Web Analytics Made Easy - Statcounter

وسعت بسیار زیاد بافتهای فرسوده در مناطق شهری و روستایی باعث کاهش تاب آوری شهرها در هنگام بروز بحران ها شده است.

خبرگزاری شبستان، سرویس اجتماعی، هادی دهقانی: بامداد جمعه ۱۷ آبان ۱۳۹۸ زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۵.۹ ریشتر، حوالی ترک در استان آذربایجان شرقی را لرزاند. این زلزله در عمق ۸ کیلومتری زمین رخ داد و باعث فوت ۵ نفر در روستای ورنکش و مصدومیت ۳۱۲ نفر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند با توجه به زلزله خیز بودن اکثر مناطق ایران این امر کم کم دارد برایمان عادی می شود، اما چیزی که نیازمند فرهنگ سازی است، عدم آمادگی ما برای کاهش اثر اینگونه بلایای طبیعی می باشد. با نگاه به عکس های این زلزله می بینیم که اکثر خانه های تخریب شده خشتی و گلی بوده و سقف آنها نیز با استفاده از تیرهای چوبی ساخته شده است که این خانه سازیها در زمره بافتهای فرسوده است، و همین بافتهای فرسوده باعث می شود تا در کوچکترین حادثه ای شاهد تخریب و تلفات بالا باشیم.

 

هم اکنون در کشور ۱۴۰ هزار هکتار بافت ناکارآمد در ۲۷۰۰ محله شهری وجود دارد، هرچند دولت تلاش دارد تا با پرداخت تسهیلات بتواند بخشی از بافت‌های ناکارآمد و فرسوده را بازسازی و مناسب سازی نماید ولی بدون درک صحیح و ایجاد بسیج عمومی اصلاح بافت های فرسود زمانبری بالایی را در پی خواهد داشت.

 

 

معضل عدم ایمنی بافت های فرسوده و ناکارآمد را باید در کنار بسیاری از ساخت و سازهای جدیدی قرار داد که از لحاظ امنیت در سطح نازلی قرار دارند به صورتی که با ظاهری نو آنها را نیز باید در حوزه بافت فرسوده به حساب آورد که این مشکل در هنگام بحران ها و بلایای طبیعی می تواند تاب آوری را کاهش دهد.

 

«علی اصغر پیوندی» رییس جمعیت هلال احمر در در صفحه توییتر خود پس از بازدید از منطقه ورنکش درباره آخرین وضعیت امدادرسانی به مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی نوشت:

 

«امروز در ورنکش بودم. جایی که در زلزله اخیر ۴ کشته داشت، ۳۰ خانه کاملا ویران شده و تعداد زیادی هم خسارت دیده، تقریبا هیچ خانه تازه ساز و یا بازسازی‌ای لطمه جدی ندیده بود، متاسفانه روستا‌های بسیاری هنوز پر از بافت‌های فرسوده هستند که با اندک ریشتری فرو می‌ریزد، مقاوم سازی را جدی بگیریم.»

 

 

پایان پیام/55

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد مسجد مسجد راهپیمایی 13 آبان مسجد هفته وحدت هفته وحدت کانون های فرهنگی هنری مساجد کانون های فرهنگی هنری مساجد هفته وحدت نوسازی بافت فرسوده بافت فرسوده تهران بافت فرسوده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۷۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای بسته تشویقی نوسازی بافت فرسوده شش شهرستان سیستان وبلوچستان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، سهیلا رضایی گفت: شرکت بازآفرینی شهری ایران با هدف تسهیل در نوسازی بسته‌های تشویقی ۱۹ بندی را تدوین و پس از تصویب در شورایعالی شهرسازی و معماری ایران به استان‌ها ابلاغ کرد.
وی افزود: این بسته‌های تشویقی مشوق‌های خوبی برای بهسازی و نوسازی مسکن در بافت فرسوده هستند که سازنده‌ها می‌توانند با استفاده از آن با کمترین هزینه نسبت به نوسازی مسکن خود اقدام کنند.
رئیس اداره باز آفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان گفت: ۱۳ شهرستان در محدوده شهر‌های تحت پوشش این اداره کل مورد هدف بازآفرینی شهری هستند که در شش شهرستان ذکر شده این طرح اجرا و در بقیه شهر‌ها نیز این طرح تعیین تکلیف شده است.
وی با بیان اینکه این مشوق‌های کالبدی براساس گروه‌بندی‌هایی مصوب شده‌اند، گفت: بر اساس شرایط بهره‌مندی و ضوابط تشویقی، این تقسیم‌بندی در چهار گروه انجام شده است.
رضایی ادامه داد: گروه اول شامل بازآفرینی یکپارچه در قالب بلوک شهری، گروه دوم نوسازی در مقیاس محور‌های اصلی محله‌ای و گروه سوم شامل نوسازی در عمق بافت فرسوده شهری می‌شود و گروه چهارم نیز نوسازی قطعات غیرقابل تجمیع را در بر می‌گیرد.
وی خاطر نشان کرد: شهروندان می‌توانند با مراجعه به شهرداری‌ها برای بهره‌مندی از این بسته‌های تشویقی به منظور بازسازی و نوسازی بافت فرسوده پیگیری کنند.

دیگر خبرها

  • بسته‌های تشویقی ساخت‌وساز برای بافت‌های فرسوده پیگیری شود
  • اجرای بسته تشویقی نوسازی بافت فرسوده شش شهرستان سیستان وبلوچستان
  • وضعیت نامناسب بافت‌های فرسوده در شهرها
  • ۱۶۶ هزار هکتار از بافت‌های شهری فرسوده است
  • زلزله مرزن آباد مازندران خسارتی نداشت
  • تعیین تکلیف املاک فاقد سند در بافت فرسوده پایتخت
  • تسهیل در فرآیندهای صدور سند مالکیت املاک فاقد سند
  • ساخت ۱۵۰ هزار مسکن استطاعت پذیر در تهران | ۵۵۰۰ خانه فرسوده و خطرناک نوسازی می شوند
  • توزیع بیش از ۴۴ هزار بسته نوسازی بافت‌های فرسوده در ۲۶۱ محله کشور
  • از خط قرمز برداشت از آب‌های زیرزمینی عبور کرده‌ایم