Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  شهروندان بسیاری از کشورهای دنیا در سال‌های اخیر از شاسی بلندها استقبال زیادی کرده‌اند؛ به نحوی که این خودروها در حال حاضر در دسته محصولات محبوب بازارها قرار گرفته‌اند.

در ایران هم شاسی بلند بازها، کم نیستند اما دو سالی است که به دلیل افزایش افسارگسیخته قیمت‌ها، این ماشین‌ها نه به دلیل کاهش محبوبیت، بلکه به دلیل کاهش قدرت خرید مردم، کمتر در بازار خرید و فروش می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش قیمت خودروهای خارجی باعث شده که خریداران این محصولات به سمت شاسی‌بلندهای تولید داخل که قیمت ارزان‌تری دارند تغییر مسیر دهند.

در ادامه این گزارش علاوه بر بررسی ویژگی شاسی بلندهای ساخت داخل، قیمت روز این محصولات نیز آورده شده است.

بسیاری از ایرانی‌­ها به خودروهای شاسی بلند به دلیل ارتفاع و عضلانی بودن و همچنین پرستیژی که دارند علاقه‌مند هستند. با افزایش نرخ ارز و ممنوعیت واردات خودرو و در آن سو تحریم صنعت خودرو و خروج شرکت‌های خودروساز از ایران، واردات و تولید خودروهای سواری خارجی به خصوص خودروهای شاسی بلند خارجی به نزدیک صفر رسید.

اما این اتفاق باعث نشد که عطش تقاضا برای خودروهای سواری شاسی بلند در بین مردم ایران کاهش یابد. به همین دلیل شرکت‌های خودروساز داخلی در راستای تامین نیاز داخل، دست به تولید این نوع خودروها با نام و نشان ایرانی زدند. پژو ۲۰۰۸، هایما، چانگان، جک، ام وی ام، چری تیگو و هاوال از جمله شاسی بلندهایی هستند که از سوی خودروسازان ایرانی مونتاژ و تولید می‌شوند.

۲۰۰۸؛ شاسی بلند شهری

پژو ۲۰۰۸ به عنوان اولین کراس اوور شرکت پژو در ایران شناخته میشود. پژو ۲۰۰۸ مدل ۲۰۱۷ در ۸ نسخه‌ مختلف تولید می‌شود که به دو دسته‌ی بنزینی و دیزلی تقسیم می‌شوند. طبق گفته‌ی مسئولان ایران خودرو، این کراس‌اوور با پیشرانه‌ی ۱.۶ لیتری مشابه با نمونه‌ی به‌کاررفته در پژو ۵۰۸ در بازار عرضه شده است.

نسخه‌ی پایه‌ی پژو ۲۰۰۸، دارای پیشرانه‌ تنفس طبیعی با توان خروجی ۸۲ اسب بخار در ۵۷۵۰ دور در دقیقه است. این خودرو دارای دو جعبه‌ دنده‌ی خودکار و دستی است که هر دو ۵ سرعته‌ هستند. برای افرادی که به دنبال خودرویی با مصرف سوخت اندک هستند، نسخه‌ی پایه‌ی ۲۰۰۸ یکی از گزینه‌های مطلوب در بازارهای جهان است.

مصرف سوخت ترکیبی این خودرو در هر نسخه‌ی مجهز به جعبه‌دنده‌ی دستی و خودکار کمتر از ۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است که آمار فوق‌العاده‌ای است و با باک پر می‌توانید مسافتی نزدیک ۱۰۰۰ کیلومتر طی کنید.

