Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-18@13:18:18 GMT

باز تولید سیاست کابوی‌ها در عهد ترامپ

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۲۵۷۲۳۵۶۷

باز تولید سیاست کابوی‌ها در عهد ترامپ

اما اگر بخواهیم به چرایی اجرای این سناریو که با فرمان دولت تازه کار کاخ سفید صورت گرفت بپردازیم؛ باید گفت: ماشه سیاست جنگ طلبانه دونالد ترامپ در حالی در پایگاه هوایی الشعیرات سوریه کشیده شد که این منطقه به لحاظ استراتژیک نقش مهمی در مبارزه با داعش ایفا می‌کرد.

بعلاوه اینکه اگر به تحولات میدانی سوریه و عراق بنگریم، پیروزی‌های ارتش سوریه و ائتلاف مقاومت در جنگ با تروریسم بین‌المللی بویژه در مناطق حلب، حمص، حما و حومه تدمر، با سرعت شتابانی رو به افزایش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این جهت می‌توان نتیجه گرفت غائله وجود و بکارگیری تسلیحات شیمیایی علیه غیر نظامیان توسط دولت اسد و بدنبال آن حمله موشکی ناوگان دریایی آمریکا به سوریه با این بهانه، نوعی حق تنفس برای گروه‌های تروریستی و دمیدن روحیه بر قوای رو به زوال داعش و اذناب آن محسوب می‌گردد.

جدای از اینکه تهاجم نظامی واشنگتن به سوریه خلاف کنواسیون صلح جهانی است. بر فرض وجود سلاح‌های کشتار جمعی در سوریه، کشورهای غربی و آمریکا باید اجازه می‌دانند صحت این موضوع توسط یک کمیته حقیقت یاب مشتمل بر سازمان ملل متحد و سازمان منع سلاح‌های شیمیایی آشکار می‌شد که البته کار چندان دشواری هم نیست.

اینکه یک زمانی در کشور سوریه انبارهای تسلیحات شیمیایی وجود داشته امری است غیر قابل انکار، لیکن انفجار مشکوک یک انبار سلاح شیمیایی آن هم در منطقه تحت سیطره تروریست‌ها که اتفاقا مسبوق به سابقه هم بوده، ذهن تحلیلگر را نیازمند مطالعه بیشتر می‌نماید.

سازمان منع سلاح‌های شیمیایی در سال 2014 پس از پاکسازی و جمع آوری تسلیحات ممنوعه از جمله شیمیایی رسما اعلام کرد سوریه دیگر مالک سلاح شیمیایی نیست.

باید اضافه کرد: پس از انفجار انبار شیمیایی در خان شیخون دولت دمشق نزدیک به 90 نامه به سازمان ملل- شورای امنیت و سازمان منع تسلیحات شیمیایی نوشت که هیچ کدام با پاسخ روبه رو نشد. لذا این امر نشان دهنده هماهنگی کشورهای پشتیبان تروریسم در حادثه مذکور تلقی می‌شود.

حال صرف نظر از اینکه بشار اسد در آینده سیاسی سوریه دارای چه جایگاهی است، حمله لجام گسیخته ارتش آمریکا تنها به جهت مطامع از قبل طراحی شده در میدان سوریه و عراق بوده و بیش از آنکه آقای ترامپ دلسوز مردم سوریه باشد، در پی ایجاد ائتلاف نظامی برای اشغال سوریه وعراق است، یعنی مطابق آنچه که در عراق و لیبی به وقوع پیوست.

به هر روی، پس از انفجار انبار شیمیایی روستای خان شیخون و کشته و زخمی شدن تعدادی از غیر نظامیان، وزارت خارجه کشورمان مستقل از اینکه چه کسی عامل یا عاملین این رخداد جنایتکارانه هستند این اقدام را بشدت محکوم کرد.

