Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس ارشد سیاسی گفت: تقی‌زاده‌هایی که در نهضت مشروطه باعث انحراف این نهضت شدند، امروز دوباره می‌خواهند نفوذ استکبار جهانی را در داخل کشور به رسمیت بشناسند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سیدجواد موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار بلاغ درباره علل و زمینه‌های تسخیر لانه جاسوسی و نامیدن این روز به روز مبارزه با استکبار، اظهار کرد: 13 آبان روز مهمی از نظر تحولات سیاسی و اجتماعی ایران است و همچنین این روز در سه دوره منشا تحولات مهمی در نهضت انقلاب اسلامی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی بیان کرد: ما در منشاء آغاز نهضت امام خمینی(ره) شاهد آن بودیم که در 13 آبان 43 توسط رژیم طاغوت به ترکیه تبعید شد این حادثه مهمی بود که آن زمان اتفاق افتاد و منشا آغاز حرکت نهضت انقلاب اسلامی بود.
 
کارشناس علوم سیاسی با بیان اینکه در سال 57 نیز در این روز رژیم طاغوت در آخرین روزهای خود، قتل عام دانش آموزان و دانشجویان را رقم زد، خاطرنشان کرد: این حادثه توانسته تحول بزرگ سیاسی و اجتماعی در بدنه دانش آموزان، دانشجویان و دانشگاهیان به‌وجود بیاورد و افکار عمومی متوجه شود که در مقابل بنیاد فکری و مسیر جریان نهضت انقلاب اسلامی،  آمریکا نقش اساسی ایفا می‌کند و جلوه دژخیمانی رژیم طاغوت اینجا نمایان شد.
 
موسوی با اشاره به تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در 13 ابان سال 58، تصریح کرد: ما 13 ابان را منشا تحولات بسیار مهمی در عرصه سیاسی و اجتماعی کشور قلمداد می‌کنیم و باید این روز را به دلیل این حوادث و رویدادهایی که اتفاق افتاد یوم‌الله و قدر بدانیم.
 
وی درباره چرایی نامیدن این روز به روز مبارزه با استکبار جهانی، گفت: نکته اول اینکه حادثه‌ای که منجر به این شد که لانه جاسوسی تسخیر شود برمی‌گردد به عقبه ذهنی جامعه ایرانی از رفتارهای تحقیر آمیز آمریکا در ادوار گذشته و تحولات اجتماعی و سیاسی ایران زمانی که مشروطه آغاز شد و بلاهایی که امریکا بر سر نهضت آورد و استحاله اسلامیت در قانون اساسی، کودتای 28 مرداد، کاپیتولاسیون و اصلاحات ارضی که اتفاق افتاد نشان داد که آمریکا نگاهش به مردم و نقش آنها در حاکمیت و نقش مردم در تحولات سیاسی کشور تقریبا هیچ است و این نکته بسیار مهمی بود که مردم را آزار می‌داد.
 
وی افزود: دومین نکته حمایت آمریکا از اقدامات شاه و سرکوب مردم و حمایت از دیکتاتورها در کشورهای مختلف باعث شد مردم متوجه نگاه و سیاست آمریکا شوند.
 
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه شواهد و قرائن زیادی وجود دارد که مردم نقش اساسی در تحولات اجتماعی دارند و آمریکا در صد سال اخیر به صورت مستقیم و غیرمستقیم 60 کودتا را در جهان رقم زد و انقلاب مردم را مصادره کرد و این واقعیتی بود که در صحنه تحولات بین‌المللی و کشورها توسط آمریکا رقم زده شده بود و این ماهیت آمریکا را نشان می دهد، اضافه کرد: اگر این سه مولفه در ذهن مردم ایران قرار نمی‌گرفت قطعاً لانه جاسوسی آمریکا مثل همه سفارتخانه‌های دیگر فعالیتش ادامه پیدا می‌کرد ولی چون بنیادهای فکری و نوع نگاه استکباری طمع ورزانه امپریالیسم جهانی که به‌دنبال استیلاء و ستیزه جویی است و ایجاد نواقصی در ساختار دولت‌ها برای طمع ورزی آنها وجود دارد و همین طور مصادره منابع زیرزمینی و طبیعی کشورها؛ این اقدامات در ذهن مردم انقلابی وجود داشت و منجر شد که این لانه جاسوسی را تسخیر کنند.
 
