Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@02:19:35 GMT

نهال کاری باید مطابق تغییرات آب و هوایی باشد

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۵۶۸۶۱

نهال کاری باید مطابق تغییرات آب و هوایی باشد

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان جنگل‌ها، خسرو شهبازی در نشست هم اندیشی با رئیس پژوهشکده حفاظت خاک گفت: ما نیازمند هم فکری و هم‌اندیشی با مؤسسات تحقیقاتی هستیم و انتظار این است که از توان علمی و تحقیقاتی این نهادها برای پیشبرد اهداف منابع طبیعی کشور استفاده کنیم.

سرپرست سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با تاکید بر استفاده از دانش بومی و تکنولوژی روز دنیا برای حفاظت از انفال و منابع‌طبیعی گفت: امروز ما باید در کنار دانش بومی از دانش روز دنیا بهره جسته و پیش‌بینی‌های لازم را جهت پیشگیری و مبارزه با آفات، امراض و تخریب منابع‌طبیعی داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رمز موفقیت در جنگل‌کاری سپردن مدیریت آن به مردم است

در ادامه  داود نیک کامی رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری گفت: یکی از مسائل مورد توجه پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری بحث "مدیریت یکپارچه حوزه‌های آبخیز" بین دستگاه‌ها و مدیرانی است که به نوعی در حوزه آبخیز فعالیت دارند. بدین ترتیب موسسه نیز همکاری‌های خود را با سازمان جنگل‌ها در قالب یک برنامه منسجم و با توجه به حجم منابع و پتانسیل‌ها دنبال می‌کند.

همچنین فرود شریفی، رئیس انجمن علمی خشکسالی و تغییر اقلیم که به اتفاق دکتر پرویز گرشاسبی، داود نیک کامی را همراهی می‌کردند گفت: رمز موفقیت در جنگل‌کاری‌ها سپردن مدیریت آن به مردم است و اگر می‌خواهیم توفیقی حاصل شود باید کار اصلی به مردم سپرده شود و سازمان به عنوان یک حامی و پشتیبان در کنار مردم باشد.
رئیس سال‌های نه چندان دور سازمان جنگل‌ها در ادامه به جنگل‌کاری در منطقه وردیج تهران و هندیجان اشاره کرد که مردم خود راساً جنگل‌کاری‌ها را برعهده گرفته و با مدیریت مردم بالای ۹۰ درصد زنده مانی درختان وجود دارد.
فرود شریفی همچنین یادآور شد: طرح‌های منابع‌طبیعی در بخش جنگل‌کاری و احیای مراتع عمدتاً توجیه اقتصادی داشته و اظهار امیدواری کرد سایر طرح‌های منابع طبیعی نیز به این سمت پیش رفته تا انگیزه مردم برای مشارکت بیشتر شود.
 
ارتباط با سازمان جنگل ها در اولویت برنامه‌های پژوهشکده قرار دارد

پرویز گرشاسبی به اهمیت ارتباطات و مراودات بین پژوهشکده و سازمان جنگل‌ها و تلاش برای دست یافتن به اهداف مشترک و افزایش این ارتباطات اشاره نمود و تصریح کرد: این مهم در اولویت برنامه‌های پژوهشکده قرار دارد.
گرشاسبی، سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور را هدف اصلی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری عنوان کرد و افزود: از پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری می‌توان به عنوان پیمانکار و مشاور نیز استفاده کرد.
وی در ادامه به تعدادی از طرح‌های تحقیقاتی خاتمه یافته در این پژوهشکده اشاره و خاطرنشان کرد: این طرح های تحقیقاتی می‌تواند در اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری موثر واقع شود.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۶۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای آتش بُر در روستای بیشه

لطفعلی بیرانوند در بازدید از عرصه‌های طبیعی این شهرستان اظهار کرد: طرح احداث آتش بُر در سپیددشت مسیر راه آهن تا تنگ هفت، روستای گازه، روستای بیشه، خان آباد، صیدنر، زالیاب و... از طریق شخم زدن مناطق جنگلی و شخم زدن در کنار درختان، مناطق حساس و... در حال اجرا است.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه در مسیر جاده‌ها یکی از عوامل حریق بی‌احتیاطی در پرت کردن فیلتر سیگار است، احداث این آتش‌بُرها از سرایت آتش‌سوزی به داخل مزارع کشاورزی و همچنین درختکاری‌ها و مناطق جنگلی جلوگیری می‌کند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خرم‌آباد با اشاره به اینکه جنگل‌ها و مراتع از مهم‌ترین و باارزش‌ترین منابع طبیعی هستند و نقش اساسی در تأمین نیازمندی‌های انسان (اکسیژن، آب، مواد غذایی و دارو) دارند افزود: منابع طبیعی تجدیدشونده (جنگل‌ها و مراتع) در توسعه اقتصادی و اجتماعی جامعه نقش مهمی دارد و باید بیش از پیش مورد توجه سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان کشور قرار گیرد.
بیرانوند تصریح کرد: از تمام همشهریان و طبیعت‌دوستان تقاضا می‌شود در صورت مشاهده هر گونه تخریب، تصرف و آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع با شماره تلفن ۱۵۰۴ امداد جنگل و مرتع نیرو‌های یگان حفاظت اداره منابع طبیعی استان لرستان را یاری کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • اجرای آتش بُر در روستای بیشه
  • کاشت ۲۰۰ اصله نهال در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • افزایش آمار حمله قاچاقچیان به نیروهای جنگلبانی/ تعداد نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی 14 درصد استانداردهای جهانی است! سازمان منابع طبیعی در دفاع از نیروهای خود ناتوان است
  • آبگیری ۱۵ میلیون متر مکعبی سازه‌های آبخیزداری بندرلنگه
  • فیلم/ آخرین تغییرات آب و هوایی در کشور
  • نشست بین المللی شورای حکام مدیریت جامع حوزه‌های آبخیزداری
  • چالش‌ها و فرصت‌های پیش‌روی منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد
  • ذخیره ۱۸ میلیون مترمکعب آب در پشت سازه‌های آبخیزداری نیکشهر
  • ذخیر ۱۸ میلیون مترمکعب آب در پشت سازه‌های آبخیزداری نیکشهر
  • سر ریز شدن ۳۷۵ بند سنگی ملاتی و خاکی در نیکشهر