Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@08:36:36 GMT

چرا شرکت‌های تعاونی مسکن به سامان نمی‌رسند؟

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۲۶۸۴۸

چرا شرکت‌های تعاونی مسکن به سامان نمی‌رسند؟

ایسنا/قزوین «اعلام ورشکستگی به علت عدم پرداخت دیون» و «ورشکستگی شرکت تعاونی مسکن ...» ازجمله عناوینی هستند که گاهاً در فضای مجازی به چشم می‌خورند و بدین ترتیب امید خانواده‌هایی که چشم به تعاونی‌های مسکن دوخته بودند ناامید می‌شود.

خانواده‌های ایرانی برای داشتن یک چهاردیواری و سقف بالای سر باید هزینه‌های زیادی را بپردازند که گاهاً این هزینه به‌اندازه یک‌عمر زیربار قسط رفتن تمام می‌شود به همین سبب بسیاری از آن‌ها به تعاونی‌های مسکن روی می‌آورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعاونی‌هایی که در ابتدا برای سهل کردن خانه‌دار شدن برخی از افراد تأسیس شدند ولی امروزه خودشان با مشکلات عدیده‌ای دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

رقیه قراقی عضو تعاونی مسکن معلولان قزوین در گفت‌وگو با ایسنا می‌گوید: از سال ۸۸ عضو تعاونی مسکن انجمن نابینایان و معلولان بهزیستی شدم، قرار بود در زمان کوتاهی واحدهای مسکونی را تکمیل کرده و تحویل دهند که متأسفانه با طولانی شدن این زمان درنهایت واحدهای مسکونی در سال ۹۴ تحویل داده شد.

وی که دل پردردی دارد می‌گوید: طی چهار سالی که آسانسور نداشتیم بارها در پله‌ها به زمین خوردم و دچار شکستگی شدم؛ این‌ها را به کدام مسئول باید بگویم؟!

قراقی ادامه می‌دهد: در واحدهای مسکونی چندطبقه وجود آسانسور یکی از ضروریات برای معلولین محسوب می‌شود ولی متأسفانه در واحدهای احداث‌شده در مسکن مهر توجهی به این موضوع نشده و بالاخره بعد از چهار سال پیگیری تنها یکی از دو آسانسور راه‌اندازی شد که آن‌هم یک روز در میان دچار مشکل می‌شود و به تعمیر نیاز دارد.

این بانو در پایان اشاره می‌کند: در حال حاضر کنتور آب و گاز در واحدهای مسکونی معلولان مشترک است؛ در حقیقت با نصب یک کنتور مادر در بیرون واحدها و نصب کنتورهای فرعی تزئینی در داخل واحدها مشکلات نیز افزایش پیداکرده است.

به گزارش ایسنا، اعضای تعاونی‌های مسکن معمولاً برای به سرانجام رسیدن پروژه‌ها ماه‌ها چشم‌انتظاری می‌کشند و اغلب با تحویل گرفتن واحدهای مسکونی با مشکلات عدیده‌ای نیز روبه‌رو می‌شوند.

بهزادپور: پنج تعاونی مسکن در قزوین با مشکل مواجه شدند

مهنوش بهزادپور معاون امور تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین به ایسنا می‌گوید: اداره مسکن و شهرسازی و نظام‌مهندسی بر احداث در تعاونی‌های مسکن نظارت دارند ولی برگزاری مجامع این تعاونی‌ها و منطبق کردن آن‌ها با قانون ازجمله وظایف اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی است.

وی اضافه می‌کند: در برخی از تعاونی‌ها، «عدم نقدینگی» اعتراضات اعضای آن را در پی دارد چون با توجه به تورم موجود در اقتصاد عدم نقدینگی موجب دیر به ثمر رسیدن پروژه‌ها و مشمول زمان شدن آن‌ها می‌شود؛ برای مثال فردی باید ۱۰ میلیون تومان به‌حساب تعاونی مسکن واریز کند ولی بعد از گذشت دو سال به دلیل تورم حاضر به پرداخت مبلغی بیش از مبلغ گذشته نمی‌شود که این امر تعاونی‌ها را با مشکل مواجه می‌سازد.

معاون امور تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین تأکید می‌کند: باید تعاونی‌های مسکن را با بسترسازی و فرهنگ‌سازی تقویت کرد تا با ایجاد مشارکت کمبود نقدینگی وجود نداشته باشد.

وی عنوان می‌کند: در اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی قوانینی وجود دارد که اگر عضوی در تعاونی حق‌السهم خود را پرداخت نکند می‌توان فرد را از پروژه خارج کرده و فرد دیگری را جایگزین کرد.

