Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر جهاد کشاورزی گفت: حدود ۹۰ کشتی با مالکیت ایرانی در دریای عمان مجوز صید ماهی های مخصوص آبزی پروری را دارند. ۱۴ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۰ سیاسی مجلس و دولت ایران نظرات - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم به نقل از خانه ملت، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در جلسه علنی امروز (سه شنبه، 14 آبان) قوه مقننه درباره علت اعطای مجوز صید به صورت صنعتی به کشتی‌های با مالکیت چین در آب‌های خلیج فارس و دریای عمان، گفت: یکی از افتخارات نظام ما کاری است که در شیلات و در زمینه آبزی‌پروری در طول 40 سال گذشته انجام شده است، آمار شیلات در قبل از انقلاب 30 هزار تن بوده است که امروز بیش از یک میلیون و 200 هزار تن در صد و صیادی، آبزی‌پروری در آب های جنوب و شمال کشور انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمبود کتب درسی و عدم اجرای رتبه‌بندی معلمان استیضاح "حاجی‌میرزایی" را کلید زد

وی تصریح کرد: آمار شیلات 40 برابر اضافه شده که این دستاورد نظام ما است، علیرغم تمام مشکلات و کمبودها صیادان و آبزی‌پروران در این زمینه بسیار کار کرد‌ه‌اند، البته ظرفیت‌های مغفول زیادی داریم که هنوز از آنها استفاده نکرده‌ایم، خصوصا در دریا و کشت ماهی در قفس البته متجاوز از 450 تن قفس در دریای شمال و جنوب داریم.

این عضو کابینه دولت دوازدهم ادامه داد: در کشت میگو در دریای ظرفیت بالایی داریم و اخیراً هم در گمیشان کشت میگو هم بهداشتی است و هم بازار جهانی دارد؛ بازار روسیه و چین بازار بزرگی است.

حجتی تأکید کرد: صیدی که در دریای عمان وجود دارد، صید فانوس‌ ماهی‌ها است که ظرفیت مناسبی است و تبدیل به پودر ماهی می‌شود و پودر ماهی در بحث آبزی‌پروری بسیار مهم است.

وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه آنچه که در مورد صید کشتی‌های چینی مطرح می‌شود، کشتی‌های مخصوصی است که برای صید فانو‌س‌ ماهی در نظر گرفته شده است، افزود: تقاضا برای پودر ماهی با افزایش کشت میگو در کشور بیشتر هم می‌شود، البته در خلیج فارس مجوزی برای صید فانوس‌ ماهی داده نشده است و این مجوز برای دریای عمان است و این ماهی در وسط آب دریا قرار دارد و کشتی و صید مخصوص برای آن لازم است.

وی با بیان اینکه 120کشتی برای  این صید مجوز گرفته‌اند، گفت: در موضوع کشتی‌های چینی قرار بود کشتی‌هایی مجوز صید بگیرند که پرچم ایران را داشته باشند، در این فرآیند مشخص شد که حدود 10 – 15 کشتی با مالکیت چینی اما با پرچم ایران مجوز صید گرفته‌اند که خوشبختانه با پیگیری‌هایی که انجام شد این مجوزها لغو شدند.

این عضو کابینه دولت دوازدهم تصریح کرد: در کارگروهی که تشکیل شده است مشخص شد کشتی‌ها یا باید مالکیت ایرانی داشته باشند و یا اجاره به شرط تملیک باشند که این موضوع در مورد کشتی‌ها مشخص شد، برخی مجوزهای داده شده لغو شده است.

حجتی تأکید کرد: حدود 90 کشور در دریای عمان مجوز دارند و مالکیت ایرانی دارند البته صید این ماهی به تخصص نیاز دارد که در گذشته حدود 500 نفر از افراد خارجی به عنوان خدمه کشتی‌ها حضور داشتند که الان به صد نفر تقلیل یافته‌اند.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در رسانه‌ها و مطبوعات موضوع صید از کف رودخانه توسط کشتی‌های چینی بیان می‌شود که این درست نیست چرا که این ماهی عمدتاً در میان دریا یافت می‌شوند و صید آن به صورت ترال است و امکان صید کف دریا نیست. طبق قراردادها عمده ماهی که صید می‌شود هم از لحاظ کنترل ، هم نوع صید و هم فاصله از ساحل که به صیادان آسیب نرسد، ملاحظه شده است و 80 درصد صید این کشتی‌ها صید فانوس ماهی است و 20 درصد آن صید ضمنی بوده که طبیعی است.

وی افزود: نیروی انتظامی و سازمان بنادر فاصله کشتی‌ها از ساحل و بقیه موارد را کنترل می‌کنند، حدود 12 کشتی متخلف هم شناسایی شده‌اند و مجوز آنها لغو شده است.

این عضو کابینه دولت دوازدهم ضمن تشکر از حسن نیت نماینده مردم بندرعباس گفت: این مجوزهایی که گفته می‌شود هم مراجع بین‌المللی آن را تأیید کرده‌اند و همین طور آثاری که در محیط زیست ایجاد می‌کند و شما اشاره می‌کنید، ما همه ملاحظات را در نظر می‌گیریم و بعد میزان ظرفیت‌ها آزاد می‌شود.

حجتی ادامه داد: یعنی اگر گفته می‌شود دو میلیون و 300هزار تن ظرفیت برداشت در دریای عمان وجود دارد، تا 300 هزار تن اجازه برداشت است و آسیبی به جایی وارد نمی‌شود و ما از صد هزار تن صحبت می‌کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: در موضوع کشت ماهی در دریا دو میلیون تن ظرفیت امکان‌سنجی شده است و سازمان محیط زیست امروز به ما اجازه 400 هزار تنی را داده است و ما در چارچوب ظرفیت‌ها عمل می‌کنم.

