Web Analytics Made Easy - Statcounter

«علی شکوری راد» عصر یکشنبه در نشست "نگاهی به جنبش دانشجویی ایران" که به میزبانی حزب اراده ملت برگزار شد، اظهار کرد: ما شاهدان دوره هایی از جنبش دانشجویی ایران بودیم و از این روند روایت های مستقیم داریم. سال ۵۷ وارد دانشگاه تهران شدم که دانشگاه مادر بود. آن زمان تعداد دانشجویان کشور ۱۸۰ هزار نفر بود اما اکنون 20  برابر شده، با اینکه فضای دانشجویی از نظر کمیت به گستردگی امروز نبود ولی زنده و اثر گذار و در به روی دانشجو همه جا باز بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بیشترین کنش ها در دانشکده فنی و پزشکی بود. دانشجویان دانشکده فنی به صورت پیوسته تا مدرک فوق لیسانس را می گرفتند به همین دلیل دانشجویان این دو دانشکده سرآمد دانشجویان دانشگاه تهران بودند و نبض جامعه در دانشگاه می تپید.

شکوری راد گفت: دو هفته قبل از انقلاب دانشجو شدم، بعد پیروزی دانشگاه تعطیل شد. فعالیت های دانشجویان مسلمان در کتابخانه اسلامی دانشگاه بود و چپ ها در کتابخانه دانشجویی فعالیت می کردند. هر گروه هم کوی و خوابگاه خودشان را داشتنند. بعد از انقلاب اکثر دانشجویان به گرایش های سیاسی خاصی متمایل و هوادار گروهی شدند. ورودی های سال ۵۸ مشخص بودند به این صورت که مشخص بود هر دانشجو به کدام گروه تعلق دارد.

دبیرکل حزب اتحاد ملت یادآور شد: احزاب و گروه ها، انجمن های دانشجویی مختلفی را در دانشکده ها تشکیل دادند هر انجمن هم یک اتاق و یک دیوار برای نصب اعلامیه داشت. ولی انجمن های اسلامی خودجوش راه اندازی شد که بعد از تشکیل در بهار سال ۵۸، درتابستان سال ۵۸ بیشتر تحولات در کوی دانشگاه رقم می خورد.

وی افزود: جنبش دانشجویی فقط به مذهبی‌ها و چپ‌ها اختصاص نداشت اولین انجمن دانشجویان مسلمان توسط مجاهدین خلق طراحی شده بود. در این حین، انجمن‌های اسلامی دانشگاه‌ها هیچ گروهی از بیرون نداشتند و خودجوش در دانشگاه‌ها تشکیل شدند و پس از تشکیل در بهار سال ۵۸ در تابستان سال ۵۸ بیشتر تحولات در کوی دانشگاه رقم می خورد.

این فعال اصلاح طلب ادامه داد: انجمن های اسلامی، دفتر تحکیم وحدت اول را شکل دادند و قبل از اعلام عمومی در اوایل سال ۵۹ اقدام به تسخیر لانه جاسوسی کردند بعد از مدتی دانشجویانی که بیرون از آن داستان بودند، دفتر تحکیم دوم را تشکیل دادند.

شکوری راد فعالیت انجمن اسلامی را در چند حوزه مختلف ارزیابی و خاطرنشان کرد: از پیروزی انقلاب تا انقلاب فرهنگی یک دوره است. دوره های بعدی فعالیت جنبش دانشجویی و دفتر تحکیم؛ از انقلاب فرهنگی تا باز شدن دانشگاه ها، باز شدن دانشگاه تا رحلت امام (ره)، از رحلت امام تا دوم خرداد و تا کنون بوده است. جنبش دانشجوئی ایران شرایط و اتمسفرهای مختلفی را تجربه کرد، که در این رهگذر فراز و فرودهای زیادی به خود دیده است.

وی افزود: چپ اسلامی به معنای طرفداری از اقشار ضعیف و علیه امپرایالیسم بود که روش، عمل و حرکت خود را از احزاب فعال چپ مارکسیستی می گرفتند.

شکوری راد خاطرنشان کرد: به روایت ها و تحلیل های مختلف در خصوص کم اثر بودن دانشجویان نقد دارم، جنبش دانشجویی در ایران خیلی اثر گذار بود ولی تقدیس نمی کنم به هر حال دانشجویان و روزنامه نگاران فقدان و خلا احزاب را پر می کردند که البته غیبت احزاب فراگیر و مستقل به فضای سیاسی آسیب زد،  ولی دانشجویان و روزنامه نگاران مجبور بودند بار زمین مانده بود را از زمین بردارند و شاهدیم در این دوره آن بار را زمین گذاشته اند.

