Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، «فو کونگ» مدیر اداره کنترل تسلیحات وزارت امور خارجه چین روز شنبه در کنفرانس خلع سلاح هسته‌ای مسکو به اقدام چند روز پیش ایران در برداشتن گام چهارم کاهش تعهدات هسته‌ای خود اشاره کرد.

وی که به همراه «عباس عراقچی» معاون وزیر امور خارجه ایران و «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه صحبت می‌کرد، گفت: «درباره کاهش تعهدات هسته‌ای ایران تمایل دارم که دو نکته را یادآوری کنم نخست اینکه ریشه تنش‌های کنونی درباره موضوع برنامه هسته‌ای ایران در سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرایط کنونی پس از آن حاصل شد که آمریکا در اقدامی یکجانبه تحریم‌ها علیه ایران را بازگرداند در نتیجه آن ایران تصمیم گرفت تا تعهدات خود در برجام را کاهش دهد چون از مزایای اقتصادی این توافق بهره‌ای نبرد. در واقع یک منطق اساسی پشت بحران هسته‌ای ایران وجود دارد.

مدیر اداره کنترل تسلیحات وزارت امور خارجه چین اضافه کرد: «دوم، کاهش تعهدات برجامی ایران نظام عدم اشاعه را در خطر قرار نداده است. ایران همچنان به تعهدات خود در ان‌پی‌تی پایبند است و بارها تاکید کرده که هر زمان بتواند از مزایای برجام بهره‌مند شود کاهش تعهدات خود در برجام را بازخواهد گرداند.»

وی گفت: «باید یادآوری کرد که شرایط کنونی موضوع هسته‌ای ایران به سوی مسیر خطرناکی پیش می‌برد و جامعه جهانی باید تلاش‌های خود برای یافتن راه حل سیاسی برای آن را افزایش دهد.در همین زمینه چین موضوعات آتی را پیشنهاد داده است:

باید به  اساس چند جانبه گرایی پایبند بود و برنامه جامع اقدام مشترک یکی از دستاوردهای دیپلماسی چندجانبه گرایی بوده که از طریق مذاکرات حاصل شد و به تایید شورای امنیت سازمان ملل نیز رسید. حفظ برنامه جامع اقدام مشترک در راستای حفظ چندجانبه گرایی است.»

این دیپلمات چینی اضافه کرد: «تعادل باید به برنامه جامع اقدام مشترک بازگردد. توافق هسته‌ای تنها فعالیت‌های هسته‌ای ایران محدود نکرده است بلکه مزایای اقتصادی ایران را نیز تضمین کرده است. این تعادل با خروج آمریکا از این توافق و اعمال مجدد تحریم‌ها علیه ایران از بین رفت. ما کشورهای اروپایی را تشویق می‌کنیم که ساز و کار اینستکس را فعال کنند و آن را به بخش‌های انرژی نیز توسعه داده و کشورهای غیر اروپایی را نیز پوشش دهند. چین از هر تلاش دیپلماتیک که به حفظ برجام منتهی شود حمایت خواهد کرد. از جمله مکانیزمی که توسط فرانسه پیشنهاد داده شده است. باید آمریکا را تحت فشار قرار داد تا تحریم‌ها علیه ایران را برداشته یا دست کم آن را کاهش دهد.»

وی اضافه کرد: «تمامی اعضای برجام باید موضوعات مربوط به این توافق را طی نشست کمیسون‌های مشترک حل کنند و از پناه بردن به مکانیزمی که به بردن پرونده ایران به شورای امنیت منجر می‌شود، خودداری کنند در غیر اینصورت با خطر افزایش تنش‌ها مواجه خواهیم بود. صلح در منطقه (غرب آسیا) از اهمیت ویژه برخوردار است. چین خواستار خودداری از هرگونه اقدام خصمانه در منطقه خلیج (فارس) بوده و همگان را به مذاکره و گفت‌وگو فرا می‌خواند. ما از همه کشورهای منطقه می‌خواهیم که صلح و ثبات را در منطقه به پیش ببرند.»

فو کونگ گفت: «چین به عنوان یکی از حامیان قدرتمند برنامه جامع اقدام مشترک همچنان خواستار حفظ این توافق بوده و امیدوار است که تمامی اعضای برجام نقش فعالتری برای حفظ برنامه جامع اقدام مشترک داشته باشند و حمایت قدرتمندانه‌ای از این توافق داشته باشند. موضوع برنامه هسته‌ای ایران یک شبه حل نخواهد شد و نیازمند هوشیاری، راه حل سیاسی و دیپلماتیک است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: وزارت امور خارجه مسکو ایران وزیر امور خارجه وزیر امور خارجه روسیه چین شورای امنیت سازمان ملل کشورهای اروپایی انرژی فرانسه کشورهای منطقه ایالات متحده آمریکا وزارت امور خارجه وزیر امور خارجه ایران وزیر امور خارجه روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۳۷۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید منظم آژانس از تاسیسات هسته‌ای ادامه دارد

