Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-03-28@19:57:48 GMT

موضع جدید روحانی درباره رفتن سر میز مذاکره‌

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۵۹۵۴۲

موضع جدید روحانی درباره رفتن سر میز مذاکره‌

خبرگزاری فارس: حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور در آیین افتتاح کارخانه احیای مستقیم و شروع عملیات اجرایی طرح توسعه فولاد بافت گفت: یکی از این طرح‌های بزرگ که افتتاح می‌شود ضربه‌ای به بدخواهان ما در دنیاست.

وی بیان داشت: ۱۵۰۰ میلیارد تومان ارزش کار و مجموعه سرمایه‌گذاری است که امروز به ثمر رسیده است؛ اقدامات مربوط به این پروژه‌ها به معنای آن است که ما با همه توان و تلاش مان راه توسعه و پیشرفت کشور را ادامه می دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس جمهور در مورد حفظ عزت ملی گفت: عزت ملی تنها با عمل انجام می‌شود و با شعار محقق نمی شود، اینکه ما می توانیم نیازمندیهای فولاد کشور را در بخشی زمینه‌ها تامین کنیم و مازاد آن را به دنیا صادر کنیم به آن معناست که این ملت تحریم ناپذیر است، اگر یک جایی را تحریم کنند از مسیر دیگر راه دیگر فعالیت خود را ادامه می دهیم.

روحانی با تاکید بر این که جوانان باید اشتغال داشته باشند و امنیت خانواده با اشتغال محقق می‌شود، اظهار داشت: امنیت در سایه اشتغال نسل جوان عزیز ما است؛ ما باید اشتغال در خور آن‌ها را ایجاد کنیم.

وی با اشاره به افتتاح های روز گذشته در استان یزد، اظهار داشت: این طرح‌ها و پروژه‌های عظیمی که افتتاح می‌شود به معنای آن است که ما دلگرمیم، با نشاطیم و آینده را آینده روشنی می بینیم. اگر امید نبود این آمار و ارقام افزایش پیدا نمی‌کرد.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه افتتاح‌ها و کسانی که قصد تولید دارند در حال افزایش هستند، اظهار داشت: این نکته که همیشه بر روی آن تاکید می کنم ایستادگی، مقاومت، صبر، تحمل، سخت‌کوشی، تلاش و در کنار آن تعامل با دنیا است؛ اینها با یکدیگر منافات ندارد بعضی فکر می کنند اگر مقاومت کردیم یعنی قهر کنیم؛ نه، ما اهل قهر نیستیم.

روحانی خاطرنشان کرد: برخی که می‌گویند تعامل نکنیم یعنی منزوی شویم دشمنان ما می‌خواهند منزوی شویم. ما با همه دنیا حرف می‌زنیم. ما سر میز مذاکره‌ای که برای منافع ملی ما ضرر نداشته باشد و لازم باشد با افتخار می نشینیم.

وی بیان داشت: امروز مدیرعامل همین مجتمع به من گفت راه‌اندازی امروز این کارخانه در سایه برجام بود. بسیاری از بخش های این کارخانه در خارج گیر بود و نمی توانست وارد شود؛ برجام اینها را وارد کرد آنهایی که نمی توانند این واقعیت را بفهمند باید خوب درک کنند، البته در یزد هم این گزارش را به ما دادند که در سایه برجام توانستیم بخش‌های مهم را وارد کنیم.

وی با اشاره به لزوم واردات در برخی از موارد بیان داشت: اینکه توانستم ۱۱ فاز پارس جنوبی را افتتاح کنیم به خاطر برجام بود. تمام کمپرسورها در گمرکات مختلف دنیا خوابیده بود و با برجام راه باز شد و اینها همه آمد؛ نمی دانم چرا برخی از برخی کلمات خیلی خوشحال نمی‌شوند. قدرت دیپلماسی برای ما افتخار است، قدرت علم برای ما افتخار است و قدرت حرف زدن برای ما افتخار است.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ما حکیمان بزرگ در این کشور داریم، گفت: قبل از این قرار بود در بخش هایی مهندس خارجی برای ما بخش‌هایی را راه اندازی کند حالا که نیامد خودمان راه‌اندازی می‌کنیم؛ البته خط قرمز همیشه داریم خط قرمز ما این است که حقوق ما محفوظ بماند و در مسیری که ما حرکت می کنیم عزت ملی ما محفوظ بماند اما اینکه بخواهیم با کسی بنشینیم، سخن بگوییم و حرف بزنیم برای منافع ملی‌مان در چارچوب عزت ملی چیزی است که خداوند به ما هم امر کرده و راه ما بوده است.

