Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@17:19:51 GMT

خواب عمیق به کاهش اضطراب کمک می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۱۹۱۱۷

خواب عمیق به کاهش اضطراب کمک می‌کند

محققان در بررسی‌های جدید خود به ارتباط هر چه بیشتر خواب ناکافی و اضطراب تاکید و اظهار کردند: بی‌خوابی شبانه می‌تواند احتمال اضطراب را حدود ۳۰ درصد افزایش دهد.

به گزارش ایسنا، محققان از سال‌ها قبل بر ارتباط بین کمبود خواب و اضطراب تاکید داشته‌اند. در این بررسی جدید شواهد بیشتری از این ارتباط به دست آمده است که نشان می‌دهد این تاثیر به اندازه‌ای حائز اهمیت است که نمی توان آن را نادیده گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر این مطالعه جدید نشان می‌دهد مرحله عمیق خواب همچون یک تسکین دهنده طبیعی اضطراب عمل می‌کند.

«متیو واکر» محقق ارشد این مطالعه از دانشگاه کالیفرنیا گفت: در این مطالعه تأثیر مراحل مختلف خواب بر سطح اضطراب ۱۸ نفر مورد بررسی قرار گرفت.

محققان معمولا خواب را به دو گروه جامع تقسیم می‌کنند: خواب همراه با حرکات سریع چشم (REM) و خواب همراه با حرکت غیرسریع چشم (NREM) همچنین دو مرحله نخست خواب NREM دوره‌هایی از خواب سبک هستند که در آن بدن بین حالت بیداری تا استراحت قرار دارد.

مراحل مختلف خواب تاثیرات متفاوتی بر فعالیت مغز دارند. محققان با ارزیابی فعالیت مغز، تأثیر مراحل مختلف خواب بر اضطراب را مشخص کردند.

محققان به منظور سنجش سطح اضطراب، یک گروه ۱۸ نفره را مورد بررسی قرار دادند و از آنان درخواست کردند تا فیلم‌های هیجانی و احساسی را بعد از یک خواب شبانه کافی و یک شب بی‌خوابی تماشا کنند همچنین این افراد پس از گذراندن هر یک از این دو مرحله به پرسشنامه استاندارد تعیین میزان اضطراب پاسخ دادند.

اسکن‌های مغزی شرکت کنندگان نشان داد که ناحیه‌ای از مغز موسوم به قشر پیش‌پیشانی پس از یک بی‌خوابی شبانه غیرفعال می‌شود. نتایج مطالعات قبلی حاکی از آن است این ناحیه از مغز باعث کاهش اضطراب و استرس می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال نیوز تودی، نتایج اسکن‌ها نشان ‌داد فعالیت بیش از حد مغز در دیگر بخش‌ها با پردازش احساسات مرتبط است. به گفته محققان بی‌خوابی شبانه میزان اضطراب را تا حدود ۳۰ درصد افزایش می‌دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: خواب اضطراب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۱۹۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یافته محققان نشان داد؛ نقش پیوند مدفوع در بهبود علائم حرکتی پارکینسون

به گزارش مدیکال نیوز، بیماری پارکینسون یکی از علل اصلی ناتوانی در سراسر جهان است، و در حالی که گزینه‌های درمانی در دسترس هستند، اما با گذشت زمان تاثیرشان کمتر شده است.

به گفته کارشناسان، این مطالعه می‌تواند راه را برای تحقیقات بیشتر در مورد نقش میکروبیوم روده در شرایط تخریب کننده عصبی هموار کند.

یک کارآزمایی بالینی کوچک که در بیمارستان دانشگاه گنت، بلژیک انجام شد نشان داد که افراد مبتلا به بیماری پارکینسون که یک دوز پیوند مدفوع را از یک اهداکننده سالم دریافت کرده بودند، در مقایسه با افرادی که دارونما دریافت کرده بودند، علائم شأن بهبود یافته بود.

نتایج منتشر شده نشان می‌دهد که امتیاز حرکتی افرادی که پیوند اهداکننده دریافت کرده‌اند پس از ۱۲ ماه ۵.۸ امتیاز بهبود یافت، در مقایسه با بهبود ۲.۷ امتیازی در افرادی که پیوند دارونما دریافت کرده بودند.

علائم گوارشی خفیف یک عارضه جانبی منفی رایج در زمان پیوند بود و بیشتر در افرادی که پیوند اهداکننده را دریافت کردند مشاهده شد. دریافت کنندگان پیوند اهداکننده نیز احتمال بیشتری داشت که پس از ۱۲ ماه خستگی شان تشدید شود.

برای این مطالعه، در مجموع ۲۲ شرکت کننده مبتلا به بیماری پارکینسون در مراحل اولیه، پیوند را از اهداکنندگان سالم دریافت کردند و ۲۴ نفر دارونما دریافت کردند.

پیوند مدفوع برای هر دو گروه درمان شده و گروه دارونما از طریق لوله‌ای که در ژژنوم، بخشی از روده کوچک، قرار داده شده بود، انجام شد.

محققان شرکت کنندگان را در ۳، ۶ و ۱۲ ماه پس از پیوند پیگیری کردند. آن ها داده‌هایی را در مورد علائم گوارشی، علائم غیرحرکتی، افسردگی و اضطراب، خواب و خستگی و شناخت جمع آوری کردند.

در حالی که افرادی که از اهداکنندگان سالم پیوند مدفوع دریافت کرده بودند، بهبودی در علائم حرکتی خود داشتند، به نظر می‌رسید خستگی بیشتری را تجربه کردند.

«پاتریک سانتنز»، محقق ارشد و استاد عصب شناسی در بیمارستان دانشگاه گنت، گفت: «دلیل این تأثیر منفی نامشخص است. ما توضیح خوبی برای این پدیده نداریم، اما گمان می‌کنیم که مکانیسم‌های التهابی ممکن است دخیل باشند. خستگی در اختلالات التهابی روده شایع است.»

محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تاکید دارند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • ریتم شبانه‌روزی یا ساعت بدن چیست؟
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • شبه قمر زمین از ماه کنده شد
  • یافته محققان نشان داد؛ نقش پیوند مدفوع در بهبود علائم حرکتی پارکینسون
  • چگونه می‌توان قهوه نوشید و بی‌خواب نشد؟
  • آشنایی با یک تاثیر منفی کم خوابی
  • این ویتامین‌ها اضطراب را کاهش می‌دهد
  • والدین چطور می‌توانند به کاهش استرس کنکور فرزندشان کمک کنند؟
  • محققان از ریه بافت مینیاتوری ساختند