Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-25@09:27:28 GMT

کتامین چیست؟ کاربردهای کتامین

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۰۰۵۳۵

کتامین چیست؟ کاربردهای کتامین

خبرگزاری آریا -
موارد مصرف کتامین
کتامین چیست؟
کتامین نوعی داروی آرامش بخش و بیهوش کننده برای انسان و حیوان است. از این دارو برای مصارف دیگر نظیر تسکین دردها نیز استفاده می شود. این دارو همچنین در دسته داروهای کلاس 3 بوده و برای بیهوشی اتاق عمل یا تسکین دردها از بیمارستان ها و درمانگاه ها مجوز استفاده گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عوارض این دارو نظیر توهم زایی، آرام بخشی و گوشه گیری را می توان عنوان نمود. گفتنی است از این دارو برای مصارف غیر قانونی نظیر تفریح و تفنن نیز استفاده می شود.
اگر مصرف آن زیر نظر پزشک متخصص، تجویز شود و به صورت صحیح استفاده گردد، می تواند در سلامت و بهبود بیمار تاثیر بسزایی بگذارد. توجه داشته باشید استفاده طولانی مدت از این ماده می تواند عوارضی را به دنبال داشته باشد و موجب مقاومت و اعتیاد روانی گردد. کتامین نوعی ماده بی رنگ و بو است که موجب انسداد انتقال دهنده های عصبی گلوتامات در فرد گیرنده شده و موجبات خلسه و عدم آگاهی را برای فرد ایجاد می کند.
کتامین نوعی داروی آرامش بخش و بیهوش کننده برای انسان و حیوان است
داروهای دیگر از این خانواده:
فِن‌سیکلیدین و اکسید نیتروژن (گاز خنده‌آور) از خانواده کتامین هستند. این داروها سبب شده نسبت به محیط اطراف حالت بی حسی و خلا پیدا کنید. استفاده از کتامین در مناطقی که دسترسی محدود به تجهیزات احیا کننده دارند بسیار مفید است چرا که به عنوان داروی بیهوشی استفاده می شود. بیشتر افرادی که سعی در اعتیاد با این ماده مخدر را دارند، کتامین را در کلوب های شبانه با سایر مواد مخدر از جمله اکستازی همراه می کنند. گفتنی است کتامین از نظر ساختاری به فنسیکلیدین‌(PCP) شبیه است.
کتامین در دوزهایی پایین حالت التیامی دارد و می تواند فرد را از درد راحت کند. کتامین در اغلب موارد به عنوان داروی بیهوشی یا حفظ بیهوشی عمومی مورد استفاده قرار می گیرد. اگر تا کنون راه شما به سمت عمل های جراحی و استفاده از کتامین نیفتاده اما حتما به دندان پزشک رفته اید. از کتامین در دندانپزشکی و عمل های جراحی مربوط به کودکان به وفور استفاده می کنند. البته این دارو برای تزریق نیاز به مجوز پزشک دارد. در صورتی که مجوز آن صادر شود با تزریق در عضله یا تزریق وریدی مورد استفاده قرار می گیرد. معمولا زمانی که از کتامین به عنوان داروی بیهوشی استفاده می کنند، آن را با داروی دیگر ترکیب کرده تا از توهم فرد جلوگیری کنند.
در بیشتر موارد استفاده های غیر قانونی از این ماده به صورت خوراکی به شکل قرص، کشیدن (با بینی)، دود‌ کردن با توتون و تنباکو و ماری‌جوانا یا به ‌صورت مخلوط ‌کردن آن با نوشیدنی‌ها و نوشیدن آن می باشد و در بیشتر موارد، آن را به پودر سفید‌رنگی برای کشیدن با بینی(Snopting) تبدیل ‌می ‌کنند.