وی افزود: زمانی انقلاب اسلامی پیروز شد دوره پر رنگ بودن ایدئولوژی بود، حتی سروش هم مسائل را ایدئولوژیک می دید. دانشجویان تحت مدیریت روحانیون و ذیل آن عمل می کردند و در مساجد دور هم جمع می شدند. هم قبل از انقلاب و حین انقلاب نبض کار را در دست گرفتند. جهاد سازندگی که خیلی موثر بود، توسط دانشجویان شکل گرفت که در زمان خودش حرکتی بزرگ و اثر گذار بود البته شاید نقد هایی هم به آن وارد باشد.

دبیرکل حزب اتحاد ملت، گفت: من در بطن ماجرا بودم و می توانم روایت های دست اول ارایه بدهم. دانشجویان قبل از انقلاب تحت تاثیر دکتر شریعتی و شهید مطهری بودند. بعد از انقلاب هم از آیت الله دستغیب تاثیر می گرفتند. بعد از انقلاب حزب جمهوری اسلامی و جامعه روحانیت مبارز انتخابات را می بردند آنها لیست می دادند و مردم رای می دادند. در انتخابات مجلس سوم دانشجویان لیست دادند مجمع روحانیون مبارز از آن لیست حمایت کرد و آن لیست یک پارچه رای آورد.

شکوری‌راد افزود: در انتخابات سال ۶۷ بحث فقر و غنا مطرح شد که پرچم آن در دست دانشجویان بود. دانشجویان به فکر تغییر و رقابت حداکثری بودند. تفکر چپ اسلامی به عهده دانشجویان بود و جناح راست دست حزب جمهوری اسلامی و جامعه روحانیت مبارز بود و دانشجویان با حضرت امام (ره) و چپ اسلامی ارتباط داشتند چون جناح چپ دولت موسوی را دولت مارکسیستی می دانستند.

 وی ادامه داد: چرا چریک های مدافع خلق و مجاهدین خلق متناظر دانشجوئی خود را ایجاد کرد؟ در سال ۶۲ و ۶۷ در دفتر تحکیم بودم کنش های سیاسی ما مستقل بود. دفتر تحکیم در دوره اول از هاشمی اعلام حمایت کرد ولی ۱۶ بند شرط گذاشت. به عنوان مثال وقتی خودروهای پرو ۴۰۵ در دوره هاشمی وارد کشور شد، دانشجویان مخالف بودندچون این خودروها را بخش جامعه بود می توانست استفاده کند و حتی می گفتند یک دستگاه از این ماشین را در خیابان آتش بزنیم که مخالفت خود را اعلام کرده باشیم.

شکوری راد خاطرنشان کرد: در مجلس ششم روزنامه نگاران به حدی سیاسی شده بودند که لیست مستقل دادند، چرا اینگونه شد؟ چون بار احزابی را به دوش می کشیدند که وجود نداشتند. قبل از رحلت امام (ره) در ملاقاتی که دفتر تحکیم وحدت با رهبری داشت من حاضر بودم، دانشجویان علیه طبرزدی شکایت کرده بودند که ایشان مخالف بود و فرمودند؛ می خواهید علیه یک دانشجو شکایت کنید؟

برچسب‌ها لانه جاسوسی دفتر تحکیم وحدت حزب اتحاد ملت ایران اسلامی حزب اراده ملت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: لانه جاسوسی دفتر تحکیم وحدت حزب اتحاد ملت ایران اسلامی حزب اراده ملت لانه جاسوسی دفتر تحکیم وحدت حزب اتحاد ملت ایران اسلامی حزب اراده ملت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۴۹۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳محقق می‌شود؟

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، لایحه بودجه ۱۴۰۳ پس از کش و قوس‌های فراوان در روزهای اخیر در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. البته اطلاعات مربوط به تخصیص منابع همانند سال‌های گذشته بحث‌ها و حواشی بسیاری به همراه داشت. اما هر ساله یکی از مهم‌ترین بخش‌های بودجه مربوط به منابع تخصیصی دانشگاه‌ها و آموزش عالی است.

بیشتر بخوانید: بازسازی خوابگاه‌های دانشجویی اولویت صندوق رفاه وزارت علوم /۲۹ هزار ظرفیت خوابگاهی در سال ۱۴۰۲ ایجاد شده‌ است

شاید برای دانشجویان دانشگاه‌های ذیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جالب باشد که بدانند آیا می‌توانند به افزایش کیفیت و کمیت امکانات رفاهی دانشگاه‌ها در پی تخصیص بودجه صندوق رفاه دانشجویان در سال تحصیلی آینده امیدوار باشند یا خیر؟

افزایش بودجه صندوق رفاه دانشجویان قابل قبول است

برای دریافت پاسخ این سوال با مسعود گنجی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با ابراز خرسندی از افزایش بودجه صندوق در ۱۴۰۳ اظهار کرد: بودجه رشد داشته است. البته به علت اینکه این افزایش بسیار بوده، بهتر است که بیان نشود چرا که ایجاد حساسیت می‌کند.