موسوی تاکید کرد: این منطق منطق عقلانی و یک حرکت ماندگاری بود که توسط پیروان خط امام انجام شد و توسط امام هم تایید شد.
 
وی تصریح کرد: بعد از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا ما دیدیم که اسناد لانه جاسوسی منتشر شد نشان داد که چطور می‌خواستند وارد دستگاه حکومتی شوند و در ساخت نظام ایران نفوذ کنند و نفوذ ایادی خود را در دستگاه قانون گذاری خصوصاً شورای خبرگان قانون اساسی داشته باشند تا ساخت نظام را دستکاری کنند، حتی آنها در واژه‌ها هم حساسیت زیادی به خرج دادند تا انقلاب را در وحله اول به انحراف بکشانند و اگر لانه جاسوسی تسخیر نمی‌شد پیامدهای آن را شدیدتر در آن زمان مشاهده می‌کردیم.
 
موسوی با تاکید بر اینکه تسخیر لانه جاسوسی حرکت مورد قبولی بود که انجام شد که در همان مرحله اول ابهت آمریکا را به زمین بزنند و در داخل کشور محدود کنند تا نتوانند به مقصود خود برسند، گفت: بعد از تسخیر لانه جاسوسی دست آنها رو شده بود و جنگ های داخلی و اختلافات قومی و قبیله‌ای که اتفاق افتاد منشا آن سرویس‌های جاسوسی آمریکا بود.
 
وی درباره نظر عده ای درخصوص مذاکره با امریکا خاطرنشان کرد: دو جریان هستند که در مقابل هم کار می‌کنند و از اول هم ریشه آنها در کشور وجود داشت یکی از آنها جریانی است که به ظاهر دم از دموکراسی و آزادی می‌زد آنها همان تقی زاده‌هایی هستند که در نهضت مشروطه باعث انحراف نهضت مشروطه شدند و سد بزرگی در موفقیت نهضت مشروطه به‌وجود آوردند همین ها کسانی هستند که بعد از به شکست کشاندن نهضت، در دستگاه رضاخان حضور پیدا کردند و جریانات بسیار بدی را بعدا به‌وجود آورند، همان سرپنجه‌ها و آن ایادی سرسپردگان جریان لیبرالی امروز در داخل کشور با نفوذ در دستگاه‌های سیاسی و اجرایی دوباره می‌خواهند نفوذ استکبار جهانی را در داخل کشور به رسمیت بشناسند.
 
این کارشناس مسائل سیاسی اظهار کرد: این جریان، جریان نو ظهوری نیست و ریشه آن پنجاه، شصت سال قبل به‌وجود آمده و در حال فعالیت است.
 
موسوی با بیان اینکه بعد از پیروزی انقلاب جریان لیبرال در شورای انقلاب حضور پیدا کرد اما با وجود حضرت امام(ره) در دهه اول انقلاب نتوانستند آن چنان کار اساسی انجام دهند، افزود: اما در دهه‌های بعدی انقلاب توانستند با فریبکاری زر و زور و تزویر در ساختارهای دستگاه‌های دولتی نفوذ کنند که ریشه‌های آنها برمی‌گردد به دوران رژیم پهلوی که از همان زمان آغاز نهضت مشروطه پس از آنکه موفق نشدند مبانی و اساس خود را در نظام مشروطه پیاده کنند و با مخالفت جدی نیروی‌های مذهبی قرار گرفتند با انگلیسی‌ها و ایادی آنها و دستگاه رضاخانی در دولت رضاخان که دیکتاتوری بود قرار بگیرند و این دوتا در زمان پهلوی اول و بعد آن نقش اساسی را در تحولات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور رقم زدند.
 
وی افزود: با شروع انقلاب توانستند این سطح را حفظ کنند و در قالب نهضت آزادی در بدنه نظام قرار بگیرند و گروه‌های جدیدی از قبل آنها رشد کنند و در دستگاه اجرایی کشور قرار بگیرند.
 