روحانی اضافه کرد: پیغمبر ما با همه حرف می زد و با همه پیمان می بست؛ نعوذبالله کسی می‌آمد می‌گفت پیغمبر چقدر ساده لوح بوده است که در آن پیمان شکست خورد و باز هم دارد پیمان می‌بندد. راه این است آن کسی که پیمان می شکند ضرر می‌کند، آن کس که پای عهد و پیمان ایستاده همیشه پیروز میدان است و موفق است.

منبع: فردا

کلیدواژه: روحانی میز مذاکره رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۹۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«صدای ملت» علیه هویت ملی موضع نمی‌گیرد

    عصر ایران؛ هومان دوراندیش - اینکه علی مطهری دربارۀ عید نوروز 1403 گفته است «به نظرم به خاطر ظلمی که به مردم غزه شده ما اصلا نباید عید می‌داشتیم»، به خوبی نشان می‌دهد او ربطی به اکثریت مردم ایران ندارد و رای دادن به او در هر انتخاباتی، به صرف اختلافات سیاسی‌اش با سایر اصول‌گرایان، نه تنها یک خطای سیاسی و فرهنگی است که چه بسا تصمیمی ضد ملی باشد.

   اکثریت مردم ایران در انتخابات مجلس (یا ریاست جمهوری و ...) قاعدتا باید به کسانی رای دهند که ارکان فرهنگ ایرانی‌ را قبول داشته باشند. کاملا پیداست برای آقای مطهری که به بهانۀ  نتایج متفاوت "عملیات 7 اکتبر" در پی جمع کردن بساط جشن نوروز در ایران برآمد مسائل جهان اسلام مهم‌تر از مسائل ایران است.

  هر که در کوچه و خیابان قدم می‌زند و با مردم عادی هم‌سخن می‌شود، کاملا واقف است که حداکثر ۱۰ درصد مردم تهران ممکن است مثل علی مطهری معتقد باشند به خاطر غزه مردم ایران نباید عید نوروز را جشن بگیرند.

  با این همه فاصلۀ فرهنگی، معلوم نیست چرا اکثریت مردم تهران باید به علی مطهری رای می‌دادند و او را به عنوان نمایندۀ خودشان به مجلس می‌فرستادند. آقای مطهری به لحاظ فرهنگی ربطی به اقشار مدرن و لیبرال جامعۀ ایران ندارد. دوران رای گرفتن از این اقشار به دلیل انتقاد از "مسالۀ حصر" سپری شده است. الان مطهری باید از اقشاری رای بگیرد که به "مسئلۀ حجاب" همانند او می‌نگرند؛ ولی این اقشار امیرحسین ثابتی و حمید رسایی را به مطهری ترجیح دادند.

  البته نارضایتی علی مطهری از جشن‌های نوروزی امسال، فراتر از قصۀ غزه است. تصاویر تجمعات نوروزی مردم در شیراز و بوشهر و کردستان و شهرهای دیگر، نشان می‌دهد در این تجمعات، "طفل گمشدۀ شادی" پیدا شده و حضور پررنگی دارد. و شادی بدون رقص ناممکن و بی‌معناست.

  علی مطهری انسان خشنی نیست ولی با رقص و شادی مشکل دارد. او انتظار دارد همۀ مردم ایران مطابق کتاب "مسئلۀ حجاب" پدرش زندگی کنند. این انتظار از یک دختر متولد دهۀ 1380 نامعقول است. زمان را نمی‌توان متوقف کرد. با گذشت زمان، زمانه نیز عوض می‌شود.

   به همین دلیل امروزه آثار مرتضی مطهری هم دیگر مخاطب عام ندارد و  در حقیقت سال‌هاست که ارگان‌های تبلیغاتی و رسمی، خریداران اصلی کتاب‌های مرتضی مطهری‌اند. آیا شما وقتی به شهر کتاب‌های بزرگ و پررونق تهران و سایر شهرهای بزرگ ایران می‌روید، هیچ دیده‌اید که کسی، جوان یا حتی پیر، بیاید و یکی از کتاب‌های مرتضی مطهری را بخرد؟

  مسئله، تغییر مسئله‌هاست. مسائل جامعه که عوض شود، مطالعات شان نیز متفاوت می‌شود. مرتضی مطهری در کتاب "مسئلۀ حجاب" حتی از وجود یک پرده بین دانشجویان دختر و پسر در کلاس‌های دانشگاهی دفاع می‌کند.