بهزادپور اعلام می‌کند: ۸۲ تعاونی مسکن در قزوین فعال هستند که در حال حاضر پنج شرکت تعاونی مسکن با مشکل مواجه شدند، بعضاً برخی از پرونده‌ها با مشکل قضایی مواجه شدند که بعد از صدور رأی دادگاه عین و تکلیف خواهند شد.

به گزارش ایسنا، بر اساس استانداردهای جهانی قیمت مسکن نباید بیشتر از پنج برابر حقوق سالانه یک فرد باشد، اما در ایران قیمت مسکن ۲۵ برابر این استاندارد بوده، این در حالی است که اکثر گروه‌های فاقد درآمد ازجمله کارگران و کارمندان هر یک به نحوی جزئی از بدنه دولت محسوب می‌شوند.

فصاحت: موانع موجود بر سر راه تعاونی‌های مسکن برداشته شود

فرشاد فصاحت استاد اقتصاد دانشگاه پیام نور قزوین در گفت‌وگو با ایسنا اظهار می‌کند: تعاونی با ارائه مدیریت خاص درزمینه تولید مسکن می‌توانند مشکل صاحب‌خانه شدن را برطرف سازند. این بخش‌ها به‌خوبی قادر به مقابله با مشکل مسکن هستند، به شرطی که موانع موجود از سر راه آن برداشته شده و تسهیلات و امکانات لازم به این بخش اختصاص یابد. اما امروز شاهد برخی مشکلات هستیم که تعاونی‌های مسکن را در این راه دچار بحران کرده است.

این استاد دانشگاه بیان می‌کند: یکی از مشکلاتی که تعاونی‌های مسکن را تحت تأثیر قرار می‌دهد افت چشمگیر صنعت ساختمان و رکود عمیقی است که تعاونی‌ها را در اجرای تعهدات خود دچار مشکل کرده است.

فصاحت: مشکل نظارت در تعاونی‌های مسکن ساختاری است

وی تشریح می‌کند: برای اینکه ریشه‌یابی مشکلات موجود را انجام دهیم می‌بایست تجربیات تعاونی‌های مختلف را مطالعه کنیم. یکی از این موارد، نظارت‌های دولتی است که در تعاونی‌های مسکن وجود دارد. در این نوع نظارت‌ها کاستی‌هایی وجود دارد و خلأ قانونی موجود نیز بر این موضوع دامن می‌زند، در حقیقت مشکل نظارت در تعاونی‌های مسکن ساختاری است و اکثر پروژه‌های تعریف‌شده در تعاونی‌های مسکن دچار مشکل هستند چراکه الگوی ساختاری این تعاونی‌ها مشکل دارد.

 فصاحت اضافه می‌کند: از طرف دیگر نبود منابع و اعتبارات کافی برای توسعه تعاونی‌های مسکن در بودجه‌های سنواتی و تسهیلات در اختیار دولت و همچنین اثرات ناشی از رکود تورمی حاکم در بخش مسکن کل کشور ازجمله عوامل مؤثر در بروز مشکلات برای تعاونی‌های مسکن هستند.

وی اشاره می‌کند: همچنین افزایش قیمت زمین و مصالح ساختمانی در طی سنوات گذشته، هزینه‌های نظارتی و موانع ایجادشده توسط شهرداری‌ها، سازمان‌های خدماتی، ادارات ثبت‌اسناد و سازمان نظام‌مهندسی، عدم تخصیص اعتبارات بانکی مناسب برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌کاره، عدم اجرای قوانین حمایتی دولت و نیز هزینه‌های مالیات، بیمه و عوارض شهرداری‌ها باعث عدم کارآیی تعاونی‌های مسکن در کشور شده است.

استاد دانشگاه پیام نور قزوین می‌گوید: عدم وجود افراد متخصص و توانمند در میان اعضای هیئت‌مدیره تعاونی‌های مسکن موجود در کشور نیز موجب ناکارآمدی این تعاونی‌ها شده است.

