد بیماری کند بحث واحدهای غیر مجاز است چون هیچ شرایط بهداشتی و ممیزی واکسیناسیون در آن انجام نمی‌شود و وضعیت بهداشت مرغ‌ها مشخص نیست.

وی گفت: تقاضا داریم مرغداران اگر واحدی غیر مجاز را شناسایی کرده‌اند، حتما به دامپزشکی و جهاد کشاورزی اطلاع دهند تا از طریق جهاد کشاورزی بحث جلوگیری از فعالیت این واحدها انجام شود.

رفیعی در مورد جمعیت دام نیز بیان کرد: جمعیت دام سنگین ۱۲۰ هزار راس گاو و گوساله است و همچنین جمعیت گوسفند و بز داشتی ۴۰۰ هزار راس و ظرفیت پرواری بز و گوسفند  ۲۰۰ هزار راس که در مجموع ۶۰۰ هزار راس گوسفند و بز در استان در حال پرورش است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی مرغ آنفلوآنزای مرغی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۸۹۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قریب به ۸تن فرآورده خام دامی غیرقابل مصرف در شهرستان زاهدان معدوم شد

دکتر حامد گنجعلی رئیس اداره دامپزشکی زاهدان بیان کرد: از ابتدای امسال تاکنون کارشناسان واحد نظارت اداره دامپزشکی زاهدان طی بازدید‌های نظارتی مستمر و شبانه روزی از ۸۸۴ واحد صنفی تولید، نگهداری و عرضه فرآورده خام دامی در سطح شهرستان زاهدان، ۲۰۲ واحد صنفی موارد غیربهداشتی مشاهده گردید.

وی افزود: قریب به ۳۷ تن  فرآورده‌های خام دامی برای نمونه‌برداری و ادامه روند قانونی ضبط گردیده و قریب به ۸ تن فرآورده خام دامی که بدلیل شرایط ظاهری نامناسب و یا براساس نتایج آزمایشگاهی غیرقابل مصرف انسانی تشخیص داده شده به دستور مقام محترم قضایی معدوم گردید.

دکتر گنجعلی گفت: همچنین تعداد ۲۹ واحد صنفی متخلف با هماهنگی مرجع قضایی پلمب و ۳۸ نفر متخلف بهداشتی نیز برای ادامه روند قانونی به مراجع قضایی معرفی گردیدند.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان زاهدان اذعان داشت: بمناسبت هفته سلامت تعداد ۱۷۴ مورد گشت نظارتی_بهداشتی مشترک با ادارات ذیربط ازجمله: دادستانی، دانشگاه علوم پزشکی، تعزیرات حکومتی، مرکز بهداشت، صنعت و معدن و... تشکیل و برگزار گردید.

دکتر حامد گنجعلی اظهار کرد: با توجه به وسعت و تنوع کار، سامانه گویای ۱۵۱۲ اداره دامپزشکی زاهدان آماده دریافت شکایات، گزارشات، انتقادات و پیشنهادات همشهریان عزیز می‌باشد تا با همکاری هم بتوانیم هدف دامپزشکی که همان نظارت بر غذا از مزرعه تا سفره است را تحقق ببخشیم و برای این امر از مردم میخواهیم تا گوش شنوا و چشم بینای ما در حوزه بهداشت و سلامت باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • قریب به ۸تن فرآورده خام دامی غیرقابل مصرف در شهرستان زاهدان معدوم شد
  • بازدید رئیس شبکه دامپزشکی فریمان از کارخانجات خوراک دام فریمان
  • پلمب یک واحد قصابی در شهرستان آوج
  • رعایت توصیه‌های بهداشتی، ضامن تولید واحدهای مرغداری است
  • هشدار دامپزشکی تربت‌حیدریه به دامداران در خصوص مبارزه با انگل‌های خارجی
  • افتتاح بیمارستان دامپزشکی در شهرستان اردل
  • واکسیناسیون رایگان یک میلیون و ۳۷۵ هزار راس دام روستایی و عشایری
  • افزایش۱۴ درصدی تولید گوشت‌مرغ در خراسان رضوی
  • واکسیناسیون ‌۸۷۵ هزار قطعه طیور بومی در سیستان و بلوچستان
  • اقدامات و فعالیت های دامپزشکی استان بوشهر