کتامین در دوزهایی پایین حالت التیامی دارد و می تواند فرد را از درد راحت کند
موارد و مقدار مصرف "کتامین":
کتامین جهت القای بیهوشی عمومی خصوصا در جراحی ها و کارهای تشخیصی کوتاه مدت که نیازی به شل کننده های عضلانی نداشته باشد. به کمک سایر بیهوش کننده ها یا داروهایی با دوز پایین مانند اکسید نیترو مورد استفاده قرار می گیرد.
مصرف همزمان کتامین با انفلوران و هالوتان می‌تواند باعث افت فشارخون شود
تداخل دارویی :
اگر این دارو را همزمان با باربیتورات ها و ایپوئید ها مصرف کرد می تواند زمان ریکاوری را طولانی کند. در این صورت بیمار به دقت مونیتور می شود. مصرف همزمان با انفلوران و هالوتان می‌تواند دپرسیون میوکارد، برادیکاردی و افت فشارخون را ایجاد کند. پس از استفاده آن ها همراه یکدیگر خودداری شود. استفاده همزمان با شل کننده‌های عضلانی غیر دپولاریزان، موجب شده تا اثرات عصبی ـ عضلانی به شدت افزایش یافته و دپرسیون تنفسی را طولانی ‌کند از این رو بیمار باید به دقت مونیتور شود. استفاده همزمان با هورمون های تیروئیدی، افزایش فشارخون و تاکیکاردی ایجاد می‌کند.
مکانیسم اثر کتامین :
کتامین از طریق عملکردهای مستقیمی که بر کورتکس و سیستم لیمبیک القا می کند، حس جدا شدن و استقلال از محیط را مهیا می کند. باید گفت کتامین یک محرک بوده و برای فرد حالت تخدیری ایجاد نمی کند. پس دید خود را نسبت به آن بد نکنید. البته این دارو می تواند اعتیادآور باشد و برای افرادی که بدون تجویز پزشک متخصص و به صورت نا آگاهانه از آن استفاده می کنند، عوارض بسیار بدی به همراه خواهد داشت.
کتامین چیزی شبیه به تصعیدی است و به این صورت اثر می کند. یعنی از طریق تنفس و مانند اتر. البته سو استفاده از آن به صورت تزریق را نیز شاهد بوده ایم.
فرد با استشمام این ماده دچار فراموشی لحظه ای یا بازه ای می شود و مانند استعمال الکل از خود بیخود می شود. برای مثال: در مهمانی ها به فرد دستمالی داده می شود که بو کرده یا صورت خود را خشک کند. اگر این دستمال به ماده کتامین آغشته باشد می تواند فرد را به حالت اغمای بعد از عمل جراحی ببرد.
او به نوعی دچار کرختی و سستی می شود که دیگر به هیچ وجه حالت رهایی به خود نمی گیرد و برای کاری تلاش نمی کند. جالب اینجاست بعد از این که اثر دارو از بین رفت فرد اصلا به یاد نمی آورد چه بر او گذشته است. نه افراد را به یاد می آورد و نه خاطره ای از زمانی که گذرانده.
کتامین نوعی دارو و ساخت دست بشر است پس آن را ماده ای صنعتی می نامند
متاسفانه در ایران از کتامین برای سو استفاده های جنسی استفاده می شود. افراد در مهمانی های بسته، پارتی یا حتی خودروهای شخصی این ماده را استشمام می کنند و حوادث بدی در انتظار آن ها خواهد بود. جالب اینجاست که در کشورهای دیگر از این ماده برای اخذ اطلاعات در سازمان های جاسوسی نیز استفاده می شود. در این حالت فرد چنان دچار حالت کرختی و بی حالی می شود که می تواند شماره حساب بانکی اش را هم تائید یا نفی کند. با این کار سازمان ها بدون هیچ درگیری و کتک کاری می توانند به هدف خود برسند. اثرات این دارو بسته به دوز آن برای هر شخصی با شرایط جسمی مختلف، متفاوت است.