موسوی با اشاره به اینکه این جریان دنبال این است که بگوید تنها راه برای توسعه کشور دلبستگی به آمریکا به‌عنوان یک کشور مقتدر و ابرقدرت حاضر در جهان است، خاطرنشان کرد: می‌دانیم که آمریکا نقش خوبی را در جهان به خصوص در کشور ما و منطقه ایفا نکرد و همین آمریکا مانع اصلی پیشرفت کشور و امت‌های اسلامی قلمداد می‌شود.
 
وی با بیان اینکه آمریکا دم از آزادی و دموکراسی می زند اما از نظام‌های دیکتاتور و پادشاهی حماتی می‌کند، تاکید کرد: این کشور نقش خود را در منطقه با اشغالگران هم‌راستا می‌داند و ارتباطی که با رژیم اشغالگر قدس و با رژیم‌های دیکتاتوری که دست پرورده خودشان است را مورد حمایت قرار می‌دهد بخشی از هویت آمریکا را نشان می‌دهد و حتی با فریبکاری و دلقک کاری این خوی شیطان پرستی خود را در منطقه اعمال می‌کند.
 
این کارشناس مسائل سیاسی درباره توسعه کشور در زمان قبل انقلاب با اشاره به اینکه پنجاه سال این کشور در اختیار آمریکا بود چه توسعه‌ای از نظر اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در رژیم گذشته شاهد بودیم، تصریح کرد: تمام تار و پودهای اقتصادی و سیاسی در اختیار آمریکا بود و هیچ پیشرفتی در زمان گذشته نداشتیم اما با رفتن آمریکا از صحنه سیاسی و اقتصادی شاهد پیشرفت‌های فزاینده‌ای در کشور بودیم و امروز در بعضی از موضوعات جزو اولین‌های منطقه و در جهان جزو 10 کشور برتر هستیم.
 
موسوی با تاکید بر اینکه دست آمریکا در موضوعات حقوق بشری سیاه است، گفت: عربستان با حمایت آمریکا و اسرائیل به یمن حمله کرده است و در سوریه و فلسطین هم با حمایت آمریکا از تروریست‌ها اتفاقات تلخی افتاده است این اتفاقات، اتفاقات مهمی است که هویت آمریکا را شکل می‌دهد.
 
وی تاکید کرد: کسانی که دنبال آزادی و حقوق بشر در داخل کشور هستند و دلداده این تفکرند نیروهای انقلابی نیستند، انقلابیون کسانی هستند که افق دیدشان بسیار وسیع است، نترس هستند و به هیچ وجه دنبال دنیاطلبی و اصلاح طلبی نیستند و دلشان به پست‌های حقیر و پست نمی‌بندند؛ آنها به‌دنبال حق هستند و باطل را خوب می‌شناسند و با ظلم و ستم نیستند و مقابل آن می‌ایستند اینها در مقابل افرادی قرار می‌گیرند که ترس در دلشان شعله‌ور است و برای نجات خود و افکارشان و تامین منافع خودشان مجبور هستند دل ببندند به یک قدرت استکباری، اما مردم ما و انقلابیون نگاهشان به خداوند است و کمک اهل بیت تا بتوانند این وضعیت را دگرگون کنند.
 
موسوی درباره وضعیت آمریکا در منطقه و جهان گفت: آمریکا در منطقه با توجه به تدابیری که مقام معظم رهبری و همدلی که بین نیروهای انقلاب به‌وجود آمد یک خط مقاومتی شکل گرفت و توانسته ابهت امریکا را به زیر بکشاند.
 
وی اظهار کرد: ما شاهد هستیم که بسیاری از اندیشمندان و صاحب‌نظران افول آمریکا را قطعی می‌دانند و شاخص‌هایی که وجود دارد در حوزه سیاست داخلی آمریکا و بحث موضع گیری که اخیرا ترامپ دارد و طرح‌های اقتصادی که از آن دم می‌زند نشان می‌دهد که آمریکا در حال افول است.
 
موسوی بیان کرد: بدهی آمریکا به 22 تریلیون دلار رسیده است و حتی تولید ناخالص داخلی آمریکا و حتی ساخت قدرت نرم آمریکا در سطح بین‌الملل کاهش پیدا کرده است و این نشان می‌دهد که آمریکا در حوزه سیاست داخلی دارد دچار رکود می‌شود و حتی در سیاست خارجی هم نتوانستند حتی در مقابل گروه‌های مختلف یمنی که از همه جهت ضعیف بودند مقاومت کنند و به اهداف خود برسند حتی در حوزه سوریه هم همین طور.
 
