Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه خودرویی در هفته سوم آبان ماه، از روند منفی حاکم بر بازار موثر بود و همچنان شاهد معطوف شدن توجه عمده معامله گران به گروه قطعه سازی بودیم. به علاوه خودرو سازان همچنان درگیر حواشی و دارای شرایط ضعیفی هستند هر چند با شرایط روز و ورود نقدینگی جدید ممکن است بعضا شاهد ایجاد صف های خرید و رشد سهام در این گروه باشیم ولی عموما پس از کاهش اقبال بازار یا خروج نوسان گیرها قیمت ها کاهش می یابد و در مجموع خبر خاصی در انتظار این گروه نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بررسی دقیق‌تر ۵ نماد از گروه خودرویی به شرح زیر است:

*سایپا (خساپا)

سهام گروه سایپا در هفته جاری مورد معامله قرار گرفت و از ۵ هزار و ۴۷۵ سهم در ابتدای هفته به ۹ هزار و ۷۸۳ سهم صعود کرد و حجم از ۷۶ میلیون و ۲۶۶ سهم با اُفت به ۱۷ میلیون و ۳۷۱ سهم رسید.

درصد تغییرات قیمت پایانی در ابتدای هفته با منفی ۲.۷ درصدی روبرو شد که این روند در پایان به رشد ۱.۰۸ درصدی رسید.
*ایران خودرو (خودرو)

سهام گروه ایران خودرو در هفته جاری مورد معامله قرار گرفت و از ۴ هزار و ۵۷ سهم در ابتدای هفته به ۵ هزار و ۵۵۲ افزایش یافت و حجم از ۲۴ میلیون و ۳۰۴ سهم با رشد به ۵۰ میلیون ۴۳۱ سهم رسید.

درصد تغییرات قیمت پایانی در ابتدای هفته با روند نزولی ۲.۴۹ درصدی روبرو شده که این روند در پایان هفته به رقم مثبت ۰.۲۲ درصدی رسید.

*زامیاد (خزامیا)

سهام گروه زامیاد در هفته جاری مورد معامله قرار گرفت ۲ هزار و ۱۵۰ سهم در ابتدای هفته به ۲ هزار و ۲۴۳ سهم رشد کرد و حجم از ۳۱ میلیون و ۵۵ سهم با روند صعودی به ۳۱ میلیون و ۱۶۵ سهم رسید.

درصد تغییرات قیمت پایانی در ابتدای هفته با روند منفی ۲.۰۲ درصدی روبرو شده که این روند در پایان هفته به اُفت ۱.۲ درصدی رسید.

*پارس خودرو (خپارس)

سهام گروه پارس خودرو در هفته جاری مورد معامله قرار گرفت و تعداد آن از ۶ هزار و ۵۳۱ سهم در ابتدای هفته به ۳ هزار و ۹۵۶ سهم کاهش یافت و حجم آن نیز از ۱۱۳ میلیون و ۹۱۴ سهم با اُفت به ۶۴ میلیون و ۶۱۷ سهم رسید.

درصد تغییرات قیمت پایانی در ابتدای هفته با روند منفی ۳.۵۱ درصدی روبرو شد که این روند در پایان هفته به رقم نزولی ۰.۴۲ درصدی رسید.

*گروه بهمن (خبهمن)

سهام گروه بهمن در هفته جاری مورد معامله قرار گرفت و تعداد آن در ابتدای هفته ۶۳۶ سهم در پایان هفته با افزایش به رقم ۷۶۶ سهم رسید، همچنین حجم از ۶ میلیون و ۳۴۵ با رشد به ۸ میلیون و ۳۰۲ سهم رسید.

درصد تغییرات قیمت پایانی در ابتدای هفته با روند منفی ۱.۱۵ درصدی روبرو شد که این روند در پایان هفته به کاهش ۰.۳۴ درصدی رسید.

برای دو گروه سهام گروه سایپا دیزل و سهام گروه ایران خودرو دیزل در هفته جاری مورد معامله قرار نگرفت.

در همین رابطه، همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: بازار این هفته روند ضعیفی را پشت سر گذاشت و با توجه به رشد هفته گذشته پیش بینی می شد که معاملات بازار رونق بگیرد، اما شاهد کاهش قیمت در برخی از سهام ها نیز بودیم.

وی در ادامه افزود: گروه خودرویی از روند منفی حاکم بر بازار موثر بود و همچنان شاهد معطوف شدن توجه عمده معامله گران به گروه قطعه سازی بودیم.

