Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم تربت حیدریه، مه‌ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی گفت: ایجاد وحدت رویه و سیاست همسو در داخل کشور برای ایجاد آرامش در بازار زعفران بسیار ضروری است.

به گزارش قدس آنلاین ، سعید باستانی در آیین تجلیل از عکاسان برتر پنجمین جشنواره ملی عکس زعفران تربت حیدریه و زاوه در سالن همایش‌های دانشگاه تربت حیدریه اظهار کرد: از بازخوردهای جشنواره عکس زعفران می‌توان به ایجاد تفکر و تشکیل فراکسیون زعفران رسید که در قالب همین فراکسیون تاکنون درخواست‌های فراوانی از تربت حیدریه برای کمک‌های علمی و فنی درخواست کرده‌اند که در این راستا پژوهشکده زعفران به‌عنوان مرجع علمی شروع به‌کار کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم تربت حیدریه، مه‌ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی افزود: از دیگر بازخوردها می‌توان به مرجعیت اقتصادی که همان قیمت‌گذاری زعفران است برسیم که همه نگاه‌ها در قیمت‌گذاری زعفران به‌سمت تربت حیدریه است.

وی تصریح کرد: حلقه مفقوده‌ای که وجود دارد استفاده از تکنولوژی روز در فرآیند کاشت، داشت و برداشت و فرآوری زعفران است که به‌ کمک دانشمندان حوزه کشاورزی امسال توانستیم از چند دستگاه برداشت و زعفران پاک‌کنی به‌صورت آزمایشی بهره‌برداری کنیم که در سال آینده به تولید انبوه می‌رسد.

باستانی از نبود اتحادیه تولیدکنندگان زعفران به‌عنوان حلقه مفقوه تعیین قیمت این محصول یاد کرد و افزود: در حال حاضر صادرکنندگان با رقابت ناسالم در خارج از کشور در کاهش قیمت زعفران نقش اساسی دارند.

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: اتحادیه تولیدکنندگان زعفران باید تشکیل شود و در آن مشی قیمتی، کاری، علمی و پژوهشی را نیز تعریف شود.

وی دلیل عمده عدم تشکیل این اتحادیه را خرده مالکی زعفران عنوان کرد و افزود: برعکس محصول پسته که بیش از 80 درصد آن‌ها عمده مالک هستند، حدود 85 درصد زعفران‌کاران خرده مالک هستند و این سبب شده که تفرق زیاد شود، بنابراین اساسنامه‌ای را در دست تدوین داریم تا با ورود بخش خصوصی و تشکیل اتحادیه تولیدکنندگان قیمت‌گذاری زعفران را به‌دست بگیریم.

باستانی عنوان کرد: بازارهای اروپا نه تنها نابسامانی‌ها و رقابت‌های داخلی ما را ندارند، بلکه از نابسامانی‌های داخلی ما به نفع خود سود می‌برند، بنابراین ایجاد وحدت رویه و سیاست همسو در داخل کشور برای ایجاد آرامش در بازار زعفران بسیار ضروری است.

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در حوزه زعفران دو بخش اتحادیه صادرکنندگان و تولیدکنندگان مشغول فعالیت هستند که باید از هم تفکیک شوند، زیرا اتحادیه صادرکنندگان زعفران دارای یک اقلیت قوی است که منصف نیستند.

معرفی خراسان به‌عنوان بزرگترین تولیدکننده زعفران در جهان

در ادامه مراسم معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: امیدواریم نخستین نمایشگاه خارج از شهرستان را در کنار جشنواره عکس رضوی در مشهد برگزار کنیم.

محمدرضا محمدی افزود: امیدواریم بتوانیم در آینده نزدیک این جشنواره را به‌صورت بین‌المللی برگزار کنیم و شاهد حضور عکاسان بین‌المللی در این منطقه باشیم.

وی ادامه داد: این رویداد هنری فرهنگی با هدف معرفی خراسان به‌عنوان بزرگترین تولیدکننده محصول راهبردی زعفران در جهان و نیز کمک به افزایش سرانه مصرف زعفران برگزار می‌شود.