به گزارش ایسنا، طی دو دهه گذشته دیدگاه دولت به شرکت‌های تعاونی تغییر کرد و عملاً با حذف تسهیلات تشویقی، تعاونی‌های مسکن رقیبی برای خصوصی شدند. دولت می‌تواند با حمایت از تعاونی‌های مسکن بخشی از مشکلات این بخش را در سطح کلان رفع کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی تعاونی مسکن اقتصاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۲۶۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حل مشکل مسکن کمک به معیشت مردم است

به گزارش خبرنگار مهر، محسن داوری ظهر پنجشنبه در آئین قرعه‌کشی و واگذاری زمین طرح نهضت ملی مسکن در روستای امین‌آباد بخش مرکزی شهرستان مشهد اظهار کرد: با توجه به اینکه بخش زیادی از درآمد خانواده‌های مستأجر برای تأمین مسکن هزینه می‌شود اجرای طرح نهضت ملی مسکن گام مهمی در راستای حل مشکل مسکن و کمک به معیشت خانواده‌ها است.

فرماندار مشهد از نهضت ملی مسکن به عنوان تدبیر خوب دولت سیزدهم یاد کرد و افزود: این زمین‌ها به صورت ۹۹ ساله واگذار می‌شود و مالکان امکان خرید و فروش این زمین‌ها را نخواهند داشت.

وی با بیان اینکه متقاضیان تأیید شده باید بلافاصله پس از واگذاری زمین کار دریافت پروانه و ساخت و ساز را آغاز کنند اظهار کرد: پروانه‌های این واحدهای مسکونی ظرف دو هفته صادر می‌شود و مالکان باید طی مدت یک ماه فونداسیون واحد مسکونی را اجرا کنند.

داوری با بیان اینکه مالکان این واحدها تا ۹۵ مترمربع زیربنا می‌توانند احداث کنند، تصریح کرد: با هدف افزایش سرعت ساخت و ساز این واحدهای مسکونی روستایی، مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان تسهیلات با بهره ۵ درصد و بازپرداخت ۲۰ ساله به آنها پرداخت می‌شود.

فرماندار مشهد خدمت به مردم را افتخار دانست و تاکید کرد: باید برای خدمت به این مردم که مقاومت کرده و ایستاده‌اند، شب و روز تلاش کنیم.

وی در ابتدای سخنان خود با اشاره به نگاه اعتقادی به ظهور منجی گفت: غدیر خم درس آینده نگری و ولایت‌مداری برای ما داشت.

داوری با اشاره به تهاجم و تحریم‌های دشمنان علیه نظام جمهوری اسلامی گفت: سرمایه اصلی کشور نفت، معدن و … نیست بلکه مردم مقاوم و صبوری هستند که پای کار ایستاده و فشارها را تحمل می‌کنند.

فرماندار مشهد با بیان اینکه مردم ما به تقابل با کفر افتخار می‌کنند، خاطرنشان کرد: تهاجم و تحریم‌های دشمن به خاطر نگاه اعتقادی ما است و با ظهور یگانه منجی عالم بشریت همه منافع آنها به خطر می‌افتد چراکه حمایت از مظلوم و از بین بردن ظلم و ظالم وعده الهی است.

قرعه کشی ۲۵۲ واحد مسکونی

بخشدار مرکزی مشهد هم در این مراسم گفت: امروز پانزدهمین هفته از قرعه‌کشی و واگذاری زمین در روستای امین آباد انجام شد.

حسن کاظمی با اشاره به قرعه کشی ۲۵۲ واحد مسکونی در این مراسم افزود: از این تعداد ۱۷۲ واحد در روستای اسماعیل آباد، ۶۲ واحد در روستای امین آباد و ۱۸ واحد در روستای پایین ده بخش مرکزی احداث خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: جدول‌گذاری و آسفالت ۴۵۰۰ مترمربع با صرف ۱۰ میلیارد ریال از جمله اقدامات انجام شده در این روستا است.

کد خبر 6082020

دیگر خبرها

  • گلایه متقاضیان از عدم پرداخت وام ودیعه مسکن توسط برخی از بانک‌ها
  • واگذاری سهم دولت از اراضی محدوده شرکت تعاونی مسکن والدین شاهد ارومیه
  • حل مشکل مسکن کمک به معیشت مردم است
  • حل مشکل ۳۲ ساله مسکن شهرک شاهد ارومیه
  • تولید مسکن در سقز به جد رصد و تسهیلگری شود
  • بهره‌برداری از مخزن‌ ذخیره ۱۰هزارمترمکعبی آب آشامیدنی شهر مهرگان
  • افزایش تعاونی‌ها به حل مشکلات استان‌ها کمک می‌کند
  • مخزن ذخیره جدید آب آشامیدنی شهر مهرگان آماده بهره برداری
  • تاخیر در تحویل زمین‌های تعاونی مسکن زنجان ۳۴ ساله شد
  • تعاونی‌های حوزه فرهنگ و هنر در استان‌ها فعال شوند