این کارشناس بازار سرمایه خاطر نشان کرد: خودروسازان همچنان درگیر حواشی و دارای شرایط ضعیفی هستند هر چند با شرایط روز و ورود نقدینگی جدید ممکن است بعضا شاهد ایجاد صف های خرید و رشد سهام در این گروه باشیم ولی عموما پس از کاهش اقبال بازار یا خروج نوسان گیرا قیمت ها کاهش می یابد و در مجموع خبر خاصی در انتظار این گروه نیست.

۲۲۶۲۳۱ کد خبر 1318435

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سهام شاخص قطعه سازان خودروسازان تعهدات ایران در برجام عراق باشگاه استقلال ایران و آمریکا ایالات متحده آمریکا شهرداری تهران آژانس بین المللی انرژی اتمی باشگاه پرسپولیس سینمای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۱۰۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم به جای سرمایه‌گذاری در بانک نفت بخرند!

سید حمید حسینی اظهار داشت: اگر اجازه دهیم مردم نفت خام را خریداری و یا در پروژه‌های نفتی سرمایه‌گذاری کنند، دولت مکلف می‌شود که از محل فروش نفت خام و گاز، ارز را به سرمایه‌گذاران برگرداند.

به گزارش ایلنا، وی در ارزیابی سرمایه‌گذاری مردمی در صنعت نفت افزود: ورود سرمایه‌های مردمی به بخش صنعت نفت از سال ۷۴ تا ۷۵ به بخش پایین‌دست صنعت نفت مخصوصا فراورده‌های ویژه مجاز شد و از آن زمان بخش خصوصی توانست در حوزه روغن، قیر و پارافین و.. در مرحله بعد در حوزه هیدروکربور‌ها و پالایشگاه‌های کوچک ورود کند، اکنون بخش خصوصی در بخش پایین‌دست صنعت نفت حضور دارد و سرمایه‌گذاری کرده و صادرات دارد.

وی افزود: اکنون تعداد زیادی واحد‌های قیرسازی و واحد‌های تصفیه روغن داریم که سالانه ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تن روغن مصرف شده را دوباره پالایش می‌کنند و به ظرفیت تولید بازمی‌گردانند و به این ترتیب به محیط زیست هم کمک می‌کنند، همچنین بیش از ۱۰۰ واحد هیدروکربوری در کشور داریم که توسط بخش خصوصی سرمایه‌گذاری شده است.

عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی گفت: نه تنها برخی بخش‌های حوزه نفت بلکه در بخش گاز، گاز مایع، توزیع و بسته‌بندی و همچنین چند واحد بزرگ پتروشیمی با سرمایه بخش خصوصی راه‌اندازی شده است، بنابراین بخش خصوصی در بخش پایین‌دست نفت، گاز و پتروشیمی حضور دارد و شکی نیست که مانعی هم برای حضور بخش خصوصی وجود ندارد.

وی درباره امکان استفاده از سرمایه مردم برای توسعه بخش کلان نیز گفت: اکنون اقدماتی در حال انجام است از جمله اینکه در چند سال گذشته بورس انرژی به کمک وزارت نفت اوراق سپرده نفتی را بفروش می‌رساند، یعنی اشخاص می‌توانند به جای اینکه پول خود را در بانک سرمایه‌گذاری کرده و یا ارز بخرند؛ بشکه نفت خریداری کنند و با توجه به اینکه ریالی خریداری می‌کنند؛ می‌توانند به صورت دلاری در بازار بفروش برسانند، همچنین این امکان وجود دارد که اگر به میزان ۷۰۰ هزار بشکه نفت بخرند؛ صادر کنند، بنابراین این بنوعی پیش‌پرداخت خرید نفت است که منابع آن در اختیار شرکت ملی نفت قرار دارد.

حسینی بیان داشت: بورس طرح‌هایی دارد که سهام پروژه‌ها برای تکمیل در بورس عرضه می‌شود و مردم سهام را خریداری کرده و در پروژه سهیم می‌شوند، مثلا پروژه‌ای که ۹۰ درصد اجرا شده و برای تکمیل با کمبود منابع مواجه شده و نیاز به اعتبار دارد؛ ارزش‌گذاری می‌کنند و قیمت فعلی پروژه را محاسبه و اجازه انتشار سهام می‌دهند و مردم سهام را خریداری می‌کنند، این برنامه جدیدی است که اکنون مورد استقبال قرار گرفته است، علاوه بر این سهام پالایشگاه‌ها نیز در بورس معامله می‌شود.

