Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم،محسن محرری رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر قم در خصوص بافت‌های فرسوده به عنوان معضلی که همچنان در قم وجود دارد گفت: استان قم دارای محدوده یک ۱۷۰۰ هکتاری مصوب در بافت فرسوده است که ظرفیتی مهم در ساخت و ساز و تامین مسکن و اجرای پروژه‌های عمرانی به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او بیان کرد: عمده بافت‌های فرسوده قم در مناطق یک، سه، شش و هفت قرار دارد و برخی از این بافت‌ها در حال تخریب و نابودی است و در جهت دلگرم شدن مردم به نوسازی بافت‌های فرسوده، یک سری مکانیزم‌های تشویقی طراحی شده است، لکن به دلیل کافی نبودن سیاست‌های تشویقی، مالکان بافت‎های فرسوده در قم، انگیزه‌ای برای نوسازی و ساخت و ساز ندارند و باید در این سیاست‌ها مورد بازنگری قرار گیرد.

محرری با اشاره به برخی از سیاست‌های تشویقی فعلی یادآورشد: طبق طرح تفضیلی در همه شوارع تعداد طبقات تا دو طبقه پیش‌بینی شده است، اما در جا‌هایی که املاک در بافت فرسوده قرار دارد، علاوه بر مجوز‌ها در طرح تفضیلی، یک طبقه تشویقی نیز در بافت فرسوده توسط شهرداری پیش‌بینی شده است که به مالکان بافت‌های فرسوده تعلق می‌گیرد.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر قم افزود: در جهت نوسازی این بافت، سیاست‌ها و مکانیزم‌هایی تشویقی از طرف شورای اسلامی شهر قم و شهرداری در نظر گرفته شده است، اما استقبالی از آن وجود ندارد.

محرری افزود: یکی دیگر از این مکانیزم‌های تشویقی شامل محاسبه تراکم قبل از عقب‌نشینی ملک است و آن درصد تراکمی که به ملک اختصاص پیدا می‌کند، به عنوان سطح اشغال، مبنای محاسبه قبل از عقب‌نشینی است که تاثیر مثبتی بر این سطح اشغال دارد.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر قم در این باره توضیح داد: اگر ملکی قبل از عقب‌نشینی ۶۰ درصد سطح اشغال به آن تعلق بگیرد، این ۶۰ درصد قبل از عقب‌نشینی محاسبه می‌شود و وقتی مثلا ملکی فرسوده حدود دو متر عقب‌نشینی می‌کند این مقدار به ۷۵ درصد سطح اشغال تبدیل می‌شود و خود می‌تواند تا حدی به ایجاد انگیزه در نوسازی بافت فرسوده منجر شود.

محرری گفت: تمامی این مشوق‌ها از طرف شهرداری اعمال می‌شود، ضمن اینکه دولت نیز برای حمایت از ساخت و ساز در بافت فرسوده مشوق‌هایی را در نظر گرفته که یکی از این مکانیزم‌ها پرداخت وام ارزان قیمت به مبلغ ۵۰ میلیون تومان در ازای هر طبقه توسط بانک مسکن است.

او عنوان کرد: در پرداخت مبلغ پروانه ساختمان نیز در روند نوسازی تسهیلاتی در نظر گرفته شده و صدور پروانه تا دو طبقه تقریبا در حد رایگان است و آن مقدار از ملک که عقب‌نشینی شود به عنوان مطالبات در تراکم منظور می‌شود.

او افزود: با وجود تورم و هزینه‌های بالای ساخت و ساز این مبلغ وام کافی نیست و انتظار می‌رود تمهیدات و تدابیر لازم جهت تامین نقدینگی در جهت نوسازی بافت‌های فرسوده اتخاذ شود، البته ما همه این مکانیزم‌های تشویقی را کافی نمی‌دانیم، چون نتیجه‌ای که از آمار ساخت و ساز و تعداد پروانه‌های صادر شده به دست آمد، قابل توجه و مطلوب نیست.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر قم بیان کرد: شهرداری و شورای شهر درصدد است بعضی از این ضوابط و تعرفه‌ها را اصلاح کند.

او درباره مهم‌ترین علل عدم استقبال مردم از طرح‌های موجود و سیاست‌های تشویقی فعلی اظهار کرد: عمده مشکلات مردم در تامین نقدینگی و اخذ مجوز برای تعداد طبقات است، وقتی شهروندان می‌بینند در شارع ۶ و ۸ متری تعداد طبقات دو تا سه طبقه است و به نظر اقتصادی، احداث طبقات بیشتری را مطالبه می‌کنند، اما محدودیت در طرح تفضیلی اجازه افزایش طبقات را نمی‌دهد.

محرری تاکید کرد: باید توجه داشت در محدوده بافت تاریخی و فرسوده نیاز به آرامش داریم و نباید به دنبال ساختمان‌های بلند مرتبه باشیم و انبوه سازی و آپارتمان سازی در مناطق دیگری از شهر پیش‌بینی شده است که تا ۸ و ۱۰ طبقه هم مجوز ارائه می‌شود، اما در بافت فرسوده حداکثر تعداد طبقات سه طبقه است.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر قم درباره تملک ملک در مسیر پروژه‌ها نیز گفت: بافت فرسوده محدود به سن و سال ساختمان نیست و طبق محدوده پهنه‌بندی شده هر بافت قدیمی در شوارع نامناسب به لحاظ دسترسی بافت فرسوده به شمار می‌رود.

