Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری صبح یکشنبه در جریان سفر کاروان تدبیر و امید به استان یزد در جمع مردم یزد با تاکید بر لزوم تلاش و فعالیت همه مسوولان در زمینه مبارزه با فساد اظهار کرد: دولت در سه لایحه مهم راه‌های اساسی مبارزه با فساد را روشن کرده و تاکنون دو لایحه آن را به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر این که مهمترین مسئله در مبارزه با فساد، شفافیت است خاطر نشان کرد: همه مردم و مسوولان و همچنین شرکت‌های دولتی و دستگاه‌ها باید کاری که را انجام می‌دهند، با شفافیت برای مردم تشریح کنند. همچنین درآمدها و فعالیت‌های شرکت‌ها و کار نهادها باید کاملا روشن باشد و مشخص باشد که چه چیزی از بودجه بیت المال مصرف کردند و برای آبادانی کشور چه کاری انجام دادند.

رئیس رئیس جمهوری افزود: لایحه شفافیت یکی از لوایحی مهمی است که دولت تقدیم مجلس کرده و امیدواریم نمایندگان مجلس در آینده نزدیک بتوانند این لایحه را تصویب کند.

بیشتر بخوانید: شعار‌های اعتراضی مردم حین سخنرانی روحانی در یزد +فیلم

روحانی با بیان اینکه مردم عزیز یزد در تمام مراحل انقلاب از دفاع مقدس تا سازندگی کشور، در صف مقدم بودند، اظهارداشت: اختلاف و فاصله خواست آمریکا است؛ نگذاریم خواست آمریکا از حنجره عده‌ای معدود بلند شود.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه امروز در شرایط تاریخی بسیار مهمی قرار داریم، گفت: ملت ایران در برابر فشار بیگانگان، یکپارچه ایستاده است و علیرغم همه تلاش‌هایی که آمریکا و دشمنان علیه ملت ایران انجام می‌دهند این ملت از هر زمان دیگری برای فداکاری نسبت به کشور خود آماده‌تر است.

روحانی با بیان اینکه ملت ایران در طول یک سال گذشته در برابر فشار بیگانگان ایستادگی کرده است، اظهار داشت: در طول سال ۹۷، ملت ایران به واسطه فشار اقتصادی دشمنان روز‌های سختی را از لحاظ اقتصادی داشتند، اما در عین حال امروز با ایستادگی، وحدت و تلاش پیگیر مردم به جایی رسیده ایم که آمریکا مایوس شده و به خوبی می‌داند که ملت بزرگ ایران در برابر فشار دشمنان ایستادگی و مقاومت می‌کند.

رئیس جمهور آمار و ارقام اقتصادی از اردیبهشت ماه امسال را مورد اشاره قرار داد و گفت: از اردیبهشت ماه امسال، در هر ماه شرایط کشور بهتر شده است.

روحانی اضافه کرد: علیرغم فشار دشمن ملت ایران توانسته است فشار تورم را از اردیبهشت ماه تا مهر ماه، هر ماه کنترل کند و بر اساس آمار بانک مرکزی، نرخ رشد تورم در خرداد ۳/۲ درصد، در تیر ماه ۲/۲ درصد، در مرداد ۸/۰ درصد و در شهریور نیز ۸/۰ درصد بوده است و این بدان معناست که کارآفرینان، کشاورزان، کارگران و مهندسین در سراسر کشور بر تلاش خود افزوده اند.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اینکه علیرغم همه فشار‌ها صادرات غیرنفتی در کشور رونق دارد به معنای تلاش و کوشش در کشور است و امروز باید در کنار هم برای آبادانی کشور تلاش خود را مضاعف کنیم تا در این شرایط بتوانیم در برابر دنیا در زمینه علم، دانش و فعال نمودن شرکت‌های دانش بنیان شاهد تحول بزرگی در کشور باشیم و در این صورت به خوبی می‌توانیم دشمنان خود را منکوب کنیم.

روحانی در ادامه سخنان خود تلاش و فعالیت دولت در مبارزه با فساد را مورد اشاره قرار داد و گفت: دولت در این زمینه در سه لایحه مهم راه‌های اساسی مبارزه با فساد را روشن کرده است که دو لایحه آن به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده است.

