Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ انتقادات فراوانی نسبت به کالا‌های چینی در بازار که عمدتا از کیفیت لازم برخوردار نیستند وجود دارد، اما هیچگاه حلقه‌های نظارتی و حتی واردکنندگان به زیر ذره‌بین انتقادی نرفته‌اند. واردکنندگان نیز همواره از این غفلت استفاده کرده و کالا‌های بی‌کیفیت وارد می‌کنند تا جایی که تولید داخل را زیر سوال برده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این در حالی است که برای تحقق اهداف ” نهضت ساخت داخل ” همه موظف شدند ابزار‌های حمایتی را بکار گیرند و در این مسیر شناسایی دقیق چالش‌ها و همه فرصت‌های موجود یک ضرورت غیرقابل انکار است، اما متاسفانه مسئولان به دنبال راه چاره برای واردات کالا‌های چینی به کشور هستند.

اکنون اهداف نهضت ساخت داخل با ورود کالا‌های چینی بی کیفیت مغایرت عجیبی دارد و این اختلاف تا جایی خودنمایی می‌کند که فعالان اقتصادی – صنعتی گلایه از فاصله حرف تا عمل دولتمردان دارند.

آمار‌های گمرک از واردات کالا به کشور در ۶ ماه نخست امسال حاکی است که در این مدت بیش از ۱۶.۵۶ میلیون تن انواع کالا به کشور وارد شده که ارزشی بالغ بر ۲۱.۲ میلیارد دلار داشته است؛ این حجم از واردات در شرایطی است که در مدت مشابه سال قبل، وزن کالا‌های وارداتی به کشور ۱۶.۵۰ میلیون تن و ارزش این کالا‌های وارداتی ۲۲.۴۵ میلیارد دلار بوده است.
سهم ناچیز صادرات کالای ایرانی به چین

بر اساس این گزارش، چین، امارات، ترکیه، هند و آلمان ۵ کشوری بودند که بیشترین واردات ایران از آن‌ها انجام شده و بزرگترین طرف‌های ایران در واردات نیمه نخست امسال بوده‌اند.

از سوی دیگر با توجه به اینکه بازار ایران تحت سیطره کالا‌های چینی است وزیر صنعت، معدن و تجارت به تازگی گفته است، چین سالانه ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد دلار کالا وارد می‌کند. سهم ایران اکنون از این رقم ناچیز است و ما باید در زمینه صادرات به چین فعالتر عمل کنیم.

پیش بینی می‌شود در ۱۵سال آینده چین ۳۰ هزار میلیارد دلار کالا و ۱۰ هزار میلیارد دلار خدمات وارد کند. به گفته رضا رحمانی، ما بازار چین را فقط به عنوان واردات به کشورمان می‌شناسیم در حالی که ظرفیت صادرات کالا از کشور ما به چین بسیار فراتر و وسیعتر از ظرفیت وارداتی است که از چین به ایران انجام می‌شود.

وزیر صنعت معتقد است از طریق صادرات کالا به چین می‌توانیم به رونق بخش تولید کشور نیز کمک کنیم. وی همچنین خواستار شناختن ظرفیت بازار چین از سوی تجار و بازارگانان ایرانی شد. واردات چین در سال ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد دلار است در حالی که کل واردات کشور‌های همسایه ایران در سال هزار و ۳۰۰ میلیارد دلار است و این رقم‌ها به خوبی بیانگر وجود بازار بزرگ چین است.

بازار چین فرصت بزرگی برای تولیدکنندگان ایرانی است و باید از این فرصت، برای بهبود و گسترش صادرات به چین استفاده کرد. باید از برخی توانمندی‌های مازاد بر نیاز داخل برای توسعه این بخش بهره برد.

با اعلام رسمی هر واحد صنعتی و یا تشکل مربوطه در مورد داخلی سازی یک کالای وارداتی، فرآیند ممنوعیت و یا محدودیت واردات کالای مشابه در دستور کار می‌گیرد. اگر ظرفیت ساخت داخلی کالایی در کشور وجود داشته باشد واردات مشابه آن ممنوع و یا با اعمال شرایط تعرفه‌ای مدیریت لازم را اعمال خواهیم کرد. این دستوری است که وزارت صنعت بر آن تمرکز کرده است.

در همین رابطه یک فعال صنعتی در استان تهران با انتقاد از تصاحب بازار توسط کالا‌های چینی در گفتگو با خبرنگار اقتصاد۲۴ گفت: شرایط تولید امروز به چند مولفه بستگی دارد. رکود اقتصادی و بی پولی از جمله عواملی است که باعث خواب بیشتر صنایع کشور به ویژه در بنگاه‌های کوچک و متوسط شده است.

ابراهیم حقیقت پور ادامه داد: موضوع مهمتر این است که تجربه سال‌ها مقاومت صنعتگران و تولیدکنندگان کشورمان نشان می‌دهد که در نبود امکانات باز هم چرخ تولید متوقف نشده است، اما طی سال‌های اخیر واردات کالا‌های بی کیفیت چینی و اشباع بازار از این محصولات شرایط را برای تولید بسیار سخت کرده است.