وی افزود: پهبادی که ایران زد نشان داد که آنها از نظر جنگ افزار هم در یک ضعف مفرطی قرار گرفتند که توانایی مقابله با جبهه مقاومت را ندارند و حتی امروز می بینیم در مجموعه سیاست خارجی آمریکا شاهد افول و ضعف در پیش برد اهداف خودشان هستند.
 
کارشناس علوم سیاسی در پایان خاطرنشان کرد: در شرق آسیا چین به‌طور فزاینده به اهداف خود نزدیک می‌شود و ساختار اقتصادی آنها در روابط با آمریکا در حال پیشی گرفتن است و حتی شاخص برابری قدرت خرید مردم امریکا به شدت کاهش پیدا کرده است و این نشان می‌دهد که آمریکا در بخش سیاست داخلی حوزه اقتصادی که مبنی توسعه و گسترش تئوری ایدئولوژی آمریکا است دچار اختلال شده است به همین دلیل بسیاری از صاحب نظران اعتقاد دارند که امریکا رو به افول است و همچنین تسلط و استیلایی که در گذشته داشته امروز رو به کاهش است و قدرت آن رو به نزول است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۹۳۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلید ۹۵ میلیارد دلاری برای دو جنگ؟

مجلس نمایندگان آمریکا روز بیستم آوریل با حمایت اعضای دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه، بسته کمک مالی ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین، اسرائیل و تایوان را تصویب کرد. ۶۰/۸۴ میلیارد دلار به اوکراین، ۲۶ میلیارد دلار به اسرائیل (شامل ۹/۱ میلیارد دلار کمک‌های بشردوستانه) و ۸/۱۲ میلیارد دلار برای حمایت از تایوان در دو اقیانوس هند و آرام اختصاص پیدا کرده است. آن‌طور که رسانه‌های آمریکایی گزارش دادند، تنها نمایندگان جناح افراطی حزب جمهوری‌خواه با این طرح مخالفت کردند.

به گزارش هم میهن، بیشترین میزان این کمک مالی به اوکراین تعلق دارد و حدود ۶۱ میلیارد دلار است. انتظار می‌رود که این مصوبه هفته آینده در مجلس سنای آمریکا به تصویب برسد و سپس برای امضای رئیس‌جمهور به کاخ سفید برود. کمک و پشتیبانی اروپا و آمریکا طی دو سال گذشته یکی از ستون‌های اصلی مقاومت اوکراین در برابر حملات روسیه بوده است.

ناظران بر این باورند که اعطای این مبلغ از سوی آمریکا به اوکراین که ۲۳ میلیارد دلار آن برای تامین تسلیحات است، می‌تواند بر توان مقاومت اوکراین در برابر روسیه تاثیر بگذارد. دبیرکل ناتو نیز از تقویت سیستم دفاع هوایی اوکراین خبر داده است.

استقبال زلنسکی

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین با انتشار یک پیام ویدئویی و متنی در شبکه ایکس (توئیتر) به تصویب این طرح در مجلس نمایندگان آمریکا واکنش نشان داد. زلنسکی نوشت: «از مجلس نمایندگان ایالات متحده، دو حزب و رئیس مایک جانسون (رئیس مجلس نمایندگان) به خاطر تصمیمی که تاریخ را در مسیر درست نگه می‌دارد، سپاسگزارم. [تصویب این کمک مالی]جنگ را از گسترش باز می‌دارد، جان هزاران هزار نفر را نجات می‌دهد.»

واکنش روس‌ها

به گزارش اسپوتنیک، وزارت خارجه روسیه در واکنش به این اقدام آمریکا اعلام کرد: «اقدامات ایالات متحده به‌عنوان طرف واقعی درگیری به‌طور قاطع خنثی خواهد شد. غوطه‌ور شدن عمیق‌تر واشنگتن در یک جنگ ترکیبی علیه روسیه منجر به همان شکست تحقیرآمیز ایالات متحده خواهد شد که در ویتنام و افغانستان با آن مواجه گشت.