رئیس جمهور تصریح کرد: مهم‌ترین مساله در مبارزه با فساد شفافیت است لذا همه مردم، مسوولین، شرکت‌های دولتی و دستگاه‌ها باید در نهایت شفافیت کاری را که انجام می‌دهند برای مردم تشریح کنند و بایستی درآمد و فعالیت شرکت‌ها و نهاد‌ها برای مردم روشن باشد که چه مقدار از بودجه و بیت المال استفاده می‌کنند و این مبلغ را در چه راهی و برای انجام چه کاری به کار می‌برند.

روحانی با اشاره به اینکه لایحه شفافیت یکی از لوایح بسیار مهمی است که دولت تقدیم مجلس شورای اسلامی کرده است، گفت: امیدواریم نمایندگان مجلس در آینده نزدیک بتوانند این لایحه را به تصویب برسانند.

رئیس جمهور اضافه کرد: دولت همچنین لایحه مبارزه با فساد را نیز تقدیم مجلس شورای اسلامی کرده است و لایحه تعارض منافع در دولت در حال بررسی است و در آینده تقدیم مجلس خواهد شد.

روحانی با تاکید بر اینکه همه باید با شفافیت و عزمی راسخ با فساد در جامعه مبارزه کنیم، اظهار داشت: دست هر کس که در این کشور به فساد آلوده باشد باید با او برخورد شود و مبارزه با فساد، جناح و حزب نمی‌شناسد و همه مردم و جناح‌ها خواستار مبارزه با فساد به صورت شفاف هستند.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: از قوه قضاییه که با فساد‌های میلیونی و میلیارد تومانی برخورد می‌کند می‌خواهم که مبارزه با فساد میلیارد دلاری را هم برای مردم توضیح دهد.

روحانی گفت: اینکه هنوز بعد از گذشت چند سال برای ما روشن نیست آقایی که ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون پول مردم را خورد و او را دستگیر کرده و حتی حکم اعدام هم برایش صادر شد و اکنون در زندان است الان، این پول کجاست و چه کسانی مسوول هستند و چرا آن‌هایی که در این زمینه نقش داشتند برای مردم توضیح داده نمی‌شود.

رئیس جمهور تصریح کرد: از همه مسوولین می‌خواهم که جریان ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار را برای مردم شفاف کنند چرا که این پول، پول نفت، بیت المال و خزانه بوده است.

روحانی خاطرنشان کرد: همچنین از همه مسوولین و ارگان‌ها می‌خواهم درباره ۲ میلیارد دلار پولی که به حلقوم آمریکا ریخته شد و دولت قبل ۱۰ ماه فرصت داشت که آن پول را از حلقوم آمریکا درآورد، اما دست روی دست گذاشت به مردم توضیح دهند. چند سال پیش شورای عالی امنیت ملی اعلام کرد که باید به سرعت به این پرونده رسیدگی شود، اما تا امروز رسیدگی نشده است لذا می‌خواهم پرونده ۲ میلیارد دلاری برای مردم روشن شود تا مردم خوشحال شوند و بدانند که عزمی که برای مبارزه با فساد وجود دارد، راسخ است.

رئیس جمهور اضافه کرد: همچنین باید ۹۴۷ میلیون دلار و آن‌هایی که در این زمینه مسوول بودند که یک نهادی است که آن را گرفته و پس نداده به مردم توضیح داده شود و بایستی حسابرسی شده و این مبلغ پس گرفته شود.

روحانی گفت: می‌خواهم نهاد‌هایی که بیش از ۷۰۰ میلیون دلار بدهکارند به مردم توضیح داده شود و در همه این زمینه‌ها از وزیر نفت می‌خواهم که این آمار و ارقام را برای مردم روشن کند همچنین رییس بانک مرکزی را مسوول می‌کنم تا پرونده ۲ میلیارد دلاری را به مردم گزارش کند و از دستگاه‌های نظارتی نیز می‌خواهم که سرنوشت ۹۴۷ میلیون دلار را برای مردم روشن کنند.