وی توضیح داد: برنامه دیگری که در برنامه هفتم صورت گرفته اجازه داده شده که بخش خصوصی بتواند در بخش بالادست صنعت نفت حضور داشته باشد یعنی اگر بخش خصوصی سرمایه داشته باشد؛ می‌تواند توسعه میدان نفتی و گازی، چاه دست دوم، جمع‌آوری گاز‌های فلر را بعهده بگیرد، یعنی همان اقداماتی که تاکنون دست شرکت ملی نفت بوده را انجام داده و مشارکت کند و با توجه به اینکه بخش خصوصی خود نمی‌تواند این کار را انجام دهد حدود ۱۷، ۱۸ شرکت E&P در کشور شناسایی و راه‌اندازی شده که بخش خصوصی داخلی و خارجی می‌تواند با همکاری با این شرکت‌ها پروژه‌های نفتی را به اجرا برساند، بنابراین بستر‌هایی برای حضور بخش خصوصی فراهم شده است.

عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تصریح کرد: پیشنهاد دیگری هم مطرح بود و آن اینکه دولت پروژه‌ها را به شرکت‌های معتبر و قابل اعتماد واگذار کند و این شرکت‌ها در زمان شروع پروژه اوراق مشارکت بفروشند و از محل این منابع پروژه را آغاز کنند قاعدتا وقتی پروژه استارت بخورد و بخشی از آن راه‌اندازی شود؛ می‌توان سهام را به فروش رساند و همین اوراق مشارکت را تبدیل به سهام کرد یعنی وقتی مردم احساس کنند اوراق مشارکتی که خریداری کرده‌اند در یک پروژه‌ای که ارزش افزوده بالایی دارد؛ بکار گرفته شده؛ استقبال می‌کنند.

وی گفت: پروژه‌های نفتی می‌توانند به پروژه‌های سودآور تبدیل شوند و قاعدتا مردم آمادگی پیدا خواهند کرد که اوراق مشارکتی را که خریداری کرده‌اند تبدیل به سهام کنند و در پروژه‌ها شراکت کنند، ضمن اینکه در بورس انرژی هم شرکت نفت از طریق ابزاری برای تامین مالی استفاده می‌کند.

حسینی ادامه داد: پیشنهادات دیگری هم مطرح شد که با توجه به اینکه پیش‌بینی می‌شود حدود ۲۰ میلیارد دلار اسکناس در اختیار مردم باشد که برای حفظ ارزش پول خریداری و نگهداری می‌کنند؛ اگر اجازه دهیم مردم یا نفت خام را خریداری کنند و یا در پروژه‌های نفتی سرمایه‌گذاری کنند و دولت مکلف می‌شود که از محل فروش نفت خام و گاز؛ ارز را به سرمایه‌گذاران برگرداند، این‌ها روش‌های مختلفی است که می‌شود انجام داد.

وی خاطرنشان کرد: در دنیا این اقدامات براحتی از طریق بورس انجام می‌شود یعنی شرکت‌هایی مثل شل، بی‌پی توتال و. شرکت‌های بورسی هستند و هر زمان پروژه جدیدی را معرفی کنند؛ می‌توانند براحتی میلیون‌ها دلار در بورس تامین مالی کنند، اما با توجه به اینکه شرکته‌ای ما هنوز دولتی هستند و بورسی نشده‌اند با این مشکل مواجه هستیم که باید ابزار جدیدی برای حضور مردم و جذب سرمایه بخش خصوصی تعریف کنیم.

عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی همچنین گفت: مثلا شرکت کرسنت به محض اینکه با ایران قرارداد خرید گاز را منعقد کرد سهام پروژه را در بورس عرضه کرد و مردم کل سهام این شرکت را خریداری کردند و از این طریق براحتی توانست منابع مورد نیاز اجرای پروژه را تامین کند بنابراین ما نیز باید به این سمت برویم که نهایتا پروژه‌ها دست بخش خصوصی بیایند و شرکت‌ها از طریق بورس تامین مالی کنند.

دیگر خبرها

  • توجه اهالی بازار سرمایه به نقدشوندگی و حمایت از شاخص‌ساز‌ها جلب شد
  • گلایه رئیس سازمان بورس از سود بانکی ۳۰ درصدی؛ مردم به سمت سهام نمی‌آیند!
  • مردم به جای سرمایه‌گذاری در بانک نفت بخرند!
  • از هفته آینده دامنه نوسان و روند معاملات به حالت عادی بازمی‌گردد
  • چطور در بازار بورس سرمایه گذاری کنیم؟
  • بازگشت سایه ترس به بازار؟ هیجان حقیقی ها برای فروش/ حقوقی ها سهام را جمع کردند!
  • نرخ خرید برق از نیروگاههای مقیاس کوچک افزایش یافت
  • سرمایه‌داران بزرگ برای خرید استقلال پیشقدم شدند؛ خریداران استقلال چه شرکت‌هایی هستند؟
  • رشد ۵۱ درصدی واگذاری زمین به کارآفرینان در خراسان رضوی
  • آخرین جزئیات از روند برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت اعلام شد