Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-24@18:12:51 GMT

وضعیت شیوع سرطان‌های گوارش در ایران

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۱۹۰۴۲

وضعیت شیوع سرطان‌های گوارش در ایران

ساعت24 - رئیس انجمن گوارش و کبد، با عنوان این مطلب که ۲۷ درصد سرطان‌ها در ایران مربوط به سرطان‌های گوارش است، گفت: سالانه ۱۰ هزار مورد سرطان معده در کشور داریم.

رئیس انجمن گوارش و کبد، با عنوان این مطلب که ۲۷ درصد سرطان‌ها در ایران مربوط به سرطان‌های گوارش است، گفت: سالانه ۱۰ هزار مورد سرطان معده در کشور داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضا ملک زاده، در حاشیه کنگره بیماری‌های گوارشی، افزود: سرطان‌ها در ایران در سال‌های اخیر افزایش داشته، اما هنوز شیوع سرطان ایران از متوسط جهانی کمتر است.

وی با اشاره به اینکه شایع ترین سرطان در مردان سرطان معده است، گفت: مهم ترین علل سرطان معده در ایران نوعی میکروب به نام هلیکوباکتر پیلوری است که زمانی ۹۰ درصد ایرانی‌ها به آن مبتلا بودند، هم اکنون این عدد حدود ۵۰ درصد است و پیش بینی می‌شود در آینده نیز کمتر شود.

رئیس انجمن گوارش و کبد ایران، افزود: سیگار، قلیان، تریاک، نمک و مصرف نکردن میوه و سبزیجات از علل ابتلا به سرطان معده هستند.

وی درباره شایع ترین بیماری گوارشی در کشور، گفت: ۲۰ تا ۲۵ درصد ایرانی‌ها از ریفلاکس یعنی درد بالای معده و ناف، همراه ترش کردن و سنگینی شکم گله می‌کنند که بیشتر منشا این درد، التهاب در انتهای مری است، چاقی و پرخوری نیز از علل ابتلا به این بیماری است.

ملک زاده گفت: مصرف زیاد چای از دیگر علل بروز ریفلاکس است، به صورتی که در گذشته چای در استکان و هم اکنون در لیوان‌های بزرگ و روزی چند بار مصرف می‌شود، فست فود، چیبس، پفک، میوه‌های ترش، غذاهای تند نیز می‌توانند سبب ریفلاکس شوند.

وی با بیان اینکه توصیه دینی ماست که قبل از سیرشدن کامل دست از غذا خوردن بکشید، افزود: نزدیک ۷۰ درصد ایرانی‌ها یا اضافه وزن دارند، یا چاق هستند و حدود ۳۰ درصد غذایی که مصرف می‌کنند اضافی است، لذا می‌توان با حفظ تعادل در غذا خوردن از بروز بیماری‌های گوارش پیشگیری کرد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، همچنین با بیان اینکه بیماری شایع دیگر گوارشی کبد چرب است، افزود: ۳۰ درصد ایرانی‌ها کبد چرب دارند، پرخوری و نداشتن تحرک بدنی از علل اصلی ابتلا به این بیماری است، نزدیک ۸۵ درصد ایرانی‌ها هم تحرک بدنی کافی ندارند و سرانه کالری که مصرف می‌کنند بالاست، لذا چربی در رگ‌های قلب و مغز و کبد رسوب می‌کند.

وی افزود: کبد چرب تا سال‌ها حتی ۳۰ سال در افراد ادامه دارد، اما افرادی که کبد چرب دارند در معرض این هستند که در جوانی دچار سکته‌های قلبی و مغزی شوند، علت نیمی از مرگ‌های زودرس و ناتوانی‌ها در کشور نیز سکته‌های مغزی و قلبی است که کبد چرب می‌تواند علت آن باشد.

ملک زاده تاکید کرد: اعتدال در غذا خوردن و هفته‌ای ۵ روز و روزی سی دقیقه ورزش کردن به صورتی که نفس نفس بزنید، در حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماری‌ها موثر است.

به گفته وی، ۷۵ درصد متخصصان گوارش در شهرستان‌ها هستند و در تمام مراکز استان‌ها مراکز مجهز گوارش و کبد داریم که خدمات پیشرفته گوارش و کبد را به مردم ایران ارائه می‌دهند.

منبع:مهر

منبع: ساعت24

کلیدواژه: دستگاه گوارش سرطان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۱۹۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟

آفتاب‌‌نیوز :

افراد مختلف با توجه شدت و نوع بیماری و همچنین سطح سلامتی شان ممکن است علائم مختلفی را در اثر ابتلا به ورم معده تجریه کنند. به طور کلی رایج‌ترین علائم بروز بیماری گاستریت عبارتند از:

دل درد، سوزش معده، رفلاکس اسید معده، سوء هاضمه، بروز علائم بد گوارشی بعد از خوردن غذا، حالت تهوع، استفراغ، احساس پر بودن ناحیه بالایی شکم بعد از مصرف غذا، نفخ، سکسکه، کم شدن اشتها، مدفوع سیاه رنگ، استفراغ خون یا موادی شبیه قهوه و ….

در صورت مشاهده این علائم و داشتن تجربه بیماری‌های عفونی معده مانند زخم معده، بهتر است در اولین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید. توجه داشته باشید که تشخیص به موقع و زود هنگام در درمان بیماری گاستریت بسیار موثر است.

چه عواملی خطر بروز گاستریت معده را افزایش می‌دهند؟

استفاده مکرر از برخی دارو‌ها و مسکن‌های رایج مانند آسپرین و ایبوپروفن بدون تجویز پزشک می‌تواند باعث ایجاد پیش زمینه بیماری گاستریت شوند. علاوه بر این مصرف نوشیدنی‌های الکلی، استرس شدید و افزایش سن نیز عواملی هستند که می‌توانند خطر ابتلا به بیماری گاستریت را افزایش دهند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • آخرین وضعیت شیوع سرخک در کشور/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • ایران روی کمربند سنگ کلیه
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم؟ + راهنمای کامل
  • ایرلند: ۱۰۰ درصد فلسطینیان غزه با شبح قحطی مواجه هستند
  • غربالگری سه سرطان شایع در هفته سلامت در مشهد انجام می‌شود
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ فشارخون و دیابت دو عامل نارسایی کلیه
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ علت نارسایی کلیه
  • رژیم غذایی DASH در کاهش خطرات پس از درمان سرطان سینه موثر است