Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید فولادیان با اشاره به احتمال افزایش عصبانیت و نزاع در جامعه به لزوم افزایش توانمندی نهادهای رسمی کشور تاکید کرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ این روزها برخی افراد با چاپ عکس و آدرس و تلفن اشخاص به تسویه حساب شخصی می‌پردازند. بدین ترتیب با چسباندن آگهی در سر خیابان فرد خاطی، مردم را بسیج به انتقام گیری می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چندی پیش در دیوارهای یکی از خیابان‌های غربی و جنوب غربی تهران به آگهی عجیبی برخورد کردیم که بیشتر ما را به یاد فیلم‌های وسترن می‌اندازد. آگهی پیدا کردن افراد متواری به ازای دریافت مژدگانی!

ممکن است در گذشته از این روش برای گرفتن انتقام استفاده شود اما این روزها با وجود نهادهای مختلف و پیگردهایی که وجود دارد کمتر کسی حاضر به انتقام گیری در ازای دادن پاداش می شود. اما اگر این رویدادها اشاعه پیدا کند چه بلایی بر سر جامعه می آید؟ مجید فولادیان، استادیار و عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی، در این خصوص معتقد است افراد ضمن ناامیدی از نهادهایی چون قوه قضائیه و نیروی انتظامی به روش‌های سنتی روی آورده و راه حل رفع این آسیب را حل بحران‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و افزایش کارایی نهادهای رسمی دانست.

مردم به نهادهای رسمی بی اعتمادند

مجید فولادیان در این رابطه گفت: یکی از کارهایی که زمان قدیم انجام می‌شد و شاید هنوز هم انجام شود این است که زمان قدیم اگر فردی با دختری مشکل داشت، شماره تلفن دختر را به اسم دختر معلوم‌الحال که می‌توانید با او دوست شوید در تلفن‌های عمومی می‌نوشت تا او را بی آبرو کند و این یک شیوه انتقام‌گیری به حساب می‌آمد.

او اضافه کرد: نتیجه چنین کاری این بود که آدم‌ها به آن خانه زنگ می‌زدند و آن دختر بی‌آبرو می‌شد. استفاده از این روش‌ها بیشتر یک مکانیسم سنتی است که در جامعه ایجاد شده بود.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: یعنی وقتی نهادهای مدرن در جامعه به حساب نمی‌آیند و رسمیت ندارند تا از آن طریق به داد کسی برسند و یا اساسا آن داد از سوی نهادهای مدرن یا رسمی به حساب نمی‌آید و به رسمیت نمی‌شناسند، افراد دست به این گونه اقدامات می‌زنند.

استفاده از الگوهای سنتی برای دادخواهی

عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی خاطرنشان شد: هنگامی افراد دست به انتقام‌گیری شخصی می‌افتند که کار از طریق نهادها پیگیری نمی‌شود و یا گویی آن کار به سرانجام نمی‌رسد یا جامعه آن نهادها را به رسمیت نمی‌شناسد که در هر 3 حالت فرد از الگوهای جایگزین سنتی استفاده می‌کند.

این جامعه‌شناس اظهار کرد: در زمان قدیم هم همین طور بوده و فقط در حال حاضر این اتفاقات رخ نمی‌دهد. در مناطق حاشیه شهر خیلی از نهادهای مدرن مثل نیروی انتظامی را به رسمیت شناخته نمی‌شوند و افراد برای حل مشکلات‌شان اصلا به این مراکز مراجعه نمی‌کنند و بین خودشان مشکل را حل خواهند کرد و یا ریش سفید مشکل را حل می‌کند. در مرحله آخر به روش انتقام‌گیری سنتی مشکل را حل می‌کنند.

مردم خودشان به فکر حل مشکل خواهند افتاد

او با بیان شرایطی که قوه قضائیه و نیروی انتظامی از سوی جامعه به رسمیت شناخته نمی‌شوند، اظهار کرد:  گاهی مردم تصور می کنند نهادهای مدرن و برخی بخش های نهادهایی مثل قوه قضائیه و نیروی انتظامی کارشان را به خوبی انجام نمی‌دهند. دراین شرایط مردم تصور کنند خودشان باید مشکلات‌شان را حل کنند.

فولادیان با بیان اینکه مردم در حال سوق پیدا کردن به روش‌های سنتی برای برخورد با منازعات هستند، عنوان کرد: اگر می‌خواهید مشکل را حل کنید باید نهادهای رسمی مانند نیروی انتظامی و قوه قضائیه کارآمد شوند و به دلیل اینکه جامعه در حال رفتن به سوی مدرنیته است این نهاد اگر کارآمد باشند، مردم آن ها را می‌پذیرند.

