Web Analytics Made Easy - Statcounter

مراسم بزرگداشت یک عمر دستاورد ادبی و هنری ژان کلود کریر نویسنده فرانسوی و معرفی پروژه «سعدی، خواجو و حافظی به روایت نمایشی ژان کلود کریر با حضور او به عنوان نویسنده فیلمنامه، مهدی حسینی، تهیه‌کننده فیلم، فیلیپ تیبو(سفیر فرانسه در تهران)، شهرام ناظری، نهال تجدد، فاطمه معتمدآریا، علی دهباشی و دیگر علاقه‌مندان این چهره‌شاخص فرهنگ، سینما و ادبیات پنجشنبه ۱۶ آبان‌ماه در مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کریر پل ارتباطی ایران و فرانسه
یکی از سخنران‌های این مراسم شهرام ناظری بود که درباره کریر چند کلامی سخن گفت و البته به احترام او چند خطی هم آواز خواند. ناظری با اشاره به وجهه مولاناپژوهی کریر از سابقه طولانی آشنایی با این چهره سینمایی گفت: «آشنایی من با ژان کلود کریر به‌واسطه همسر ایشان خانم نهال تجدد صورت گرفت. فعالیت‌های ژان کلود کریر در خصوص مولانا بسیار ارزنده است و در واقع می‌توان او را پل ارتباطی بین ایران و فرانسه دانست. متأسفانه در ایران اهمیت زیادی به مشاهیر فرهنگی داده نمی‌شود، اما در گوشه و کنار جهان بزرگانی مانند ژان کلود کریر خدمات زیادی را به فرهنگ ما انجام می‌دهند.»

روایت سینمایی کریر از مولانا
نهال تجدد مولانا پژوه و همسر ژان کلود کریر در سخنرانی خود با اشاره به مطرح شدن پیشنهاد نوشتن زندگینامه مولانا به ژان کلود کریر گفت: «در یکی از فستیوال‌ها تهیه‌کنندگان ترک از ژان خواستند زندگینامه مولانا را برای ساخت فیلمی با بازی لئوناردو دی‌کاپریو بنویسد ولی او مخالفت کرد، اما این موضوع جرقه‌ای برای نوشتن این فیلمنامه را زد و تحقیق درباره آن را شروع کردیم». تجدد افزود: «دوران مولانا روزگار حمله و فتح مغول‌هاست و ژان کلود برای نوشتن فیلمنامه تصمیم گرفت از صحنه‌ای شروع کند که جلال‌الدین کوچک در حال ماهیگیری است اما به‌جای ماهی جسدی صید می‌کند. ابتدا فکر کردیم برای ساخت آن در ایران با مشکل مواجه هستیم و در خارج نیز متأسفانه آنچنان‌که باید مولانا شناخته شده نیست اما خوشبختانه این اتفاق در حال رخ دادن است.»

یادی از شایگان، کیارستمی، انتظامی
در پایان این مراسم ژان کلود کریر پشت تریبون رفت و از نام‌های بسیاری سخن گفت؛ از جمله کیارستمی، داریوش شایگان، عزت‌الله انتظامی و آنچه از ایران در تجربه عینی و ذهنی خود دارد. او حسش را درباره ایران اینطور توضیح داد: «وقتی می‌خواهیم به یک فرهنگ اهمیت بدهیم در واقع باید مردم آن فرهنگ را هم دوست داشته باشیم که برای عشق به این ملت همسر من نقش مهمی را ایفا کرد. من بارها به ایران سفر کردم و هر بار به هر نقطه‌ای از ایران که رفتم از من به‌خوبی پذیرایی شد و با احترام با من برخورد شد.» کریر صحبت‌هایش را با یادی از چند هنرمند ایرانی ادامه داد: «اولین نفری که می‌خواهم از او یاد کنم داریوش شایگان است، کسی که در خصوص فرهنگ ایران و هند با او صحبت می‌کردم. نفر دوم عزت‌الله انتظامی است که بازیگر و راوی بسیار بزرگی بود و نفر سوم عباس کیارستمی است. عباس دوست صمیمی و نزدیک من بود.» کریر به سابقه آشنایی خود با کیارستمی هم اشاره کرد و گفت: «در آن زمان کسی کیارستمی را در فرانسه نمی‌شناخت تا اینکه روزی یکی از دوستان تماس گرفت و گفت که تو باید فیلمی را ببینی و اسم کارگردان آن را هم نمی‌دانست. من به دیدن آن فیلم رفتم و از تماشای آن حیرت‌زده شدم. در واقع آن فیلم «خانه دوست کجاست؟» بود و همان روز فیلم کلوزآپ کیارستمی را هم دیدم. فیلم «خانه دوست کجاست» را در مجموع 3 بار دیدم و می‌توانم بگویم یکی از بهترین فیلم‌هایی است که تاکنون دیده‌ام. این فیلم را زمانی دیدم که حتی نمی‌دانستم در ایران سینما هم وجود دارد. من جزو اولین کسانی‌ام که در مطبوعات فرانسه درباره کیارستمی مقاله نوشت و تأکید کردم یک فیلمساز بزرگ به دنیا آمده و بعد از آن از نزدیک با او آشنا شدم. من و ژان لوک گدار که از سردمداران موج نوی سینمای فرانسه بودیم ناگهان با فردی از شرق روبه‌رو شدیم که دریچه تازه‌ای را به رویمان باز کرده بود. کیارستمی ظاهر سردی داشت اما بعد از نزدیک شدن به او قلبی گرم و بزرگ را می‌دیدیم.» کریر با اشاره به حضور در نمایشگاه عکس‌های کیارستمی در تهران گفت: «کیارستمی یکی از بهترین عکاس‌هایی است که می‌شناسم و در نمایشگاه عکس او در تهران به من پیشنهاد بازی در یکی از فیلم‌هایش را داد که بدون فکر کردن پذیرفتم. خبر مرگ او برای من بسیار تلخ بود.»

