Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-03-29@10:50:18 GMT

وزیر جهاد: صید فانوس ماهیان در خلیج فارس مجوز ندارد

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۰۷۸۵۳

به گزارش خبرگزاری فارس، محمود حجتی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به نماینده سؤال‌کننده توضیحاتی را درباره سؤال علت اعطای مجوز صید به صورت صنعتی به کشتی‌های با مالکیت چین در آب‌های خلیج فارس و دریای عمان ارائه داد.

وزیر جهاد کشاورزی، کاری که در زمینه شیلات و آبزی‌پروری در طول ۴۰ سال گذشته انجام شده است را یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران دانست و اضافه کرد: آمار تولید محصولات شیلاتی کشور در قبل از انقلاب حدود ۳۰ هزار تن بوده است که امروز با ۴۰ برابر افزایش به بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن در صید و صیادی و آبزی‌پروری در آب‌های جنوب و شمال و داخل سرزمین رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با قدردانی از فعالان صنعت شیلات کشور خاطرنشان کرد: علی‌رغم تمام مشکلات و محدودیت‌هایی که وجود داشته است، صیادان و آبزی‌پروران در این زمینه بسیار تلاش کرد‌ه‌اند، اما ظرفیت‌های مغفول زیادی داریم که جای توسعه دارد و هنوز از آنها استفاده نکرده‌ایم، خصوصاً در آب‌های ساحلی و در دریا که نزدیک به یک میلیون تن حداقل برآوردی است که برای کشت ماهی در قفس وجود دارد و امروز متجاوز از ۴۵۰ تن قفس در دریای شمال و جنوب داریم و روز به روز در حال توسعه است.

حجتی با اشاره به این که آبزی‌پروری در جنوب و در گمیشان در حال توسعه است، ادامه داد: در کشت میگو در دریا ظرفیت بالایی داریم؛ این محصولات هم بهداشتی است و هم بازار جهانی دارد؛ توفیقاتی هم در ارتباط با کشورهای دوست در زمینه صادرات داشته‌ایم که آخرین آن کشور چین بود که می توانیم محصولات شیلاتی به ویژه میگو را مستقیماً به این کشور صادر کنیم؛ روسیه نیز بازار بزرگی است که باید به آنها بپردازیم.

وی در ارتباط با سؤال نماینده اظهار داشت: صید فانوس‌ ماهیان از ظرفیت های خدادادی است که در حدود ۲ میلیون تن پیش‌بینی ذخایر این گونه در عمق ۲۰۰ تا ۴۰۰ متر دریای عمان وجود دارد. این گونه، تبدیل به پودر ماهی می‌شود و پودر ماهی در آبزی‌پروری به ویژه پرورش میگو و ماهیان خاویاری که از طرح‌های توسعه ای است، کاربرد دارد و در صورت توسعه آبزی پروری تقاضا برای پودر ماهی که الان ۱۰۰ هزار تن است، افزایش خواهد یافت و می‌توانیم از این ذخایر برای رفع نیاز کشور بهره بگیریم.

وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر این که در خلیج‌فارس هیچ گونه مجوز صید فانوس ماهیان صادر نشده است و این مجوز برای دریای عمان است، گفت: فانوس ماهیان میان‏زی هستند و عمق منهای ۲۰۰ تا منهای ۴۰۰ متری دریا محل زیست آنهاست و کشتی‌ها، روش‌ها و مهارت‌های مخصوص برای صید این گونه لازم است.

حجتی با اشاره به این که حدود ۱۲۰ کشتی تاکنون برای این صید مجوز گرفته‌اند، اظهار کرد: آنچه که درباره صید کشتی‌های چینی مطرح می‌شود آن است که در شیلات قرار داشتند که کشتی‌های می‌توانند مجوز صیادی دریافت کنند که پرچم ایران داشته باشند. در این فرآیند ۱۰ تا ۱۵ کشتی که مالکیت چینی و پرچم ایران داشتند، موفق به دریافت مجوز صید در دریای عمان شدند.

حجتی با بیان این که اجازه نصب پرچم را سازمان بنادر و دریانوردی می‌دهد، یادآور شد: در کارگروهی که شورای امنیت کشور تعیین کرد، مقرر شد کشتی‌ها یا باید مالکیت ایرانی داشته باشند و یا اجاره به شرط تملیک باشند که این موضوع در مورد برخی کشتی‌ها مشخص شد که این خصوصیت را نداشتند و مجوزهای آنها لغو شد.

حجتی گفت: حدود ۹۰ کشتی در دریای عمان مجوز صید دارند و مالکیت آنها ایرانی است، به خاطر پیچیدگی صید این ماهی در گذشته حدود ۵۰۰ نفر از افراد خارجی به عنوان خدمه کشتی‌ها حضور داشتند که الان به کمتر صد نفر رسیده است.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در رسانه‌ها و مطبوعات موضوع صید از کف دریا توسط کشتی‌های چینی بیان می‌شود که این درست نیست چرا که این ماهی عمدتاً در میان دریا یافت می‌شوند و صید آن به صورت ترال میان است و امکان صید کف دریا نیست. طبق قراردادها عمده ماهی که صید می‌شود هم از لحاظ کنترل، هم نوع صید و هم فاصله از ساحل که به صیادان آسیب نرسد، ملاحظه شده است و ۸۰ درصد صید این کشتی‌ها، فانوس ماهیان است و ۲۰ درصد آن صید ضمنی بوده که طبیعت این نوع برداشت است.

