Web Analytics Made Easy - Statcounter

الکساندر زاسبکین سفیر روسیه در لبنان در گفتگوی مطبوعاتی تاکید کرد که واشنگتن به دنبال ایجاد هرج و مرج در لبنان است. همین اتفاق چند روز بعد از این اظهارات رخ داد.

سرویس جهان مشرق - به نظر می‌رسد در طبقه حاکمیت سیاسی لبنان کسی برای رایزنی‌های پارلمانی الزام‌آور و تعیین مأمور تشکیل کابینه لبنان عجله زیادی ندارد،  این موضوع را می‌توان از اعلام مواضع گروه‌های مختلف متوجه شد که گرچه همگی از لزوم تسریع در روند تشکیل دولت سخن می‌گویند، اما به نظر نمی‌رسد آمادگی ارائه تسهیلات لازم برای انتخاب نخست‌وزیر و تشکیل دولت در آینده را داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شرایط کنونی ارائه رایزنی‌های پارلمانی الزام‌آور جهت انتخاب نخست‌وزیر آینده تا مدت نامعلومی به تعویق افتاده است. البته به نظر می‌رسد علت آن نیز مشخص است،  چرا که تا زمانی که گروه‌های مختلف سیاسی برای رسیدن به فرد جامع الشرایط در مذاکرات دو جانبه اعلام آمادگی نکنند، آغاز رایزنی‌های الزام‌آور در پارلمان بیهوده خواهد بود.

در شرایط کنونی به نظر می رسد توافق بر سر مامور تشکیل دولت آینده، نیازمند رسیدن به توافقی در  شکل دولت و تعداد وزرا و نحوه توزیع پست های وزارتی و حدود و اختیارات این وزرا است،  علاوه بر این که گروه‌های سیاسی می‌خواهند نسبت به میزان سهمیه خود در دولت آینده اطمینان پیدا کنند. این‌ها  بخشی از موانعی است که به عنوان پیش شرط مذاکرات الزام‌آور پارلمانی برای تعیین نخست وزیر ضروری به نظر می‌رسد.

گروه‌های مختلف سیاسی نیز معمولاً برای بهبود شرایط خود در فضای مجازی حاکمیتی آینده لبنان تلاش می‌کنند پیش شرط‌هایی را در روند انتخاب نخست‌وزیر آینده این کشور ایجاد کنند.

گرچه دیدارهای صورت گرفته بین سعد حریری و جبران باسیل در بیت الوسط را سیگنال مثبتی در خصوص  پیش مذاکرات جهت تشکیل دولت آینده لبنان به شمار می‌رود، اما حل تمامی مشکلات موجود نیازمند همکاری و احساس مسئولیت تمامی گروه‌های سیاسی در شرایط بحرانی کنونی است.

** فضای کنونی لبنان را می توان در محورهای زیر خلاصه کرد:

- حریری در عین حال که از انتصاب فرد دیگری به عنوان نخست وزیر آینده حمایت می‌کند، اما در عین حال تمایل زیادی برای مأمور شدن مجدد به تشکیل کابینه دارد. او که در روزهای گذشته به شدت تحت فشار کشورهای خارجی قرار داشته،  به دنبال تشکیل دولت تکنوکرات است تا بتواند بر اساس مطالبات غربی- عربی، حزب‌الله و تعدادی از متحدان مقاومت لبنان را از دولت آینده کنار بگذارد. در همین راستا اروپا و آمریکا و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به ویژه عربستان فشار زیادی بر حریری وارد کرده‌اند،  البته این موضوع طبعا با بخش قابل توجهی از ساختار سیاسی و مردمی لبنان از جمله هواداران میشل عون رئیس جمهور و احزاب و افکار عمومی شیعیان مغایرت دارد و طبعا این دولت را نمی‌توان دولت وحدت ملی یا حتی دولت اکثریتی توصیف کرد. در این زمینه برخی تحلیلگران به انگیزه‌های اقتصادی سعد حریری نیز اشاره کرده‌اند که با وجود شرایط نابسامانی که شرکت‌های وی دارند، نیاز به ادامه تصدی وی بر پست نخست‌وزیری لبنان احساس می‌شود.

