Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز جمعه مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران، پیروزحناچی در دیدار با کلودیو پروویداس(Claudio Providas)نماینده برنامه توسعه سازمان ملل در ایران با تبیین بخشی از چالش ها و مشکلات کلانشهر تهران، به سیاست ها و برنامه های مدیریت شهری برای مقابله با این چالش ها و ایجاد شرایط زیست بهتر برای شهروندان تهرانی اشاره کرد و افزود: تهران مانند بسیاری دیگر از کلانشهرهای جهان از مشکل ترافیک و به تبع آن آلودگی هوا رنج می برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ادامه داد: در تهران حدود چهار و نیم میلیون خودرو داریم و ۴۰ درصد منبع آلودگی تهران مربوط به خودروهای شخصی است که اغلب هم به صورت تک سرنشین در سطح شهر تردد می کنند و ۱۰ درصد از آلودگی ها نیز مربوط به موتورسیکلت هاست که علاوه بر آلودگی هوا، ناامنی و آلودگی صوتی هم ایجاد می کنند.

به گفته شهردار تهران، در مجموع نزدیک به ۸۰ درصد آلودگی هوای تهران مربوط به سوخت های فسیلی است که توسط خودرو یا سایر منابع آلوده کننده ساکن و متحرک تولید می شود.  

وی اضافه کرد: ما در این دوره بر توسعه زیرساخت های ناوگان حمل و نقل عمومی و گسترش سیستم های حمل و نقل پاک و در دسترس مانند دوچرخه تاکید داریم و در این راستا، طرح برقی کردن موتورسیکلت ها و خودروهای عمومی را در دستور کار خود داریم.

حناچی ادامه داد: همچنین، در پی اصلاح قوانین و مدیریت ترافیک به ویژه در محدوده مرکزی شهر هستیم و طرح کاهش آلودگی (LEZ) را در این محدوده اجرا می کنیم که نتایج آن امیدبخش بوده است.
شهردار تهران تصریح کرد: برغم تحریم ها و موانع موجود در مسیر دستیابی به امکانات و تسهیلات جهانی، از ظرفیت های داخلی از جمله توانمندی های مراکز علمی و تحقیقاتی و شرکت های دانش بنیان داخلی استفاده می کنیم و سعی داریم که در چارچوب اقتصاد مقاومتی، با حمایت از این گونه مراکز و شرکت ها، بتوانیم بر مشکلات فائق شویم و اتفاقا موفقیت های خوبی در این رابطه به دست آورده ایم.

وی توضیح داد: واقعیت این است که جوانان خلاق و کارآفرین ما توانسته اند تقریبا برای همه خدمات، سیستم ها و کسب و کارهای جدید و اینترنتی دانش بنیان، جایگزین های مشابه داخلی تولید کنند.

روزانه ۶۵۰۰ تن زباله در تهران تولید می شود
حناچی با بیان اینکه چالش مهم دیگر شهر تهران، حجم انبوه پسماند های تولیدی توسط خانوارها و دیگر تولید کنندگان است، گفت: روزانه تقریبا معادل ۶ هزار و ۵۰۰ تن زباله در تهران تولید، جمع آوری و به خارج از شهر حمل می شود.

 وی ادامه داد: متاسفانه بیش از ۵۰ سال است که بخش اعظم این زباله ها دفن می شود که شیوه ناکارآمد و مخربی است؛ تنها بخش کمی از زباله های تولیدی در تهران، بازیافت و یا به انرژی تبدیل می شود که تلاش می کنیم اولا از طریق آموزش ها و ارتقای فرهنگی و اصلاح قوانین و مقررات، حجم پسماند های تولیدی را کاهش داده و در مرحله بعد، با استفاده از شیوه های نوین کارآمد، میزان بازیافت زباله را افزایش دهیم.  
به گفته شهردار تهران، حجم نخاله ها و پسماندهای ساختمانی روزانه در تهران نزدیک به ۴۵ هزار تن است که به خارج از شهر حمل می شود و بخشی از آن ها نیز بازیافت و مجدد به چرخه تولید و مصرف وارد می شود.
 