رئیس سازمان انرژی اتمی کشور با اشاره به اینکه ۱۲۰ بازرس تائید شده برای مسائل هسته‌ای کشور وجود دارد که برخی در ایران مستقر بوده و برخی در رفت و آمد هستند، گفت: این بازرسان بر حسب موضوع و برنامه توافقی به صورت منظم یا سرزده از تاسیسات هسته‌ای کشور بازدید می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمد اسلامی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیئت دولت درباره ادعای رافائل گروسی رئیس سازمان بین‌المللی انرژی اتمی مبنی بر اینکه برنامه هسته‌ای ایران ابهام دارد، به خبرنگاران اظهار کرد: گزارش‌هایی که آقای گروسی یا مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به شورای حکام یا شورای امنیت سازمان ملل ارائه می‌دهد، دارای دو بخش است. بخش نخست درباره برجام و بخش دیگر آن به پادمان و ان پی تی مربوط است.

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه در بخش پادمان و ان پی تی، روابط خوبی بین ایران و آژانس برقرار است، یادآور شد: در این بخش نصب دوربین‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و نظارت و دائم آنها در حال انجام است و دانش اطلاعاتی آنها نسبت به عملکرد ما همیشه به روز است.

اسلامی ادامه داد: ۱۲۰ بازرس تأیید شده برای مسائل هسته‌ای کشور وجود دارد که برخی در ایران مستقر بوده و برخی در رفت و آمد هستند و بر حسب موضوع و برنامه توافقی به صورت منظم یا سرزده از تأسیسات هسته‌ای کشور بازدید می‌کنند.

وی با اشاره به بیانیه توافقی اسفندماه سال گذشته میان گروسی و سازمان انرژی اتمی، مبنی بر توجه ایران به ان پی تی و پادمان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران هر گونه فعالیت هسته‌ای که تعامل بین ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را خدشه دار کند، نمی‌پذیرد.

رئیس سازمان انرژی اتمی به موضوع برجام هم اشاره کرد و گفت: در بخش برجام تابع قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها هستیم و فعالیت هسته‌ای ایران در قانون اقدام راهبردی در چهارچوب پادمان است.

رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه گفت: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هر سه ماه یک بار به شورای حکام و ۶ ماه یک بار به شورای امنیت سازمان ملل گزارشی درباره فعالیت هسته‌ای ایران ارائه می‌دهد و موضوع انطباق یا عدم انطباق فعالیت هسته‌ای ایران با برجام محور اصلی گزارش است.

اسلامی اضافه کرد: ما هم طبق قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها، متعهد هستیم در صورتی که طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکند، شرایط فعلی به وجود می‌آید. در صورتی که اگر آنها به تعهدات خود عمل کنند، جمهوری اسلامی هم به تعهدات برجامی در خصوص بندهایی که برای برخی محدودیت‌ها وجود دارد، عمل خواهد کرد.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران طبق بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام به تعهدات خود عمل می‌کند، به صحبت‌های اخیر رافائل گروسی اشاره و عنوان کرد: ایشان گفتند هرچند ایران نسبت به غنی سازی بالا اقدام می‌کند ولی این به معنای برخورداری ایران از سلاح هسته‌ای نیست.

اسلامی خاطرنشان کرد: نکته حائز اهمیت این است که آقای گروسی به حضور بازرسان سازمان بین‌المللی انرژی اتمی در ایران و تعاملات خوب بین ایران و آژانس اشاره کرده و انشاالله ایشان در آینده به ایران سفر خواهد کرد و تنظیمات دو طرف به روز خواهد شد.

کد خبر 745459

دیگر خبرها

  • هیچ رفتاری را که سبب خدشه به تعامل ما با آژانس شود نمی‌پذیریم/ مدیرکل بین برجام و پامان تفکیک قائل شود
  • بازدید منظم آژانس از تاسیسات هسته‌ای ادامه دارد
  • اسلامی: اگر آژانس به تعهدات برجامی خود عمل کند ما هم متعهدیم
  • استوری جدید گروسی با تگ ایران
  • مدیرکل آژانس: مدرکی از ساخت سلاح نیافتیم
  • مدرکی از ساخت سلاح نیافتیم/تنش‌های اخیر برفعالیت آژانس اثر نداشت
  • مدرکی از ساخت سلاح نیافتیم/تنش‌های اخیر برفعالیت آژانس اثر نداشته
  • اولیانوف: رویدادهای خاورمیانه یکی از نتایج امتناع غرب از احیای برجام است
  • اولیانوف: رویدادهای خاورمیانه از نتایج امتناع غرب برای جلوگیری از احیای برجام است
  • اولیانوف: رویدادهای خاورمیانه از نتایج تصمیم آمریکا و اروپا برای جلوگیری از احیای برجام است