- به نظر می‌رسد در شرایط کنونی فردی مناسب‌تر از حریری برای تصدی پست نخست وزیری آینده لبنان وجود ندارد،  البته گزینه های دیگری نیز در این رابطه مطرح است که از جمله آنها می توان به تمام سلام و فواد سنیوره نخست‌وزیران سابق اشاره کرد که هیچ یک از آن‌ها از اعتبار کافی در نزد تمامی گروه‌های لبنانی برخوردار نیستند.   بخشی از پیش شرط‌های سعد حریری برای پذیرش پست نخست‌وزیری آینده نیز مبتنی بر این فرضیه است و وی تلاش دارد پذیرش این سمت را مشروط به تصدی اختیارات بیشتر در آینده سیاسی این کشور قرار دهد.

- در حالی که نیروهای مقاومت لبنان، سعد حریری را بهترین گزینه برای تصدی نخست‌وزیری آینده لبنان می‌دانند، اما حریری در نتیجه فشارهای خارجی و به بهانه تشکیل دولت تکنوکرات تلاش دارد از حضور نمایندگان حزب الله و دیگر احزاب شیعی و متحدان این جریان در دولت آینده شانه خالی کند. این مفهوم کلید واژه بسیاری از موضع‌گیری‌های مقامات لبنانی به ویژه در جریان 14 مارس است که از تشکیل دولت تکنوکرات در این کشور حمایت می‌کنند.  

موضع حزب‌الله لبنان در خصوص نخست‌وزیری آینده حریری نیز مبتنی بر حمایت از شخص وی نیست، بلکه رویکردی واقع گرایانه در بررسی تحولات داخلی لبنان است و نیروهای حزب‌الله اعتقاد دارند که شخصیتی که رویکردی میانه نسبت به تمامی گروه‌ها داشته باشد، مانند حریری وجود نخواهد داشت. در همین راستا نبیه بری و حزب الله پیش از این نیز مخالفت خود را با استعفای حریری اعلام کرده بودند.

** دولت تکنوکرات؛ آری یا نه؟

مشکل اساسی در تشکیل دولت تکنوکرات این است که معیارهای اساسی تشکیل این دولت اگر بر اساس رویکردهای حزبی نباشد، چه خواهد بود و چه کسی مسئولیت انتخاب وزرا بر اساس تجربه‌های علمی و عملیاتی را بر عهده خواهد داشت؟ علاوه بر اینکه دولت مذکور با مفاد پیمان طائف که تمامی گروه‌های سیاسی با وجود برخی نواقص آن را منشور تشکیل دولت‌های متوالی در لبنان می‌دانند، در تناقض است.

نکته دوم اینکه در دولت های تکنوکرات  پارلمان اجازه برخی اصلاحات فوق العاده برای مدتی معلوم و به منظور صدور احکام قانون گزاری برای تسریع روند به روز شدن را به دولت می‌دهد. اما پس از اصلاحات توافق طائف٬ دست پارلمان در مخالفت با دولت باز است و دولت باید به مطالبات پارلمان تن بدهد. علاوه بر این لبنان در طول بحران‌های مختلف، هیچ گاه با دولت های تکنوکرات آشنایی نداشته است.

لذا  برخی احزاب سیاسی در لبنان مانند حزب نیروهای لبنانی و حزب الکتائب خواستار تشکیل دولت تکنوکرات مستقل از احزاب سیاسی هستند که البته هدف آنها نه برکناری خودشان از دولت که برکناری حزب الله از مراکز قدرت در لبنان و قرار دادن آن در برابر طمع ورزی های آمریکا و رژیم صهیونیستی است. لذا اگر به فرض محال دولت مذکور رای اعتماد پارلمان را به دست آورد؛ هرگز قادر نخواهد بود تا سیاست خارجی مستقل و حاکمیت لبنان را در برابر طمع ورزی‌های صهیونیست‌ها در سرزمین و منابع آبی لبنان حفظ کند.