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی اظهار کرد: معرفی این پایگاه مهم تولید و عرضه زعفران، ثبت و مستندسازی مراحل مختلف برداشت، فرآوری و بسته ‌بندی محصول از دیگر اهداف برپایی این جشنواره است.

محمدی درباره موضوع آثار ارائه شده در جشنواره عکس زعفران نیز گفت: در بخش اصلی زعفران، برداشت فرآوری، تأثیر زعفران در اقتصاد و زندگی مردم تربت حیدریه و زاوه، گردشگری زعفران، رعایت بهداشت در برداشت و فرآوری گله‌ای زعفران موردنظر است.

وی افزود: این جشنواره با هدف معرفی زعفران به‌عنوان محصول پایه این خطه خراسان که بزرگترین تولیدکننده طلای سرخ در جهان است و نیز کمک به افزایش سرانه مصرف زعفران برگزار شد.

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی بیان کرد: این رویداد فرهنگی توسط انجمن عکاسان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تربت حیدریه برای پنجمین سال پیاپی برگزار شد و  بر همین اساس پنجمین نمایشگاه عکس ملی زعفران با حضور عکاسان و خبرنگارانی از کشورهای ترکیه، آلمان، فرانسه و همچنین عکاسان و خبرنگاران داخلی از 11 آبان ماه به‌مدت 4 روز در تربت حیدریه و زاوه آغاز به‌کار کرد.

۲۵۰۰ عکس به دبیرخانه جشنواره رسیده است

دبیر پنجمین جشنواره ملی عکس زعفران تربت حیدریه و زاوه نیز در ادامه گفت: ۲ هزار و ۵۰۰ عکس به دبیرخانه جشنواره رسیده است که از بین این عکس‌ها عکاسان برتر انتخاب شده‌اند.

سلیمان گلی بیان کرد: بیش از ۳۰۰ رزومه در بخش‌های مختلف از ابتدای مهرماه به دبیرخانه ارسال شده بود که از بیش از 100 عکاس دعوت به‌عمل آمد.

وی افزود: از رسانه‌های تصویری و بین‌المللی همچون آناتولی ترکیه، فرانس ۲۴ فرانسه، شبکه العالم، یونان، آسوشیدوپرس و چندین شبکه بین‌المللی دیگر در این جشنواره شرکت کرده‌اند.

دبیر پنجمین جشنواره ملی عکس زعفران تربت حیدریه و زاوه تصریح کرد: عکس به دبیرخانه جشنواره رسیده که از بین این عکس‌ها، عکاسان برتر انتخاب شده‌اند و بخش ویژه شهر تربت حیدریه اولین‌بار به جشنواره اضافه شد که نفرات برتر این بخش هم معرفی شده‌اند.

گلی معرفی قطب تولید و عرضه زعفران، ثبت و مستندسازی مراحل مختلف برداشت، فرآوری و بسته‌بندی این محصول را از دیگر اهداف جشنواره عنوان و اظهار کرد: این رویداد فرهنگی توسط انجمن عکاسان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تربت حیدریه برای پنجمین سال پیاپی برگزار می‌شود.

فار س

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: زعفران صادرات زعفران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۲۱۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساختمان‌های تاریخی اداره نوغانداری تربت‌حیدریه ثبت ملی شد

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره ثبت آثار تاریخی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی از ثبت ساختمان اداره نوغانداری تربت‌حیدریه خبر داد.

محمود طغرایی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به ثبت ساختمان اداره نوغان‌داری تربت‌حیدریه به شماره ۳۳۹۶۴ در فهرست آثار ملی ایران اظهار کرد: کلمه نوغان به معنی کرم ابریشم و پیله معرفی شده و شهرستان تربت‌حیدریه از دیرباز به‌ دلیل اقلیم مساعد برای کاشت درخت توت، یکی از مناطق مهم پرورش کرم ابریشم و نوغان‌داری در ایران بوده است.

وی ادامه داد: ساخت تأسیسات اداره نوغان‌داری در شهرستان تربت‌حیدریه از سال ۱۳۱۴ انجام شد و نخستین مدیر این اداره فردی فرانسوی به نام «مسیو فران» بوده است.