رئیس جمهور تصریح کرد: مبارزه با فساد دانه درشت‌ها کجاست و چرا به این فساد‌ها و پول‌ها رسیدگی نمی‌شود اینکه چند نفر را به دادگاه کشانده و تبلیغ مبارزه با فساد شود، بدانید که سرِ مردم کلاه نمی‌رود مردم باید بدانند پولی که از بیت المال پرداخت شده، چگونه و کجا رفته و چه کسانی مسوول هستند و در این زمینه قضات و دادستان‌های شریف نباید از پیگیری این پرونده‌ها بترسند و سرنوشت این پول‌ها را برای مردم روشن کنند در غیر این صورت به مناسبت‌های مختلف و مورد به مورد این ارقام را به مردم توضیح خواهم داد.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود از کشف یک میدان بزرگ نفتی به عنوان یک خبر خوش برای مردم اطلاع داد و گفت: شرکت ملی نفت ایران و بخش اکتشاف شرکت نفت در ادامه تلاش‌های خود به ویژه از سال ۹۵ تا هفته گذشته توانستند یک میدان جدید نفتی بزرگ را کشف کنند و این یک هدیه کوچکی از دولت و وزارت نفت به ملت ایران است.

رئیس جمهور افزود: ذخیره این میدان نفتی به اندازه ۵۳ میلیارد بشکه نفت است و این میدان بزرگ نفتی از بستان تا امیدیه به طول ۲۴۰۰ کیلومتر مربع وسعت و ۸۰ متر عمق دارد.

روحانی خاطرنشان کرد: در ایامی که دشمنان فروش نفت کشورمان را تحریم کردند و ملت ایران را تحت فشار گذاشتند کارگران و مهندسین کشور ما توانستند این میدان بزرگ نفتی را کشف کنند.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در این میدان بزرگ نفتی موضوع مهم ضریب بازیافت است اینکه از ۵۳ میلیارد بشکه نفت چه مقدار می‌توان استحصال کرد و به فروش رساند و در این زمینه با استفاده از دانش و تکنولوژی روز، یک درصد بازیافت بیشتر به معنای ۳۲ میلیارد دلار درآمد بیشتر برای کشور است.

روحانی گفت: آن‌هایی که در دو سه سال اخیر مرتبا مطرح می‌کنند که شرکت‌ها و فناوری‌های خارجی نباید وارد کشور شود، باید نسبت به این موضوع پاسخگو باشند لذا لازم است از فناوری‌های پیشرفته جهانی در هر کجایی که باشد، استفاده کنیم.

رئیس جمهور افزود: اگر ضریب بازیافت از این میدان نفتی ۱۰ درصد باشد این به معنای ۳۲۰ هزار میلیارد درآمد است و چنانچه ضریب بیشتر باشد درآمد بیشتری نیز بدست می‌آوریم بنابراین بایستی با علم، دانش و تکنولوژی روز، رفاه و آسایش مردم را افزایش دهیم و با این روش راه و مسیر درست آینده را روشن سازیم.

روحانی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: یک عده از افرادی که کمی بداخلاق هستند در طول ماه‌های گذشته در برخی از روزنامه‌ها چنین نوشته اند که این دولت در سال ۹۷ و با ارز ۴۲۰۰ تومانی، ۱۸ میلیارد دلار را به باد داده است در این راستا به رییس بانک مرکزی دستور دادم تا تمام پول‌هایی که در سال گذشته در ۶ ماه اول پرداخت کرده را فهرست و اعلام کند و در این زمینه اخیرا نامه آن را به من داده است و از ایشان خواستم که این نامه را منتشر کند.

رئیس جمهور گفت: یک عده آدمی که نه اخلاق و نه ایمان دارند و نه با منافع ملی آشنا هستند چنین می‌گویند که پارسال ۱۸ میلیارد دلار گم شده است لذا بانک مرکزی امروز آمار مربوط به این موضوع را منتشر کرد.

روحانی خاطرنشان کرد: بر اساس گزارش بانک مرکزی از این رقم، ۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار کالا‌های اساسی و درمانی و پزشکی وارد شده است و تمام فهرست آن کاملا مشخص می‌باشد. ۱۲ میلیارد دلار هم کالا‌های دیگری وارد شده که لیست همه آن‌ها مشخص است به جز یک میلیارد دلار که اختلاف حساب وجود دارد و در این زمینه به تعزیرات اعلام شده که بررسی‌های لازم را انجام دهد.