مخالفت گروهی مانند حزب الله لبنان با رویکرد تکنوکرات مبتنی بر اشتباه بودن اصل این رویکرد نیست،  چرا که آن را پذیرفته و در انتخاب وزرای وابسته به خود از جمله جمیل جبق وزیر بهداشت دولت مستعفی آن را به کار گرفته است، فردی که عملکرد خوبی در مدت کوتاه وزارتی خود داشته و عملکرد وی مورد توجه رسانه‌های مختلف لبنان قرار گرفته است. اما آن چیزی که باعث مخالفت حزب‌الله و گروه‌های شیعه با تشکیل دولت تکنوکرات شده، این است که برخی جریان ها از جمله شخص سعد حریری از این اصطلاح برای خارج کردن مخالفان سیاسی خود از دولت استفاده کنند و کنترل تمامیت دولت را در دست بگیرند که این موضوع به خودی خود بستری برای گسترش فساد بیشتر در لبنان خواهد بود.

** نگرانی در خصوص مداخله‌های خارجی در لبنان

گرچه برخی رسانه های لبنانی از احتمال آغاز رایزنی‌های الزام آور در روز سه‌شنبه خبر می‌دهند، اما منابع عالی‌رتبه حاضر در روند تشکیل دولت اعلام می‌کنند که موضوع تازه‌ای به دست نیامده است و طرح‌های مطرح شده در  نشست‌های دوجانبه با بررسی دو گزینه دولت تکنوکرات و تکنو سیاسی ادامه دارد.  تشکیل دولت تکنوکرات از سوی بسیاری از فراکسیون‌های مطرح پارلمانی رد شده و آنها  این گزینه را برای فرار از مسئولیت خود در قبال بخش قابل توجهی از افکار عمومی لبنان می‌دانند.

ابهام در آینده سیاسی لبنان در شرایطی دنبال می‌شود که نگرانی های جدی در خصوص فشارهای خارجی و مداخله کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای در پرونده تشکیل دولت یا اعتراضات عمومی در خیابان‌های لبنان وجود دارد. در این رابطه الکساندر زاسبکین سفیر روسیه در لبنان در گفتگوی مطبوعاتی تاکید کرد که واشنگتن به دنبال ایجاد هرج و مرج در این کشور است.  همین اتفاق چند روز بعد از این اظهارات رخ داد.  در همین رابطه برخی شخصیت‌های سیاسی لبنان نیز نسبت به بروز انگیزه‌های مشکوک در انحراف مطالبات مردمی و مانع‌تراشی در روند مذاکرات برای تشکیل دولت هشدار داده‌اند.

علاوه بر اینکه طرح مطالبات اعتراض آمیز دانشجویان طی روزهای گذشته نگرانی‌ها در خصوص برنامه‌ریزی شدن این تحولات را در میان مسئولان و سیاستمداران لبنانی از جمله شخص میشل عون رئیس جمهور این کشور زنده کرده است.

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز تحولات عراق روح الله زم تحولات لبنان دولت لبنان دولت تکنوکرات حزب الله لبنان لبنان عربستان سعودی سید حسن نصرالله سعد الحریری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۶۰۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحولات اوکراین| کاخ سفید: روند اوضاع به نفع کی‌یف نیست

بسته کمکی اوکراین در انتظار امضای بایدن، تشکر زلنسکی از سنا، دیدگاه کره شمالی درباره کمک به کی‌یف، لزوم مشارکت مسکو در حل مناقشه، هزینه ناتو در جنگ و توضیح بورل درباره مکانیسم استفاده از دارایی‌های روسیه در اروپا، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید، شب گذشته در جمع خبرنگاران اعتراف کرد که وضعیت در اوکراین در حال حاضر به نفع کی‌یف نیست. وی گفت: «درگیری نظامی در منطقه دونباس و سایر مناطق به نفع اوکراینی‌ها توسعه پیدا نکرده و این وضعیت باعث نگرانی جدی شده است.»