منبع: تابناک

کلیدواژه: سانتریفیوژ IR 6 مهدی خدابخشی ورنکش ورزقان زلزله ترکمانچای بوریس جانسون هشترود بهروز کمالوندی ژان کلود کریر مولوی شناس پژوهشگر فرانسوی مشاهیر فرهنگی کیارستمی سانتریفیوژ IR 6 مهدی خدابخشی ورنکش ورزقان زلزله ترکمانچای بوریس جانسون هشترود بهروز کمالوندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۳۱۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرخ‌وفلک جادویی

در این مجموعه استاپ‌موشن، گلچینی از شخصیت‌های غیرمعمول و جذاب با ویژگی‌های عجیب و غریب می‌دیدیم. مثلا موجودی ماورای انسان و حیوان به رنگ قرمز و سبیلو که سوار بر فنر بود، گاوی با خال‌های صورتی، حلزونی روشنفکر که به‌طور غیرمعمول سریع حرکت می‌کرد، سگی مو بلند و... چندین شخصیت انسانی هم در فضای داستان‌ها دیده می‌شدند. 

«چرخ‌وفلک جادویی» (با عنوان فرانسوی: Le Manège enchanté‎) و (عنوان انگلیسی: The Magic Roundabout) یک مجموعه استاپ‌موشن فرانسوی ــ بریتانیایی بود که سال ۱۹۶۴ توسط سرژ دانو تولید شد. 

چرخ وفلک جادویی ابتدا در فرانسه تولید شد، سپس به سبب مشکلات دوبله آن به زبان انگلیسی، یک نسخه دیگر از این سریال توسط کمپانی بی‌بی‌سی با فیلمنامه‌ای جدید به زبان انگلیسی که توسط اریک تامپسون، نوشته شده بود به صورت استاپ‌موشن ساخته شد. سال ۲۰۰۷ نیز نسخه تلویزیونی جدیدی از چرخ‌و‌فلک جادویی ساخته شد.

دیگر خبرها

  • تحلیلگر فرانسوی: اسرائیل بود که حمله را آغاز کرد
  • عروسی بازیگر مشهور ایرانی و همسر فرانسوی اش
  • تأخیر در اکران «مست عشق»/ دوری شمس و مولانا از پرده نقره‌ای طولانی شد
  • چه بازیگری مصدر تنش بود؟/وارونه نمایی به سبک فرانسوی‌ها
  • اکران «مست عشق» به تعویق افتاد + بازیگران، خلاصه و آهنگ فیلم مست عشق
  • چرخ‌وفلک جادویی
  • عکس| باران کوثری در کنار عباس کیارستمی؛ ۲۰ سال قبل
  • رسانه فرانسوی: حمله ایران انتقامی حساب شده بود
  • مرکز فروش کولر گازی کریر در ایران
  • شایگان: حسن یزدانی از اول اردیبهشت به تشک کشتی برمی‌گردد