برگزاری جایزه خشت طلایی تهران، ستودنی است

کلودیو پروویداس، نماینده برنامه توسعه سازمان ملل در تهران نیز در این دیدار با اشاره به حضور خود در مراسم روز جهانی شهرها و چهارمین دوره اهدای جایزه جهانی خشت طلایی تهران، این رویداد را در سطح جهانی کم نظیر ارزیابی کرد و گفت: برگزاری چنین برنامه ای شایسته تقدیر و ستودنی است و من از مدیریت شهری تهران در این رابطه تشکر می کنم.
وی ادامه داد: تنها ۶ ماه است که ماموریت خود را در تهران آغاز کرده ام، در این مدت تهران را کلان شهری زیبا، امن، تمیز و سبز دیده ام که از بسیاری از کلان شهرهای دیگر دنیا که من دیده و تجربه زیست در آن ها را داشته ام، وضعیت بهتری دارد. خوشبختانه در تهران مشکلات شدیدی مثل فقر، بی خانمانی، حاشیه نشینی، ناامنی و جرم و جنایت گسترده وجود ندارد.
نماینده برنامه توسعه سازمان ملل در تهران تاکید کرد: در عین حال وضعیت ترافیک به ویژه نرخ بالای استفاده از خودروهای شخصی آن هم به شکل تک سرنشین، اختلال جدی در زندگی روزمره شهروندان و ساکنان این شهر ایجاد کرده است.  

وی ادامه داد: من به استفاده از دوچرخه برای تردد روزانه عادت دارم و یک شهروند دوچرخه سوار تلقی می شوم به همین علت وقتی به تهران آمدم، چندین دستگاه دوچرخه برای خود و اعضای خانواده ام آوردم که متاسفانه در همه جا امکان استفاده از آن ها وجود ندارد.

پروویداس تاکید کرد: باید در تهران مسیر های ویژه دوچرخه سواری طراحی و گسترش پیدا کند.  

وی خطاب به شهردار تهران تصریح کرد: پویشی که شما با عنوان سه شنبه های بدون خودرو شروع کرده اید بسیار خوب و باارزش است و لازم است حمایت و همراهی شود.  
پروویداس تاکید کرد: نکته دیگری که من به عنوان یک شهروند خارجی مشاهده می کنم، عدم سخت گیری پلیس در اجرا و اعمال قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی است. وی با بیان اینکه هزینه های تخلف از قوانین و مقررات در تهران پایین است، گفت: باید قوانین و مقررات متناسب با تغییر و تحولات شهری، اصلاح شود و قوانین و جرایم بازدارنده در زمینه آلودگی هوا، رها کردن یا ریختن زباله در اماکن و معابر شهری و نادیده گرفتن مقررات ترافیکی توسط رانندگان و صاحبان خودروها، با شدت بیشتری اعمال شوند.
وی اضافه کرد: تجارب جهانی در کلان شهرهای بزرگ نشان می دهد اجرای بی کم و کاست و صحیح قوانین و مقررات می تواند بسیار کمک کننده باشد.

کارگروه مشترک همکاری شهرداری تهران و UNDP
در پایان این دیدار به پیشنهاد شهردار تهران و تایید نماینده برنامه توسعه سازمان ملل در تهران، مقرر شد ابتدا مجموعه ای از بازدیدهای میدانی از پروژه ها و اقدامات شهرداری تهران برای نماینده UNDP با محوریت مرکز ارتباطات و بین الملل شهرداری تهران تنظیم شود و کارگروهی متشکل از نمایندگان طرفین برای پیگیری مذاکرات فنی و انجام ارزیابی های موردنیاز و رسیدن به یک چارچوب مناسب همکاری تشکیل شود.  

برچسب‌ها معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران طرح کنترل آلودگی هوا پیروز حناچی سازمان ملل متحد شهرداری تهران مدیریت پسماند جایزه جهانی خشت طلایی تهران پروندهٔ خبری جایزه خشت طلایی تهران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران طرح کنترل آلودگی هوا پیروز حناچی سازمان ملل متحد شهرداری تهران مدیریت پسماند جایزه جهانی خشت طلایی تهران معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران طرح کنترل آلودگی هوا پیروز حناچی سازمان ملل متحد شهرداری تهران مدیریت پسماند جایزه جهانی خشت طلایی تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۲۲۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میراث فرهنگی به سنگلج کمک کند/بی‌اعتنایی به طرح توسعه تئاتر قدیمی

به گزارش خبرنگار مهر، روز یکشنبه ۲ اردیبهشت پریسا مقتدی مدیر تماشاخانه سنگلج طی خبری از تخریب ساختمان مجاور این مجموعه تئاتری خبر داد و ابراز نگرانی کرد که شرایط پیش‌آمده برای تماشاخانه سنگلج خطرناک است. ضمن اینکه طی «طرح توسعه سنگلج» که در اوایل دهه ۹۰ ارایه شده بود، توافقات اولیه برای الحاق ساختمان تخریب‌شده فعلی به تماشاخانه انجام شده بود.