 شب گذشته، سنای ایالات متحده لوایحی را برای کمک به اوکراین و اسرائیل تصویب کرد. 79 نفر به این سند رای  مثبت داده و  18 نفر با آن مخالفت کردند. پس از تصویب در سنا، این بسته کمکی برای امضا به کاخ سفید فرستاده می‌شود و جو بایدن قول داده که آن را روز چهارشنبه، 24 آوریل امضا کند.

ژنرال پاتریک رایدر، سخنگوی وزارت دفاع ایالات متحده نیز وعده داده که بسته کمکی به اوکراین باید "فوری‌ترین نیازهای ارتش این کشور" را پوشش دهد.

این در حالی است که پروفسور "جان میرشایمر" کارشناس مسائل سیاسی آمریکایی و استاد دانشگاه شیکاگو، معتقد است که بسته کمکی جدید فایده‌ای برای کی‌یف نخواهد داشت و از بین بردن تسلیحات جدید ارسالی برای ارتش روسیه دشوار نخواهد بود. به گفته او، نیروهای مسلح اوکراین به شدت در برابر هواپیماهای روسی آسیب پذیر هستند، هواپیماهایی که قادر به انجام ماموریت‌های جنگی از فاصله بسیار دور و خارج از دسترس سیستم های دفاع هوایی هستند که احتمالاً کی‌یف از واشنگتن دریافت می‌کند. 

 سرهنگ بازنشسته ارتش ایالات متحده، آرل راسموسن نیز گفت که شرکت‌های دفاعی آمریکایی یکی از معدود کسانی هستند که واقعاً از تخصیص کمک ‌های نظامی واشنگتن به کی‌یف سود خواهند برد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هفتصد و نود و یکمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

بایدن امروز بسته لوایح کمک به اوکراین را امضا خواهد کرد

طبق اطلاعات منتشره در در وب سایت کاخ سفید، جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده روز چهارشنبه، 24 آوریل، بسته‌ای از لوایح مربوط به کمک نظامی به اوکراین و اسرائیل که توسط کنگره تصویب شده، را امضا خواهد کرد.

در بیانیه بایدن آمده است: «کنگره قانونی را تصویب کرد تا امنیت ملی ما را تقویت کند و این پیام را درباره قدرت رهبری آمریکا به جهان ارسال کند: ما قاطعانه برای دموکراسی و آزادی، در برابر استبداد و ظلم ایستاده‌ایم. من این لایحه را امضا می‌کنم و به محض اینکه فردا به میز من برسد، به مردم آمریکا خواهم گفت که ما ارسال سلاح و تجهیزات به اوکراین را در همین هفته آغاز می‌کنیم.»

به گفته رهبر آمریکا، کمک به اوکراین، اسرائیل و شرکای ایالات متحده که "به دنبال امنیت و ثبات در منطقه هند و اقیانوس آرام" هستند، یک موضوع فوری و دارای اولویت است.

زلنسکی از سنا برای تصویب لایحه کمک به اوکراین تشکر کرد

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین از تصویب لایحه کمک به اوکراین از سنای آمریکا تشکر کرد. وی صبح امروز این موضوع را در کانال تلگرامی خود بیان کرده و نوشت: من از چاک شومر، رهبر اکثریت و میچ مک‌کانل، رهبر جمهوری خواه، به خاطر رهبری قدرتمندشان در پیشبرد این قانون دو حزبی، و از همه سناتورهای آمریکایی از هر دو حزب که رای دادند، تشکر می‌کنم.

زلنسکی همچنین تاکید کرد که این تصمیم "نقش آمریکا را به عنوان چراغی برای دموکراسی و رهبر جهان آزاد تقویت می‌کند."  او همچنین با اشاره به نقش آمریکایی‌هایی که از نیروهای مسلح اوکراین حمایت می‌کنند، از جو بایدن برای کمک‌هایش در تخصیص بودجه و تسلیحات تشکر کرده و گفت: «توانایی‌های دوربرد، توپخانه و پدافند هوایی اوکراین ابزار بسیار مهمی برای احیای سریع صلح عادلانه هستند.»