در هر صورت، تلاش‌های تب‌آلود با هدف نجات رژیم نئونازی زلنسکی محکوم به شکست است. اهداف و مقاصد عملیات ویژه نظامی روسیه به‌طور کامل محقق خواهد شد. کاخ سفید دیگر روی پیروزی اسطوره‌ای رژیم تحت کنترل کی‌یف شرط‌بندی نمی‌کند، بلکه روی این واقعیت شرط می‌بندد که نیرو‌های مسلح اوکراین حداقل تا رای‌گیری ماه نوامبر، بدون اینکه چهره جو بایدن را خراب کنند، مقاومت کنند.»

وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که اقدامات واشنگتن به‌عنوان طرف واقعی درگیری با پاسخ بی‌قید و شرط و قاطع مواجه خواهد شد. مقامات ارشد روسیه به تصمیم آمریکا واکنش‌های تندی نشان دادند.

ویاچسلاو والودین، رئیس دومای دولتی روسیه در مورد تصمیم ایالات متحده برای ارائه کمک‌های بیشتر به کی‌یف اظهار داشت که از این طریق واشنگتن «مجبور است تا آخرین اوکراینی بجنگد» که «در نهایت اقتصاد اوکراین را دفن و آن را از داشتن آینده محروم می‌کند».

دیمیتری مدودف، رئیس‌جمهور پیشین روسیه و معاون رئیس شورای امنیت این کشور در کانال تلگرامی خود نوشت: «رای حرامزاده‌های سرخوش آمریکایی فقط جنگ را طولانی می‌کند و تعداد قربانیان این جنگ را افزایش می‌دهد. مشخص است که ما با وجود دلار‌های خونینی که در گلوی صنعت دفاعی سیری‌ناپذیر آمریکا ریخته شده، پیروز می‌شویم. قدرت و حقیقت طرف ماست.»

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه درباره این اقدام آمریکایی‌ها گفت: «نخبگان حاکم در واشنگتن آماده‌اند تا کی‌یف را با سلاح پمپاژ کنند که تا آخرین اوکراینی بجنگد و برای دستیابی به این هدف به سرقت دارایی‌های روسیه متوسل می‌شوند.»

سخنگوی کاخ کرملین نیز در واکنش به این اقدام آمریکا گفت: «تصمیم مجلس نمایندگان آمریکا برای کمک به اوکراین باعث افزایش ثروت ایالات متحده و افزایش ویرانی اوکراین خواهد شد.»

سفر بلینکن به پکن

به نظر می‌رسد که آمریکا قصد دارد فشار بر روسیه را بیشتر کند. چراکه رایزنی‌های مقامات آمریکایی درباره این جنگ همچنان ادامه دارد. به گزارش فارس به نقل از پولیتیکو، آنتونی بیلنکن، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا با هدف تلاش برای محدود کردن حمایت‌های فنی و نظامی پکن از روسیه، به چین می‌رود.

آمریکا برنده اصلی جنگ روسیه و اوکراین است

حسن بهشتی‌پور، تحلیلگر مسائل بین‌الملل درباره این مصوبه مجس نمایندگان آمریکا گفت: «با توجه به اینکه اکثریت مجلس سنا در اختیار حزب دموکرات است، این مصوبه به احتمال زیاد مورد تصویب آن نهاد نیز قرار می‌گیرد. بحث اصلی در خصوص کمک‌های اختصاص‌یافته به اوکراین، هدف و حوزه‌ای است که بسته حمایت مالی به آن تعلق می‌گیرد. ۶۰/۸۴ میلیارد از این ۹۵ میلیارد دلار برای اوکراین است، اما شیوه مصرف آن را باید در نظر گرفت.

۲۳ میلیارد دلار از این پول برای تامین تجهیزات و تسلیحات مورد نیاز ارتش اوکراین است که اکثر آن‌ها از آمریکا و بخش کوچک‌تری از کشور‌های اروپایی تامین می‌شود. ۱۰ میلیارد دلار به زیرساخت‌های اوکراین اختصاص دارد. این بودجه در اختیار ارتش آمریکا قرار می‌گیرد که با تولید سلاح، تجهیزات و مهمات از طریق شرکت‌های آمریکایی، آن را در اختیار اوکراین قرار دهد.