هر چند پژو ۲۰۰۸ در کلاس بدنه‌ کراس‌اوورها قرار می‌گیرد؛ اما طراحی عضلانی آن باعث شده است خود را خودروی شاسی‌بلند و جاداری معرفی کند؛ این نشان از طراحی هوشمندانه‌ی پژو دارد. در کابین خودرو اولین چیزی که توجه را به خود جلب می‌کند، طراحی زیبای داشبورد است. نورپردازی آبی‌رنگ دور نشانگرهای وضعیت سرعت و دور موتور، فرمان حجیم و طراحی ساده‌ داشبورد و کنسول وسط باعث می‌شوند تلاش پژو برای اسپرت نشان دادن ۲۰۰۸ بیش از پیش مشهود باشد. پژو ۲۰۰۸ در ۹ رنگ متفاوت عرضه می‌شود.

هایما S۷؛ یک رانندگی راحت

هایما اس ۷، یک خودرو اس‌یووی است که توسط هایما اتومبیل، زیر مجموعه گروه فاو تولید شده ‌است. هایما در بخش‌های فنی از تکنولوژی میتسوبیشی و مزدا بهره گرفته‌ است. هایما S۷ از پرفروش‌ترین محصولات شرکت هایما در سال ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ بود. این خودرو با مشارکت شرکت هایما در ایران خودرو خراسان به تولید و مونتاژ رسید. هایما ۷ Sخودرویی با ظاهر و تجهیزات مناسب است. این خودرو شاسی بلند دارای طراحی مدرن، اتاق جادار برای سرنشینان و تجهیزات رفاهی و ایمنی کامل است. برای انتخاب یک شاسی بلند با قیمت مناسب این خودرو انتخاب بسیار مناسبی خواهد بود، اما قاعدتا کاستی‌هایی هم دارد.

باید گفت هایما s۷ توربو از نظر ظاهری سعی داشته تا محصولی همه ‌پسند وارد بازار کند اما از سیستم فنی کمی غافل شده است و در واقع می‌توان گفت در این بخش کوتاهی کرده؛ زیرا با توجه به ابعاد و وزن خودرو قدرت بیشتری از این مدل انتظار می‌رود که متاسفانه اینطور نیست و شتابگیری هایما s۷ توربو بسیار ضعیف است. البته بسیاری از خریداران تنها ضعف خودرو را شتاب گیری ضعیف آن می‌دانند و از نظر رانندگی نرم و راحت و همچنین امکانات رفاهی آن را قابل قبول دانسته‌اند.

جک s۵؛ گزینه جذاب

جک اس ۵ یکی از کراس‌اوورها شرکت کرمان موتور است. نمای کلی این خودرو نشان‌دهنده‌ یک شاسی بلند کوچک شهری است که طراحی قسمت‌های مختلف آن هماهنگی خوبی دارد. با ورود به کابین خودرو، فرمان سه پره و خوش‌دست اس۵ توجه ما را جلب می‌کند. اما قصه‌ای که انگار در داخل کابین نیز تمامی ندارد، شباهت داشبورد اس۵ با هیوندای ix۳۵ است. این شباهت بیشتر از هر قسمت دیگر، در کیلومترشمار به چشم می‌خورد.

اما عاملی که باعث جذابیت کابین این خودرو می‌شود، امکاناتی است که روی آن نصب شده است؛ امکاناتی مانند تهویه مطبوع دوگانه، استارت دکمه‌ای، ترمز پارک برقی. به‌طور کلی می‌توان طراحی کابین این خودرو را با توجه به رده قیمتی آن که عموماً حس ارزان بودن به راننده و سرنشینان منتقل می‌کنند، خوب و موفق دانست.

JAC اس۵ رقبای زیادی در بازار دارد. ام وی ام X۳۳ اسپرت، چانگان CS۳۵، لیفان X۶۰، چری تیگو ۵، سانگ یانگ تیوولی از مهم‌ترین رقبای این خودرو محسوب می‌شوند. اس۵ با استایل جوان‌پسند، پیشرانه‌ی قدرتمند و امکانات بیشتر نسبت به رقبا، انتخاب جذاب‌تری به نظر می‌رسد.