رئیس اداره ثبت آثار تاریخی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی اظهار کرد: در دوران پهلوی اول پس از آن‌که صنعت نوغان‌داری تحت نظارت و انحصار دولت قرار گرفت، مجموعه ابنیه نوغان‌داری در تربت‌حیدریه به‌ عنوان یکی از قطب‌های مهم پرورش کرم ابریشم پایه‌ریزی شد.

وی تصریح کرد: این مجموعه شامل ساختمان‌هایی است که به صورت منفرد در زمینی با وسعت بیش از دو هکتار ایجاد شده‌اند و کاربری‌های گوناگونی مانند سالن‌های تولید تخم نوغان و پرورش کرم ابریشم، ساختمان‌های اداری و مدیریت، مهمانسرا و اسکان پرسنل داشتند.

 طغرایی گفت: از شاخصه‌های معماری این مجموعه که برگرفته از ساختمان‌های شمال ایران است می‌توان به سبک و گونه معماری کوشک مانند، رعایت قرینه‌سازی، استفاده تمام عیار از آجر در تزیینات و سازه بنا، استفاده از قوس‌های نیم دایره و بیضوی و وسعت درخورتوجه، اشاره کرد.

رئیس اداره ثبت آثار تاریخی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی افزود: در زمین‌های پیرامون این ساختمان‌ها نیز توتستان‌هایی برای بهره‌برداری در فصل پرورش کرم ابریشم ایجاد شده است.

وی ادامه داد: این مرکز به‌عنوان تنها نمایندگی اداره توسعه نوغان شرق کشور در حال حاضر نیز، ارائه دهنده خدمات و تأمین کننده تخم نوغان در سطح استان‌های شرق کشور (استان‌های خراسان‌های رضوی، شمالی، جنوبی و سیستان و بلوچستان) است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تربت‌حیدریه همچنین به ایسنا گفت: در حال حاضر شهرستان تربت‌حیدریه با تولید بیش از ۸۰ درصد ابریشم کشور در شهر ملی بایگ و روستای ملی بسک، به‌عنوان پایتخت ابریشم کشور شناخته می‌شود.

علی محمدی افزود: این مجموعه با پیگیری‌های چندساله اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان و شهرستان، شورای اسلامی شهر تربت‌حیدریه و مساعدت اداره نوغانداری شهرستان و شرکت سفیدرود رشت، در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.

اداره نوغان به عنوان بخشی از هویت و تاریخ شهرستان تربت حیدریه می‌باشد چراکه این اداره یکی از اولین اداراتی است که از حدود 90 سال قبل به مردم و کشاورزان خراسان بزرگ خدمات ارائه می داده است.

قطعأ این مجموعه قابلیت تبدیل شدن به مجموعه ای گردشگری از جمله موزه ابریشم، بازارچه، مهمانسرا، مرکز تفریحی و سرگرمی و همچنین مرکزی پژوهشی باهدف خدمت به همشهریان، گردشگران و پژوهشگران  را دارد و می تواند بخشی از کمبودهای زیرساخت گردشگری و فضای سبز شهر را جبران کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فعال بودن ۱۲ اقامتگاه بومگردی در تربت حیدریه
  • ساختمان‌های تاریخی اداره نوغانداری تربت حیدریه ثبت ملی شد
  • کشف وضبط ۲۵۰ لیتر الکل بدون مجوزدر تربت حیدریه
  • ثبت ملی ساختمان‌های تاریخی اداره نوغانداری تربت حیدریه
  • ثبت ملی بنای تاریخی اداره «نوغان‌داری» تربت‌حیدریه
  • بنای تاریخی اداره «نوغان‌داری» تربت‌حیدریه ثبت ملی شد
  • توزیع انواع فرآورده‌های نفتی در منطقه تربت‌حیدریه ۱۱ درصد افزایش یافت
  • ساختمان‌های تاریخی اداره نوغانداری تربت‌حیدریه ثبت ملی شد
  • ادامه ماندگاری هوای سرد در تربت حیدریه تا فردا
  • بازگشایی محور تربت حیدریه - رشتخوار