ایران خود قربانی بزرگ سلاح‌های میکروبی در جنک با صدام است. شاید هنوز هم از اهالی سردشت و سومار و مریوان و... سئوال کنیم همچنان بوی بادام تلخ و گاز خردل و گاز اعصاب در ریه‌های آنان ماندگار باشد.

البته بعید به نظر می‌رسد حامیان گروه‌های تروریستی همچون ترکیه و عربستان و اردن از اثرات تسلیحات میکروبی بی‌خبر باشند.

ولی نکته‌ای که حایز اهمیت است، رییس دولت کنونی ایالات متحده چندی پیش در کارزار انتخاباتی خود در مقابل هیلاری کلینوتن نامزد دموکرات پرچم مبارزه با داعش در دست گرفته بود.

اما اقدام مداخله جویانه و از پیش طراحی شده واشنگتن در یورش نظامی به الشعیرات خیلی زود ماسک مبارزه با تروریسم را بر چهره دولتمردان جنگ طلب آمریکا کشید.

در این بین ضرورت هوشیاری مسکو- تهران به عنوان دو بازوی متوازن کننده قوا در منطقه در حوزه سیاست خارجی و اتخاذ رویکرد در مواجهه با مواضع نامتعادل و تنش‌زای ایالات متحده بیش از گذشته احساس می‌شود.

محمدرضا شجاعیان - سیاست خارجی

به اشتراک گذاری کد خبر : 2800397621322545468 برچسب‌ها : تهاجم نظامی امریکا به سوریه کلید جنگ در جیب ترامپ باز تولید سیاست کابوی‌ها در عهد ترامپ باز تولید سیاست کابوی‌ها در عهد ترامپ لینک کوتاه : اخبار مرتبط استقبال شرکت های اسلحه سازی از جنگ افروزی ترامپ در سوریه یکشنبه 20 فروردین 1396 12:46 دلشکستگی ایوانکا دلیل حمله ترامپ به سوریه بود! یکشنبه 20 فروردین 1396 15:15 دستور ترامپ برای وضع تحریم های جدید علیه روسیه و ایران یکشنبه 20 فروردین 1396 19:55 سناتور آمریکایی: ترامپ باید قرارداد بوئینگ با ایران را لغو کند دوشنبه 21 فروردین 1396 09:42

ارسال نظر

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید: 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید. 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود. 3- نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود. تصویر امنیتی : پربازدیدها عروس و داماد هم وارد عرصه انتخابات شدند +عکس افسانۀ مردان ثروتمند و زنان زیبا گوهر خیر اندیش در بیمارستان بستری شد+عکس جدول اسامی شخصیت‌های برجسته نامزدی ریاست‌جمهوری جزئیات اسیدپاشی در جنوب تهران شبی که هیتلر تا صبح در آتش سوخت چگونه تماس صوتی تلگرام را فعال کنیم؟ آتش سوزی گسترده انبار 5 هزار متری کالا در جاده مخصوص کرج/ نجات جان محبوس شدگان مراد بیک هم برای ریاست جمهوری ثبت نام کرد! توضیحات پلیس درباره تجمع اعتراضی روز گذشته مردم ورامین لیست همه پربازدیدها برگزیده ها شبنم قلی‌خانی از حس مادر شدن می‌گوید عاقبت درست پارک نکردن خودرو شکار پردردسر پلنگ ثبت نام داوطلب فلافل‌فروش در وزارت کشور ترانه​ای با صدای پرویز پرستویی آداب استفاده از تلفن همراه 24 کشته در تصادف اتوبوس و تانکر سوخت + فیلم هواوی سه لپ تاپ ۲ در ۱ ویندوزی روانه بازار می کند سنسور دوربین سونی با توانایی فیلمبرداری با نرخ ۹۶۰ فریم بر ثانیه سفر ۷۲ گردشگر خارجی با عقاب طلایی آخرین مطالب همه سایت 16:23 روحانی در انتخابات ریاست جمهوری نام نویسی کرد 16:23 باز تولید سیاست کابوی‌ها در عهد ترامپ 16:21 کواکبیان: تا آخر می‌مانم 16:11 13 مصدوم در حریق انبار لوازم یدکی در جاده مخصوص تهران - کرج 16:11 مؤسس ویکی ‌لیکس:سیا ، القاعده و داعش را ایجاد کرد 15:46 احتمال وجود حیات در خارج از زمین 15:40 شاعری که پا به دربار هیچ پادشاهی نگذاشت 15:37 ظریف: برخی به تحقیقات درباره خان شیخون تمایل ندارند 15:19 تندباد ۱۱۵کیلومتری اردبیل را درنوردید 15:18 برانکو: فردا تاریخ‌سازی می‌کنیم فهرست همه مطالب جام جم آنلاین © 2015 | کلیه حقوق این وب سایت متعلق به موسسه فرهنگی مطبوعاتی جام جم است. ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