رئیس جمهور تصریح کرد: مردم بدانند در این دولت یک ریال یا یک دلار گم نخواهد شد و آن در دوران دیگری بود که میلیارد‌ها دلار گم می‌شد و هنوز هم پیدا نشده است؛ بنابراین راه را اشتباه نروید.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود مردم استان یزد را مردمانی غیور، مومن و فداکار توصیف کرد و گفت: از سال ۵۷ تا پیروزی انقلاب تقریبا هر سال یکی دو بار به این استان سفر می‌کردم و از فروردین ۵۷ حرکت نهضت مردم غیور یزد آغاز شد و دقیقا دهم فروردین ۵۷ بود که گام به گام ما را به ۲۲ بهمن و در نهایت به پیروزی انقلاب اسلامی رساند.

رئیس جمهور افزود: مردم یزد در تمام مراحل بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از دفاع مقدس تا سازندگی کشور در صف مقدم حضور داشتند.

روحانی اضافه کرد: فداکاری لشکر غدیر که آن زمان به تیپ الغدیر مشهور بود در میدان‌های نبرد به ویژه در عملیات خیبر فراموش نشدنی است و جوانان این دیار در آنجا با تمام سختی‌ها ایستادگی و مبارزه کردند.

رئیس جمهور همچنین با گرامیداشت آغاز هفته وحدت گفت: امروز ما در آغاز هفته رسول خدا پیامبر اسلام و امام صادق (ع) قرار گرفتیم امروز به نقل برادران اهل سنت و برخی از علمای شیعه روز میلاد پیامبر عظیم الشان اسلام است و ۱۷ ربیع الاول روز مشعوف برای میلاد رسول خدا و امام صادق (ع) می‌باشد.

روحانی همچنین گفت: این هفته هفته وحدت، اتحاد، یگانگی و قرب بیشتر به مسیر پیامبر عظیم الشان اسلام است.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به عده معدودی که شعار‌هایی سر می‌دادند خطاب به مردم گفت: بی تردید صدای شما مردم، صدای این چند نفر جوان نیست شما مردمانی بزرگ، مهربان و در خط انقلاب هستید و همه باید آگاه باشیم که اختلاف و فاصله خواست آمریکا است لذا نگذاریم خواست آمریکا از حنجره عده معدودی بلند شود گرچه آن عده بسیار کم و معدود هستند، اما در عین حال آن گروه اندک و کوچک را هم به اسلام و وحدت و پیامبر رحمت دعوت می‌کنیم.

روحانی با اظهار همدردی با مردم عزیز آذربایجان شرقی به خاطر حادثه زلزله گفت: همدردی خودم و همه مردم عزیز استان یزد را به مردم آذربایجان شرقی به خاطر حادثه زلزله اعلام می‌کنم و از همه دست اندرکاران و مردم به خاطر کمک به آسیب دیدگان تشکر و سپاسگزاری می‌کنم. اینکه در روز‌های سخت مردم در مسیر همکاری و تعاون و یاری یکدیگر قرار می‌گیرند، ستودنی است.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود از مردم یزد به عنوان مردمی بااستعداد و سختکوش نام برد و افزود: موفقیت جوانان یزدی در کنکور دانشگاه‌ها بیانگر استعداد آنهاست و همچنین قنات‌های یزد که مردم توسط آن‌ها از دل زمین آب کشاورزی خود را تأمین می‌کنند، نشانه سختکوشی مردم یزد می‌باشد.

روحانی با بیان اینکه استان یزد از سرمایه‌های خدادادی فراوانی برخوردار است، گفت: برای این استان ۲ کار بزرگ باید انجام شود که من امروز اعلام می‌کنم.

رئیس جمهور مسأله آب استان را یکی از موضوعات مهم استان عنوان کرد و گفت: در شورای عالی آب تصویب کردیم آب آشامیدنی ۳۰ سال آینده استان تأمین شود. تمام جزئیات مصوبه مربوط به آن روشن است که این آب از کدام حوضه آب‌ریز برای مردم تأمین خواهد شد.

روحانی در مورد تأمین آب صنعتی و کشاورزی استان یزد نیز گفت: برای تأمین آب صنعتی استان، آب جنوب کشور شیرین‌سازی می‌شود و سال آینده ۲۰ میلیون متر مکعب از خلیج فارس به استان وارد خواهد شد. تمام نیازمندی‌های آب صنعتی و کشاورزی استان یزد از خلیج فارس و دریای عمان تأمین می‌شود و هر سرمایه گذاری که علاقمند باشد می‌تواند برای اجرای این طرح انتقال آب سرمایه‌گذاری کند.