اتابک نادری مدیر سابق تماشاخانه سنگلج و طراح و مسؤول پیگیری «طرح توسعه سنگلج»، درباره وضعیت پیش‌آمده در مجاورت تماشاخانه به خبرنگار مهر گفت: واقعیت این است که وقتی خبر را شنیدم خیلی متاسف و متاثر شدم چون به این حرکت از ۲ منظر باید نگاه کرد. جامعه تئاتری، تعزیه‌خوان‌ها، هنرمندان آیینی و سنتی و دانشجویان تئاتر از سال ۹۱ که «طرح توسعه سنگلج» مطرح شد، طومارهایی را منتشر کردند و این طرح توسط بزرگان این عرصه نظیر زنده‌یادان عزت الله انتظامی و داود رشیدی با شهردار و شورای شهر وقت تهران مطرح شد. بنده هم طراح و هم مسؤول پیگیری این طرح بودم.

وی یادآور شد: «طرح توسعه سنگلج» به نوعی تصویب شد و آقای قالیباف شهردار وقت تهران به شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری دستور داد تا این طرح اجرا شود.

نادری تاکید کرد: قرار بود طی «طرح توسعه سنگلج» ساختمان مجاور تماشاخانه که اداره حقوقی شهرداری بود به عنوان یک ساختمان کمک‌کننده فعالیت‌های تماشاخانه سنگلج در کنار مجموعه باشد. حتی در این طرح نوشته شده بود که نیازی به تخریب و نوسازی بنا نیست بلکه با انجام یک بازسازی، تبدیل به یک بلک باکس، چند پلاتوی تمرین و گالری موزه تئاتر تهران می‌شود.

مسؤول پیگیری «طرح توسعه سنگلج» اظهار کرد: شرکت توسعه فضاهای فرهنگی اقدام به تعیین بودجه این طرح کرد اما این طرح متوقف شد. بعد از آن هم پیگیری‌های متعدد انجام شد و مدیران شهری وعده‌های مختلف دادند اما متاسفانه به سرانجام نرسید.

وی تصریح کرد: حرکت فعلی شهرداری تهران در تخریب ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج، نادیده‌گرفتن ساعت‌ها کار کارشناساسی و جلسات کارشناسی کمیسیون‌های مختلف شهرداری تهران و همچنین بی‌اعتنایی به خواسته هنرمندان است.

نادری متذکر شد: در تخریب ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج یک اقدام غیرقانونی شکل گرفته است چون تماشاخانه در آذر ۱۳۸۸ در فهرست میراث ملی ثبت شد. طبق ضوابط و قوانین، برای بناهای ثبت‌شده باید حریم تعیین شود. طبق قانون حریم در زمان ثبت تعیین می‌شود ولی اگر حریم در نظر گرفته نشود، پلاک چسبیده به ملک حق تخریب و ساخت و ساز ندارد. اگر هم تخریب شود نباید مرتفع‌تر نسبت به ساختمان ثبت‌شده ساخته شود.

این هنرمند عرصه تئاتر یادآور شد: می‌گفتیم خیابان بهشت در منطقه ۱۲ تهران روح زندگی شهری خود را از دست داده است و شهرداری باید به فکر احیای این زندگی باشد. تنها جایی که عصرها به عنوان قلب تپنده فرهنگی در منطقه فعالیت می‌کند تماشاخانه سنگلج است که اگر ساخت و سازهای اداری بیشتر شود، این بنای فرهنگی نیز خفه می‌شود. نظیر اتفاقی که برای تئاترهای قدیمی در لاله‌زار افتاد.

وی در پایان با اشاره به اینکه در دهه ۶۰ در سمت گیشه، تماشاخانه سنگلج فرونشت داشته است، از مسؤولان و کارشناسان میراث فرهنگی خواست تا نسبت به روشن‌ شدن وضعیت حفاظت و حمایت از تماشاخانه سنگلج اقدامات لازم را انجام دهند.

کد خبر 6084430 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • ضرورت آموزش فرهنگ داوطلبی به مردم
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • روسیه از واگذاری کرسی نمایندگی افغانستان در سازمان ملل به طالبان حمایت می‌کند
  • میراث فرهنگی به سنگلج کمک کند/بی‌اعتنایی به طرح توسعه تئاتر قدیمی
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • بهره‌برداری از ۱۱ جایگاه سوخت تا پایان تابستان امسال در تهران
  • لزوم حرکت به سمت سرمایه‌گذاری تخصصی/ قوانین سرمایه‌گذاری در حوزه شهری تسهیل شود
  • سال جدید برنامه‌های خوبی را برای توسعه و عمران شهر ایلام داریم
  • رای انضباطی دیدار تیم‌های فوتبال شهرداری سیرجان و نماینده البرز
  • عصرانه خبری شهرهای ایران در دوم اردیبهشت‌