Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین پنبه دانه پور روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از محل برگزاری این کارگاه‌های آموزشی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد : در اقصی نقاط کشور ما آثار تاریخی و فرهنگی زیادی وجود دارد اما آثار علمی در این میان بسیار معدود هستند که سازه های آبی تاریخی و ثبت جهانی شوشتر از جمله آثاری هستند که  علم در آن شکوفا و جاویدان است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود : علمی بودن سازه های آبی تاریخی شوشتر موضوعی است که متاسفانه در سالیان اخیر کمتر به آن پرداخته شده است .

رییس شورای اداری شوشتر ادامه داد : یکی از پیشنهاد هایی که به وزرات میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری این است که نگرش علمی به این آثار داشته باشند چرا که امروزه علم هیدرولیک ، سد و علم چرخش آبی یکی از علوم و فنون مطرح جهان است .

وی گفت : با توجه اینکه برخی از این کلاس های کارگاه تخصصی چهار روزه در شوش ، چغازنبیل و شوشتر برگزار می شوند این انتظار می رود که خروجی آن رونق بیشتر صنعت گردشگری در شمال خوزستان باشد .

فرماندار شوشتر افزود : همه تمهیدهای لازم برای برگزاری باشکوه این کارگاه در شهرستان شوشتر پیش‌بینی شده و از همه کسانی که تلاش کردند تا شوشتر میزبان این کارگاه بینی المللی باشد قدردانی می نمایم.

کارگاه بین‌المللی آموزشی مدیریت گردشگری پایدار روز چهارشنبه در شوشتر آغاز شد.

مدیران پایگاه‌های میراث جهانی از سراسر کشور در این کارگاه آموزشی حضور دارند. اختتامیه این کارگاه پنج روزه یکشنبه ۱۹ آبان‌ماه در شوشتر برگزار می‌شود.

برخی از کلاس‌های آموزشی این کارگاه در شوشتر و برخی دیگر در محوطه‌های ثبت جهانی شوش و چغازنبیل برگزار می‌شوند.

سازه‌های آبی تاریخی شوشتر مجموعه‌ای به هم پیوسته از پل‌ها، بندها، آسیاب‌ها، آبشارها، کانال‌ها و تونل‌های عظیم هدایت آب هستند که در ارتباط با یکدیگر کار می‌کنند و در دوران هخامنشیان تا ساسانیان برای بهره‌گیری بیشتر از آب ساخته شده‌اند؛ در سفرنامه ژان دیولافوآ باستان‌شناس نامدار فرانسوی از این محوطه به عنوان بزرگ‌ترین مجموعه صنعتی پیش از انقلاب صنعتی یاد شده است. 

آثار باستانی این سازه‌های آبی با عنوان «نظام آبی تاریخی شوشتر» به صورت یکجا بعنوان دهمین اثر ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو با شماره ۱۳۱۵ به ثبت رسیدند. 

شهرستان شوشتر همچنین دارای حدود ۲۵۰ اثر ثبت ملی و ۱۳ سند تاریخی در فهرست میراث فرهنگی است.

برچسب‌ها گردشگری شوشتر اقتصاد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری شوشتر اقتصاد گردشگری شوشتر اقتصاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۰۶۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمای عمارت منصوب به فخرالدوله به حالت اولیه برگشت

به گزارش خبرنگار مهر، خانه منصوب به فخرالدوله یکی از بناهای تاریخی شهر تهران است که در غالب پرونده مجموعه ساختمان‌های خیابان فخرآباد به شماره .۸۰۰۸ مورخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۱ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد. این بنا متعلق به «منشور الملک» است که آن را به فخرالدوله نسبت می‌دهند.

عمارت فخرالدوله در سال ۱۳۸۸ و به دستور محمدباقر قالیباف شهردار وقت تهران، به انجمن مداحان واگذار شد و بنایی که تا قبل از این محل مدیریت بافت تاریخی و گردشگری شهرداری منطقه ۱۲ بود، به خانه مداحان تبدیل شد.

سوم شهریور سال ۱۴۰۲ با همراهی شهرداری منطقه ۱۲ و بنا به درخواست خانه مداحان، شهید گمنام والا مقامی پس از تشییع در مدرسه عالی شهید مطهری، در محوطه ورودی این بنا به خاک سپرده شد و همزمان وحیدرضا انارکی شهردار منطقه ۱۲ از ایجاد مقبره‌ای در خور شأن برای این شهید گمنام در محرم همان سال خبر داده بود.

پس از تعطیلات عید نوروز ۱۴۰۳، در اقدامی توسط شهرداری منطقه ۱۲ و بدون استعلام از اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران، سازه‌ای بر روی مقبره این شهید والا مقام ایجاد شد که اعتراضات فراوانی از سوی مردم و مسؤولین ایجاد کرد و در همان زمان «مصطفی خرسندی، رئیس خانه مداحان» در مصاحبه‌ای در تاریخ ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ اعلام کرد که کار ساخت این سازه متوقف شده است و پس از استعلام و اعلام نظر میراث فرهنگی این بنا ساخته خواهد شد.

اکنون با پیگیری‌های کمیته مردم نهاد حفاظت از خانه‌های تاریخی تهران و همت معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران دستور حذف این سازه و عدم ساخت آن به خانه مداحان اعلام شد و در چند روز اخیر این سازه به طور کامل برچیده شد و نمای مخدوش شده خانه منصوب، دوباره به حالت اولیه خود برگشت.

کد خبر 6087285 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد
  • نقش کلیدی کارگران در رونق اقتصادی
  • منطقه ترشاب خاش یکی ازجاذبه‌های گردشگری سیستان وبلوچستان
  • سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
  • محوطه تاریخی نوشیجان در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود
  • نمای عمارت منصوب به فخرالدوله به حالت اولیه برگشت
  • کشور‌های همسایه خراسان رضوی فرصتی برای رونق صادرات هستند
  • تبلیغات و اطلاع‌رسانی از راهکار‌های رونق گردشگری است
  • ملایر ظرفیت خوبی برای رونق اقتصادی غرب کشور دارد
  • آماده‌سازی شبکه برق خوزستان برای عبور از پیک مصرف تابستان