افراد در طی عمل های جراحی به سقف می چسبند و می توانند عمل جراحی را به وضوح ببیند. اکنون اگر فرد نا آگاه و جاهلی این صحنه را ببیند تصور می کند که روح از بدن جدا شده یا کاریزماتیک جسم و روح اتفاق افتاده است. در صورتی که این اثر کتامین بوده و نوعی اختلال در حافظه به وجود آمده است. بیشتر مردم به جای نگرانی از عوارض این دارو، بهتر است نگران سو استفاده هایی که از این دارو می شود، باشند. تنها راه حل این کار آگاهی دادن به مردم و اطلاع رسانی صحیح است. فرزندان ما حق دارند بدانند در چه دنیایی زندگی کرده و چه مشکلات و معضلاتی ممکن است برای آن ها به وجود آید.
حالت بی خبری و بی اطلاعی ناشی از کتامین چه مدت ادامه دارد؟ ایا ممکن است فرد برای مدتی طولانی همانند یک روز در این حالت باقی بماند؟
این موضوع به قدرت و دوز دارو بستگی دارد. گفتنی است اگر از این دارو در دوزهای بالا استفاده شود، می تواند موجب ایست قلبی و مرگ شود. معمولا دوزهای پایین کمتر از یک ساعت تا یک ربع کرختی و فراموشی را برای فرد به بار می آورند. مهم ترین مشکل این دارو از نظر دیگران فراموشی است و این که فرد نداند چه اتفاقی افتاده است. گفتنی است که این دارو مصرف خوراکی نیز دارد. اگر اخبار حوادث را مطالعه کنید شاید به موارد زیادی از مصرف ناآگاهانه این دارو اشاره شده باشد.
وقتی در خبرها می گویند: عده ای با خوراندن یک آبمیوه به راننده خودرویش را به سرقت برده اند، تاثیر کتامین بوده است. جالب اینجاست اخباری جدیدا به دست ما رسیده که كه كتامین را با اسید، نوعی حشیش، مخلوط و به شكل استنشاق در میهمانی‌ها مصرف می‌كنند. قطعا داروخانه ها چنین ماده ای را به هرکسی تحویل نمی دهند.
با این که کتامین جز داروهای دانشگاهی است و در هیچ داروخانه ای فروخته نمی شود اما نوع قاچاق آن را به وفور می توان پیدا کرد. افراد سود جو اگر کمی از اثرات این دارو بر بدن آگاه باشند برای دست یافتن به اهداف خود می توانند به راحتی آن را تهیه کرده و مورد استفاده قرار دهند.
پزشکان این گونه مصارف را سو استفاده از علم می دانند. در غرب کشور مایعی به اسب ها خورانده می شود تا در هنگام قاچاق کالا تحمل سختی راه و سرما را داشته باشند. گفتنی است این مایع شکلی از شیشه است که تهیه آن بسیار راحت بوده و هیچ نیازی به دستگاه و تجهیزات خاصی ندارد.
متاسفانه فضای مجازی به سمتی پیش رفته که روش ساخت انواع مخدر را می توان به راحتی در آن پیدا کرد. این اطلاعات می تواند مورد سو استفاده بسیاری از افراد قرار گیرد. داروهای زیادی در علم شیمی وجود دارد که توانایی تبدیل به مخدر را دارند و می توان به آسانی از آن ها سو استفاده کرد. کتامین نوعی دارو و ساخت دست بشر است پس آن را ماده ای صنعتی می نامند. مصرف زیاد یا نادرست آن بی شک می تواند صدمات جدی حتی مرگ باری را برای فرد و جامعه به بار آورد. پس بهتر است بیشتر مواظب خود و عزیزانمان باشیم.
گردآوری:بخش سلامت بیتوته