تشکیل گروه‌های کوچک برای انتقام‌گیری

این استاد دانشگاه تصریح کرد: اما چیزی که بسیار اهمیت دارد  این است که این نهادها باید کارکرد واقعی خودشان را بدست بیاورند و در حل مشکلات توانمند شوند. در حال حاضر می‌بینیم آدم‌های زیادی برای حل مشکلاتشان به نیروی انتظامی و قوه قضائیه رجوع می‌کنند اما در این ارگان ها با یک فرایند بسیار پیچیده، سنتی و زمان‌گیر مواجه می‌شوید که افراد را پشیمان می‌کند.

عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی با بیان اینکه امروزه در برخی محلات و مناطق جامعه، رویکرد وسترنی باب شده است، افزود: در این شرایط تشکیل گروه‌های کوچک بالا می‌‌رود که این گروه‌ها می‌توانند با هم  هماهنگ شوند و خودشان مشکلات‌شان را حل کنند و اتفاقا نزاع‌ها به شدت در جامعه دامنه‌دار می‌شود.

همسر آزاری و عصبانیت شدت می‌گیرد

فولادیان با اشاره به شرایطی که در آن قرار داریم، اظهار کرد: در چنین شرایطی نه فقط بحث مالی بلکه بحران‌های متعدد مثل بحران اقتصادی، سیاسی و اجتماعی و... همه با هم خود را نشان می‌دهد که این شرایط همه مشکلات را شدت می‌بخشد.

او ادامه داد: مثل روز روشن است هنگامی که نزاع افزایش پیدا می‌کند، شکی نداشته باشید که عصبانیت و همسرآزاری افزایش پیدا خواهد کرد. این اتفاق تنها به مسائل مالی ارتباطی ندارد بلکه همه زمینه‌ها به شکل پیچیده‌ای روی هم تأثیر می‌گذارند. یعنی امروزه ساخت اجتماعی قدرتمند را از دست داده‌ایم و جامعه دچار فروپاشی شده است. در این شرایط، بحران اقتصادی هم برای آدم‌ها ایجاد شده و افراد اهداف مالی را به عنوان اهداف غایی خود می‌دانند. اینها همه با هم خروجی‌اش این است که آدم‌ها برای رسیدن به پول تلاش ‌کنند. از سوی دیگر تورمی وجود دارد که آثار روانی گسترده ‌ای داشته و مردم حریص می‌شوند.

نهادهای رسمی دچار گران باری نقش شده‌اند

این جامعه‌شناس با تاکید بر اینکه اهداف مالی در جامعه زیاد شده گفت: در  شرایط تورم حرص و آز مردم تشدید شده از آن طرف مردم پول ندارند و همچنین بحران اجتماعی وجود دارد که در نتیجه افراد دچار کندگی می‌شوند. بنابراین این افراد در شهر های بزرگ به راحتی می‌تواند سرقت کنند و دست به هر اقدام خشن و یا زورگیری بزنند.

فولادیان با بیان راه حل‌های پیش‌رو یادآور شد: یکی از راهکارها برای خروج از این وضعیت کارآمدی نهادها است.

این متخصص حوزه جامعه‌شناسی اضافه کرد: نهادها در این شرایط دچار گران باری نقش شده‌اند، یعنی میزان  نیاز به این نهادها در این شرایط نسبت به 3 سال پیش که بحران به این شدت وجود نداشته، چند برابر می‌شود.

عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی ادامه داد: ساختمانی را تصور کنید که تعداد کارمندانش تغییر نکرده اما تعداد پرونده‌ها و مراجعینش دو و سه برابر می‌شود این ساخته از قبل تحت فشار بوده و حال با این افزایش مراجعه در چه وضعیتی قرار می گیرد؟

مسکن برای حل بحران وجود ندارد

این استاد حوزه جامعه شناسی افزود: مسئله اصلی این است که در کنار توانمند کردن سیستم باید برخی از این بحران‌ها را حل کرد و  پاسخ و مسکن موقتی اصلا وجود ندارد .

فولادیان در پایان تاکید کرد: تا زمانی که بحران‌های سیاسی و  بحران‌های اقتصادی حل نشود و  در یک دوره زمانی بلند مدت هم بحران‌های اجتماعی سامان نگیرد و از این طرف مشکلات کارآمدی سیستم قضایی و انتظامی و... حل نشود این دست موضوعات شدت می‌گیرد؛ یعنی کاهش بحران‌ها به اضافه توانمند شدن نهادهایی مثل نیروی انتظامی، قوه قضائیه و .... در کنار هم می‌تواند به حل مشکلات و آسیب‌ها بپردازد و هیچ راه حلی به تنهایی راهگشا نیست.

