Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24- در پی اینکه منابع سیاسی عراق به توافقی بین گروه‌های مربوطه از جمله سائرون و حکمت برای بقای عادل عبدالمهدی در پستش به عنوان نخست وزیر اشاره کردند، دفتر آیت ‌الله سیستانی مشارکت مرجعیت دینی عالی شیعه را به عنوان طرفی در توافق مطرح شده مبنی بر باقی ماندن دولت کنونی و پایان اعتراضات جاری تکذیب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش سایت شبکه سومریه نیوز عراق، دفتر آیت‌الله سید علی سیستانی، مرجع عالیقدر شیعه بیانیه‌ای را در خصوص توافق ادعا شده برای بقای دولت و پایان اعتراضات منتشر و اینکه مرجعیت دینی طرفی در این توافق باشد را تکذیب کرد.

طبق این بیانیه در واکنش به آنچه برخی خبرگزاری‌ها به نقل از منابع سیاسی درباره اعتراضات کنونی منتشر کرده‌اند یک مقام مسؤول دفتر آیت‌الله سیستانی در نجف اشرف تکذیب کرد که مرجعیت دینی طرفی از این توافق باشد.

این منبع تاکید کرد، موضع‌گیری مرجعیت دینی در قبال اعتراضات مردمی و تعامل با آن و پاسخ به مطالبات معترضان همان است که در خطبه‌های نماز جمعه به صراحت اعلام شده و به همه کسانی هم که با ایشان تماس داشته‌اند این موضوع ابلاغ شده است.

این منبع تصریح کرد: آنچه به آیت الله سیستانی نسبت داده می‌شود خلاف واقعیت بوده و غرض از آن سوءاستفاده سیاسی از سوی برخی طرف‌ها و گروه‌هاست و صحت ندارد.

وی درباره حمل تصاویر آیت‌الله سیستانی از سوی برخی گروه‌های امنیتی و در برخی اماکن گفت، آیت‌الله سیستانی راضی به این مساله نیستند قبلا هم چند بار این مساله را شفاف سازی کردند هر کسی که محب ایشان است باید دست از این کار بردارد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از دو تن از کادر یکی از احزاب مشارکت کننده در مذاکرات سیاسی گویا گروه‌های سیاسی عراق اخیرا نشست‌هایی را برگزار کرده‌اند.

یکی از این دو منبع اشاره کرده است، احزاب سیاسی عراق در این نشست که اکثر فراکسیون‌های بزرگ در آن حضور داشتند بر پایبندی به عادل عبدالمهدی نخست وزیر و باقی ماندن دولت کنونی عراق در مقابل اجرای اصلاحات در پرونده‌های مبارزه با فساد و اصلاحات قانون اساسی توافق نظر کرده‌اند.

وی افزود، طرف‌ها همچنین بر مساله حمایت از دولت در پایان دادن به اعتراضات به هر شیوه ممکن توافق کردند.

منابع سیاسی می‌گویند، در بین این طرف‌های شرکت کننده ائتلاف سائرون به رهبری مقتدی صدر و جریان حکمت به رهبری عمار حکیم نیز بوده‌اند اما به گفته منابع، تنها طرفی که این توافق را رد کرده ائتلاف النصر به رهبری حیدر العبادی نخست وزیر سابق عراق است که معتقد است تنها راه حل رفتن عادل عبدالمهدی است.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۳۸۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق 4 کشور منطقه برای "راه توسعه" / اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق / مسیر ترانزیت جدید بدون ایران

4 کشور منطقه (ترکیه، عراق، امارات و قطر) برای ساخت مسیر جدید ترانزیتی اتصال اروپا به خاورمیانه توافق کردند.

به گزارش عصرایران، مقامات عراق، ترکیه، قطر و امارات، یادداشت توافق برای ساخت مسیر ترانزیتی "راه توسعه" امضا کردند. این مسیر، اروپا را از طریق خاک ترکیه و عراق، به خلیج فارس متصل می کند. این مسیر از ایران عبور نمی کند.

امضای این یادداشت توافق دیروز دوشنبه توسط وزیران 4 کشور ترکیه، عراق، امارات و قطر در حضور سران ترکیه (اردوغان) و عراق (السودانی) در بغداد انجام شد.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در سفر رسمی دیروز دوشنبه به بغداد و اربیل سفر کرد. این اولین سفر رئیس جمهوری ترکیه به عراق بعد از 13 سال بود.

این یادداشت توافق از طرف عراق توسط وزیر حمل و نقل (رزاق محیبس)، از طرف ترکیه توسط وزیر حمل و نقل و زیرساخت ( عبدالقادر اورال اوغلو)، از طرف قطر توسط وزیر حمل و نقل ( جاسم بن سیف السلیتی ) و از طرف امارات توسط وزیر انرژی و زیرساخت (سهیل محمد المزروعی) امضا شد.

