Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-25@20:08:11 GMT

ابتلای ۷۵ درصد ایرانیان به هلیکوباکتر

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۱۲۴۰۳

ابتلای ۷۵ درصد ایرانیان به هلیکوباکتر

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، دکتر حافظ تیرگر فاخری روز چهارشنبه در نوزدهمین کنگره بین المللی گوارش و کبد ایران در سالن همایش های رازی افزود: میکروب هلیوباکتر از طریق محیط یا اطرافیان آلوده وارد معده می شود.

وی ادامه داد:‌ افرادی که مبتلا به زخم معده یا اثنی عشر هستند یا اینکه سابقه فامیلی سرطان معده در بستگان درجه یک خود دارند و همچنین افرادی که تغییرات پیش سرطانی در آندوسکوپی آنها مشخص شده باشد، باید تحت درمان هلیکوباکتر قرار گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فاخری گفت: در ۱۰ سال ابتدایی عمر بیشترین دلیل ابتلا به میکروب هلیکوباکتری عوامل درون خانوادگی است و مادر با بوسیدن کودک امکان انتقال بزاق دهان به دهان فرزندش وجود دارد یا حتی مزه کردن غذای کودک می‌تواند به راحتی سبب انتقال این میکروب از مادر به کودک شود.

این فوق تخصص گوارش و کبد ادامه داد: هرچه سطح بهداشت در جامعه و خانواده بیشتر باشد احتمال اینکه افراد مبتلا به میکروب هلیکوباکتر شوند نیز کمتر خواهد بود و به طور کلی در جوامع در حال توسعه ۷۰ تا ۸۰ درصد افراد و در کشورهای پیشرفته حدود ١۰ تا ٣۰ درصد افراد ممکن است مبتلا به میکروب هلیکوباکتر باشند و به طور کلی بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی در کل دنیا حدود ۵۰ درصد افراد جهان این میکروب وارد معده آنها شده است.

وی تصریح کرد: در ۷۷ درصد مبتلایان، هلیکوباکتر مشکلی برای فرد ایجاد نمی‌کند و تنها در ۲۳ درصد افراد ممکن است دردسرساز شود که ۲۰ درصد آن در ابتلا به زخم معده و اثنی عشر، ۲ درصد در سرطان معده و یک درصد در لنفوم معده می‌تواند نقش داشته باشد و سبب ابتلای فرد به این بیماری‌ها شود.

فاخری تاکید کرد: افرادی که دچار زخم معده و اثنی عشر هستند یا در انجام آندوسکوپی پزشک متوجه تغییرات پیش سرطانی در معده آنها شده است، نیز باید درمان هلیکوباکتری آنها حتما انجام گیرد.
به گفته وی، الزاما همه بیماران مبتلا به سوء هاضمه نیاز به مداوای این میکروب ندارند. درمان تمام موارد ابتلا به این میکروب بدون در نظر گرفتن موارد توصیه شده، منجر به تحمیل هزینه، مقاومت دارویی و آسیب رساندن به میکروب های مفید روده باریک می شود.

نوزدهمین کنگره بین المللی بیماری های گوارش و کبد ایران از ۱۴ تا ۱۷ آبان ماه جاری در سالن همایش های رازی برگزار می شود و در این همایش مهمانانی از کشورهای آفریقای جنوبی، لیتوانی، آمریکا، سوریه، ترکیه، لبنان و هند حضور دارند.

کارگاه زنده انجام پیشرفته آندوسکوپی با نمایش هشت عمل جراحی در بیمارستان فیروزگر از برنامه های امروز این همایش بود که به طور همزمان در سالن اصلی همایش های رازی به نمایش درآمد.

برگزاری نمایشگاهی از تجهیزات و لوازم پزشکی، آزمایشگاهی و دارویی، برگزاری سمپوزیوم هایی با محوریت درمان های جدید و داروهای بیماری های التهابی روده و سخنرانی های با موضوعات ریفلاکس و بوی بد دهان، سوءهاضمه و یبوست عملکردی، کبد، قلب و سندرم متابولیک و همچنین آسیت و هلیکوباکتر از برنامه های جنبی این همایش به شمار می رود.

انتهای پیام/

20 / 20 دکتر حافظ تیرگر فاخری روز نوزدهمین کنگره بین المللی گوارش و کبد ایران زخم معده زخم اثنی عشر هلیکوباکتر ۷۵ درصد ایرانیان مبتلا به هلیکوباکتر هستند استاد دانشگاه علوم پزشکی مازندران

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: زخم معده زخم اثنی عشر هلیکوباکتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۱۲۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟

آفتاب‌‌نیوز :

افراد مختلف با توجه شدت و نوع بیماری و همچنین سطح سلامتی شان ممکن است علائم مختلفی را در اثر ابتلا به ورم معده تجریه کنند. به طور کلی رایج‌ترین علائم بروز بیماری گاستریت عبارتند از:

دل درد، سوزش معده، رفلاکس اسید معده، سوء هاضمه، بروز علائم بد گوارشی بعد از خوردن غذا، حالت تهوع، استفراغ، احساس پر بودن ناحیه بالایی شکم بعد از مصرف غذا، نفخ، سکسکه، کم شدن اشتها، مدفوع سیاه رنگ، استفراغ خون یا موادی شبیه قهوه و ….

در صورت مشاهده این علائم و داشتن تجربه بیماری‌های عفونی معده مانند زخم معده، بهتر است در اولین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید. توجه داشته باشید که تشخیص به موقع و زود هنگام در درمان بیماری گاستریت بسیار موثر است.

چه عواملی خطر بروز گاستریت معده را افزایش می‌دهند؟

استفاده مکرر از برخی دارو‌ها و مسکن‌های رایج مانند آسپرین و ایبوپروفن بدون تجویز پزشک می‌تواند باعث ایجاد پیش زمینه بیماری گاستریت شوند. علاوه بر این مصرف نوشیدنی‌های الکلی، استرس شدید و افزایش سن نیز عواملی هستند که می‌توانند خطر ابتلا به بیماری گاستریت را افزایش دهند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • ۷۰ درصد پروژه‌های سازمان ثبت مربوط به حدنگاری است
  • شبکه سه؛ پربازدیدترین شبکه تلویزیون
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • ۶۹/۲ درصد ایرانیان، تلویزیون می‌بینند | شبکه 3، آی فیلم و شبکه یک؛ به ترتیب پربازدیدترین شبکه‌های تلویزیونی
  • ضرر‌هایی که نوشیدن قهوه به همراه دارد
  • ابتلای بیش از ۱۶ درصد جمعیت اردستان به دیابت
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان
  • افراد ۱۴۴ بار در روز تلفن‌های خود را چک می‌کنند!