تیگو؛ خودرویی با رخ همه­‌پسند

در میان انبوه خودروهای چینی حاضر در کشور، علاقه‌ هم‌وطنان‌مان به کراس‌اوورها بیش از دیگران است. تیگو ۵ از برند نسبتا باسابقه‌ی چری، چند سالی است در این کلاس با استقبال خوبی مواجه شده و ما را به بررسی خود ترغیب کرده است. در طراحی جلوی این خودرو از خودروهای رنج روور الهام گرفته شده است که باعث شده ظاهر این خودرو عامه پسندانه‌­تر باشد. هاوال اچ۲، هایما اس۷ و جک اس۵ از رقبای اصلی این خودرو در بازار ایران محسوب می‌­شوند.

در نمای جانبی و خصوصا در نگاه اول، تیگو ۵ اصلا خودرویی چینی با طراحی پیش‌پاافتاده نیست و برعکس نوعی پختگی در طراحی آن دیده می‌شود. شاید بتوان گفت در این بخش، مهندسین چری دست به کپی‌برداری‌های هوشمندانه‌ای از کراس‌اوورهای مطرح ژاپنی زده‌اند؛ اما باید قبول کرد این حرکت را هنرمندانه و با ظرافت زیادی انجام داده‌اند.

قیمت انواع شاسی بلند تولید داخل

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی خودرو شاسی بلند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۲۲۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنجال‌ها بر سر افزایش قیمت پژو پارس؛ حق با چه کسی است؟

امیرحسن کاکایی اظهار داشت: طی ۱۸ ماه گذشته که تورم بالایی داشتیم قیمت خودرو‌های داخلی به روز نشد، در حالی که مونتاژکاران طبق مصوبه شورای رقابت هر شش ماه یک بار نرخ‌ها را بالا بردند.

به گزارش ایسنا، وی اظهار کرد: قیمت خودرو از شهریور ۱۴۰۱ تاکنون یعنی طی ۱۸ ماه گذشته تاکنون اصلاح نشده در حالی که به طور میانگین طی این مدت با تورم بالایی مواجه بودیم؛ بنابراین افزایش قیمت خودرو‌هایی مثل پارس، حق خودروساز است. البته قیمت‌گذاری دستوری طی چهار پنج سال گذشته به گونه‌ای خودروسازان را دچار مشکل کرده که افزایش ۵۰ درصد نیز زیان را جبران نمی‌کند.

کاکایی افزود: معمولا در سطح جامعه به گونه‌ای صبحت می‌شود که گویی خودروسازان ولخرجی می‌کنند و ما داریم پول این ولخرجی را می‌دهیم. در حالی که اینطور نیست. مثلا خودرو پارس با قیمت کمتر از ۳۰۰ میلیون تومان درب کارخانه فروخته می‌شود، اما قیمت آن در بازار ۸۰۰ میلیون تومان است.

این کارشناس صنعت خودرو خاطرنشان کرد: ممکن است کسی در مورد کیفیت پارس ایراد بگیرد و بگوید من این خودرو را نمی‌خرم. کما اینکه ایران‌خودرو می‌خواست پارس را کنار بگذارد، اما نگذاشتند؛ زیرا در بازار مشتری دارد و نیاز بازار است؛ بنابراین اگر قرار است پارس با همین کیفیت تولید شود یک قیمت تمام شده‌ای دارد.

کاکایی با بیان اینکه در حال حاضر خودرو‌های بهتری نسبت به پارس توسط ایران خودرو تولید می‌شود گفت: خودرو‌هایی مثل سورن استاندارد‌های بهتری در مقایسه با پارس دارند، اما می‌بینیم که خودرو پارس در بازار آزاد هم‌قیمت با آن‌ها است. معنی‌اش این است که پارس برای مردم و مصرف‌کننده نهایی ارزش دارد.