رئیس جمهور افزود: اطمینان دارم که اگر آب کافی به استان برسد، شما که شهر جاذبه‌ها هستید، در صنعت، کشاورزی، گردشگری و تولید روز به روز بیشتر پیشرفت کرده و مردم دنیا را جذب خواهید کرد.

روحانی با بیان اینکه با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان و آب، باید بیکاری را در استان ریشه‌کن کنید، افزود: شما در کشت گلخانه‌ای محصولات کشاورزی پیشتاز هستید و تأمین آب استان می‌تواند موجب تحول بیشتری شود.

رئیس جمهور راه‌آهن را مسأله دوم استان عنوان کرد و افزود: راه‌آهن یزد – اقلید جزو پروژه‌های مهم استان است که در این سفر پیش‌بینی‌های لازم برای تکمیل آن انجام خواهد شد و امیدواریم تا پایان سال آینده این پروژه تکمیل و موجب رونق بیشتر استان شود.

روحانی در ادامه اظهار داشت: در سفر قبلی به استان یزد ۴۶ طرح و پروژه به شما قول دادم با ۹۷۰ میلیارد تومان اعتبار، تاکنون ۱۰۹۱ میلیارد تومان برای پیشرفت و تکمیل این پروژه‌ها پرداخت کرده‌ایم، اما برخی از این طرح‌ها هنوز تکمیل نشده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه ۲۲ طرح از مصوبات سفر قبلی تکمیل شده، ۱۶ طرح بالای ۷۰ درصد پیشرفت داشته و پیشرفت ۸ طرح زیر ۷۰ درصد بوده است، گفت: ۳۷ میلیارد تومان برای تکمیل این طرح‌ها مورد نیاز است که آن را تأمین و پرداخت خواهیم کرد. در این سفر هم بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای ۳۷ پروژه توسعه‌ای استان اختصاص خواهیم دادیم که جزئیات آن در جلسه شورای اداری امشب اعلام می‌شود.

روحانی با بیان اینکه امروز ۲ طرح بزرگ در استان افتتاح خواهد کرد، گفت: یک طرح بزرگ در چادرملو و یک طرح عظیم ساخت کمپرسور‌ها در یزد افتتاح می‌شود و امیدوارم این سفر برای مردم یزد پرخیر و برکت باشد.

رئیس جمهور در پایان سخنان خود یاد بزرگان و عالمان یزدی همچون سیدکاظم یزدی، آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی مؤسس حوزه علمیه قم، آیت‌الله العظمی محقق داماد، شیخ مرتضی حائری یزدی از اساتید فقه و اصول، شهید بزرگوار آیت‌الله صدوقی و فرزند گرامی‌اش شیخ محمدعلی صدوقی و همچنین مرحوم آیت‌الله روح الله خاتمی را گرامی داشت و گفت: در جمع مردم یزد به سیدمحمد خاتمی افتخار این دیار و ایران نیز سلام می‌کنم.

خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۶۳۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معین الدین سعیدی: کاش رئیسی، بلوچ بود؛ انتظار دارند صرفا مجیزگوی دوستان باشیم

 معین‌الدین سعیدی، نماینده چابهار در مجلس، بیان کرد: «با وجود این که من منتقد پر و پاقرص دولت قبل بودم، اما هیچ وقت چنین برخوردی و به این شکل با ما نشده بود، برخوردی که در آن به نمایندگان ملت انگ بزنند و انتظار داشته باشند که ما صرفا مجیزگوی دوستان باشیم، به‌نظرم قطعا چنین برخورد‌هایی جایگاه مجلس را به مخاطره خواهد انداخت.»

به گزارش خبرآنلاین، در ادامه مشروح گفتگوی معین‌الدین سعیدی، نماینده چابهار در مجلس را می‌خوانید؛

آقای سعیدی، درپی انتقاد شما از عمکرد اقتصادی دولت، معاونت پارلمانی دولت یک بیانیه‌ای صادر کرده و به شدت از اظهارات شما و برخی دیگر از نمایندگان انتقاد کرده است. واکنش شما به این مسئله چیست؟

من واقعا تعجب کردم، البته نباید تعجب کرد، اما در این جو واقعا عمل عجیبی بود. نمایندگان بر مبنای اصل ۸۴ قانون اساسی واقعا حق دارند درباره مسائل کشور صحبت کنند و نمی‌شود دوستان بخواهند هر نوع انتقادی را به این شکل پاسخ دهند و سوال‌ها را پاک کنند.