دفتر نخست وزیر عراق اعلام کرد این پروژه به دستیابی به یکپارچگی اقتصادی و تلاش برای اقتصاد پایدار بین شرق و غرب، به تحریک رشد اقتصادی و تقویت روابط همکاری های منطقه ای و بین المللی کمک خواهد کرد. همچنین این طرح در مسیر افزایش تجارت بین المللی، تسهیل تحرک و فعالیت های اقتصادی، تجارت و ایجاد یک مسیر جدید حمل و نقل رقابتی و افزایش رونق اقتصادی بازرگانی کمک می کند.

نخست وزیر عراق هم گفت: راه توسعه تنها کوتاه کردن فاصله نیست، بلکه به پل ارتباطی میان مردم و فرهنگ‌های منطقه تبدیل می‌شود و از امنیت و ثبات در منطقه حمایت می‌کند. وی افزود: این یادداشت تفاهم شامل اقدام کشورهای امضا کننده برای تعیین چارچوب های لازم برای اجرای طرح راه توسعه است.

راه توسعه

"راه توسعه" شامل دو مسیر زمینی خودرویی و راه آهن است که جنوب ترکیه را از نقطه مرزی فیشخاپور کردستان عراق به جنوب این کشور (بصره - بندر فاو) به خلیج فارس متصل می کند. این نزدیک ترین و سریع ترین مسیر اتصال اروپا به خلیج فارس است که از خاک ترکیه و عراق می گذرد.

فیشخاپور مرز کردستان عراق و جنوب ترکیه و در نزدیکی مرز سوریه است.


وزیر حمل و نقل و زیرساخت های ترکیه ( عبدالقادر اورالوغلو) روز یکشنبه گفت: با تکمیل پروژه "راه توسعه" که از ترکیه و عراق می گذرد، روند حمل و نقل کالا را 25 روز کاهش می یابد.
وی توضیح داد: حرکت کشتی‌های عبوری از کانال سوئز 35 روز و از جنوب افریقا بیش از 45 روز طول می‌کشد اما اگر راه توسعه تکمیل شود، این زمان به 25 روز کاهش می‌یابد.

عراق سال گذشته هزینه این طرح را  17 میلیارد دلار اعلام کرد.

این مسیر ترانزیتی برای انتقال کالا میان ترکیه و کشورهای جنوب خلیج فارس است اما می تواند بخشی از مسیر اتصال شرق - غرب جهان نیز باشد. این مسیر همچنین می تواند به عنوان جایگزینی برای مسیر کنونی کانال سوئز و دریای سرخ مطرح شود.

با درگیری های ارتش امریکا و حوثی های یمن (انصارالله) در دریای سرخ و تنگه باب المندب، راه توسعه، از اهمیت بیشتری برخوردار می شود.

این مسیر از طریق جاده زمینی و راه آهن، جنوب ترکیه را به جنوب عراق و خلیج فارس متصل می کند.
 طول جاده زمینی و راه آهن در داخل عراق 1200 کیلومتر است.
 هزینه پروژه حدود 17 میلیارد دلار است. 10.5 میلیارد دلار برای ساخت راه آهن برقی و 6.5 میلیارد دلار برای جاده زمینی است.
این پروژه در 3 مرحله تکمیل می شود که مرحله اول در سال 2028، مرحله دوم در سال 2033 و مرحله سوم در سال 2050 به پایان می رسد.
این پروژه در مرحله اول 100 هزار فرصت شغلی و پس از اتمام، یک میلیون شغل ایجاد می کند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: محاصره قطر، فرصت بزرگ برای ایران اولین قطار ترانزیتی افغانستان- ترکیه در ایران گیر کرد! ۵ قطار ترانزیتی روسیه در راه ایران عبور اولین کشتی چین از مسیر شمال روسیه / ارزان تر و سریع تر از مسیر کانال سوئز

دیگر خبرها

  • صادرات خودرو به اوراسیا کلید می‌خورد
  • جزئیات توافق مهم امنیتی ایران و عراق
  • توافق مهم امنیتی ایران و عراق (+جزئیات)
  • اولین نتایج سفر اردوغان به عراق/ تشکیل ستاد عملیات مشترک بین آنکارا و بغداد
  • توافق الاعرجی با احمدیان درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق
  • توافق مهم امنیتی ایران و عراق + جزئیات
  • موضع‌گیری وزیر بهداشت عراق درباره مجروحان در غزه
  • موضع‌گیری جدید عمار حکیم درباره غزه
  • توافق 4 کشور منطقه برای "راه توسعه" / اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق / مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • نگاهی به توافق‌های جدید بین ترکیه و عراق