   یا در جایی از کتابش نوشته است فلان زن با شوهرش به مهمانی رفت و موسیقی مسحورش کرد و بلند شد رقصید و شوهرش نیز او را طلاق داد! و بر همین اساس از "تاثیر منفی موسیقی" هم سخن گفته است.

     در دهه‌های 60 و 70 زیاد پیش می‌آمد حکومت مراقب باشد مردم در مهمانی‌های خانگی‌شان هم نرقصند؛ سیاستی که پس از دوم خرداد 76 تا حدی کمرنگ شد چراکه دعواهای مهم‌تری در سطح سیاسی درگرفته بود و فرصت چندانی برای دعوا با مردم، آن هم بابت رقص و شادی مردم در مهمانی‌های خانگی و خانوادگی‌شان، نبود.

مهم‌ترین نشانۀ "تغییر زمانه" شاید همین رقص و شادی دسته‌جمعی مردم در شیراز و کردستان و جنوب و شمال ایران باشد. در شرایط فعلی، عزت‌الله ضرغامی بابت اینکه مردم در این تجمعات شاد، شعار سیاسی ندادند، اظهار رضایت می‌کند.

قاعدتا برخورد با این "انبوه مردم شاد"، نه ممکن است نه مطلوب. اما علی مطهری تساهل عزت ضرغامی را هم ندارد و به بهانۀ مصائب غزه، می‌خواهد شادی عمومی و سراسری مردم ایران در این روزهای نوروزی را متوقف کند.

  آقای مطهری البته حق دارد نظرات خودش را داشته باشد ولی واقعا چنین فردی چقدر شبیه اکثریت مردم ایران است که مردم می آمدند و یک‌بار دیگر به او رای می‌دادند تا بلکه انتظارات محقق نشده‌شان این بار محقق شود.

  "نمایندۀ مردم" معنای روشنی دارد. آقای مطهری، به صورت طبیعی و در شرایط نرمال، مردم تهران را به کانون‌های قدرت نمی‌نمایاند. نظرات او دربارۀ چهارشنبه سوری و حجاب و شادی و رقص و موسیقی و ایران باستان و تخت جمشید و کوروش و ...، اتفاقا بیشتر شبیه نظرات افراد مستقر در کانون‌های قدرت است نه شبیه نظرات اکثریت مردم تهران و شیراز و گیلان و کردستان و غیره.

  بنابراین کاندیداتوری آقای مطهری در انتخابات مجلس با هدف کسب رای اکثریت، با علم به اینکه اکثریت مردم کاندیداهای مقبول خودشان را در صحنۀ انتخابات نمی‌دیدند، نوعی بهره‌برداری از عملکرد جناح راست بود.

   علی مطهری خودش به خوبی واقف است که اکثریت مردم تهران با نگرش او به مسئلۀ آزادی‌های اجتماعی موافق نیستند ولی در تلاش بود تا به عنوان "نمایندۀ اکثریت" و "صدای ملت" وارد مجلس شود. کسی که صدای ملت باشد، علیه یکی از مهم‌ترین پایه‌های هویت ملی موضع‌گیری نمی‌کند. ‌

 

 

 

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: آقای مطهری! نوروز تعطیل‌بردار نیست نه به خاطر جنگ ۸ ساله نه غزه

دیگر خبرها

  • رسمی: سرمربی آژاکس در پایان فصل تغییر می‌کند
  • پاکستان: موضع روشنی در قبال طرح انتقال گاز از ایران داریم
  • «صدای ملت» علیه هویت ملی موضع نمی‌گیرد
  • شروط روسیه برای مذاکره با آمریکا درباره اوکراین
  • 3 اشتباه دیگر فروش
  • پیشنهادی برای احیای برجام از طریق پوتین به ترامپ داده شد (فیلم)
  • اسرائیل هیات مذاکره کننده خود را از قطر فراخواند
  • مقام حزب‌الله: درخواست‌های آمریکا برای مذاکره را رد کردیم
  • با توجه به موضع آمریکا، امیدی به مذاکرات نیست
  • گزارش تلویزیون سعودی از مذاکره محرمانه ایران و آمریکا