انتهای پیام/ح

مالکان بافت‎های فرسوده قم، انگیزه نوسازی ندارند

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بافت فرسوده شورای شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۴۳۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل ۲ هزار حلقه میانی برای تسریع در نوسازی بافت‌های فرسوده

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت راه و شهرسازی، محمد آیینی در نخستین جلسه شورای نوسازی مسکن در سال جدید از هدف‌گذاری برای تشکیل ۲ هزار حلقه میانی خبر داد و گفت: به طور متوسط باید در هر استان ۶۰ حلقه میانی طی ۶ ماه نخست سال شکل بگیرد و لازم است ادارات کل استان‌ها تمرکز خود را بر این موضوع بگذارند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه توجیه کردن و جلب اعتماد ساکنان بافت‌های فرسوده، کار نوسازی مسکن در این بافت‌ها را رونق می‌دهد، عنوان‌کرد: قرار است امسال به شکل سازمان یافته حلقه‌های میانی را شناسایی کرده و به آنان آموزش‌های لازم داده شود تا بتوانند به عنوان پلی میان ساکنان بافت‌های فرسوده و سرمایه‌گذاران عمل کرده و آنها را به نوسازی تشویق کنند.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با بیان این که وزیر راه و شهرسازی نیز بر استفاده از ظرفیت حلقه‌های میانی در وزارتخانه با محوریت شرکت بازآفرینی شهری ایران تاکید دارد، تصریح‌کرد: پس از برگزاری گردهمایی «گروه‌های جهادی (حلقه‌های میانی) در راه و شهرسازی» که اردیبهشت‌ماه برگزار می‌شود، چندین پویش مرتبط در همه محلات هدف کشور نیز برپا خواهیم کرد. هدف این است در سال جاری فعالیت‌ها مضاعف شده و حداقل ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در این بافت‌ها در دست نوسازی قرار گیرد.

آیینی با بیان اینکه در این راه باید از ظرفیت همه گروه‌های جهادی استفاده کنیم، ضمن تبریک روز ارتش اظهار کرد: ارتش یکی از ظرفیت‌های خوبی است که همیشه در حوزه محرومیت‌زدایی حضور پر رنگ داشته است و جلب همکاری این نهاد کمک بزرگی در این مسیر خواهد بود.

وی همچنین استفاده از توانایی‌های اعضای شورا‌های شهر را از دیگر ظرفیت‌ها در این زمینه برشمرد و گفت: اعضای شورا‌های شهر به شکل مستقیم با مردم در ارتباط هستند و می‌توانند در زمینه اطلاع‌رسانی بسیار مثمرثمر باشند. از سوی دیگر وزارت کشور نیز بر استفاده از ظرفیت سازمان امور اجتماعی کشور تأکید دارد و باید با برنامه‌ریزی از تمام این ظرفیت‌ها استفاده کنیم.

به گفته مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، تشکیل و آموزش حلقه‌های میانی بسیار مهم است؛ زیرا هیچ ارتباطی نمی‌تواند به اندازه ارتباط چهره به چهره تأثیرگذار باشد.

تشکیل حلقه میانی در ۸۶ شهر

در این جلسه سعید اسدی محجوب مدیرکل دفتر مطالعات کاربردی و امور ترویجی شرکت بازآفرینی شهری ایران گزارشی از وضعیت تشکیل حلقه‌های میانی ارائه کرد و گفت: تا کنون در ۸۶ شهر و ۳۸۱ محله ۳۷۴ حلقه میانی تشکیل شده است.

توزیع ۴۴ هزار و ۸۷۵ مورد بسته تشویقی در محلات هدف

وی افزود: در ۲۶۱ محله هدف بازآفرینی شهری، تعداد ۴۴ هزار و ۸۷۵ مورد بسته تشویقی به صورت چهره به چهره بین ساکنان محلات هدف توزیع و اطلاعات لازم در خصوص انواع تسهیلات شهرسازانه و مالی برای نوسازی مسکن در اختیار آنان قرار گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای بسته تشویقی نوسازی بافت فرسوده شش شهرستان سیستان وبلوچستان
  • وضعیت نامناسب بافت‌های فرسوده در شهرها
  • ۱۶۶ هزار هکتار از بافت‌های شهری فرسوده است
  • رکود در ساخت‌وساز موجب افزایش جرایم اجتماعی می‌شود
  • تعیین تکلیف املاک فاقد سند در بافت فرسوده پایتخت
  • ساخت ۱۵۰ هزار مسکن استطاعت پذیر در تهران | ۵۵۰۰ خانه فرسوده و خطرناک نوسازی می شوند
  • تشکیل ۲ هزار حلقه میانی برای تسریع در نوسازی بافت‌های فرسوده
  • اجرای بسته تشویقی نوسازی مسکن در ۶ شهرستان سیستان و بلوچستان
  • انتقاد آیت‌الله اعرافی از سبک معماری در ساخت‌وساز‌های جدید قم
  • ◄ نوسازی تجهیزات فرسوده بنادر با 2 مانع مواجه است