بخش عمده این پول کمک به صنایع نظامی آمریکاست. چراکه این صنایع با کمبود روبه‌رو شده و نیازمند تزریق مالی است. تفکیک این اعداد بسیار مهم است. موضوع بعدی که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که کمک‌های مذکور در چه بازه زمانی در اختیار اوکراینی‌ها قرار می‌گیرد. ۶۰ میلیارد دلار رقم اندکی نیست. اما به حواشی این کمک‌ها و تخصیص‌ها نیز باید توجه کرد.

آمریکایی‌ها می‌گویند که ما ۲ تریلیون دلار طی ۲۰ سال در افغانستان هزینه کردیم. اگر این مبلغ در زیرساخت‌ها، ایجاد شغل و برای ساختن این کشور هزینه می‌شد، افغانستان را تبدیل به بهشت می‌کرد. اما بخش عظیم این پول در اختیار صنایع نظامی و شرکت‌های پشتیبانی‌کننده ارتش آمریکا در افغانستان قرار گرفت و مشخص نیست در چه مسیری صرف شد.

[..]این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: «۴ استان شرقی اوکراین تحت اشغال روسیه است و این کشور در برابر تجاوز مقاومت می‌کند. روس‌ها مطرح می‌کنند که اوکراین ویتنام آمریکایی‌هاست، اما در این مسئله دچار خطای راهبردی هستند. در مسئله ویتنام، آمریکا بود که لشکرکشی کرد و با حدود ۵۰ هزار کشته از آن کشور خارج شد. در اوکراین، این روس‌ها هستند که دست به تجاوز زده‌اند.

روس‌ها اعتراض می‌کنند که چرا آمریکایی‌ها و کشور‌های غربی به اوکراین کمک می‌کنند. مسکو اگر می‌خواهد اوکراین بیشتر به غرب و آمریکا وابسته نشود، باید دست از تجاوز بردارد.

روسیه یک اشتباه تاریخی انجام داد و امنیت ملی این کشور امروز نسبت به دو سال قبل که این جنگ را آغاز کرد، بیشتر در معرض خطر قرار گرفته است. با حمله روسیه به اوکراین، حتی سوئد و فنلاند که در تمام این سال‌ها و دوران جنگ سرد بی‌طرف بودند، به ناتو پیوستند. مقادیر زیادی سرمایه از روسیه خارج شده و این کشور تحت تحریم‌های شدید قرار گرفته است. این‌ها نتیجه تجاوز روسیه به اوکراین است.»

بهشتی‌پور اضافه کرد: «پیش از آغاز جنگ، روس‌ها می‌ترسیدند که اوکراین به ناتو بپیوندد و ۱۸۵۰ کیلومتر مرز مشترک‌شان به خطر بیفتد. در آن صورت ناتو با روسیه هم‌مرز می‌شد. اما در حال حاضر و با این جنگ، نه‌تن‌ها خون‌های زیادی ریخته شد، بلکه ترس روسیه نیز از بین نرفت. دستاورد روس‌ها در این جنگ صرفاً نظامی بوده؛ آن‌ها توانستند ۴ استان را اشغال و پیوند زمینی با شبه‌جزیره کریمه برقرار کنند. اما این دستاورد به چه قیمتی به دست آمد؟

در ارزیابی برای انجام یک تصمیم باید این عوامل مد نظر قرار بگیرد که چه چیزی می‌دهیم و چه چیزی می‌گیریم. امنیت ملی روسیه به دنبال این جنگ به خطر افتاد، تحت تحریم‌های بین‌المللی قرار گرفت، ناتو گسترش پیدا کرد و وابستگی اوکراین به غرب بیشتر شد. قبلاً اگر شانسی بود که با یک انتخابات، جریان روس‌گرا در اوکراین بر سر کار بیاید، الان دیگر این شانس هم وجود ندارد.

هر چه این جنگ ادامه پیدا کند، اوکراین بیشتر در آغوش غرب می‌رود. همین کمک حدوداً ۶۱ میلیارد دلاری، باز هم وابستگی اوکراین به آمریکا و اروپا را بیشتر می‌کند. عقل سلیم می‌گوید که اگر روس‌ها به دنبال خروج از این وضع هستند، باید جنگ را تمام و شرق اوکراین را تخلیه کنند. اما این اتفاق نمی‌افتد؛ چراکه روس‌ها چنین تصمیمی را یک شکست برای خود می‌دانند؛ بنابراین جنگ تا مدت نامعلومی ادامه پیدا خواهد کرد.