وعده آمریکا برای پوشش نیازهای فوری اوکراین در بسته کمکی جدید 

سرگرد پاتریک رایدر، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا تاکید کرد که بسته کمکی جدید و امیدوارکننده برای اوکراین باید "فوری ترین نیازهای" ارتش این کشور را پوشش دهد. رایدر در جریان نشست خبری شب گذشته خود گفت: «این بسته کمک نظامی بر اساس فوری ترین نیازهای نیروهای مسلح اوکراین خواهد بود.»

او تاکید کرد که محتویات و زمان بسته کمکی تا زمانی که اسناد مربوطه توسط سنا و جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا تایید نشود، اعلام نخواهد شد. با این وجود، اعتراف کرد که ایالات متحده مقدار مشخصی تجهیزات و مهمات دفاع هوایی را به اوکراین منتقل خواهد کرد.

آماده سازی بسته کمک نظامی جدید یک میلیارد دلاری برای اوکراین

خبرگزاری رویترز به نقل از دو مقام آمریکایی گزارش داد که وزارت دفاع ایالات متحده در حال آماده سازی بسته جدیدی از کمک های نظامی برای اوکراین است.

طبق این اطلاعات، اقدامات پشتیبانی جدید شامل وسایل نقلیه زرهی، سامانه های موشکی زمین به هوای استینگر، مهمات اضافی برای سامانه های موشکی توپخانه با تحرک بالا و گلوله‌های توپ 155 میلی متری است. همچنین مهمات ضد تانک TOW و مجموعه Javelin به کی‌یف منتقل می شود. این بسته کمکی از لایحه کمک برای اوکراین و اسرائیل تامین می‌شود.

کره شمالی: کمک غرب به اوکراین برای توقف ارتش روسیه کافی نیست

به گزارش خبرگزاری مرکزی کره (KCNA)، ایم چونگ ایل، معاون وزیر امور خارجه کره شمالی در امور روسیه معتقد است، کمک‌های نظامی که ایالات متحده به اوکراین می‌فرستد نمی تواند پیشروی ارتش روسیه را به تاخیر بیندازد، زیرا روسیه برای حاکمیت و امنیت خود می‌جنگد.

معاون وزیر تأکید کرد که «میدان جنگ اوکراین مدت‌هاست که به گورستانی برای سلاح‌های مختلف تبدیل شده که آمریکا و ناتو به آنها افتخار می‌کردند». به گفته این مقام کره شمالی، منافع آمریکا در این درگیری کاملاً  آشکار است، "حداقل یک سوم حمایت مالی ایالات متحده به مبلغ بیش از 60 میلیارد دلار" نه برای کمک به اوکراینی‌ها، بلکه برای تکمیل انبارهای تسلیحات و مهمات ارتش آمریکا صرف می‌شود. در واقع "از طریق درگیری، دولت آمریکا "منافع نحصر به فرد نظامی خود را برآورده می‌کند."

وزارت خارجه کره شمالی: زلنسکی ستاره فیلمنامه نوشته شده توسط آمریکاست

معاون وزیر امور خارجه کره شمالی همچنین یادآور شد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، رهبر واقعی کشور خود نیست، بلکه قهرمان و ستاره فیلمی است که سناریوی آن در  ایالات متحده نوشته شده است.

ایم چونگ ایل زلنسکی را «دن کیشوت قرن بیست و یکم» خواند، زیرا رئیس‌جمهور اوکراین «اصلاً دشمن را نمی‌شناسد». به گفته او، کمک‌های مالی به عنوان یک ماده روان گردان، به آرام کردن ترس‌های زلنسکی کمک می کند، اما متحدان غربی به دنبال حمایت واقعی از اوکراین نیستند.