وی تاکید کرد: به دلیل نحوه قیمت‌گذاری اشتباه، قیمت سورن در کارخانه ۱۵۰ میلیون تومان بالاتر از پارس است. یعنی پارس با توجه به ظرفیت بازار خیلی زیر قیمت فروخته می‌شود. خودروساز یک حق اولیه دارد که نباید خودرو را زیر قیمت تولید بفروشد. دوم اینکه باید از ظرفیت بازار استفاده کند. اما طی این سال‌ها با نرخ‌گذاری به ایران خودرو و سایپا ضرر زده‌ایم.

این کارشناس صنعت خودرو با اشاره به تورم ۴۰ درصد گفت: این برای اولین بار در ۷۰ سال گذشته است که طی سه سال متوالی با تورم ۴۰ درصد مواجهیم. عدم تعادل بین درآمد دهک‌های مختلف، تنش‌های اقتصادی و رشد قیمت کالا‌های خوراکی و ... به مردم فشار وارد می‌کند. متاسفانه در این مدت به جای اینکه مسائل را اصولی حل کنیم یا موانع تولید را رفع کنیم با نگاه سیاسی و غیراقتصادی، قیمت خودرو را در کارخانه کنترل کردیم با این تصور که در بازار آزاد نیز قیمت کنترل می‌شود، اما اینگونه نشد. چنین سیاست‌هایی خودروساز را ضعیف می‌کند.

وی بیان کرد: سیاست قیمت‌گذاری در ایران خودرو و سایپا که تولیدکنندگان اصیل ما هستند و از زنجیره تامین برخوردارند در مونتاژکاران هم پیاده شد، اما آنجا معقول‌تر عمل کردند. طبق مصوبه شورای رقابت باید هر شش ماه یک بار قیمت‌ها به روز شود. این اتفاق برای مونتاژکاران افتاد، اما برای ایران‌خودرو و سایپا ۱۸ ماه طول کشید؛ زیرا مونتاژکاران شوخی ندارند. بخش خصوصی هستند و اگر قیمت آن‌ها اصلاح نشود تولید نمی‌کنند.

این کارشناس صنعت خورو با بیان اینکه مونتاژکاران ۱۷ درصد سود را به عنوان یک سود عقلانی در نظر می‌گیرند گفت:، اما برای ایران‌خودرو و سایپا به بهانه کیفیت یک سری ضریب منفی در نظر می‌گیرند و بین ۶ تا ۱۰ درصد اجازه سود می‌دهند سودی که مربوط به ۱۸ ماه قبل است. یعنی در همین قیمت‌گذاری دستوری هم متاسفانه روش غلطی را به کار می‌برند.

کاکایی گفت: اگر کیفیت خودرو‌ها بد است چرا پارس ۸۰۰ میلیون تومان در بازار قیمت دارد؛ در حالی که قیمت آن در کارخانه کمتر از ۳۰۰ میلیون تومان است. این فاصله باعث شده ایران خودرو و سایپا به شدت زیان ده شوند و معتقدم در حال له شدن هستند.

دیگر خبرها

  • هجوم شاسی‌بلندهای کوچک چینی به بازار خودروی ایران!/ عکس
  • قیمت خودروی تولید داخل به یک میلیارد تومان رسید!
  • جنجال‌ها بر سر افزایش قیمت پژو پارس؛ حق با چه کسی است؟
  • شاسی‌بلند اتوماتیک چینی ۸۵۰ میلیون تومان شد
  • قدرت نمایی شاسی بلند نیسان در سیل دبی
  • افزایش قیمت کارخانه ای خودرو کلید خورد؟
  • قیمت جدید 4 عضو خانواده پژو پارس اعلام شد (+سند)
  • خودروی پژو ۲۰۰۸ مدل ۲۰۲۴ با چه مشخصاتی عرضه می‌‎شود؟
  • خودرو پژو 2008 مدل 2024 با چه مشخصاتی عرضه می‌‎شود؟
  • طراحی دستگاهی برای آنالیز توزیع فشار در کف پا