Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کل دادگستری استان فارس در بازدید از کارخانه قند فسا به این پرونده ورود کرده و از نظارت دادگستری بر پرداخت حقوق و معوقات کارگران این کارخانه خبر داد. ۱۴ آبان ۱۳۹۸ - ۱۹:۲۵ استانها فارس نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، کارخانه قند فسا و مشکلات مربوط به پرداخت حقوق کارگرانش از تیرماه در اخبار رسانه‌ها قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارخانه با سابقه 60 ـ 70 سال فعالیت، از سال 92 متوقف شد و 150 کارگر بیکار شدند اما مجدد در سال 96 به بخش خصوصی واگذار شد و با سرمایه‌گذاری 42 میلیارد تومانی فعالیت خود را از سر گرفت.

چند ماهی پس از واگذاری، مشکلات این کارخانه آغاز شد که از جمله آنها عدم تولید با ظرفیت اسمی کارخانه بود که سبب بیکاری کارگران و نیمه تعطیل شدن کارخانه شده بود. این کارخانه که واگذاری آن نیز با حرف و حدیث‌های زیادی همراه بوده از اسفندماه سال 97 حقوق کارگرانش را پرداخت نکرد که منجر به اعتراضات و تجمعات کارگران در شهرستان فسا شد. 

پس از اعتراضات و دادن وعده‌های مختلف حقوق کارگران حقوق اسفند و فروردین کارگران پرداخت شده که به گفته کارگران مساعده‌هایی که این مدت پرداخت شده بود، از حقوق کم شده و آنچه باقی مانده کفاف زندگی یک ماه کارگران را نیز نمی‌دهد.

معوقات حقوقی و بیمه‌ای کارگران 

کارگران مدعی هستند که با همان حقوقی که پرداخت شده به زحمت توانستند اجاره خانه و هزینه‌های جاری منزل را تامین کنند علاوه بر این بیمه کارگران نیز به مدت 6 ماه است که از سوی کارفرما پرداخت نشده است و کارگران علاوه بر حقوق معوق در زمینه بیمه نیز با مشکل روبه‌رو هستند. 

مشکلات مالی، سختی تامین معیشت روزانه و درگیری‌های خانوادگی ناشی از مشکلات اقتصادی بخشی از گرفتاری‌های این روزهای کارگران کارخانه قند فسا است. این در حالی است که مدیر کارخانه طی نامه‌ای به صنعت و معدن شهرستان فسا اعلام کرده که از 31 تیرماه به علت تعمیرات کارخانه تا اطلاع ثانوی تعطیل است. 

دستگیری مدیرعامل کارخانه قند فسا /وعده پرداخت حقوق کارگران تا پایان آبان ماه 98کام تلخ کارگران کارخانه قند فسا؛ وقتی قانون مدافع حقوق کارگران نیستکش و قوس‌های کارخانه قند فسا و حقوق کارگران؛ روایت نماینده مجلس از واگذاری کارخانه

پس از آن با اعتراضات مکرر کارگران حقوق اردیبهشت ماه نیز پرداخت شد اما تعطیلی کارخانه و مشکلات بیمه کارگران ادامه داشت تا اینکه خبر دستگیری مدیرعامل کارخانه قند فسا در فضای مجازی دست به دست شد و حسین آرگیو، فرماندار فسا نیز در گفت‌وگو با تسنیم این موضوع را تایید کرد. 

وعده فرماندار برای پرداخت مطالبات تا پایان آبان ماه 

به گفته وی مسئولان کارخانه قول داده‌اند که تا پایان آبان ماه با کارگران تسویه حساب کنند. آرگیو البته توضیحی نیز درباره روند کار کارخانه می‌دهد و می‌گوید: حقوق کارگران تا خردادماه پرداخت شده و کارخانه هم هر سال 3 تا 4 ماه برای تعمیرات تعطیل است؛ مرداد و شهریور نیز کارخانه در حال تعمیر و تجهیز بوده است. 

به گفته فرماندار فسا تعمیرات در مهرماه رو به اتمام رفته است و طبق قولی که صاحبان کارخانه داده‌اند؛ مطالبات کارگران تا پایان آبان ماه پرداخت می‌شود. 

در ادامه این جریان رئیس کل دادگستری استان فارس نیز بازدیدی از این کارخانه قند فسا داشته است. حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدکاظم موسوی  هدف از این بازدید را حمایت از تولید و جلوگیری از تعطیل شدن کارخانه‌های تولیدی اعلام کرد. 

ورود رئیس کل دادگستری به موضوع تعطیلی کارخانه 

رئیس کل دادگستری استان وعده داده که این دستگاه درحد توان تلاش می‌کند تا موانع موجود را از سر راه بنگاه‌های اقتصادی بردارد. به گفته وی کارخانه قند فسا با داشتن  بیش از 300 نفر کارگر نقش مهمی در تولید، اشتغال و کشاورزی منطقه دارد و تعطیل شدن این کارخانه موجب ضرر و زیان‌های بسیاری از بعد اجتماعی و اقتصادی برای این منطقه است. 

موسوی پیگیری جدی از سوی مسئولان را ضروری دانسته تا مشکلات کارگران نیز برطرف شود و اعلام کرده که دادگستری استان فارس به سهم خود تمام توان خود را به کار خواهد بست تا این کارخانه راه‌اندازی شود و در مدار تولید قرار گیرد. 