 چهار مزدور برزیلی در اوکراین کشته یا مفقود شدند

سخنگوی وزارت امور خارجه برزیل اعلام کرد که چهار شهروند برزیلی که به عنوان مزدور ارتش اوکراین به اوکراین سفر کرده بودند، مفقود یا کشته شده‌اند. به گفته او، وزارت خارجه از طریق سفارت برزیل در کی‌یف از مرگ یا ناپدید شدن چهار برزیلی شرکت کننده در درگیری روسیه و اوکراین مطلع شده است.

این دیپلمات برزیلی همچنین تاکید کرد که دولت این کشور نمی تواند به طور دقیق تعداد برزیلی‌هایی که به اوکراین رفته اند نام برد، ولی گفته شده که این داوطلبان برزیلی کمتر از سه ماه در جبهه حضور داشتند. 

پیش از این، مشخص شد که تعدادی مزدور نظامی کلمبیایی به امید بدست آوردن پول کلان  در کنار نیروهای مسلح اوکراین می جنگند، اما خانواده‌های آنها حتی نمی توانند اجساد عزیزان خود را پس بگیرند.

وزیر خارجه سوئیس: مشارکت روسیه برای حل مناقشه در اوکراین ضروری است

ایگنازیو کاسیس، وزیر امور خارجه سوئیس بعد از دیدار با همتای اتریشی خود الکساندر شالنبرگ، تاکید کرد که روند صلح در اوکراین بدون مشارکت روسیه در گفتگوهای مربوطه، غیرممکن است. وی در پاسخ به سوالی درباره مشارکت روسیه در مذاکرات تاکید کرد: روسیه باید بپیوندد.

به گفته وی، کنفرانس صلح در سوئیس می تواند به محلی برای روند صلح برای حل مناقشه اوکراین تبدیل شود. او افزود: "هدف کنفرانس آغاز روند صلح خواهد بود. البته هیچ تضمینی برای موفقیت وجود ندارد، اما جایگزین این است که هیچ کاری انجام ندهیم.»

کاسیس همچنین از اظهار نظر در مورد اظهارات سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در مورد از دست دادن بی طرفی سوئیس خودداری کرد. او در عین حال تاکید کرد که این کشور  سلاح و نیرو به اوکراین نمی‌فرستد.

آغاز مذاکرات کی‌یف با آمریکا برای بومی سازی تولید پدافند هوایی

 اوکسانا مارکارووا، سفیر اوکراین در واشنگتن شب گذشته در مصاحبه‌ای اعلام کرد که در حال حاضر مذاکراتی با ایالات متحده برای انتقال احتمالی سیستم دفاع هوایی پاتریوت آمریکایی به اوکراین در جریان است.وی یادآور شد که چنین وظیفه‌ای از سوی ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهور و الکساندر سیرسکی، وزیر دفاع اوکراین تعیین شده است.

به گفته وی مذاکرات "به طور قابل توجهی از زمان آخرین سفر جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده" در جریان بوده است. 

سفیر اوکراین افزود: «این کاملا واقعی است. شرکت‌های زیادی وجود دارد، من در مورد پاتریوت صحبت نمی‌کنم، بلکه بحث بر سر تجهیزات دیگری است که قبلا ساخت و ساز یا پروژه‌های مشترک با شرکت های اوکراینی در داخل کشور آغاز کرده‌اند. ما فعالانه تلاش خواهیم کرد تا اطمینان حاصل کنیم که این برای همه قابلیت‌ها، از جمله موارد پیچیده مانند پاتریوت، اعمال می‌شود.»

اعتراف سفیر اوکراین به مشکل یافتن سلاح در ایالات متحده

اوکسانا مارکارووا، سفیر اوکراین در ایالات متحده در مصاحبه با یک نشریه اوکراینی اعتراف کرد که بسته کمکی جدید واشنگتن برای کی‌یف هنوز مملو از انواع سلاح نیست. وی ابراز امیدواری کرد که تصویب قانون مربوطه  روند جستجو برای سلاح و تجهیزات نظامی در ایالات متحده را تسریع خواهد کرد.