اگر بخواهیم تاثیر این کمک‌ها را در نظر بگیریم، صرفاً بر توان مقاومت اوکراین در برابر روسیه مؤثر خواهد بود و تحول خاص و بزرگی در جریان جنگ ایجاد نخواهد کرد. نمی‌شود آمریکا و اروپا را برای کمک به اوکراین شماتت کرد. چراکه آن‌ها به کشوری کمک می‌کنند که مورد تجاوز قرار گرفته است. روسیه دستاورد نظامی که برشمردم را به دست آورد، اما به قیمتی گزاف.»

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل اضافه کرد: «آمریکا برنده اصلی جنگ میان اوکراین و روسیه است. آن‌ها از رهگذر این جنگ سلاح‌هایشان را می‌فروشند، موقعیت خود را در غرب روسیه تثبیت کردند و ناتو نیز از ترس تهدید روسیه گسترش پیدا کرد. کشور‌هایی که متحد روسیه بودند، از ترس اتفاقی که در اوکراین افتاد هر چه بیشتر به سمت اروپا و آمریکا متمایل شدند.

حدود ۳۰ درصد جمعیت حدوداً ۲۰ میلیونی قزاقستان را روس‌تبار‌ها تشکیل می‌دهند. روسیه به بهانه مقابله با تهدید ناتو و حمایت از روس‌تبار‌ها به اوکراین حمله کرد؛ درحالی‌که اوکراین ۱۷ درصد از جمعیت حدود ۴۰ میلیونی آن روس‌تبار هستند. کشور‌های آسیای مرکزی و قفقاز از حمله روسیه به اوکراین ترسیدند.

تماس‌ها و همکاری‌های این کشور‌ها با اروپا، آمریکا و چین افزایش پیدا کرده است. کشور‌هایی که پیش از این حیاط خلوت روسیه بودند، حالا تحت نفوذ غرب قرار گرفته‌اند. آمریکا تلاش می‌کند با وضعیتی که روسیه در منطقه به وجود آورده، موقعیت خود را در آسیای مرکزی و قفقاز تثبیت کند.»

بهشتی‌پور درباره آن بخش از کمک‌های مصوب کنگره آمریکا که به اسرائیل مربوط می‌شود، گفت: «۲۶ میلیارد از این بسته حمایتی مربوط به اسرائیل است که ۹/۱ میلیارد دلار آن به کمک‌های بشردوستانه برای مردم غزه اختصاص دارد. اما این کمک‌ها بیشتر از کمک‌های تسلیحاتی به اسرائیل محل تردید است. اسرائیلی‌ها اجازه رسیدن کمک‌های بشردوستانه به مردم ستمدیده غزه را نمی‌دهند و مشخص نیست این کمک میلیارد دلاری چطور قرار است به دست آنان برسد.

آیا به دست سازمان ملل می‌رسد؟ در اختیار مصر قرار می‌گیرد تا از طریق گذرگاه رفح وارد نوار غزه شود؟ این‌ها سوالات جدی در این زمینه است. ۴ میلیارد دلار نیز برای تقویت سامانه پدافند هوایی اسرائیل هزینه می‌شود. حقیقت این است که اگر حمایت‌های همه‌جانبه آمریکا از اسرائیل نبود، هیچ‌کدام از این فجایع اتفاق نمی‌افتاد.»

دیگر خبرها

  • نیوزویک: آمریکا رو به افول است
  • بیماری فردگرایی و افول جنبش دانشجویی
  • راه اندازی موزه بین المللی استکبار ستیزی در صحرای طبس
  • عملیات وعده صادق هیمنه استکبار را شکست
  • حمله اسرائیل به ایران نمادین بود | نتانیاهو به متحدانش لگدپرانی می کند
  • ۴۴ سال ناکامی و شکست برای استکبار جهانی
  • کلید ۹۵ میلیارد دلاری برای دو جنگ؟
  • افول تسلا؛ قیمت سه مدل از خودروهای برقی تسلا در آمریکا کاهش می‌یابد
  • رئیسی : موضوع عفاف و حجاب تکلیفی شرعی، قانونی و سیاسی است
  • طرح پدافند یکپارچه آمریکا در غرب آسیا شکست خورد + ویدئو