وی با بیان اینکه ما از افزایش بودجه صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رضایت داریم، گفت: با توجه به گشایش‌های بودجه‌ای که صورت می‌گیرد؛ صندوق رفاه نیز وام‌های دانشجویی را افزایش می‌دهد.

گنجی ادامه داد: هیئت امنا صندوق رفاه دانشجویان مردادماه تشکیل جلسه خواهد داد و ما تلاش داریم در آنجا مشکلات را مطرح و بودجه را بهبود ببخشیم تا امکانات رفاهی دانشجویی مناسب و تاثیر گذار باشد.

افزایش وام ودیعه مسکن برای سال تحصیلی آینده

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با اشاره به وام ودیعه مسکن بیان کرد: بودجه این وام به صورت کامل در اختیار صندوق رفاه است. این وام در سال ۹۹ برای شهرستان‌های کوچک حدودا ۱۵ میلیون تومان بود؛ اما اکنون این وام ۶۰ میلیون تومان است. به این معنا که وام ودیعه مسکن ۴۰۰ درصد رشد داشته یا چهار برابر شده است. همچنین این وام برای شهرهای بزرگ از ۲۰ میلیون تومان به ۹۰ میلیون تومان رسیده است. یعنی چهار و نیم برابر رشد داشته است.

وی ادامه داد: وام ودیعه مسکن برای دانشجویان ساکن تهران حدود ۲۵ میلیون تومان بود که برای سال تحصیلی کنونی به ۱۲۰ میلیون است. به عقیده من؛ افزایش رقم این وام راهگشا زندگی دانشجویان است.

تامین بودجه وام شهریه برعهده صندوق رفاه نیست

گنجی با تصریح بر اینکه ردیف بودجه وام شهریه دانشجویی از بودجه صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم جدا است، گفت: دولت‌های گذشته از سال‌های ۸۶ تا ۹۹ ردیف بودجه‌ای را تعریف کرده و از آن به دانشجویان وام شهریه پرداخت می‌کرد. این ردیف بودجه در دولت سیزدهم حذف می‌شود. در حال حاضر نیز ما به دنبال احیا این بودجه هستیم.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم اضافه کرد: دولت‌های احمدی نژاد یعنی نهم و دهم، ردیف بودجه مستقل و مجزائی را برای وام شهریه دانشجویان اختصاص می‌دهد. هر سال نیز بر اساس این بودجه، مبالغ وام‌ها به دانشجویان پرداخت می‌شود. این روند تا زمان دولت دوازدهم نیز ادامه داشته است. ما نمی‌دانیم بر اساس چه اتفاق و تصمیمی سازمان برنامه و بودجه این ردیف بودجه را از دولت حذف کرده است.

وی مطرح کرد: ما تلاش داریم تا این ردیف بودجه را به دولت یا صندوق بازگردانیم تا دوباره بتوانیم دوباره وام شهریه را از سال ۱۴۰۴ پرداخت کنیم. البته تا زمانیکه که این موارد ابلاغ نشود، بنده نمی‌توانم قول دهم که مشکل ردیف بودجه وام شهریه حل شده است یا خیر.

اختصاص بودجه قابل قبول به دانشگاه‌ها از سوی دولت

گنجی با بیان اینکه تامین بودجه و تهیه زمین برای خوابگاه‌های دانشجویی(مجردی-متاهلی) برعهده دانشگاه‌ها است، گفت: در واقع تامین بودجه تا ساخت و تاسیس خوابگاه بر عهده دانشگاه است و صندوق در این باره مسئولیتی ندارد.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم افزود: دولت امسال بودجه خوبی را برای خوابگاه‌های دانشجویی به دانشگاه‌ها تخصیص داده است. بنابراین بودجه خوابگاه ها به حساب صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم واریز نمی‌شود.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1228131 برچسب‌ها بودجه

دیگر خبرها

  • فراخوان ثبت‌نام دانشجویی طرح «حامیم» در لرستان
  • برگزاری اردوگاه حمایت از غزه در دانشگاه سیدنی استرالیا + تصاویر
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳محقق می‌شود؟
  • مدیریت شهری مفید با تعامل دانشگاه و شورای شهر
  • گردهمایی سفیران سلامت دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد
  • وزیر علوم: تشکل‌ها باید برای محیط دانشگاه برنامه داشته باشند / انتظارات رهبری از تشکل‌های دانشجویی چیست؟ +فیلم
  • وزیر علوم: تشکل‌ها باید برای محیط دانشگاه برنامه داشته باشند / انتظارات رهبری از تشکل‌های دانشجویی+فیلم
  • وزیر علوم: انتظارات رهبر انقلاب از تشکل‌های دانشجویی / تشکل‌ها باید برای محیط دانشگاه برنامه داشته باشند+فیلم
  • «خاستگاه خود» و «آرمان‌های نظام اسلامی» را نباید فراموش کنیم
  • مبالغ وام شهریه دانشجویان پیام نور اعلام شد/ آخرین مهلت ثبت نام متقاضیان