این دیپلمات گفت: «آیا این بدان معناست که تجهیزات کافی برای کل 23 میلیارد دلار برای انتقال آن در حال حاضر وجود دارد؟ متاسفانه خیر. ما در اسرع وقت به دنبال آنها هستیم. ایالات متحده نه تنها به دنبال یافتن سلاح است، بلکه هر ماه گروهی برای این منظور گرد هم جمع می‌شوند.»

او همچنین گفت که ایالات متحده همچنان باید تسلیحات و تجهیزاتی به ارزش 4 میلیارد دلار از آخرین بسته کمکی به اوکراین بدهد.

تحریم های جدید آمریکا علیه بخش انرژی روسیه 

جفری پیات، معاون وزیر انرژی آمریکا در جریان کنفرانس امنیت انرژی در مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی (CSIS) در واشنگتن، اعلام کرد که ایالات متحده به اعمال تحریم‌ها علیه بخش انرژی روسیه و زیرساخت های مرتبط ادامه خواهد داد. 

او گفت: ما همچنان به سفت کردن پیچ‌ها و اعمال تحریم‌ها علیه طیف گسترده شرکت‌های درگیر در توسعه پروژه‌های کلیدی انرژی و همچنین طرحهای انرژی آینده و زیرساختارهای مرتبط ادامه خواهیم داد.

پایت افزود که اقدامات تحریمی برای ارائه‌دهندگان خدمات و شرکت‌هایی که در تهیه مواد و فن‌آوری‌ها برای پروژه‌های انرژی آینده در روسیه مشارکت دارند، هدف قرار خواهد گرفت.

سفیر روسیه:  آمریکا از پنهان کردن هدف واقعی تحریم‌ها دست برداشته است

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در ایالات متحده در تفسیر این مسئله، ابراز عقیده کرد که اعمال محدودیت‌ها علیه روسیه برخوردی دوگانه است و مقامات آمریکایی از پنهان کردن اهداف واقعی آن دست برداشته اند.

آنتونوف گفت: ما در مورد هیچ آرزوی افسانه‌ای برای حل مناقشه در اوکراین صحبت نمی‌کنیم، بلکه درباره جاه طلبی‌های پیش پا افتاده فرصت طلبانه و غارتگرانه صحبت می کنیم. یک سناریوی پیش پا افتاده وجود دارد: اگر آمریکایی‌ها نتوانند رقابت عادلانه اقتصادی را تحمل کنند، از تحریم استفاده می‌شود.

وی به رویکرد دولت آمریکا در قبال امنیت انرژی اشاره کرد و گفت که واشنگتن خواهان "تسلط بر بازارها" و همچنین "وابستگی کامل" متحدان خود و "توقف هرگونه رقابت" است.

بورل: مکانیسم مصادره دارایی‌های روسیه می تواند سالانه 3 میلیارد یورو درآمد داشته باشد

جوزپ بورل، مسئول اصلی  اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی اعلام کرد که اروپا هدف خود را استفاده از سود حاصل از دارایی‌های مسدود شده روسیه برای حمایت از اوکراین تعیین کرده است. وی گفت: «ابتدا، قوانینی را برای سپرده‌گذاران مرکزی اوراق بهادار که این درآمدها را تولید می‌کنند، معرفی کرده‌ایم تا آنها را از راه دور نگه داریم، آن‌ها را شناسایی کرده و به طور جداگانه برای آنها حسابداری کنیم.»

به گفته بورل، این درآمدها اکنون در حساب هایی جداگانه قرار دارند و این مکانیسم باید سالانه 3 میلیارد یورو درآمد داشته باشد. او همچنین تاکید کرد که اروپا اطمینان حقوقی را افزایش داده که درآمد حاصل از دارایی‌ها «به روسیه تعلق ندارد، زیرا آنها مستقل نیستند». ما باید بین خود دارایی ها و درآمد حاصل از آنها تمایز قائل شویم. من در مورد درآمد حاصله از دارایی روسیه صحبت می‌کنم.

