Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور خارجه آمریکا به رونمایی نسل جدید سانتریفیوژها در ایران در آستانه گام چهارم کاهش تعهدات برجامی کشورمان واکنش نشان داده و آن‌را باج‌خواهی از غرب تلقی کرد.

به گزارش ایسنا، مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در گفت‌وگو با شبکه فاکس بیزینس درباره رونمایی نسل جدید سانتریفیوژها در ایران، گفت: به نظرم اروپایی‌ها به تازگی متوجه شده اند که ایران در مسیر اشتباهی حرکت می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پمپئو در ادامه مدعی شد: به نظر من اروپایی‌ها به این درک رسیده‌اند که واقعیت را آن‌گونه که هست ببینند؛ یعنی حکومتی که هدفش استفاده از مواد هسته‌ای برای اخاذی پول از اروپا و غرب است.

وزیر خارجه آمریکا گفت: من می‌دانم که اروپایی‌ها از این بابت نگران هستند و امیدوارم که آنها به کمپین فشار حداکثری ما بپیوندند.

به گزارش ایسنا، ادعای واهی نظامی بودن برنامه هسته‌ای ایران، یکی از دلایل آمریکا برای خروج یک‌جانبه از توافق هسته‌ای ایران و اعمال دوباره تحریم‌ها علیه کشورمان بود.

این در صورتی است که، مقامات مختلف کشورمان بارها تاکید کرده‌اند که ایران هیچ گاه اهداف نظامی و دستیابی به تسلیحات هسته‌ای را در برنامه هسته‌ای‌ خود دنبال نمی‌کند.

از زمان خروج آمریکا از توافق هسته‌ای و با تعلل شرکای اروپایی برجام در عمل به تعهداتشان در زمنیه انجام دادن اقداماتی برای خنثی کردن تاثیر تحریم‌های آمریکا، ایران پس از یک سال فرصت دادن به این کشورها سرانجام تصمیم گرفت مطابق آن‌چه در بند 36 برجام ذکر شده است با عمل به حق قانونی خود، تعهداتش نسبت به برجام را در گام‌هایی تعیین شده کاهش دهد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ایران آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۰۲۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر «بلینکن» با تمرکز بر روسیه و ایران/ وزیر خارجه آمریکا از چین چه می‌خواهد؟

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، خبر‌ها حاکی از آن است که دستورکار سفر این هفته «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا به پکن شامل هشداری است که رابطه چین-روسیه را هدف گرفته است.

سفر سه‌روزه بلینکن به پکن از روز چهارشنبه آغاز می‌شود و ظاهراً درخواست او بر لزوم پایان حمایت فنی چین از ارتش روسیه متمرکز است.

سابقه طرح ادعا از سوی بلینکن

وزیر خارجه آمریکا روز جمعه نیز در آخرین روز از نشست سه‌روزه وزرای امورخارجه کشور‌های عضو گروه هفت، مدعی شد که چین با ارائه اجزای اصلی تسلیحات به روسیه، نقش بسیاری را در جنگ علیه اوکراین ایفا می‌کند.

وی در ادامه این ادعا گفته بود: «در حال حاضر، وقتی صحبت از پایگاه صنعت دفاعی روسیه می‌شود، سهم اصلی از آن چین است. پکن با تأمین ماشین‌افزارها، نیمه‌هادی‌ها و سایر قطعات کلیدی تسلیحات روسیه، در بروز بزرگ‌ترین تهدید علیه امنیت اروپا از زمان پایان جنگ سرد به این‌سو، نقش بسزایی دارد.»

در جریان نشست گروه هفت، بلینکن خطاب به پکن تهدید کرد: چین نمی‌تواند هر دو طرف را داشته باشد. شما نمی‌توانید روابط مثبت و دوستانه‌ای با کشور‌های اروپایی داشته باشید و درعین‌حال، بزرگ‌ترین تهدید را برای امنیت آن ایجاد می‌کنید.

واشینگتن از مدت‌ها قبل، اتهام تغذیه ماشین جنگی روسیه را متوجه چین کرده، اما بلینکن نخستین مقام رسمی است که به‌صراحت این موضوع را بیان می‌کند.

چه اتهامی علیه چین مطرح است؟

ادعا می‌شود در سطحی که از دوره شوری به این‌سو بی‌سابقه است، چین تجهیزاتی مانند پهپاد، فناوری موشکی، تصاویر ماهواره‌ای و ابزار‌های مکانیکی به روسیه ارائه می‌دهد.

این اتهام از سوی سفارت چین در واشینگتن با این استدلال که یکی از طرفین جنگ اوکراین نیست و برای هیچ‌یک از طرفین دخیل در آن‌هم سلاح تأمین نمی‌کند، رد شده است.

همچنین ادعا می‌شود که کمک‌های نظامی چین به پر کردن خلاء‌های جدی چرخه تولیدات نظامی روسیه کمک می‌کند و قانع کردن پکن به پرهیز از تداوم این روند می‌تواند در برهه‌ای که اوکراین بیش از همیشه به حمایت غرب محتاج است، نتیجه بازی را به نفع کی‌یف بهبود بخشد.

این احتمال مطرح شده که روسیه از ابزار‌های مکانیکی چینی در افزایش تولید موشک‌های بالستیک خود بهره برده است. این در حالی است که ادعا می‌شود در ۲۰۲۳، ۹۰ درصد از محصولات میکروالکترونیکی روسیه از چین وارد شده و برای تولید موشک، تانک و هواپیما مورداستفاده قرار گرفته است.

چین همچنین متهم است که به روسیه موتور توربوجت موشک کروز و موتور پهپاد داده است.

بااین‌حال، سفارت چین در واشینگتن، دولت آمریکا را از اعمال محدودیت یا مداخله در روال معمول تجارت پکن-مسکو بر حذر داشته است.

چه موضوعات دیگری در دستورکار سفر بلینکن است؟

بلینکن برای دومین بار طی کمتر از یک سال راهی چین می‌شود. این سفر در پی تماس تلفنی «جو بایدن» و «شی جین‌پینگ» رؤسای جمهور آمریکا و چین و همچنین دیدار اخیر «ژانت یلن» وزیر خزانه‌داری ایالات متحده انجام می‌شود.

روند اوضاع در خاورمیانه از دیگر موضوعات محوری خواهد بود که در سفر بلیکن به چین مورد گفتگو قرار خواهد گرفت.

به ادعای یک مقام ارشد آمریکایی، ایالات متحده امیدوار است که چین از مناسبات خود با جمهوری اسلامی استفاده و تهران را پس از بالا گرفتن تنش‌ها با اسرائیل به خویشتن‌داری و تنش‌زدایی ترغیب کند.

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آخرین تحولات اوکراین | درخواست کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • تحولات اوکراین|توقع کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • سخنگوی وزارت خارجه: موضوع استفاده از سلاح هسته‌ای هیچ جایگاهی در دکترین هسته‌ای و دفاعی کشور ندارد
  • کنعانی: در برجام آمریکا زیر میز دیپلماسی زد نه ایران/ اقدام ایذایی در اصفهان اقدامی بی‌ارزش بود
  • امیرعبداللهیان: اروپایی‌ها فروش تسلیحات به رژیم اسرائیل را متوقف کنند
  • سفر «بلینکن» با تمرکز بر روسیه و ایران/ وزیر خارجه آمریکا از چین چه می‌خواهد؟