Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-25@08:34:23 GMT

سرنوشت پالرمو، CFT و حقوق مردم

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۴۳۹۴۲

سرنوشت پالرمو، CFT و حقوق مردم

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در صفحه اینسشتاگرام خود نوشت: هردو لایحه پالرمو و CFT گرفتار بدعت جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام شده‌ اند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، علی مطهری در صفحه اینستاگرام خود آورده است: درباره دو لایحه پالرمو و CFT دو مطلب است که باید از هم تفکیک شوند. یک مطلب این است که آیا تصویب آنها به صلاح کشور است یا نه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دوم این که آیا روند قانونی خود را طی کرده‌اند یا خیر. درباره مطلب اول به نظر من منافع تصویب این لوایح بیشتر از ضرر های آنهاست. تصویب آنها به این معنی نیست که مشکلات مالی و بانکی ما حل می‌شود ولی تصویب نکردن آنها موجب مشکلات جدید بانکی و مالی می‌شود و حتی کشورهای دوست و همکار ما نیز نمی‌توانند در مبادلات بانکی به ما کمک کنند. به طور کلی لوایح مرتبط با FATF موجب شفافیت مالی در کشور و انطباق سامانه بانکی ما با استانداردهای بین‌المللی و روان‌شدن مبادلات بانکی ما با دنیاست. نگرانی برخی افراد درباره کمک‌رسانی به گروه‌های جهادی و کسانی که در راه آزادی فلسطین و مانند آن تلاش می‌کنند نگرانی بجایی نیست. الآن کشورهایی داریم که عضو FATF هستند و به گروه‌های مورد نظر خودشان هم از راه های مختلف کمک می‌کنند. این مطلب هم که چون در زمان تحریم هستیم الحاق به این کنوانسیونها موجب می‌شود نتوانیم تحریم ها را دور بزنیم نظرات مخالفی دارد و بسیاری معتقدند که عکس مطلب است زیرا اگر در فهرست کشورهای غیرهمکار و به اصطلاح لیست سیاه قرار بگیریم آن وقت دور زدن تحریم ها کار بسیار مشکل‌تری است. علاوه بر این، مگر بناست ما تا سال ها در تحریم باقی بمانیم؟ اگر تحریم ها برداشته شود و ما در لیست سیاه باشیم مشکلات زیادی از نظر مبادلات بانکی خواهیم داشت و خروج از لیست سیاه هم مراحل متعدد و طولانی دارد. 

اما مطلب دوم یعنی این که آیا دو لایحه پالرمو و CFT روند قانونی خود را طی کرده‌اند یا نه، باید بگوییم هردو لایحه گرفتار بدعت جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام شده‌اند که مانند شورای نگهبان دوم مصوبات مجلس را از نظر سیاست های کلی نظام بررسی می‌کند و نظر خود را به شورای نگهبان می‌فرستد و شورا بدون آنکه نظر خود را اعلام کند به عنوان مغایر با اصل ۱۱۰ قانون اساسی به مجلس می‌فرستد و جالب است که اگر مجلس بر نظر خودش اصرار بورزد آن مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌رود تا مجمع درباره نظر خودش و نظر مجلس داوری کند! یعنی قاضی و یک طرف دعوا یکی است و این از عجایب روزگار است، و گاهی هم مجمع خودش مانند مجلس سنا مصوبه مجلس را اصلاح می‌کند. بدیهی است که همه این ها خلاف قانون اساسی است و صرفاً با تغییر قانون اساسی قابل توجیه است. 

هردو لایحه پالرمو و CFT به خاطر ایراد مجمع به مصوبه مجلس از نظر انطباق با سیاست های کلی معطل مانده، با این تفاوت که ایرادهای مجمع درباره لایحه CFT پس از فرصت ۲۰ روزه شورای نگهبان برای بررسی مصوبه مجلس به شورا رسیده و در واقع نافذ نیست و رئیس مجلس باید آن را به عنوان قانون برای رئیس جمهور ارسال می‌کرد تا رئیس جمهور آن را ابلاغ نماید. 