در ماه مارس، او پیشنهاد کرد که اعضای اتحادیه اروپا 90 درصد از سود دارایی های مسدود شده روسیه را برای کمک نظامی به کی‌یف اختصاص دهند. بورل توضیح داد که این بخش از طریق صندوق صلح اروپا و 10 درصد باقی مانده از طریق بودجه اتحادیه اروپا تخصیص خواهد یافت. این اقدام سپس توسط کمیسیون اروپا تایید شد. با این حال، یک روز بعد اجلاس سران اتحادیه اروپا تصمیمات عملی در این باره را تصویب نکرد.

استولتنبرگ: ناتو نمی تواند از پرداخت هزینه برای حمایت از اوکراین اجتناب ورزد

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو روز گذشته در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا در ورشو، تاکید کرد که کشورهای ناتو نمی توانند از هزینه های تامین تسلیحاتی برای اوکراین اجتناب کنند. به گفته او، این بهای همسایه بودن روسیه است و ما باید بهای پیروزی اوکراین را بپردازیم.

استولتنبرگ افزود که اتحاد نمی‌تواند از این هزینه‌ها جلوگیری کند و گران‌ترین جایگزین آن است که «به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه اجازه داده شود که پیروز شود». 

او ابراز امیدواری کرد که جنگنده‌های F-16 که قرار است این ائتلاف به کی‌یف منتقل کند، دفاع هوایی اوکراین را تقویت کند. دبیرکل ناتو در مورد روابط با روسیه نیز مدعی شد که ناتو به دنبال درگیری نیست، بلکه از شهروندان خود محافظت خواهد کرد.

مخالفت کابینه یونان با انتقال سامانه دفاع هوایی به کی‌یف 

پاولوس ماریناکیس، سخنگوی کابینه وزیران یونان اعلام کرد که مقامات آتن آمادگی انتقال سیستم‌های دفاع هوایی از جمله سامانه های موشکی ضد هوایی پاتریوت آمریکایی به اوکراین را ندارند، زیرا این کشور برای تضمین امنیت هوایی خود به این تجهیزات نیاز دارد.

وی گفت: من به صراحت می‌گویم که هیچ اقدامی که پتانسیل بازدارندگی کشور، پدافند هوایی کشور را به خطر بیندازد، برنخواهیم داشت. این یک پاسخ رد آشکار از سوی دولت است.»

پیش از این، نشریه انگلیسی فایننشال تایمز گزارش داده بود که اتحادیه اروپا و ناتو بر یونان و اسپانیا فشار آورده و سعی دارند آنها را مجبور به مشارکت در تامین تسلیحاتی اوکراین، به ویژه برای انتقال سیستم‌های دفاع هوایی خود به کی‌یف کنند.

تحولات اوکراین|توقع کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکاتأکید کرملین بر عدم‌تغییر روند درگیری نظامی در اوکراینتحولات اوکراین| استفاده آمریکا از کی‌یف برای اهداف نظامی

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس در مسکو
  • اوکراین میدانی برای آزمودن نظم جهانی آینده است
  • تشکیل یک استان جدید در کمیسیون سیاسی دولت تصویب شد
  • تصویب تشکیل استان تهرانِ شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • رئیس جمهور ونزوئلا : دوستی ما با ایران واقعی و راهبردی است و نه سیاسی و موقت/ آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند
  • روسیه:مخالف استفاده از تحریم جهت مداخله در کشورهای آفریقایی هستیم
  • مخالف آشکار دولت رئیسی با تعطیل شدن روز شنبه /از مجلس تعجب می کنیم!
  • تحولات اوکراین| کاخ سفید: روند اوضاع به نفع کی‌یف نیست
  • اوکراین: روسیه به مناطق غیرقابل پیش بینی حمله خواهد کرد
  • هوش مصنوعی فرصتی مهم در توسعه و پیشرفت است