به نمایندگان ملت انگ می‌زنند و انتظار دارند مجیزگوی دولت باشند

با وجود این که من منتقد پر و پاقرص دولت قبل بودم، اما هیچ وقت چنین برخوردی و به این شکل با ما نشده بود، برخوردی که در آن به نمایندگان ملت انگ بزنند و انتظار داشته باشند که ما صرفا مجیزگوی دوستان باشیم، به‌نظرم قطعا چنین برخورد‌هایی جایگاه مجلس را به مخاطره خواهد انداخت.

مجلس خانه ملت است و حتما باید درد‌های ملت آن‌جا عنوان شود. بنده در صحبت‌هایم همیشه از رویکرد‌های خوبِ دولت دفاع کرده‌ام، به عنوان مثال دولت در حوزه آبرسانی به مناطق محروم، در بخش فعال شدن بازارچه‌های مرزی، سفر‌های استانی عملکرد خوبی داشته، اما قرار نیست وقتی دلار رسید به حدود ۷۰ هزار تومان و ما صرفا فرمایشات رییس جمهور قبل انتخابات را مطرح کنیم، به این شکل و چنین پاسخ‌هایی از طرف دولت دریافت کنیم.

واقعا عجیب است این کار با شعار آزادی که جزء اصول مسلم انقلاب ما بوده در تضاد کامل است. مردم قطعا خواهند پرسید که وقتی نمایندگان ملت آزادی نداشته باشند، آن‌وقت چه انتظاری می‌توان از رسانه‌ها یا از دیگر ارکان مردم داشت که نقطه نظراتشام را عنوان کنند؟ "آیینه، چون نقش تو بنمود راست، خود شکن آیینه شکستن خطاست"

فکر می‌کنید علت این‌که دولت اشکالات و انتقادات را نمی‌پذیرد چیست؟

این موضوع بر می‌گردد به روحیه انتقادناپذیری ارکان دولت که واقعا در این سطح عجیب است. نکته بعدی این است که به هر حال دولت در کنار نکات مثبتی که من اعلام کردم، در حوزه‌های اقتصادی و معیشتی واقعا عملکرد قابل دفاعی نداشته است. من عرض کرده بودم، رئیس جمهور فرموده بود که خدا را شکر من رئیس جمهور نشدم که دلار پنج هزار تومان بشود، اما حالا دلار ۶۷ تا ۶۸ هزار تومانی را به رسمیت نمی‌شناسد.

با این وضعیت چه بلایی سر سفره‌های مردم آمده است؟ من و شما که نمی‌توانیم منکر شویم، سرانه مصرف گوشت مردم تا چه سطحی کاهش پیدا کرده است. تورم لجام گسیخته کالا‌ها که نکته‌ای نیست که بشود آن را انکار کرد. تمام عرض ما به دوستانمان در دولت همان فرمایش حضرت آقا بوده که شما که انقدر از آمار اقتصادی خودتان دفاع می‌کنید، این آمار باید خودش را در سفره‌های مردم نشان دهد، که قطعا نشان نمی‌دهد؛ لذا فکر می‌کنم که دلیل این که چرا دولت نمی‌تواند این سطح از انتقاد را تحمل کند، برای این است که متاسفانه دفاع جامعی از عملکرد خودش در حوزه معیشت مردم ندارد و این که از نظر برخی دوستان بهترین نحوه مواجهه با یک موضوع پاک کردن صورت سوال است.

دولتی‌ها سطح انتقادپذیری شان را بالا ببرند

آقای سعیدی، فکر می‌کنید که دولت نیاز به یک تغییر در بدنه کابینه یا تیم اقتصادیش دارد؟

دولت در برخی حوزه‌ها که نام بردم به نسبت خوب عمل کرده است، به‌عنوان مثال اخیرا وزارت جهاد کشاورزی در حوزه خودکفایی محصولات کشاورزی اقدامات خوبی را انجام داده که از نکات مثبت دولت است؛ اما مسلما باید وزرای اقتصادی در خصوص آن‌چه که در حوزه تورم لجام گسیخته و نرخ ارزی که روز به روز در حال افزایش است، پاسخ‌گوی این قضیه باشند.