نظم و زیبایی را به دندان های خود ببخشید
در روابط با همسرت نیاز به کمک مشاور داری؟
کاملترین وارزان ترین بلیطهای زمینی وهوایی
مشاوره ومعاینه پرده بکارت درتهران
لیفت و جوانسازی پوست صورت و بدن
انتخابی سریع وارزان برای خرید بلیط هواپیما
با بهترین راهکارهای زیبایی دندان آشنا شوید
رزروهتلهای داخلی وخارجی/تضمین کمترین قیمت
درمان سرفه باشربت گیاهی بدون عارضه
حساسیت فصلی را بااین شربت درنطفه خفه کنید!
بلیط خودرا ارزان و زیر قیمت بازار بخرید
دنبال متخصص برجسته ارتودنسی در تهران هستی؟

تازه ترین مطالب سلامت(بیماری ها، پیشگیری، داروها، تغذیه، پزشکی آنلاین و...) سایر مطالب سلامت
5 غذای مفید برای داشتن شکم صاف و تخت

هر مشکل ناخن، نشان از یک بیماری دارد

باورهای غلط و درست در مورد سرماخوردگی

توده ی هیپو‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اکو چیست؟ درمان توده ی هیپو‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اکو

اگر از خشکی دهان رنج می برید بخوانید

خواص دارویی گیاه چوچاق و نحوه مصرف آن

جراحی همورویید بواسیر با لیزر مزایا و معایب

علایم و درمان کیست مچ دست

چگونه واژن سالمی داشته باشیم؟

اگر روزانه 20 دقیقه پاهای خود را بالا ببرید چه اتفاقی می افتد

چگونه می توان یک ماساژ عالی را انجام داد که باعث سلامتی می شود

6 حرکت ورزشی برای کاهش درد سیاتیک
سایر مطالب سلامت

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۰۰۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرفروش‌ترین دارو چیست؟

به گزارش صدای ایران از ایسنا، دکتر محمدحسین متولی با بیان این مطلب اظهار کرد: پرفروش‌ترین دارو‌ها از لحاظ تعدادی در سال گذشته به ترتیب متفورمین با ۲ میلیارد و ۲۰۹میلیون عدد، ادالت‌کلد با یک میلیارد و ۹۲۰ میلیون عدد، آسپرین با یک میلیارد و ۷۶۳ میلیون عدد، لووتروکسین با یک میلیارد و ۲۳۵ میلیون عدد، فاموتیدین با یک میلیارد و ۲۳۱ میلیون عدد بوده است.

وی افزود: دارو‌هایی همچون «آموکسی سیلین»، «استامینوفن+کافئین+ایپوپروفن»، «کدئین»، «لوزارتان» و «آتورواستاتین» نیز از لحاظ فروش در رده‌های پنجم تا دهم فروش قرار دارند.

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، به گفته رئیس اداره پایش زنجیره مصرف داروی سازمان غذا و دارو، پرمصرف‌ترین دارو‌های تامینی سال ۱۴۰۲ از نظر ریالی نیز به ترتیب آموکسی سیلین، سفکسیم، IVIG، ادالت کلد، انوکساپارین، متفورمین، استامینوفن، کوآموکسی کلاو بوده‌اند.

متولی خاطرنشان کرد: دارو‌های ذکر شده ۱۰ درصد ارزش ریالی بازار دارویی را به خود اختصاص داده اند.

دیگر خبرها

  • (ویدیو) علت تأخیر در پرداخت الکترونیکی بیمه‌های تکمیلی
  • پرفروش‌ترین دارو چیست؟
  • تصویب مبلغ منابع ارزی دارو و کالا‌های اساسی
  • عرضه اینترنتی دارو به صورت آزمایشی
  • عین‌اللهی: عرضه اینترنتی دارو آزمایشی است
  • اجرای آزمایشی عرضه اینترنتی دارو
  • عرضه اینترنتی دارو آزمایشی است
  • (ویدئو) دارو‌های اینترنتی در داروخانه‌های مجازی
  • قیمت روز رابیتس و هر آنچه باید درباره آن بدانیم
  • 5 تفاوت سیم و کابل برق چیست؟ | بررسی کامل به همراه معرفی فروشگاه معتبر خرید سیم و کابل برق