Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@01:59:55 GMT

ایران ۵۵ میلیارد تن ذخایر زمین شناسی دارد

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۴۶۸۶۶

ایران ۵۵ میلیارد تن ذخایر زمین شناسی دارد

علیرضا شهیدی روز یکشنبه در حاشیه بازدید از یک مجتمع تولید فولاد در آران‌وبیدگل به خبرنگاران بیان کرد: ذخیره قطعی زمین شناسی کشور البته حدود ۳۳ میلیارد تن است که در سال گذشته نزدیک به ۴۵۰ میلیون تن در سطح معادن برداشت داشتیم.

وی با اشاره به افزایش ۱۰ درصدی برداشت از سطح معادن کشور در سال ۹۷ تصریح کرد: بر اساس هدف‌گذاری جدید از خام فروشی مواد معدنی جلوگیری و در این راستا عوارض ۲۵ درصدی برای صادرات این مواد اعمال می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون وزیر و رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور افزود: هدف اصلی این است که بتوانیم با اکتشاف منابع معدنی جدید، نیازهای زنجیره معدن‌کاری و صنایع وابسته را در کشور را تامین کنیم.

وی در پاسخ به سهم بهره‌برداری از دریاچه نمک نیز گفت: در زمینه اکتشاف مواد معدنی در کشور نگاه‌ها به منابع، ملی است و اینکه در استان‌ها چه میزان بهره‌برداری صورت بگیرد، با کارهای کارشناسی قابل حل بوده و جای نگرانی نیست.

میزان کل صادرات مواد معدنی کشور از نظر وزنی در سال گذشته افزون بر پنج میلیون و ۷۰۰ هزار تن و مبلغ ۹.۲ میلیارد دلار ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی بود که برای امسال نیز برآورد شده عددی مشابه به دست آید و افزون‌بر ۱۲۱ کشور صادرات ایران در این بخش را جذب کنند.

بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، نرخ تورم تولید بخش معدن در چهار فصل منتهی به تابستان ۱۳۹۸ نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۵۹.۲ درصد رسید که نسبت به بهار امسال رشد ۰.۳ درصدی نشان می‌دهد.

استان اصفهان با ۸۲۸ معدن در حال بهره‌برداری یکی از قطب‌های معدنی و صنایع وابسته به آن در کشور به شمار می‌رود که با ایجاد هشت هزار و ۹۹۱ فرصت شغلی، سرمایه‌گذاری ثابت ۶ هزار و ۸۹۰ میلیارد ریالی دارد.

آران‌وبیدگل با جمعیت بیش از ۱۰۳ هزار نفر در فاصله نزدیک به ۶ کیلومتری کاشان و  ۲۱۵ کیلومتری شمال اصفهان واقع است.

برچسب‌ها صادرات استخراج معدن سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور اصفهان آران وبیدگل

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صادرات استخراج معدن سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور اصفهان آران وبیدگل صادرات استخراج معدن سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور اصفهان آران وبیدگل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۴۶۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ذخیره کانسنگ منگنز معدن ونارچ قم به ۱۲ میلیون تُن رسید

اکبر ابدالی ، گفت: با اکتشاف‌های صورت گرفته طی سه‌سال اخیر و تا عمق ۸۵۰ متری، این ظرفیت مهم شناسایی شد که به طور حتم نقش مهمی در توسعه فعالیت‌های معدن در سطح استان و کشور خواهد داشت.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت قم  افزود: ونارچ بزرگترین معدن منگنز کشور است که عمده نیاز منگنز کارخانه‌های فولاد کشور را تامین می‌کند، به همین علت هر گونه کشف ذخایر جدید در این معدن در زنجیره توان تولید فولاد کشور به عنوان یک محصول مهم و راهبری نقش دارد.

او ادامه داد: با تلاش کارشناسان و متخصصان حوزه معدن استان و کشور، اکتشافات سایر مواد معدنی از قبیل سرب، روی و آهن و مس نیز در این معدن با جدیت ادامه دارد.

گفتنی‌است ۲۱۲ پروانه در بخش معادن استان موجود که ۱۴۳ فقره از این پروانه‌ها دارای بهره‌بردار است و فعالیت‌های معدنی در محدوده تعیین شده آن صورت می‌گیرد.

بیش از ۲۴ نوع ماده معدنی درقم وجود دارد؛ اکثر مواد معدنی استان مصالح ساختمانی همچون گچ، آهک، سنگ لاشه و شن و ماسه است، پس از آن معادن نمک، سنگ ساختمانی و معادن فلزی در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

از جمله موارد مورد توجه در گسترش فعالیت‌های معدنی در قم، ایجاد واحد‌های فرآوری در کنار معادن استان است که هم ارزش افزوده بیشتر در فعالیت‌های معدنی را به دنبال دارد و هم موجب افزایش فرصت‌های شغلی در این بخش مهم اقتصادی می‌شود.

لازم به توضیح است بهره‌برداران معادن درصدی از فروش ماده معدنی خود را از حدود ۲ تا ۱۲ درصد را تحت عنوان حقوق دولتی به دولت باز می‌گردانند.

این حقوق دولتی درموارد مختلفی همچون اصلاح جاده‌هایی که درمسیر معادن است، عمران مناطقی که معادن در آن قرار گرفته‌اند، اصلاح و بازسازی محیط پس از پایان فعالیت معادن و نیز توسعه فعالیت‌های معدنی به کار گرفته می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • فرآیند احداث پایانه مکانیزه مواد معدنی آغاز شد/ تحقق ترافیک ۱۰ میلیون تنی مواد معدنی و شیمیایی ظرف سه سال
  • این شهر بحرانی‌ترین کانون فرونشست زمین در کشور
  • هر جا نامی هست، داستانی دارد
  • ذخیره کانسنگ منگنز معدن ونارچ قم به ۱۲ میلیون تُن رسید
  • صادرات۶۰ هزارتن مواد معدنی از بندرخمیر
  • ◄ صادرات یک میلیون تن مواد معدنی به کشورهای حوزه خلیج فارس
  • ۶۰ هزارتن مواد معدنی از بندرخمیر در یک ماه نخست سال صادر شد
  • سال گذشته ۵ پروانه بهره‌برداری معدنی در قم صادر شد
  • صادرات ۶۰ هزار تن مواد معدنی از بندرخمیر
  • صادرات بیش از ۶۰ هزار تن مواد معدنی از بندر چند منظوره خمیر