Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرنگار ایلنا،سید محمد مجتبی حسینی (معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) و محمد الهیاری فومنی (مدیر کل دفتر موسیقی وزارت ارشاد طی حضور در دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران که در شهر کرمان برگزار می‌شود نسبت به لزوم و اهمیت این رویداد مهم اشعار نظر کردند.

  افتتاحیه دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران شب گذشته پنجشنبه ۱۶آبان‌ماه در مجموعه گنجعلی‌خان واقع در شهر کرمان برگزار شد

 سید محمد مجتبی حسینی درباره اهمیت جشنواره موسیقی نواحی گفت: جشنواره موسیقی نواحی ایران  بعد از ١١ دوره اجرا به نقطه‌ای رسیده که به جای اینکه صرفا یک رویداد مقطعی باشد و طی پنج روز اجرا شود، می‌تواند یک رویداد مستمر جریان ساز در حوزه موسیقی اقوام باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برنامه‌ریزی که برای این دوره از جشنواره صورت گرفته، مقدمه چنین اقدامی است تا مجموعه برنامه‌های موسیقی اقوام بتواند امتداد پیدا کند و در طول سال بین این دوره دوازدهم و دوره‌های آتی، مجموعه‌ای از رویدادها به طور مستمر تکرار شود. 

حسینی افزود: استمرار، نکته مهم این جشنواره است و نکته دیگر این است که تلاش شده گروه‌های مختلفی که از سایر استان‌ها به این جشنواره تشریف می‌آورند، در محورهای اصلی جشنواره به اجرای برنامه بپردازند و رشد کمی و کیفی این رویداد گواه به رغبتی است که در هنرمندان وجود دارد و مخاطبانی که آمده‌اند تا از اجراها استفاده کنند. برنامه‌های جنبی نیز که برای جشنواره موسیقی نواحی تدارک دیده شده است، این نگاه را تقویت می‌کند و نمایشگاه سازها و عکس‌ها، نشست‌های پژوهشی، نمایشگاه کتاب و آثار موسیقایی مجموعه ای از این اقدامات را پیش چشمان مخاطبان به نمایش می گذارد.

حسینی گفت: طبیعتا جشنواره موسیقی نواحی از یک منظر قرار است راوی میراث صمیمی ارزشمند گذشته باشد. در عین حال می‌خواهد این میراث را به نوعی معرفی کند که دستمایه و مبنای الهام هنرمندان امروزی برای آفرینش براساس نغمه‌های تاریخی و موسیقی نواحی‌مان باشد و نهایتا شوق و رغبت آموختن را بر جوانانی که علاقمند به موسیقی نواحی ایران هستند را برانگیخته می‌کند.

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: در مراسم افتتاحیه دست‌اندرکاران جشنواره سعی کردند یک نمونه و مجموعه‌ای از اجراهای روزهای آتی فراهم کنند، به نحوی که از نقاط مختلف ایران اجراهای متنوعی را شاهد باشیم. حضور مهمانان متخصص در موسیقی‌شناسی یکی از ظرفیت‌های جدیدی است که در این دوره از جشنواره به آن پرداخته‌ شده است.

محمد الهیاری فومنی نیز درباره لزوم برگزاری جشنواره‌ موسیقی نواحی گفت: جشنواره‌ها اساسا فرصتی هستند برای شبکه‌سازی فرهنگی و اتصال گروه های مختلفی که در نهایت منجر به ایجاد یک شبکه ملی شود. اینجا یک سری کنش‌های فرهنگی میان هنرمندانی که از بخش‌های مختلف در این جشنواره حضور پیدا کردند، در حال شکل‌گیری است و همچنین این کنش فرهنگی موجب آشنایی با آداب و رسوم و سنت ها می‌شود.

الهیاری در ادامه توضیح داد: این اتصال فرهنگی که در طی این ٤ روز شکل می‌گیرد، دست مایه ارتباط هنرمندان با یکدیگر در طول سال خواهد شد و از طرفی باعث آشنایی مردم کرمان با دنیای فرهنگ‌های مختلف می‌شود که نشان دهنده این است که آسمان فرهنگی ما رنگارنگ است. 

مدیر کل دفتر موسیقی افزود: از طرفی برای هنرمندانی که از خارج از کشور به این جشنواره پا گذاشته‌اند، این رویداد نشانگر این است که موسیقی نواحی ما تولید محتوا دارد و این تولید محتوا قابلیت جاگیر شدن در بستر فرهنگی را داراست. ما در دنیا با صنعت تولید محتوا مواجه هستیم و رقابت بین کشورها بر سر همین صنعت وجود دارد.  موسیقی نیز از آنجایی که زبان مشترک ملل است قابلیت تولید محتوا را دارد و می‌تواند از همین راه جهانی شود.