وی افزود: نیروی انتظامی، سازمان بنادر و نیروی دریایی سپاه فاصله کشتی‌ها از ساحل و بقیه موارد را کنترل می‌کنند، حدود ۱۲ کشتی متخلف هم شناسایی شده‌اند و مجوز آنها لغو شده است.

سازمان‌های بین‌المللی بر مجوز صیدها نظارت می‌کنند

وزیر جهاد کشاورزی گفت: این مجوزهایی که گفته می‌شود هم مراجع بین‌المللی آن را تأیید کرده‌اند و همین طور آثاری که در محیط زیست ایجاد می‌کند و شما اشاره می‌کنید، ما همه ملاحظات را در نظر می‌گیریم و بعد میزان ظرفیت‌ها آزاد می‌شود.

حجتی ادامه داد: یعنی اگر گفته می‌شود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن ظرفیت برداشت فانوس ماهیان در دریای عمان وجود دارد، تا ۳۰۰ هزار تن اجازه برداشت داده شده است و آسیبی به جایی وارد نمی‌شود.

وی افزود: در موضوع کشت ماهی در دریا دو میلیون تن ظرفیت امکان‌سنجی شده است یک میلیون تن قطعی است و سازمان محیط زیست امروز به ما اجازه ۴۰۰ هزار تنی را داده است و ما در چارچوب ظرفیت‌ها عمل می‌کنم.

حجتی گفت: در ارتباط با آبزیان و مسائل صید و صیادی در داخل دریاها در چارچوبی که مراکز توصیه می‌کنند، عمل می‌کنیم. سازمان‌های بین‌المللی هم ناظر هستند و تحت‌نظر پروتکل‌ها عمل می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: ما هنوز در ۲۰ یا ۳۰ هزار تن هستیم و تا ۲۰۰ هزار تن هنوز فاصله داریم که اجازه مسجل داده شده است، هر وقت به آن کرانه‌ها رسیدیم، آن موقع نگرانی نمایندگان درست و صحیح است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: سانتریفیوژ IR 6 مهدی خدابخشی گام چهارم توافق ریاض کردستان سوریه بوریس جانسون غنی سازی اورانیوم حمیده زرآبادی وزیر جهاد کشاورزی صید فانوس ماهیان خلیج فارس سانتریفیوژ IR 6 مهدی خدابخشی گام چهارم توافق ریاض کردستان سوریه بوریس جانسون غنی سازی اورانیوم حمیده زرآبادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۰۷۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۳ هزار میلیارد ریالی به مزارع پرورش ماهی کهگیلویه و بویراحمد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، اسحاق رستمی افزود: این میزان خسارت به تاسیسات زیربنایی مزارع پرورش ماهی، پمپ‌ها و وسایل مکانیزه و کانال‌های آبرسانی وارد شده است.
وی اضافه کرد: بر اساس برآورد اولیه هزار تن ماهی در مزارع کهگیلویه و بویراحمد تلف شده است که احتمال می‌رود حجم خسارات بالاتر رود.
مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: حدود ۷۵ مزرعه پرورش ماهی در استان آسیب جدی دیده اند.
رستمی تاکید کرد: هنوز به دلیل نبود جاده دسترسی و اینترنت و تلفن همراه در مزارع پرورش ماهی اطلاعات به صورت کامل گردآوری نشده است.
مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه در مناطق کتا و میمند، ۷ مزرعه زیر آب رفتند.
 رستمی اضافه کرد: خسارت‌های سیلاب سامانه بارشی اخیر، نسبت به سیل مانسون سال گذشته در خصوص تلفات ماهی‌ها کمتر بوده، زیرا در این فصل بخش زیادی از ماهی‌ها به فروش رسیده بود، اما برعکس به دلیل شدت بارش‌ها به تاسیسات و پمپ‌ها و وسایل مکانیزه آسیب جدی وارد شده است.
ظرفیت سالانه استان تولید۲۰ هزار تن ماهی است که از این میزان سالی ۵۰ میلیون قطعه رهاسازی بچه ماهی در مزارع صورت می‌گیرد که ۲۰ میلیون قطعه آن در داخل استان و مابقی در خارج از استان تهیه می‌شود.
از مجموع ۲۰ هزار تن ماهی تولید شده در استان پنج هزار تن در استان مصرف و ۱۵ هزار تن دیگر به استان‌های دیگر و کشور روسیه و کشور‌های حوزه خلیج فارس ارسال می‌شود.
این استان با تولید حدود ۲۰ هزار تن تولید آبزیان رتبه سوم کشور در تولید آبزیان سردآبی را داراست.

دیگر خبرها

  • احتزار پرچم مزین به نام علی ولی الله در بندرعباس
  • ویژه برنامه‌های صداوسیمای مرکز خلیج فارس در شب قدر
  • خلیج فارس و دریای عمان تا جمعه مواج است
  • وزش باد شدید در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان
  • آبرسانی به بزرگ‌ترین جزیره خلیج فارس
  • اشتغال‌ زایی با تمرکز بر ظرفیت های موجود
  • ارتفاع ۲.۵ متری موج خلیج فارس در سواحل استان بوشهر
  • سواحل جنوبی استان بوشهر میزبان گردشگران نوروزی + تصویر
  • مصدومیت هفت تن بر اثر تصادف زنجیره‌ای در حاجی آباد
  • خسارت ۳ هزار میلیارد ریالی به مزارع پرورش ماهی کهگیلویه و بویراحمد