مطلب شیرین دیگر این است که طبق آیین‌نامه مجمع تشخیص مصلحت نظام، اگر موارد اختلافی مجلس و شورای نگهبان ظرف یک سال در مجمع بررسی نشد نظر شورای نگهبان ملاک است! طبیعی است که اگر گردانندگان مجمع با نظر مجلس در مصوبه‌ ای مخالف باشند می‌توانند آنقدر در بررسی آن تأخیر کنند تا یک سال بگذرد و نظر شورای نگهبان حاکم شود. همان طور که استفساریه مجلس درباره این که آیا شورای نگهبان می‌تواند کاندیدایی را پس از رأی مردم رد صلاحیت کند، همان طور که درباره خانم مینو خالقی پیش آمد و مجلس پاسخ منفی داد، بعد از حدود ۳ سال هنوز در دستور کار مجمع قرار نگرفته است. 

این ها مسائلی است که موجب تضییع حقوق مردم شده است و باید اصلاح شود. شاید یک مجلس قوی بتواند این رسالت بزرگ را انجام دهد و این بدعت ها را از بین ببرد.

کد خبر 396239

منبع: ایمنا

کلیدواژه: علی مطهری توییتر اینستاگرام پالرمو شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۴۳۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی اصلاح شد/ آغاز جلسه علنی مجلس شورای اسلامی

به گزارش قدس آنلاین، جلسه علنی امروز (سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه امروز (سه شنبه ۴ اردیبهشت ماه) و در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون عمران درباره طرح کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی (اعاده شده از شورای نگهبان)، جهت تأمین نظر شورای نگهبان با اعمال اصلاحات عبارتی در ماده ۱۱ طرح مذکور موافقت کردند.

گفتنی است؛ دستورکار این جلسه به شرح زیر است:

گزارش کمیسیون کشاورزی درباره تحقیق و تفحص از وزارت جهاد کشاورزی در خصوص عملکرد سازمان حفظ نباتات در ممانعت از تولید سموم کشاورزی داخلی و واردات نمونه خارجی آن در اجرای ماده ۲۱۲ آئین نامه داخلی مجلس

گزارش کمیسیون بهداشت و درمان درباره دلیل کمبود و گرانی دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی ناشی از استنکاف از اجرای جز (۱) بند (س) تبصره ۱ قانون بودجه ۱۴۰۱ و ردیف ۱۶ جدول مصارف تبصره ۱۴ قانون بودجه ۱۴۰۲

گزارش کمیسیون اقتصادی درباره طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی (اعاده شده از شورای نگهبان)

گزارش کمیسیون اجتماعی درباره لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار

گزارش کمیسیون انرژی درباره لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با شرکت بازرگانی دولتی هند (اس. تی. سی) به داوری

گزارش کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور درباره طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس و تعداد نمایندگان آن‌ها

گزارش کمیسیون اجتماعی درباره طرح یک فوریتی استفساریه ماده ۴۸ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۱)

گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست درباره طرح استفساریه جز ۱ بند الف ماده ۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • آیت‌الله مدرسی یزدی: شورای نگهبان در بررسی مصوبات، به نظرات مشورتی پژوهشکده توجه می‌کند
  • تمام تلاش‌مان را می‌کنیم تا مشکلات دارویی برطرف شود
  • واکاوی اصل ۲۲ قانون اساسی در سلسله جلسات شرح مبسوط قانون اساسی
  • طرح ساماندهی اجاره بهای املاک اصلاح شد
  • ایرادات شورای نگهبان به طرح مالیات بر سوداگری رفع شد
  • قالیباف: کمتر از نیم درصد مردم مشمول قانون مالیات بر سوداگری می‌شوند
  • رفع ایرادات شورای نگهبان به طرح ساماندهی اجاره بهای املاک
  • اصلاح طرح کنترل و سامان‌دهی اجاره بهای املاک مسکونی در مجلس
  • طرح کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی اصلاح شد/ آغاز جلسه علنی مجلس شورای اسلامی
  • دفاع تمام قد حامی لایحه عفاف و حجاب از بازگشت گشت ارشاد به خیابان ها /نیروی انتظامی پیش‌دستی کرد /با قدرت جلوی کشف حجاب را بگیرید