 الهیاری گفت: هرچقدر بتوانیم جشنواره را قاعده مندتر کنیم و بر بعد بین‌المللی آن بیفزاییم امکان رسیدن به شبکه‌سازی بین‌المللی در راستای هنر مقدورتر خواهد بود. با توجه به اینکه این فستیوال طی چندین دوره متوالی در شهر کرمان در حال برگزاری است، مسئولان به تجارب خوبی در این زمینه دست پیدا کرده‌اند و اشکالات دوره‌های پیشین تا حد زیادی مرتفع شده اشت

الهیاری درباره ارتباط اهالی کرمان با جشنواره موسیقی نواحی گفت: مردم استان کرمان به این جشنواره خو پیدا کرده و در تقویم فرهنگی خود تاریخ برگزاری این جشنواره را حفظ کرده‌اند و همچنین شاهد این بودیم که مردم کرمان برای حضور در این جشنواره آمادگی کامل داشتند. مسئولان نیز هم در کرمان و هم در تهران هردو به یک تقسیم کار مشترک و هدفمند دست پیدا کرده اند، اگرچه سن جشنواره ١٢ بوده و عدد نسبتا بالایی محسوب نمی‌شود و برای بهتر شدن و به تکرار نرسیدن فضا وجود دارد.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد در پایان اذعان داشت: مدت این جشنواره ٤ روزه بوده و از یک جشنواره با این مدت کوتاه برای برگزاری باید به همین اندازه توقع داشت. یک جشنواره زمانی می تواند تاثیرگذاری داشته باشد که ما برای موضوع نواحی استراتژی و برنامه ریزی بلند مدتی داشته باشیم و برای هنرمندان نواحی در طول سال برنامه ریزی کنیم.

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: معاون موسیقی وزارت ارشاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجمن موسیقی دفتر موسیقی محمد الله یاری جشنواره موسیقی نواحی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۱۹۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولتمردان باید میزان تصدی‌گری خود در عرصه اقتصاد را کاهش دهند

ایسنا/هرمزگان نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان گفت: دولتمردان باید میزان تصدی‌گری خود در عرصه اقتصاد و بخش‌های مردمی را کاهش دهند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد عبادی‌زاده امروز در یازدهمین کنفرانس ملی ماهی‌شناسی ایران که در اتاق بازرگانی برگزار شد، با اشاره به لزوم نزدیکی عرصه‌های عملی ونظری برای شکوفایی ظرفیت‌های استان هرمزگان، اظهار کرد: حدود ۳۰ درصد کشور در کناره‌های سواحل دریا در حال زندگی هستند و بیش از پنج هزار کیلومتر ازکشور را نوار ساحلی تشکیل داده است اما متاسفانه به نسبت سایر کشورهایی که دارای ظرفیت‌های مشابه هستند، فاصله زیادی داریم.

وی، با بیان این نکته که باید بتوانیم ظرفیت‌های دریایی را نقد کنیم، عنوان کرد: باید برنامه‌ریزی لازم برای تحقق اقتصاد دریا محور در راستای تحقق تمدن نوین اسلامی انجام شود چراکه اعتقاد دارم بدون توجه به ظرفیت‌های دریایی کشور، ایجاد چنین تمدنی آسان نیست. نمی‌توان تمدن نوینی را بدون توجه به ظرفیت‌های دریا ایجاد کرد.

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، شیلات را یکی از مزیت‌های نسبی استان هرمزگان دانست و بیان کرد: استان هرمزگان در عرصه شیلات و به ویژه صید و صیادی، از روش‌های سنتی و قدیمی استفاده می‌کند و همین امر باعث کاهش بهره‌وری در این بخش شده است که استفاده از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی این عرصه باعث جبران بسیاری از کمبودها خواهد شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبادی‌زاده، با بیان این نکته که تنها راه بر غلبه بر مشکلات اقتصادی، اعتماد به مردم است، تصریح کرد: وقتی بحث مشارکت مردمی مطرح می‌شود، هم مقصود بهره‌گیری از ظرفیت‌های اقتصادی عموم مردم در حوزه تولید و هم بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی دانشمندان است.

وی، با اشاره به این نکته که دولتمردان باید میزان تصدی‌گری خود رد عرصه اقتصاد و بخش‌های مردمی کاهش دهند، خاطرنشان کرد: دولت باید نقش هدایت، نظارت، سیاست‌گذاری وحمایتی در عرصه‌های مختلف از جمله اقتصاد ایفا کند و حوزه تصدی‌گری را به مردم واگذار کند.

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، سیاست دشمن برای شکست برنامه‌های کشور را جلوگیری از ورود مردم به عرصه‌های مختلف از جمله اقتصاد شود، تشریح کرد: هر موقع گامی در راستای مردمی سازی عرصه‌های مختلف از جمله اقتصاد و فرهنگ مطرح می‌شود، مشاهده می‌شود که صدای دشمن بالا می‌رود و برای صرف‌نظر کردن مردم تلاش می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تمجید کرزی از حمایت ایران از مردم افغانستان
  • فیلمی از سورپرایز جالب مردم در کنسرت توسط گرشا رضایی
  • مشکلات مردم تا پایان برنامه هفتم توسعه کشور مرتفع خواهد شد
  • دولتمردان باید میزان تصدی‌گری خود در عرصه اقتصاد را کاهش دهند
  • بوشهر میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس
  • مشکل خط انتقال آب زرند مرتفع شد
  • میزبانی آذربایجان‌غربی از نخستین دوره المپیاد ملی آموزش هنر
  • ملایر میزبان جشنواره موسیقی «شب‌های تاک»
  • آماده باش دستگاه‌های خدمت رسان در بخش یزدان آباد
  • دومین جشنواره سرود فجر بسیج در بوشهر برگزار می‌شود