من فکر می‌کنم که بیشتر رویکرد‌های اساسی خود دولت است که باید تغییر کند و ممکن است با رفتن یک یا دو وزیر ماهیت امر تغییر نکند. من باز هم می‌گویم در عین حال که نقاط مثبت وجود دارد این انتفادات هم وارد است؛ به عنوان مثال اخیرا دولت در حوزه وزارت کار و اشتغال کار‌های خوبی انجام داده، اما آن‌چه در سفره‌های مردم وجود دارد قابل توجیه نیست و دوستان باید مقداری سطح انتقادپذیریشان را افزایش دهند.

مجلس به شئون نظارتی خود عمل نکرده‌

با توجه به انتقادات نمایندگان که یا از تریبون مجلس بیان می‌شود یا در مصاحبه‌ها و توئیت‌های آنان مشاهده می‌کنیم، چرا تاکنون وزرا به مجلس دعوت نشدند؟

اگر به نقد‌های بنده عنایت فرمایید، همیشه مجلس را هم مورد نقد قرار داده و این نقد را کاملا به مجلس وارد دانسته‌ام؛ یعنی اگر ما معتقدیم که مسیر اقتصاد کشور روش و رویکرد صحیحی ندارد، پس حتما مجلس باید از شئون نظارتی خود هم در بحث استیضاح وزراء و هم در اعمال ماده ۲۰۳ یا ۲۰۴ و هم دیگر اهرم‌هایی که دارد، استفاده کند.

متاسفانه این نقد کاملا به مجلس هم وارد است و مردم از نمایندگانشان نمی‌پذیرند و می‌گویند شما نمی‌توانید که فقط بیان مشکل کنید و با این حجم از اختیارات خودتان باید عملا تغییرات را اجرایی می‌کردید یا دولت را مکلف به آن می‌کردید. واقعیت امر این است که در این وضعیتی که حالا هستیم به لحاظ مشکلات اقتصادی که مردم دارند، قطعا مجلس هم به شئون نظارتی خود عمل نکرده است و نمایندگان مردم هم باید در این زمینه پاسخگو باشند.

شاخص‌های اقتصادی حرف می‌زنند و نمی‌شود منکر شد

 آقای سعیدی، در طی این مدت دولتمردان سیزدهم پاسخ واضح و روشنی به علت گرانی‌های اخیر، ندادند و حتی گاه فرافکنی یا سفیدنمایی کردند. به نظر شما این سفیدنمایی‌های دولت و انکار واقعیت ها، چقدر می‌تواند آسیب‌زا باشد؟

قطعا وقتی اصل یک موضوع یا مسئله را به رسمیت نشناسیم، نمی‌توانیم برای رفع آن معضل چاره‌اندیشی کنیم مانند به رسمیت نشماردن ارز توسط دولت. مردم می‌پرسند چطور در بانک مرکزی شمش طلا با همین قیمت دلار به مردم فروخته می‌شود؟ این‌که ما بگوییم قیمت دلار را به رسمیت نمی‌شناسیم که اصل موضع را دچار تغییر نمی‌کند.

آقای رئیسی در هنگامه انتخابات ۱۴۰۰ به درستی گفتند که؛ «دولت روحانی می‌گوید اگر ما نبودیم چنان مشکلاتی درست می‌شد؛ این حرف مثل این است که دروازه بانی ۱۷ گل بخورد و بگوید اگر من نبودم ۳۰ گل می‌خوردیم.» این وضعیت کنونی هم دقیقا مشابه همین اتفاق است.

به هرحال، در حال حاضر شاخص‌های اقتصادی حرف می‌زنند و نمی‌شود منکر شد که نرخ دلار به ۷۰ هزار تومان رسیده است. افزایش قیمت دلار در قیمت تمام کالا‌ها و خدمات اثر خود را نشان می‌دهد لذا صرفا با سفیدنمایی و این‌که بگوییم مشکلی وجود ندارد اتفاقی رخ نمی‌دهد و صورت مسئله به قوت خود باقی است.‌ای کاش آقای رئیسی، بلوچ بودند.

من روز گذشته در نطق خود خطاب به آقای رئیسی بیان کردم که‌ای کاش آقای رئیس جمهور بلوچ بودند، چون آن‌ها وقتی وعده‌ای می‌دهند و می‌بینند آن وعده عملی نمی‌شود نمی‌توانند چشم در چشم مردم و مخاطبشان بگذارند و بگویند که همه چیز گل و بلبل است. متاسفانه با پدیده‌ای مواجهیم که علی‌رغم این که خیلی از شعار‌های اقتصادی عمل نشده، اما دوستان در حالتی هستند که فکر می‌کنند همه چیز گل و بلبل است و همه مشکلات حل شده است.