منبع: جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۲۳۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پتانسیل صادرات بیش از ۶۰۰ هزارتن مرغ در کشور وجود دارد

حبیب اسداله نژاد مدیرعامل اسبق اتحادیه مرغداران و کارشناس صنعت طیور در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع میزان جوجه ریزی مورد نیاز کشور با احتساب سرانه مصرف و ذخایر استراتژیک و صادرات و خرید حمایتی مرغ مازاد در راستای حمایت از مرغداران و تعدیل قیمت مرغ در بازار پرداخت.

با توجه به سرانه مصرف ماهانه چه میزان جوجه ریزی مورد نیاز کشور است؟

اسداله نژاد: بنابر آمار روزانه ۷ هزار و ۵۰۰ تن معادل ماهانه ۲۲۰ تا ۲۳۰ هزارتن گوشت مرغ مورد نیاز کشور است که براین اساس ماهانه ۱۳۰ میلیون قطعه جوابگوست.

اینکه گفته می شود ۱۵۰ میلیون قطعه جوجه ریزی در واحدها صورت گرفته، شک برانگیز است چراکه بنابه دلایل متعدداز جمله کمبود جوجه، امکان تامین  این میزان از طریق واردات وجود ندارد و دومین موضوع در صورت تحقق جوجه ریزی ماهانه ۱۴۰ تا ۱۵۰ میلیون قطعه، بازاری برای این حجم تولید وجود ندارد.

بعد از سیاست‌های غلط گذشته در خصوص گله‌های اجداد عملا پتانسیل تولید مازاد جوجه به کشور تبدیل به چالش تامین جوجه شد و وزارت جهاد کشاورزی مبادرت به صدور واردات جوجه یکروزه و تخم مرغ نطفه‌دار برای تامین جوجه و مرغ کشور کرد. با این تفاسیر و به لحاظ واردات تخم مرغ نطفه‌دار و جوجه یکروزه، این حجم جوجه در کشور تامین نمی‌شود و حتی با واردات جوجه یکروزه هم این عدد محقق نخواهد شد.

اتخاذ سیاست جوجه ریزی ۱۵۰ میلیون قطعه غیرکارشناسی و ضدتولید است.

در حال حاضر وضعیت قیمت مرغ در بازار چگونه است؟

اسداله نژاد: با توجه به افزایش هزینه های تولید، قیمت تمام شده بالای ۶۸ هزارتومان است، درحالیکه مرغداران با نرخ ۵۲ تا ۵۳ هزارتومان در بازار عرضه می کنند که این موضوع اجحاف در حق تولیدکننده است.

با توجه به زیان مرغداران ناشی از افزایش حجم تولید تقاضا می شود که مرغ مازاد از سطح بازار جمع آوری یا صادرات شود تا مرغداران متحنل زیان نشوند.

آخرین وضعیت صادرات مرغ چگونه است؟

اسداله نژاد: گرچه ممکن است در حد ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ هزارتن صادرات انجام شده باشد، اما وقتی مرغداران هرکیلو مرغ را ۱۵ هزارتومان کمتر از نرخ واقعی عرضه می کنند، حداقل باید هزارتن مرغ صادر شود.