این تولید کننده مبلمان و صنایع چوبی گفت: در حالی که کشور از ظرفیت خوبی برای تولید و حتی تامین مواد اولیه برخوردار است، اما بازار از محصولات چوبی چینی و ترکی اشباع شده است.
تولید داخل قربانی کالا‌های چینی

یک فعال اقتصادی در زمینه واردات هم با انتقاد از بروکراسی‌های دست و پاگیر جهت واردات محصولات خوشنام و صاحب برند گفت: چند سالی است که واردات کالا‌هایی با نشان‌های معتبر و خروج این محصولات از گمرک به غیر از تعرفه بالا با مشکلات زیادی روبروست.

افسانه کیانی گفت: از ثبت سفارش تا مراحل ترخیص از گمرک، راه سختی برای واردات کالا‌های با کیفیت به کشور است، اما در بازار به اندازه‌ای محصولات بی کیفیت چینی یافت می‌شود که کالا‌های ایرانی عرضه نمی‌شود.

به گفته این بازرگان، سوالی که مطرح می‌شود این است که چطور با تمهیداتی که دولت در نظر گرفته است واردات کالا‌های خارجی باید طبق لیست و براساس نیاز کشور باشد، اما بازار چیز دیگری می‌گوید. زمانی که کالا‌های چینی برای بازار داخل ایران و مصرف کنندگان ایرانی حاکمیت می‌کنند دیگر موضوع قاچاق مطرح نیست چرا که این حجم واردات، به خودی خود وارد کشور نشده است.

کیانی تاکید داشت: در پاسخ به سوال مذکور می‌توان گفت که تقویت تولید داخل و حق استفاده از بهترین‌ها از مردم گرفته شده است و تنها می‌خواهند با نام برند‌های چینی بازار را پررونق نشان دهند که این برخلاف سیاست‌های توسعه‌ای کشور است. منبع: اقتصاد24 برچسب ها: رویداد24 ، کالاهای چینی ، کالاهای چینی در بازار ، واردات کالاهای چینی ، واردات سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 کالاهای چینی کالاهای چینی در بازار واردات کالاهای چینی واردات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۲۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزودن ۴۱ هزار هکتار زمین به شهر‌ها برای اجرای نهضت ملی مسکن

به‌گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر؛ معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در بوشهر در گفتگو با خبرنگار صداوسیما گفت: ۵۰ تا ۷۰ درصد درآمد خانواده‌ها برای بخش مسکن هزینه می‌شود و دولت باید به این بخش وارد می‌شد تا آن چه در شأن مردم است به آنان برسند.

ارسلان مالکی افزود: ایده دولت برای ساخت ۴ میلیون خانه در طرح نهضت ملی مسکن کار بسیار بزرگ و امیدآفرینی است.

او اضافه کرد: همان‌گونه که نیرو‌های مسلح اجازه ندادند تا ناامیدی در کشور به‌وجود بیاید، ما نیز باید با ساخت مسکن امیدآفرینی کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن، بیش از ۸۵ هزار هکتار زمین در کشور کارشناسی شد که ۴۱ هزار هکتار آن مصوب شد و به محدوده شهر‌های کشور افزوده و پیوست شدند و بیشتر آن در اختیار نهضت ملی مسکن قرار گرفته است.

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن ادامه داد: ۱۵ هزار هکتار زمین نیز در حال طی فرآیند مجوز شهرداری‌ها هستند.

مالکی گفت: در بیش از دو سال گذشته از عمر دولت سیزدهم، ۵۰ درصد کل چهل سال گذشته زمین به مردم واگذار شده است.

او اضافه کرد: ساخت یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور آغاز شده و در مراحل مختلف اجرا است. همچنین ۵۳ شهرک جدید در نقاط مختلف کشور را مصوب کردیم که مستقل از شهر‌های کنونی ساخته می‌شوند. مراحل تصویب آنها در استان‌ها تمام شده و بخشی نیز در اختیار مردم قرار گرفته است.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: اراضی که ما در محدوده شهر‌ها تأمین کرده‌ایم بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار و احد مسکونی برای مسکن حمایتی را پاسخ می‌دهد و آماده‌سازی آن شروع نیز شده است.

مالکی بیان کرد: در بوشهر نیز امروز ۶۵۰ هکتار را کلنگ‌زنی می‌کنیم که نزدیک به ۷ هزار قطعه مسکونی یعنی ۷ هزار واحد را شامل می‌شود که به مشمولان واگذار می‌شود و بخشی از آن در اختیار مشمولان نیروگاه اتمی بوشهر قرار خواهد گرفت.

دیگر خبرها

  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • تحقق رویای چین؛ خیابان ها در سیطره خودروسازان اژدهای سرخ!
  • تخلیه‌ و بارگیری ۱۷.۵ میلیون تن کالا در بنادر کشور
  • چای از فهرست کالاهای مشمول افزایش مالیات یک درصدی حذف شود
  • چای از لیست کالاهای مشمول مالیات یک درصدی حذف شد
  • تولید ۷۵ درصد پارچه موردنیاز کشور در داخل
  • تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • زمین ۱.۸ میلیون واحد نهضت ملی مسکن تامین شد
  • افزودن ۴۱ هزار هکتار زمین به شهر‌ها برای اجرای نهضت ملی مسکن