مگر رئیسی نگفته بود حقوق کارگران به اندازه تورم باشد، خب چرا الان نیست؟

البته بعضا هم می‌گویند که ما می‌دانیم مشکلاتی وجود دارد، اما دولت دارد کارو تلاش می‌کند. من منکر کار و تلاش دولت نیستم، به عنوان مثال من خودم سفر‌های استانی دولت را بسیار قبول دارم، اما برخی عملکرد‌های دولت نتیجه‌اش این شده که سفره مردم دارد روز به روز تنگ‌تر و محقرتر می‌شود.

آقای رییس جمهور قبل از انتخابات فرمود که چرا نباید حقوق کارگران به اندازه تورم افزایش پیدا کند؟ خب این سوال را اگر در حال حاضر از ایشان بپرسیم چه پاسخی دارند، در حال حاضر افزایش حقوق کارگران چیزی حدود بیست درصد است، در حالی‌که در بهترین شرایط می‌توان گفت تورم بالای ۴۰درصد بوده است. به‌نظرم این دوگانگی‌ها چه از دولت قبل باشد که من منتقد آن بودم چه از دولت فعلی باشد، قابل قبول نیست.

دوستان نباید از اینکه مشکلات را عنوان کنیم، بهراسند

با این روند فکر می‌کنید که آقای رئیسی ممکن است که برای ۱۴۰۴ دوباره رئیس‌جمهور شود؟

در کشور ما متغیر‌های سیاسی فقط تا قدری قابل پیش‌بینی هستند و تا ماه‌های آخر نمی‌شود چنین چیز‌هایی را پیش‌بینی کرد و تحلیل‌گران سیاسی تا لحظه آخر صبر می‌کنند. مسئله این است که چه ایشان رئیس جمهور شود یا خیر همه ما واقفیم و باید اعلام کنیم که این جهت‌گیری سیاسی قطعا مشکل خواهد داشت.

این دولت در مقطعی گفت باید ارز ترجیحی حذف شود و کار درستی هم بود، ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کردند، اما ارز نیمایی جایگزینش شد. اگر قرار باشد واقعا با ریشه‌های رانت و فساد مقابله شود، پس اگر ارز ۴۲۰۰ تومانی مبنای اقتصادی ندارد به همان نسبت ارز نیمایی ۱۵۰۰ تومانی هم مبنای اقتصادی ندارد.

این دوگانگی‌ها واقعا قابل پذیرش نیست. اما باز هم تاکید می‌کنم ضمن احترام به رویکرد‌های خوب این دولت، من همیشه عنوان کرده‌ام که دوستان نباید از این‌که چالش‌ها و مشکلات را عنوان کنیم بهراسند، بلکه باید در صدد چاره‌اندیشی باشند.

دیگر خبرها

  • درخواست روحانی شاخص قم از وزارت اقتصاد درخصوص مالیات ها
  • رییس قوه قضاییه: در قضیه عفاف و حجاب باید با تدبیر عمل شود / قطعاً ما نمی‌خواهیم هر فردِ کم توجه به قوانین در کف خیابان را کیفر کنیم
  • رییس قوه قضاییه: ما نمی‌خواهیم هر فردِ کم توجه به قوانین در کف خیابان را کیفر کنیم
  • ۲۲ دستور رئیس قوه قضائیه خطاب به مقامات و مسئولان قضایی در سراسر کشور 
  • دستور اژه‌ای به مسئولان قضایی کشور درباره امنیتِ روان مردم
  • دستور رئیس دستگاه قضا برای تحکیم آرامش و امنیت مردم
  • دستور رئیس قوه قضاییه برای تحکیم آرامش و امنیت مردم
  • مسئولان قضایی در جهت تحکیم آرامش و امنیت مردم تدابیر مقتضی را اتخاذ کنند
  • آقای احمدی نژاد! اسرائیل، کشور است؟ /ناگفته هایی درباره واکنش معنادار رئیس جمهور پیشین به حمله موشکی سپاه
  • معین الدین سعیدی: کاش رئیسی، بلوچ بود؛ انتظار دارند صرفا مجیزگوی دوستان باشیم