نظارت دادگستری بر پرداخت حقوق کارگران 

به گفته رئیس کل دادگستری استان فارس براساس اظهارات مدیرعامل کارخانه مقرر شده در اوایل هفته آینده کارخانه شروع به کار کند و در کارگروه استانی نیز مشکلات وی جهت عدم تعطیلی این واحد تولیدی پیگیری شود.

رئیس کل دادگستری استان فارس همچنین پیشنهاد کرد که کارگروهی با نظارت دادگستری استان فارس تعیین شود تا درآمد ماهیانه کارخانه در این کارگروه عادلانه توزیع و حق و حقوق همه کارگران به موقع پرداخت شود و تمامی فعالیت‌های این کارخانه اعم از خرید یا فروش اموال و دارایی  تحت نظارت باشد.

به گفته وی  همچنین مقرر شده تا مسئولان این کارخانه معوقات تأمین اجتماعی و تمامی حقوق معوقه کارگران تا پایان شهریورماه را پرداخت کنند و نیز بدهی‌های گاز ، آب و برق، حق النظاره و مطالبات کشاورزان را به صورت اقساطی پرداخت کند و تا حد ممکن نسبت به بازسازی و نوسازی بخش‌های فرسوده این کارخانه اقدام شود.

فعالیت کارخانه قند فسا از سال 92 متوقف شد و 150 کارگر بیکار شدند اما این کارخانه در سال 96 به بخش خصوصی واگذار شد و با سرمایه‌گذاری 42 میلیارد تومانی فعالیت خود را مجددا از سر گرفت. 

اکنون با توجه به ورود مستقیم دستگاه قضایی به این موضوع امید است که مشکلات کارخانه برطرف و کارگران این کارخانه دوباره به سر کار برگردند همچنین چرخ این کارخانه بر مدار تولید بچرخد. 

خبرگزاری تسنیم بنا دارد در سلسله‌ گزارش‌هایی به بیان مشکلات و توانمندی‌های شهرستان‌ها و روستاهای استان فارس بپردازد. ‌مردم مناطق مختلف استان می‌توانند مشکلات و توانمندی‌های شهرستان و روستای خود را از ساعت 8 الی 16  از طریق واتساپ یا پیامک با شماره 09176756618 با دفتر خبرگزاری تسنیم استان فارس در جریان بگذارند.

گزارش از حلیمه زارع 

انتهای پیام/ش

R41382/P/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۹۸۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت پویش دوشنبه‌های ورزشی کارگران به کارخانه‌ها

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، اعضا و مسئولان انجمن ورزش‌های همگانی صبح امروز (سه‌شنبه ۲۸ فروردین ماه) در محل سالن جلسات با رییس فدراسیون دیدار کردند.   رمضی رییس فدراسیون ورزش کارگری در این دیدار به اعضای این انجمن گفت: هر وقت ورزش‌های همگانی رکود داشت، فعالیت‌های ورزش کارگری هم متوقف شد. بار‌ها هم گفتم که کار کردن در ورزش همگانی دواطلبانه است و هر فردی که در این مجموعه مسئولیت می‌پذیرد؛ باید چند برابر وقت خودش را برای انجمن بگذارد. اما نهایتاً در پایان کار، حس خوبی برای اعضای انجمن باقی می‌ماند.   وی با اشاره به اینکه تمرکزم روی انجمن ورزش‌های همگانی بسیار بالاست، اظهار داشت: پیشنهاد دارم که در تمامی ظرفیت‌های استان‌ها استفاده کنید و فعالیت‌ها تداوم داشته باشد. بر همین اساس دوشنبه‌های ورزش کارگری از سر گرفته شود، چون جامعه عظیمی را در برمی‌گیرد.   در پایان این دیدار، رمضی رئیس فدراسیون ورزش کارگری احکام بهادران به عنوان (رئیس)، عسگری (دبیر)، شکری (آموزش)، محمدی (ورزش صبحگاهی) و برادری (مسئول کمیته یوگا) را اعطا کرد.   ضمناً آقایان عسگری و شکری به عنوان دبیر و مسئول آموزش، همکاری خودشان را با انجمن ورزش‌های همگانی کارگری کشور آغاز کردند.

دیگر خبرها

  • وضع برخی از قوانین، موجب سنگ اندازی در تولید می‌شود
  • وضع برخی قوانین موجب سنگ‌اندازی در تولید می‌شود
  • شهرداری زیراب خسارت سیل سال ۹۴ را پرداخت کند
  • محکومیت هزار میلیاردی یک کارخانه قند در استان فارس
  • محکومیت هزار میلیاردی یک کارخانه قند و شکر
  • راه اندازی سامانه الکترونیکی ارتباط با رئیس جمهور در سمنان
  • بازگشت پویش دوشنبه‌های ورزشی کارگران به کارخانه‌ها
  • محکومیت متهمان به پرداخت مطالبات شکات به نرخ روز
  • ورود ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری گلستان برای بررسی راهکارهای قانونی کاهش هزینه ساخت مسکن در استان
  • رای پرونده کثیرالشاکی «کینگ‌مانی» صادر شد؛ محکومیت سه نفر از متهمان به حبس‌های طویل‌المدت و پرداخت مطالبات شکات به نرخ روز