بیشتر بخوانید: قوه قضائیه از ارکان اصلی تامین امنیت در جامعه به شمار می رود 2قصاب متخلف در بویین زهرا جریمه شدند

خبرنگار: سیمین برادران

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: خشونت قوه قضائیه نیروی انتظامی تهدید خبرگزاری برنا وسترن دانشگاه فردوسی جامعه شناس انتقام گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۱۶۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی کاریابی‌های برتر استفاده کننده از سامانه جستجوی شغل

مدیرکل دفتر توسعه نهادهای کارآفرینی و هدایت نیروی کار وزارت کار با اشاره به اینکه سامانه جستجوی شغلی بستری مناسب برای رقالبت سالم میان دفاتر کاریابی ها است گفت:کاریابی های برتر استفاده کننده از این سامانه معرفی می شوند. - اخبار اقتصادی -

امید ملک، مدیرکل دفتر توسعه نهادهای کارآفرینی و هدایت نیروی کار وزارت کار در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ،  سامانه جستجوی شغل را بستر مناسبی برای رقابت سالم میان دفاتر کاریابی به عنوان یکی از بازیگران زیست بوم اشتغال مطرح کرد.

وی افزود: تغییرات سریع دنیای کار و ظهور فن آوری های جدید سبب پیدایش مشاغل جدید و متنوع شده و  باعث تغییر ماهیت بسیاری از مشاغل شده است. برای اینکه افراد بتوانند در طول زندگی خود مشاغل همسو با علایق و ارزش­هایشان را دنبال کنند مجبورند ضمن پیش بینی تغییرات، بطور مداوم مهارت­ ها و شایستگی های خود را با نیاز بازار کار را ارتقاء دهند.

ملک گفت: دفاتر کاریابی با ارایه آمار و اطلاعات شفاف و قابل اعتماد در سریع­ترین زمان ممکن از طریق ابزارهای کاربر پسند مانند سامانه جستجوی شغل می توانند در نظام تصمیم گیری و تصمیم سازی موثر واقع شوند و نیاز کاربران مختلف مانند کارجویان و کارفرمایان را مرتفع نماید.

مدیرکل دفتر توسعه نهادهای کارآفرینی و هدایت نیروی کاربیان کرد: به منظور ایجاد محیطی سالم در جهت بهینه سازی عملکرد دفاتر مشاوره شغلی و کاریابی غیردولتی داخلی و بهره وری مطلوب از سرمایه، نیروی انسانی و امکانات موجود و تحقق اهداف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، توانمندی‌های سیستمی و مدیریتی دفاترکاریابی بر اساس عملکرد آنان در سامانه جستجوی شغل مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفت. پیش بینی می گردد با تشویق دفاتر کاریابی برتر زمینه رقابت سالم برای فعالیت آنان فراهم گشته و با بهبود سطح کیفی خدمات کاریابی، میزان اثربخشی آنان در تعدیل و تنظیم بازار کار افزایش یابد.

مدیر کل دفتر توسعه نهادهای کارآفرینی وهدایت نیروی کار وزارت تعاون درتشریح عملکرد این سامانه گفت؛ در 10 ماهی که از آغاز به کار این سامانه می گذرد تعداد  330هزار نفر نیروی کار در سامانه ثبت نام کرده اند.  از این تعداد 163 هزار نفر روزمه خود را تکمیل کرده و درخواست شغل داده اند.

وی درباره استقبال کارفرمایان از این سامانه بیان داشت در این مدت  بیش از 30 هزار کارفرما در سامانه  ثبت نام کردند و 320 هزار فرصت شغلی را به ثبت رسانده اند.

مدیر کل دفتر توسعه نهادهای کارآفرینی وهدایت نیروی کار وزارت کار افزود: برای 113 هزار نفر از کارجویان توسط دفاتر کاریابی معرفی نامه جذب صادر شده و حدود  35 هزار نفر از آنان مشغول بکار شده اند.                

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • اعلام حمایت طلاب حوزه علمیه خواهران استان آذربایجان شرقی از طرح نور فراجا
  • لزوم فرهنگ سازی مراجعه به مشاوره، ضرورت جامعه مدرن
  • توجه به نیروی انسانی رویکرد قوه قضائیه است
  • دستگیری عاملان نزاع دسته‌جمعی در دلفان
  • امکانات نیروی انتظامی باید بهبود پیدا کند
  • دستگیری عاملان نزاع دسته جمعی در دلفان
  • رادان: طرح نور را با همراهی دولت وقوه قضائیه ادامه می‌دهیم
  • معرفی کاریابی‌های برتر استفاده کننده از سامانه جستجوی شغل
  • اجرای طرح حجاب حیا و عفت عمومی جامعه را تقویت می‌کند
  • اولین گام سقوط روشنفکری