برای صادرات مرغ باید موارد متعددی رعایت شود. اولین فاکتور برای صادرات نیازمند کاهشی بودن قیمت تمام شده تولید است و همواره  اتخاذ تصمیمات خلق الساعه و تعرفه صادراتی باید حذف شود تا برنامه ریزی برای صادرات مستمر دچار چالش نشود.

بنابر آمار ظرفیت تولید بیش از ۳ میلیون تن مرغ در کشور وجود دارد که اگر از پتانسیل ها بدرستی استفاده شود، امکان صادرات سالانه بیش از ۶۰۰ هزارتن مرغ به بازارهای هدف وجود دارد.

آیا قیمت گذاری دستوری راهکار مناسبی برای تنظیم بازار مرغ است؟

اسداله نژاد: تجربه نشان داده که قیمت گذاری دستوری جواب نداده و جواب نخواهد داد. 

با توجه به هزینه های تولید، قیمت واقعی هرکیلو مرغ ۶۰ تا ۶۵ هزارتومان است که به سبب مازاد تولید کمتر از این نرخ در حال عرضه است که این امر بدان معناست که مکانیزم عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت در بازار است. بنابراین انتظار می رود دولت در بازار و قیمت گذاری دخالت نکند که تعادل بازار را برهم زند.

سیاست قیمت گذاری دستوری زمانی معنادارد که در زمان کاهش قیمت به کمتر از نرخ مصوب، دولت مابه التفاوت را پرداخت کند که در آن صورت مرغدار حق ندارد بالاتر از قیمت بفروشد. در شرایطی که دولت چنین اقدامی انجام نمی دهد، باید از سیاست گذاری دستوری در قبال حجم تولید و قیمت دست بردارد و اجازه دهد تولید و بازار ساماندهی شود چراکه با رهاکردن سیاست دستوری، شرایط بازار خوب می شود.

آیا نیازی به واردات مرغ برای ذخایر استراتژیک داریم؟

اسداله نژاد: براساس تجارب گذشته مجموع ذخایر استراتژیک سالانه مرغ ۵۰ تا ۷۰ هزارتن است که این میزان ذخایر رقمی کمتر از مصرف یک هفته مرغ کشور است، لذا با جوجه ریزی ماهانه ۱۳۰ تا ۱۳۵ میلیون قطعه امکان تامین این میزان در کشور وجود دارد و قطعا نیازی به واردات نخواهیم داشت.

در بازار فعلی حداقل ۲۰ تا ۳۰ هزارتن مرغ مازاد وجود دارد که به منظور ذخایر استراتژیک باید از سطح بازار جمع آوری و نگهداری شود و به عبارتی سیاست گذاری تولید برمبنای نیاز کشور و بازار است و ذخایر استراتژیک مبنای سیاست گذاری دستوری نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • بهره برداری از یک واحد تولیدی در ابهر
  • بهره برداری فاز توسعه یک شرکت شیمیایی/۳ بازدید انجام شد
  • آمریکا سیاست دوگانه خود در قبال تروریسم را کنار بگذارد
  • نگاهی به نیم قرن سیاست اعراب درباره رژیم اسرائیل؛ از اکتبر 1973 تا اکتبر 2023، استحاله عربی چگونه رقم خورد؟ + اسناد
  • چه شد که سوئد در یک قدمی ساخت بمب اتمی، از سلاح هسته‌ای دست کشید؟
  • سلاح ورزی: بعد از عملیات روز یکشنبه شرایط اقتصادی کشور به سوی آرامش می‌رود
  • پتانسیل صادرات بیش از ۶۰۰ هزارتن مرغ در کشور وجود دارد
  • تولید کود و سم کم‌ضرر از پسماند نخلستان‌ها
  • مراحل تولید و تست مصاف، مسلسل تازه ارتش ایران
  • خط تولید و تست مصاف، مسلسل تازه ارتش ایران