وی مطرح کرد: در ارتباط با آبزیان و مسائل صید و صیادی در داخل دریاها در چارچوبی که مراکز توصیه می‌کنند، عمل می‌کنیم. سازمان‌های بین‌المللی هم ناظر هستند و تحت نظر پروتکل‌ها عمل می‌کنند.

این عضو کابینه دولت دوازدهم در پایان عنوان کرد: ما هنوز در 20 یا 30 هزار تن هستیم و تا 200 هزار تن هنوز فاصله داریم که اجازه مسجل داده شده است، هر وقت به آن کرانه‌ها رسیدیم، آن موقع نگرانی نمایندگان درست و صحیح است.

انتهای پیام/

R1373/P/S1,15/CT12 واژه های کاربردی مرتبط محمود حجتی مجلس

منبع: تسنیم

کلیدواژه: محمود حجتی مجلس محمود حجتی مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۹۱۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیر بندر ایلات: هر ماه میلیون‌ها دلار خسارت می‌دهیم

مدیر اجرایی بندر اشغالی ایلات (ام الرشراش) در جنوب سرزمین های اشغالی گفت: شرکت های حمل و نقل به ائتلاف آمریکایی در دریای سرخ اعتماد ندارند و ما هر ماه میلیون ها دلار خسارت متحمل می شویم.

به گزارش مشرق، «گدعون گالبر» افزود: ائتلاف آمریکا نشان داد که در مقابل تهدیدهای یمنی ها ناتوان است و ترس از درگیری با یمنی ها، به تعطیلی کامل بندر ایلات منجر شده است.

وی اضافه کرد: از پایان نوامبر۲۰۲۳ تا امروز فقط ۲ تا ۳ کشتی وارد بندر ایلات شده است و تقریبا کاری در بندر انجام نمی شود.

گالبر گفت: اسرائیل و کشورهای عضو ائتلاف دریایی، ثابت کرده اند که می ترسند و ضعیف هستند به همین خاطر یمنی ها هر روز با افتخار بیشتری به عملیات خود ادامه می دهند.

وی درباره میزان خسارت های بندر اسلات تصریح کرد: هر ماه متحمل خسارتی درحدود ۱۰ میلیون شِکِل(۲.۷ میلیون دلار) می شویم.

مدیر اجرایی بندر اشغالی ایلات گفت: اگر روزی در شمال با حزب الله وارد جنگ شویم و فرودگاه بن گورین بسته شود و موشک ها به بنادر «حیفا» و «اشدود» برسد، اسرائیل در محاصره کامل قرار می گیرد، پس از هم اکنون باید برای بازگشایی مسیر به سمت ایلات کاری کنیم.

گالبر افزود: شرکت بهره بردار بندر ایلات، برای ماه های نوامبر و دسامبر مقداری کمک دریافت کرده است ولی این کمک ها، حقوق کارکنان را نیز پوشش نمی دهد.

نیروهای مسلح یمن در ماه‌های گذشته در حمایت از مردم غزه، چند کشتی رژیم صهیونیستی یا کشتی‌های حامل کالا برای این رژیم را که در دریای سرخ، اقیانوس هند و تنگه باب‌المندب عازم سرزمین‌های اشغالی بودند، هدف قرار داده است.

نیروهای مسلح یمن متعهد شده‌اند تا زمانی که رژیم اسرائیل حملات خود به نوار غزه و کشتار مردم این منطقه را متوقف نکند، حملات به کشتی‌های این رژیم یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی و کشتی نیروهای ائتلاف حامی رژیم اسرائیل را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.

آمریکا و انگلیس چند نوبت به بهانه صیانت از کشتیرانی بین‌المللی علیه مواضع نیروهای یمنی حمله کردند، اما این اقدامات به گواه کارشناسان بین‌المللی نتوانسته تا حملات علیه کشتی‌های وابسته به رژیم صهیونیستی در دریای سرخ را مهار و بازدارندگی ایجاد کند.

اتحادیه اروپا نیز یک ماموریت دریایی در دریای سرخ موسوم به «آسپیدس» تشکیل داده و مدعی شده که هدف از این عملیات، فقط دفاعی خواهد بود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • آغاز تولید امسال تخم چشم زده ماهی قزل‌آلا در اصفهان
  • مدیریت «پت و مت» در زاینده‌رود؟! / اعتراف مسوولان اصفهانی؛ آبی که از دریای عمان به اصفهان برسد وارد رودخانه نمی‌شود/ مدیریت یکپارچه تنها راه نجات زاینده‌رود (فیلم)
  • مدیر بندر ایلات: هر ماه میلیون‌ها دلار خسارت می‌دهیم
  • تصمیمی برای استرداد اراضی پتروشیمی میانکاله گرفته نشده است
  • فروش ویژه 3 نهال گردو چندلر، فرنور و پکان 12 تنی با مجوز جهاد کشاورزی از کرج
  • آلمان ناو محافظ جدیدی به دریای سرخ می‌فرستد
  • ناو محافظ جدید آلمان در دریای سرخ!
  • همدلی مثال زدنی بین دولت و مجموعه قضایی در خراسان جنوبی
  • ناو آلمانی از ماموریت دریای سرخ خارج شد
  • پایان ماموریت ناو آلمانی در دریای سرخ